Õhksoojuspumba automatiseerimine

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 67 korda
Tänatud: 347 korda

Re: Õhksoojuspumba automatiseerimine

Lugemata postitus Postitas ranel »

Maaks kirjutas: 26 Okt 2023, 09:31
701 kirjutas: 25 Okt 2023, 22:15
Just seda ma räägingi, et õhtul 100L soojendamise asemel nt 20/7 300L soojas hoida. Ei tea kas tuleb majanduslikku efekti.
Üldise harimise mõttes jagan: matemaatiliselt on ülesse kütmine väiksema energia kuluga kui soojas hoidmine, sest soojuskaod sõltuvad temp. vahest (vesi-ümbritsev keskkond) ja üleskütmise variandil tuleb keskmine temperatuuride vahe väiksem.
Kui kellegi tarbimisgraafik seda võimaldab, siis kõige energiasäästlikum oleks (näiteks saunas, mida 1x nädalas kasutatakse) enne pesemist boileri küte välja lükata, et kogu soe vesi ära tarbida. :D
See on ka põhjus, miks ma kasutan gaasil läbivoolusoojendit reeglina. Oma boileri ja ümbritseva torustikuga(kahesüsteemne) puhul olen saanud soojuskaoks 75W/h 48h keskmiseks. See teeb umbes 50kWh kuus soojuskaoks.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”