Normaalse läbisõiduga ratta müümine/ostmine

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 177 korda

Re: Normaalse läbisõiduga ratta müümine/ostmine

Lugemata postitus Postitas Tort »

Siin tuleb see jääkväärtuse teema mängu, mis kasutusel otseselt midagi ei määra. Tehnikahuviliselt võib teine tehnikahuviline ja nö valgustatud silmaringiga inimene ju väheste aastate jooksul 100+ tuh maanteekilomeetrit sõitnud ratta osta, aga kellele sa selle pärast müüd?

Autodega on sama asi. 80 tuh tõendatava läbisõiduga auto on ja jääb kallimaks, kui sama vana 200 tuh sõitnud auto. Mitte et hooldatud 400 tuh diisel kehvemini sõidaks, aga lisandub üleüldine kulumine ja blaa blaa.

Nõuka ajal oli asi teine - inimestel ei kasvanud käed persest välja ja kui tahtsid oma Jawaga liigelda, siis lappasid laiali kui vaja ja pärast kokku. Äi käis ümber Peipsi näiteks, mingeid erilisi võtmeid ja varukaikaid kaasas ei olnud, sest ta teadis oma ratast.

Ma ei viriseks läbisõidu tõttu moraalse kulumise üle. On normaalne, et palju kasutatud asjad maksavad vähem. Voib ju tuulde ropendada, et lollid ei oska hinnata, aga sõida vähem või küsi vähem. Alati ongi lahendus endale hoida, aga mis sa selle kolaga teed lõpuks.

Palju suurem probleem on minu meelest see, et seoses tänase tehnika hea vastupidavuse ja nendesamuste persekäte tõttu, samuti kuna tänavatsiklid on niisama kasutamiseks mitte remontimiseks ega mitte isegi hooldamiseks, siis ei hoolitseta oma tehnika eest ja ma kardaks ise 40 tuh ratast rohkem kui 100 tuh.

See oli retooriline, 2 viimast ratast on olnud totaalsed rapped ja ka vastava hinnaga, ostetud ainult ehitamise eesmärgil, mitte sõitmise.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”