Arutelu: asjaarmastajast meistriks.

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 71 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Arutelu: asjaarmastajast meistriks.

Lugemata postitus Postitas ranel »

eetarga kirjutas: 17 Mär 2023, 12:32
Nonoh. Haynes on kuldaväärt. Igasugu momendid, koostejoonised jne.

Toon hea näide, nii Aprilia kui ka BMW (Rotax mootori puhul) manuaalidest on põõrdemoment õlivahetuspunnis valesti väljatoodud.
Võttad kümme tsiklid ette, siis vedame kihla, pool nendest on keermed maas... :ner:

Edu siis noorte tegijatele kes jälgivad manuaalid ja suudavad mõtlemata ainult "õige" number pöördemomentvõtmest manuaalide järgi peale keerata - aga ei tea mis asi on pöördemoment ja mis seda number tähendab. :oops:

Elukutseline õppekava tsikliremondis kestab näiteks Saksast 3 aastat...
Hea targutada ühe vea kallal ju, mis manuaalist oled leidnud :D millegipärast minnakse äärmustesse, et kui manuaali loed, siis pead ikka täiesti tumba olema ja muud teadmised puuduvad. Eks iga proff on ka elus nagunii kunagi algaja olnud ja oma vitsad kätte saanud.

Mul on kõigi oma masinate kohta remondimanuaalid olemas. No ma ei saa küll aru, kuidas kvaliteetset remondi üldse nendeta teha saab. Igasugu kontrollmõõdud, momendid, sõlmede ehitused, eritööriistad, töö teostamise järjekord, mõned peidetud kinnitused jne jne kõik kenasti kirjas. Juba eelteadmised välistavad liigsete asjade lahtivõtmise ehk siis lisaajakulu.

Miks ma üldse kunagi ammu oma masinaid tegema hakkasin, ei olnud nii mitte rahas, kui lihtsalt ebakvaliteetne töö töökodades. Visatakse midagi pohhuilt kokku, kiire raha ja minek. Ise tehes vähemalt tead, mis omale kokku oled keeranud. Küll aga mida rohkem teed, seda rohkem tekib tunne, kui vähe ikka tead.

Ärge nüüd valesti aru saage. Ei pea end profiks ega ka meistriks. Lihtsalt asjaarmastaja, kes eelistab enne mitu korda mõõta ja siis lõigata.

Kui keegi tuleb laitma sellises stiilis, videosid, siis tule näita ette, et oled kõvem mees. Minu arust müts maha sellise step-by-step videote osas.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”