ABS mootorrattal

Kasutaja avatar

Henn
Tsikkel: Honda
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 70 korda

Re: ABS mootorrattal

Lugemata postitus Postitas Henn »

Virks kirjutas: 04 Sept 2024, 09:18
Henn kirjutas: 04 Sept 2024, 08:29
Ainult esipiduriga oli pidurdusmaa 5-6m pikem. Ma ei mäleta hetkel kiirust pidurdamise alguses. Aga arvutasime, et sel hetkel kui mõlema piduri kasutaja seisis, siis esipiduriga pidurdaja jääkkiirus oli 15 km/h.
Ehk 15kmh sõites on pidurdusmaa 5-6m? Arvutasite väga mööda või on valesti meeles.
Ma ei mäleta kiirust pidurdamise alustamisel ( ütleme 70 km/h). Kolm tsiklit alustasid samaaegselt pidurdamist, üks mõlema piduriga ja teine ainult esipiduriga ning kolmas tsikkel, mis pidurdas ainult tagapiduriga. See demo oli mõeldud teooria tõestuseks, et mõlema piduriga pidurdades on pidurdusmaa kõige lühem. Mõlema piduriga pidurdades oli kõige lühem pidurdusmaa, ainult esipiduriga natuke pikem ja ainult tagapiduriga liiga palju pikem. Kuna ma märkmeid ei teinud, siis numbreid ei kirjuta, aga jääkkiirus oli ainult esipiduriga pidurdamisel liiga suur. Jääkkiirus on see kiirus, mis oli ainult esipiduriga pidurdaval tsiklil, siis kui ta veel liikus selle koha peal kus mõlemi piduriga pidurdades ratas juba seisis. Ehk kui oleks seal olnud sein, siis üks sai enne seina seisma, aga teine sõitis jäkkiirusega vastu seina.
Aga see selleks.
Mind pigem huvitab, miks Motosurvival ja kasvõi nt Motohunt õpetavad mõlema piduri kasutamist kui siin teemas väidetakse, et see on vale. Lisan tsitaadid:
1. ohuolukorras, kus sul on vaja maksimaalselt kiiresti teha maksimaalselt tugev pidurdus, sa ei saa hakata möllama mingi mitme heebliga ja mõtlema ning arvutama, et kuidas, kui palju ja mismoodi ma nüüd vajutan või tõmban ühte ja teist. Seetõttu on ja jääbki üks ja ainult üks variant, kasutada maksimaalselt, totaalselt ja optimaalselt ära see pidur, millest nii ehk naa tuleb minimaalselt ~90% kogu tsikli pidurdusjõust
2. ja tagapiduri poolel ma ütleks lausa hädavajalik asi...no vähemalt kõigile neile kes ikka hirmsasti tahavad seda kasutada ja usuvad, et see annab kuidagi, midagi palju juurde hädapidurduse olukorras
3. Miks, sellepärast et kõige tugevam ja efektiivsem pidurdamine toimubki, nagu juba varemgi vist öeldud, siis kui tagaratas on tsiklil üleüldse kergelt õhus.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”