Aku laadimine

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Aku laadimine

Lugemata postitus Postitas will111 »

renx, ma ei ütle seda nokkimise pärast aga...riiulist võetud uuel akul võib olla "jumal teab" mis pinge kui sa räägid pliiakust, ja ma eeldan et seda sa antud juhul mõtlesid. ehk teisisõnu sellist terminit nagu riiulist võetud uue aku pinge ju tegelikult ei eksisteeri, ka mitte rahvafolklooris. see uus aku seal riiulis võib olla pool tundi tagasi täis laetud või siis 6 kuud seal riiulist seisnud. väga erinev lugu pingega nendel juhtudel.
liitiumakudega on natuke teistmoodi, need hoiavad pinget ja charge'i ikka suhteliselt hästi ja pikalt. mul on riiulis mingi ports 20Ah liitiumelemente, oma 3a vist juba seisnud seal. pinge on endiselt ~3.7 juures, 3a tagasi oli 3.75 (need ei ole lifepo4 keemia..)

mõõdan ka ise aegajalt oma sõidukite peal olevaid akusid ja need on ikka enamasti 12.8 ning 12.5v vahel. kui on juba alla selle siis on masin kaua seisnud näiteks. sel juhul panen laadija külge ka kohe. pliiaku mis suudab vaid ~12v hoida, kui see aku just parasjagu täitsa tühi ei ole siis on tegu juba pekkis akuga ja tuleb üldiselt välja vahetada. 12.4 võib olla "riiulist võetud" uue aku pinge tõepoolest, aga see aku on sel juhul seal riiulis ikka päris kaua seisnud ka ning on tegelikult suht tühi ja vajab ka kohe laadimist enne kasutuselevõttu. pliiaku kaotab oma laengust kuskil 30% kuus kui ma õigesti mäletan.
anyway, tegelikult ju täiesti mõttetu arutada neid 0.1v komakohti siin? on täiesti ilmselge, et pliiaku ja sellele vastava lifepo4 aku pinged on niivõrd sarnased, et midagi arutada tegelikult ei ole. kas neil on või ei ole mingi veerand volti erinevust ei mängi tegelikult ikka absoluutselt mitte mingisugust rolli ja ei muuda mitte midagi, seda olen ma siin oma jutuga tahtnud öelda

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”