Kuhu on kadunud noored sõitjad?

Milline on sinu vanus?

16-19
1
1%
20-30
13
11%
31-40
54
44%
41-50
38
31%
51+
16
13%
 
Hääli kokku: 122
Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7358
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1078 korda
Tänatud: 1060 korda
Kontakt:

Re: Kuhu on kadunud noored sõitjad?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

► Näita Spoilerit
Ma ei nimetaks seda pirtsutamiseks, moodsas maailmas, kus tarbimine on jumal ongi uuet asjate ostmine norm. Mida uuem, parem ja läikivam, seda parem. Peavool ütleb, et: "kasutatud sõidukeid ostavad ullikesed ja vaesed, kes ei saa aru, kui palju sinna remondiks tuleb edaspidi raha sisse taguda". Mis võib olla tõsi aga võib ka mitte olla. Pole vaja rääbist osta, kui asi näeb välja s*tt siis ta tavalielt ongi s*tt. Ja kui sa ostad juba uue tsikli, mis maksab XX tuhat siis sa ei osta sinna juurde ju odavat sõiduvarustusts alumiselt riiulilt, sest odav=vilets. Vähemalt see on laialt levinud arusaam. Kuigi varustuse osas kehtib täna pigem see reegel, et odav=hea, kallis=väga hea või isegi veelgi parem (ärme siia mingeid hiina koopiad arutelusse sisse too).

Ma ei näe, kuskohalt algaja sõitja, peaks adekvaatse info õigupoolest hankima.
Tõenäoliselt saab ta info kas sõprade käest, kes ütlevad, et ainuke õige viis on uus+uus või siis peavoolumeediast, kus kõlab sama leitmotiiv. Varustuse-tsiklite müüjatel on alati oma agenda isegi, kui nad püüavad objektiivsed olla. Olgem ausad, algajana on ikka päris hirmus minna mõnda kohta, kus spetsiaalvarustust müüakse ja lolle küsimusi esitada ning oma vajadusi põhjendada, kui sa isegi päris hästi ei tea.
Facebook pole üldse mingi koht sellise info hankimiseks ja lõpuks pole ka väga hea koht foorum, sest iga soovitaja lähtub oma isiklikest eelistustest ja veendunud, et tema valikud on just kõige õigemad. Mäletate neid soovitusi siinsamas foorumis algajale, et alla 1000cc tsiki pole mõtet üldse osta ja lollid on need, kes mingi 500cc otsa end istutavad ning ainuke õigse sõiduvarustus on Goretexiga?

Ääremärkus: ma olen mõelnud korduvalt, et äkki kirjutaks mingi ulatusliku artikli teemal: "kuidas motosõiduga alustada". Mis kätkeks endas nii esimse tsikli valikut, kui ka varustuse ostu. Aga mu tuhin vaibub kiirelt, sest lõpptulemusena saab maailm oma päästmisega ise ka suurepäraselt hakkama ja iga kord, kui mõni algaja nõu küsib siis mitte nõu saamise huvides vaid juba kujunenud veendumuse kinnituseks: "Ma sõidan päikeseloojangusse narmastega, mustas nahktagis. Kruiser podisemas reite vahel." või siis "Bike on nii äge, see on see, millelga ma sõita tahan."
Mõlemad juhtumid päris elust ja minu sõnastuses. Kumbagil puhul ei suutnud ma nõuküsijat ümber veenda. Bike ostjale ütlesin, et see on viimane asi, mida ta tegelikult osta soovib. Ostis endale tsikli, sõitis ühe hooaja ja arvas, et tsiklisõt pole talle, sest see on nii kuradima ebamugav sadulas küürutada ja asju seljakotiga kaasa vedada. Neid massimeediast ja klantspiltidel omandatud ja endale meeldivaks lihvitud seisukohti on praktiliselt võimatu kõigutada.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”