Kõige tähtsam asi motomehele? Saun! Räägiks. → Re: Milline keris?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Re: Milline keris?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Enn kirjutas: 11 Veebr 2024, 20:25
Paar aastat tagasi panin omale suvilasse ka Skameti teisest ruumist köetava kerise, siiamaani ei ole probleeme olnud, 45 minutiga saab suvel 80C sisse. Aga suvilas saab saunas käidud kordades vähem kui kodus, siia tahaks midagi vastupidavamat. Iseenesest olen selle Kastoriga väga rahul olnud, kui muid häid soovitusi ei tule, siis võib ka sama moodi jätkata.
Mul on nüüd juba teine ahi SKAMET P-220 ja eelmine kestis ikka väga hästi ehk 14aastat. Ma teen sauna iga nädal ühe korra ja vahel ka rohkem. Eelmine ahi oli metalluksega ja see nüüd paar aastat olnud, on klaasuksega. Vahet neil muud pole, kui näeb läbi ehk enne pidid ukse avama,et vaada kas on puid juurde vaja,aga nüüd näed seda.
Mul on leiliruumi ruumala 16m3 ja ahi on ruumalale 16-25m3. Minu meelest on see väga paras valik. Leilis on mul sund vent, väljatõmme 100mm ja peale tuleb õhku ahju alt ning leiliruumi klaasukse alt.
PS Minul kulub puid üks korvitäis ja mõned veel peale(40cm halgusid) üheks saunategmeiseks ehk 3 korda leilitamiseks parajate õlle ja ampsu pausidega. Kuna leiliruum on majas sees, siis see on toasoe ja 60-70 kraadi on mul sees esimese ahjutäiega nii lepa kui kasega. Ahjutäis on mul vist 5-6-7 halgu. Leiliruumi ukse hoian nii 20cm avatuna,et ahi saaks kivid soojaks ajada ,mitte ruumi üle kütta.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”