Ideid prillipapadele. Prillid kiivris.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Re: Ideid prillipapadele. Prillid kiivris.

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Macintosh kirjutas: 23 Mai 2019, 12:46
Reaalne valmistuskoht on Hong Kong. Sõber mul on korra või kaks tellinud, sai kätte ca 3 nädalaga.
Tolli lisaks ei tule kui kauba väärtus jääb alla 150€. Käibemaksuga on loto - vahel tuleb asjad deklareerida ja vahel mitte. Ma olen kaupu ostnud intenetist 2005 aastast saati ning selle aja jooksul on ainult kaks asja tollitud: üks teleobjektiiv USA-st 10 aasta tagasi ja paari nädala eest 12" digilaud Hiinast. Võin sõbra käest küsida, kas ta pidi oma prillid deklareerima.

TÄIENDATUD: sõber deklareerima ei pidanud.
Tõstan vana teemat, äkki on kellelegi kasuks, mulle on ikka megalt kasu olnud.
https://www.zennioptical.com/

Olen läbi aegade siit ostnud nüüdseks 2x optilised päikeseprillid, 3x kolmevaatelised fotokroomsed, 3x lugemisprillid ja 1x tavalised kolmevaatmelised titaan raamiga. Viimati ostsin covidi lõpus ja siis läksid kõige kallimaks ühed prillid,mis koos käibekaga olid umbes 150€.
Esimesed ostud tegin enne covidi aega ja siis mõned korrad covidi ajal. Täna on hinnad klaasidele natuke võibolla tõusnud. Kui enne covidit ei olnud vaja midagi deklareerida ja prillid tulid otse pakiautomaati, siis Covidi ajal neil midagi EU tarnetega muutus ja siis läksid mõned ostud tolli-tuli maksta käibekas.
Nüüd tegin uue silmakontrolli ja tuleb prille vahetama hakata. Vanadus ikkagi :D
Tellisin 2nädalat tagasi kahed prillid eraldi saadetisena ja nüüd on ühed käes ja teised Omniva sorteerimiskeskuses. Kummagi eest midagi maksta pole vaja olnud, tax on juba makstes hinna sees nagu alist või e-bayst ostes. Kolmevaatmelised fotokroomsed(tumenevad) 1,67 õhendusega+kriimustuse kaitse+UVkaitse+peegeldusvastane kiht+õlikindel kiht+veel mingi asi, läksid maksma koos saatmisega 137,38$ ja ühevaatelised 55,57$.
Kolmevaatelised samaväärsed nö keskmise vaatealaga ehk ka keskmises hinnaklassis klaasidega(mul on + prillid), oleks maksnud Instrus letihinnas umbes klaasid 430+raamid ehk 500-600€ ja need oleks olnud tavalised mittefotokroomsed. Reaalselt oleks koos õhendusega ja allahindlustega saanud 400€ kanti kätte(mul tuttav töötab Instrus). Fotokroomsete kohta hinda ei küsinud, aga need oleks palju kallimad olnud. Zennyst oleks saanud samad raamid koos kõige kallimate klaasidega ilmselt alla 300$ kätte ja meil oleks need tulnud letihinnas klaasid 510€+ samaväärsed raamid nii 150-200€. Ma need kõige kallimate klaasidega tellin kohe ka veel juurde,sest tsikliga-autoga sõites võiks vaateväli maximum olla. Need keskmised ostsin sellepärast, et nendega on autoga sõita ok, aga arvutis on minul nendega parem olla. Laiavaatega minu silmad arvutis olla ei saa-ebamugav. Mul on praegu mõlemaid olemas. JA KIIDAN veel eraldi klaaside kriimustuskindlust võrreldes Instru ülikallitega.

Kui on juba ühed prillid olemas, siis raami mõõtude leidmine ei ole seal raske. Mõõdulindiga oma prillide järgi saab valida just selle mida vaja. Raamid ei maksa seal peaagu midagi,kui nö kahtluse korral proovikad näiteks kõige odavamate klaasidega osta. Loomulikult on vaja ka prilli retsepti. instrus sain selle tehtud 30€ mitmevaatelistele ja tavavaatega prillidele eraldi.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”