Võrtsjärve Enduro 2023 - soovitused algajale
-
TriumphBonneville
- Tänanud: 26 korda
- Tänatud: 33 korda
Re: Võrtsjärve Enduro 2023 - soovitused algajale
Erx27 kirjutas omad tähelepanekud lahti, kõik väga asjakohased. Mul pole korrata neid tarvidust, lisan vaid täienduseks:
- korralikud rehvid. Elementaarne iseenesest. Mul olid alla Michelin Enduro Mediumid koos mousse'dega. Ei oska paremaid soovida. Võibolla on olemas paremaid, kuid need olid ka väga head;
- väsimuse kuhjumise vähendamise soov(itus) istudes sõita seal, kus on lihtsalt võimalik on. Sest tegelikult, kui tahta aja peale sõita, siis peaks sellel võistlusel püsti olema nö 24/7. Aga kui Sa oled esimest korda, siis Sa ei tea, mis ees tuleb. Ehk siis tasub optimeerida ja olla püsti seal kus vaja 100% ja istuda seal, kus saab (kui Sa pole just selline selline 2.30 maratoni jooksev tüüp ehk absoluutselt kindel oma vastupidavuses). Samas mingi elementaarne vastupidavus peab ka siis all olema, kui isegi istudes optimeerid. Diivanilt tõustes läheb raskeks. Diivanilt tõusta ja osalema tulla võivad vaid need, kes on ikka väga osavad ja lasevad enamuse tööst tsiklil elegantselt sõitja eest ära teha. Ehk need, kes on eluaeg selle spordiga tegelenud;
- keegi siin ka soovitas ning kirjutan 100% alla - prillid peavad olema topeltklaasiga. Minu näide: selge, et sellele võistlusele sobivad kas "clear" või siis "heledamaks tegevad". Ostsin paar päeva enne clear -klaasiga Oakley'd ning õnneks tegin ühe proovisõidu. Ühekihilise klaasiga prillid lähevad ülikiirelt uduseks. Seetõttu olin sunnitud ostma veel ühed ning Leatt'i 6.5 Velocity (Husqvarna kirjaga) osutusid väga headeks. Kahjuks ununes kellegi soovitus võtta kaasa salvrätikuid - oleks olnud hea vahel puhastada mõlemaid pooli. Aga udu polnud probleem ja samuti vaateväli oli lõpuni hea.
- ning lisaks Erx'i soovitusele veel ühe, mida temal listis polnud: toitumine. Toitumine ehk nälga mitte-jäämine on ikka ülioluline. Mina sõin (süsivesikute rikast toitu - riis, pasta, neljaviljapuder vms) selle vältimiseks kaks korda (kell 7 ja kell 9.30) ning jõin enne starti rohkem vett, kui tavalisel päeval. Sõidu ajal tarbisin ära 3 Sponseri geeli - iga 45 min. järel. Konkreetselt peatusin, sõin oma geeli, jõin vett peale ja sõitsin edasi. Kulub 30 sek'i, aga see tasub ära. Spordigeele tarbides ei teki meeletut (huuled sinised) väsimust, mida ratturid tunnevad haamri all. Suhkur hoiab lihased hapnikuga, pigistab Sinust välja viimase jõuraasu ning üritusest jõuab välja puhata hiljem.
PS - ma arvan, et see on mul isikupärane nö viga, kuid mina pean tegelema tõsiselt alaselja treeningutega. Jalgratturina on mu asend sootuks teine, aga järgmine ja ülejärgmine päev oli alaselg täiesti väljakannatamatult kange. Seda tasub treenida ja tõsiselt võtta. Ma ei tea, kas paljudel, aga minul endal kindlasti.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.