Tsikli ostmine Rootsist

Kasutaja avatar

Henn
Tsikkel: Honda
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 66 korda

Re: Tsikli ostmine Rootsist

Lugemata postitus Postitas Henn »

Mina tõin 2022 septembris ratta Rootsist eraisiku käest. Inglise keeles ostu-müügi leping. Kui raha oli rootslase kontol, siis kruttis numbri maha, andis tehnilise passi ja võtmed ning soovis kena reisi. Kindlustus pidi kehtima mõned päevad veel. Numbri tahtis ta ise Rootsi transpordiametisse viia. Eestis võtsin arvele ja meie Transpordiamet ise tegeles, et saaks Rootsi registrist maha. Samasugust varianti pakkus ka tsikleid müüv Rootsi ettevõte - klots lauda, saad võtmed ja dokid ja sõida koju. Või vea treilaga / kaubikuga, kuidas soovid. Võimalik, et segadust tekitab see, kes on enne Eestis arvele võtmist vastutaja (kui mingi jama korraldad, avarii või kiiruseületamine jne)- kas ostu-müügi lepingus ostja või veel kehtivas Rootsi tehn passis märgitud isik.
Lisaks: Võibolla sellised asjad juhtuvad ainult minuga.
Ma läksin tsiklit ostma Mariestadi, 370km Kapelskärist. Autoga sinna, naine autoga tagasi ja ise sõidan tsikliga tagasi. Väga ilus plaan ju. Aga.... Rootslane ei tahtnud sularaha (115000sek), neil mingi foobia suuremate summade vastu (maksuamet). E-riigi tiiger ajas siis rinna kummi ja tegi mobiilis ülekande - vaata roots kuidas meil asjad käivad. Kõik see toimus laupäeval, mingeid rahvusvahelisi ülekandeid ei toimunud (ise loll, tegin ülekande SEK-des). Aeg tiksus ja naine pani autoga minema, et laeva peale jõuda ja kodus vaja olla. Ma jäin lõug töllakil rootslase garaazi juurde. Lõpuks rootslane tegi mulle öömaja välja lähedal hotellis. Esmaspäeva lõunaks raha veel tema kontol polnud, aga minu kontolt oli läinud. Siis juhtus mingi ime, rootslane andis võtmed ja dokid ja ütles, et olgu - ta võibolla teeb elu suurima vea, aga usaldab mind. Sõitsin kodu poole. Tüüp saatis kolmapäeval sõnumi, et nüüd lõpuks laekus raha. Kokkuvõtteks, sain kena punase GL1800, ööbisin nädalavahetuse Göta kanali ääres hotellis. Vaatasin kuidas purjekad silade alt ja pealt mööda kanalit liiguvad.
Igaks juhuks uurige kuidas raha maksmine /ülekanne käib :)
Viimati muutis Henn, 14 Mär 2023, 09:00, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”