ARUTELU: ühtne sidestandard tsikli sideseadmetel?

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1096 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Re: ARUTELU: ühtne sidestandard tsikli sideseadmetel?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Motomarket kirjutas: 27 Dets 2022, 23:11
Avatud standard on sisuliselt alles paberil (või noh Cardol on juba midagi, mida teistele pakkuda). Loodetavasti ühel päeval nad kõik omavahel ikkagi selles asjas loogilise tulemuseni jõuavad. Ei tahaks uskuda, et Sena seda rongi tahaks vabatahtlikult minema lasta...
Kui see on (päriselt) avatud standard ja mitte järjekordne trikk ühe turuosalise poolt siis sellest rongist maha jäädes osutub Sena kindlasti pikemas plaanis kaotajaks. Kõik tootjad on huvitatud, et nende parem toode pääseks turule ja ostjaid oleks võimalikult rohklem.
Mõnu uus või vana tegija võib ju tulla välja fanatstilise tootega, mis enamuse mootoratturitest ahhetama võtab aga kui kliendil puudub võimalus selle seadmega teistega suhelda siis on see juba eos hukule määratud.

Paraku on olukord täna selline, kus väidetavalt eksiteerib Cardo eestvedamisel loodud avatud standard ning Cardol on juba ka vastavaid tooteid pakkuda aga ma ei suuda leida ühtegi viidet sellele, et kus selle avatud standardiga tutvuda saab. Väga kahtlane. Avatud standardid on üldjuhul avatud. Igaühele, kes sellega tutvuda soovib.

Tänane soovitus valida sideseade sõprade järgi on bs. Mul on erinevaid sõpru, mõned Senadega mõned Cardodega, kumbi ma nüüd siis eelistama peaks? Ma isegi ostaks kaks seadet aga pole ju mõeldav iga kord sideseadet ümber monteerida, kui vajadus tekib. Ja samas koguses dubleeritud kiivreid osta tundub päriselt üle võlli mõte olevat.
yeekim kirjutas: 28 Dets 2022, 11:04
Vaevalt, et BT suureks sideks kasutatakse, vahemaad on selleks liiga suured.
BT on rohkem telo, GPS jmt ning SEADME omavaheliseks suhtlemiseks.
Alati on tegu kompromissidega. Tänane BT-l põhinev side sobib väga hästi grupisõiduks, kus vahemaad sõitjate vahel ei veni väga suureks. Tootjate poolt lubatud 1 km või suisa 1.6 km on muidugi kunstiline liialdus aga 800m toimib veel asiselt. Kui sa vajad suuremaid vahemaid siis on vaja PMR jaama või midagi muud, mis selle side ulatuse kordistab ja ka väiksemate takistuste taha ulatub. Enamus sõitjaid ei vaja.
Ja lõpuks on võimalik moodsas keskkonnas, kus enam-vähem iga kännu otsas on mobiilne internet, ühendada kasutajad läbi interneti, näiteks kasutades Discordi vestlusgruppi.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”