Trans Euro Trail - TET

Kasutaja avatar

Perry
Postitusi: 58
Liitunud: 15 Juun 2016, 17:11
Tsikkel: Honda Varadero xl 1000
Asukoht: Tartu
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 11 korda

Re: Trans Euro Trail - TET

Lugemata postitus Postitas Perry »

kiilas kirjutas: 28 Juul 2022, 13:53
Kas keegi selle lõigu kohta oskab midagi head/halba rääkida, kuidas läbitav?
image.png
Sõitsin selle jupi läbi ca 5 aastat tagasi. Lähenesin Vasknarva poolt. Kaks tõkkepuud on ees. Esimene on Poruni jõe juures kohe matkaraja otsa juures ja teine on enne karjääri. Esimesest saab tsikliga ilusti mööda kui kohvrid maha võtta. Teine tõkkepuu on juba natuke keerulisem katsumus. Seal peab konkreetselt teelt alla kraavi/võssa keerama ja siis üsna järsust kraavipervest teiselt poolt üles forsseerima. Oli natuke mudane koht ka. Mammutiga ja üksi ei soovita.

Kuna olin eelnevalt mõnda matkaselli kirjeldust lugenud, et kuidas sealt läbi minna ja käituda, siis näpunäidete järgi läksin Kuningakülas Punamäe piirivalvekordonisse endast teada andma, et liigun sellist trassi pidi ja olen näo ära näidanud ja kaamerate ja muude andurite häire puhul ei tuldaks taga ajama, et mingi piiriületaja vms... Kordonist muidugi öeldi, et minna ei tohi ja jne aga kuna tegelikult seal keelumärke/silte ei ole (on ainult tõkkepuud) ja ta kuidagi ei suutnud oma "ei tohi" lauset seaduse mõistes põhjendada siis ütlesin, et ok, lähen ikka, omal riisikol ja, et karjääri territooriumil olen omal vastutusel ja nende tagajärgedega tegelen seal ise turvameestega ja see ei puutu piirivalvesse.

Karjäärist läbisõit on suht ok kui suudad satelliidi pildi pealt oma raja paika sättida. Mina läksin võimalikult karjääri serva pidi esimest suurt teed. Ega seal midagi suurt vaadata muidugi ei olnud. Auvere poolses karjääri otsas enne jõeületust/silda oli tollel ajal siis valvuriputka valvuriga, kes tõkkepuud seal üles tõstab. See muidugi hakkas mind nähes huilgama ja küsis dokumente jms aga noh, lasin kõrvad lonti, et näe sealt tulen ja sinna tahan minna ja tema huvi oli mind võimalikult kiiresti sealt territooriumilt minema saata nii, et ta ütles, et tõmba siit kus kurat (muidugi kõik käis vene keeles) ja tõstis tõkkepuu üles. Ega ta ju ei taha mind uuesti karjääri seiklema saata. Aga kui ma nüüd viimati Auveres käisin vist aastake tagasi siis piilusin selle silla poole ja mulle tundus, et äkki valvuriputka on likvideeritud ja mingi kiipkaardi süsteemiga tõkkepuu tekitatud. Nii, et selles võtmes võib välja pääsemine natuke keerulisem olla :-) Aga no ilmselgelt keegi sinna Auvere poolse tõkkepuu taha eluks ajaks ka keegi ühte tsiklisti ei jäta - küll varem või hiljem kupatatakse välja. Ilmselt ei tehta trahvi ka kui laiutad käsi, et no näed, sealt kuskilt tulin ja kogemata sattusin siia. Aga selles olen küll kindel, et Auvere poolt Vasknarva poole seda trassi sõita ei saa.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”