Abimootoriga jalgratta ost?


will111
Postitusi: 5293
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 46 korda
Tänatud: 389 korda

Re: Abimootoriga jalgratta ost?

Lugemata postitus Postitas will111 »

paar nädalat tagasi ostsin oma esimene elektroonilise velosipeedi. peab mainima, et päris mõnus pill on. just siin eile sai tehtud üks ots poodi ja tagasi, mööda autoteed, koos autodega lasin ilusti kenasti 50+ kiirusega ja kuskil nii pooleteise kilomeetri kaugusel poes olingi alla kahe minuti kohal. ei saa kurta! reaalselt poodi ja tagasi käik toimus kokkuvõttes tegelikult isegi tsipa kiiremini võrreldes kui oleks täpselt sama otsa autoga teinud. ja see oli selline ots, kus autoga oleks olnud täiesti null ummikut ning isegi vaid üks punane foor. kehvemate olude korral pole mingit juttugi, selle rattaga saab tallinna linnas igatpidi autost kiiremini absoluutselt igale poole.

miks ma seda kirjutan, sest mul endal on aegade jooksul olnud/on praktiliselt kõik võimalikud kaherattalised kasutuses, mõni vähem aega mõni ka kauem. sealhulgas ka igasugused võrrid, rollerid. kui vajadus on sõita kuskil nii max kiirusega 50-60kmh siis täna on elektriline jalgratas selle jaoks suht ideaalne sõiduvahend ja konkurentsitult parim! sõita saad absoluutselt igalpool, kehvem tee väga ei morjenda (suured rattad, üsna korralik vedrustus), kulud on olematud, midagi teha või hooldada või vahetada oli ülilihtne ja kulud on ka selle juures olematud, mingeid erilisi oskuseid ega tööriistugi pole vaja. mingit kuradi kindlustust, ülevaatust mitte midagi pole vaja. kui tahad võid sõita kasvõi täis peaga...mitte et soovitaks seda teha, kuid samas ega kedagi ei koti ka kui enamvähem otse ikka liigud ning päris surmasõitu ei tee. lisaks saab ratta "parkida" ka igasse suvalisse kohta ja täiesti tasuta.
mopeed on üks häda ja viletsus, ei soovita kellegile sellist asja osta. kütust võtavad need hiina kärakad ka sama palju kui ökomad täispauk mootorrattad. kui tahad sõita suurema kiirusega kui 50-60 siis järgmine loogiline samm on juba see, et masin peaks muretult välja jooksma VÄHEMALT 80, parem kui 90. ja need masinad on ikkagi juba pigem mootorrattad, mootorimahuga alates 125 kuupi.

elektrijalgratta (sellise nagu minul näiteks) mootori ja kontrolleri komplekt on hinna poolest suurusjärgus ~500eur, natuke rohkem kui väga otsida ei viitsi, seda siis uuena...aga võibolla liigub midagi ka kasutatult ja isegi mõnevõrra soodsamalt. tegu on 800w mootoriga, aga kahtlustan, et lühiajaliselt arendab ta ka tükkmaad suuremat võimsust. teisisõnu kõik on olemas, isegi päris hea kiirendus. akupaki võib täna täitsa kätte saada juba hinnaga isegi alates 200e, vähe paremad ja suurema mahtuvusega on seal 300-400e. korraliku akuga seejuures sõidab vabalt ~60km, ja kui piisavalt palju ise ka juurde väntad ning väga suure kiirusega ei suru siis sõidetakse ka 100+ km ühe laadimisega ära. seejuures ei pea higistama ning sõidukiiruseks jääb ikkagi selline kena 30+

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”