Kus poes on ... kohapeal olemas?
-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 294 korda
- Tänatud: 234 korda
Re: Kus poes on ... kohapeal olemas?
Sa ei kujuta seda ette. Põhjus on selles, et udu, tolmu jm osakeste pealt murduvad kõige esimesena ära just kõrgemad lainepikkused ehk külmema temperatuuruga sinine valgus.StreetMoto kirjutas: ↑28 Dets 2023, 13:10Ei ole aru saanud, kas minu silmad või siis valguse protsessimine on teistsugune kui enamikul inimestest, aga 6000K valgustemperatuuriga ei näe ma suurt midagi. Ise paistan ilmselt välja küllSee sinakasvalge valgus ei valgusta lihtsalt minu jaoks teed. "Vanakooli kollane" 3000K kandis või äärmisel juhul kuni 4000K on see, mis minu jaoks objekti nähtavaks muudab. Võib-olla on küsimus vanuses - äkki 20-30 aastane näeb, 40-50 vahemikus juba oluliselt teine ja ilmselgelt nigelam (värvus)tundlikkus.
See on sama füüsikaline nähtus, miks päikeseloojang on punane ning maakera kosmosest vaadates sinine.
OEM laternad on enamasti ikka sinna 4300K kanti, mis on autosõiduks super.
Olen tähele pannud, et kõrberallidele müüakse laterna ette kollaseid filtreid. Nende point peaks vist selles olema, et kui kõrgemad lainepikkused filtreeritakse välja juba laterna juures, siis kogu laterna heledus on küll väiksem aga soojema valguse puhul on vähem tolmuosakeste pealt kõrvale peegelduvat “halo”, mis segaks sõitmist.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.