Aku laadimine

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Aku laadimine

Lugemata postitus Postitas will111 »

"siis alla 10 kraadi piiravad laadimisvoolu ja alates viiest kraadist keelavad laadimise" täpselt selleni ma jõuda tahtsingi :) ehk et laadida võib ikka, ka alla 10c temperatuuril, lihtsalt laadimistingimused natuke teised.

suurte koguste kohta ma ei oska tõesti kommenteerida. väikeses koguses aga olen isiklikult küll suhtkoht kõiksuguseid erinevaid keemiaid ostnud ilma igasuguse märkimisväärse tarneraskuseta, mõnel juhul reaalseks kasutuseks (näiteks just paar päeva tagasi sai päris mitu tööriistaakut "taastäidetud") ja mõnel juhul lihtsalt katsetamiseks ehk nö. huvi pärast.

lifepo4 eluiga pole päris kindlasti mitte lühike! seda kasutatakse minuteada pea kõigis akupankades, mis on tänapäeval näiteks eramajades energiasalvestuseks. kui teda "rahulikult" kasutada on eluiga väga pikk, 3000+ tsüklit vabalt. tänaseks tean ka isiklikult ühte sellist pakki, mis on need ~3000 tsüklit ära teinud ja toimib veel täiesti hästi ehk mahtuvus ei ole väga palju kukkunud. väidetavalt teevad ka 6000 aga noh, eks see on võibolla osaliselt illusioon umbes nagu mõne automudeli puhul kütusekulu 3.2l/100. aga lifepo4 element tänasel päeval pole ka enam üldse kallis, õigepoolest on ta pigem juba väga odav. paraku teda ei saaa väga kiiresti laadida ja ei saa kohe päris kindlasti mitte ka väga kiiresti tühjendada. lifepo4 elementidest tahtsin teha elektritsiklile akupaki näiteks...aga natuke rohkem süviti arvutades/arvestades selgub ikkagi, et see ei tule kuigi otstarbekas kahjuks. kaalub ta liiga palju oma energiatiheduse juures ning C rate on ka vilets. hinna poolest oleks muidu täna juba täiesti okei neid osta, alla 1000eur saab vabalt päris korraliku mahtuvusega paki ja hea lihtne on elemendid omavahel järjest kokku ühendada ka.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”