Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2006 korda
Tänatud: 596 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

joel kirjutas: 15 Jaan 2024, 12:34
Kui on nii külm, et pump käib 24 h ööpäevas täisvõimsusel, siis kompensatsiooni polegi kuskilt võtta ja ei olegi võimalik välja lülitamisega optimeerida. Kui palju talve jooksul selliseid päevi on?
Praeguste ilmadega ei lülita ta välja, vähemalt mina pole seda tähele pannud. Kui vahepeal välja lülitad, siis algab kohe automaatreziimis lisaküttega1 +3kw või lisaküttega2 +6kw ehk nagu see Maaküte OÜ insener mulle seadistades väitis, et ära näpi midagi see on kõige soodsam. Esialgu on see minul igaljuhul nii olnud. See 05/01 reedene eriti räige hinna tõus oli mul väljas pump kogu päeva. Sel päeval polnudki midagi vahepeal valida ja selle järel tulnud üle 10x madalam hind kompenseeris tõesti selle suurema kulu, aga tegelikult on neid üksikuid kallimaid tunde päevas mõni üksik. Ja vahel polegi eriliselt kallimat tundi vaid hommikul hakkab tõusma ja siis pealelõunat hakkab sujuvalt langema.
Ma lasin oma tarbimise ja kulutuse kohta teha analüüsi sellel,kes nende päikesepaneelidega mulle peale käis ja sealt ka teadmine,et olulist võitu saavutada pole minu tarbimisega võimalik. Otseselt vähem tarbida on võit, aga optimeerimine on küsitava tulemusega.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”