Trahv Läti kiiruskaamerast
Moderaator: Moded
-
- Tänanud: 87 korda
- Tänatud: 228 korda
Re: Trahv Läti kiiruskaamerast
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Kuidas saab tahtmatult fotosessioonil osaleda? Kui teadlikult kiirust ületada, tahtmatu kiiruseületamine tundub natuke absurdimaiguline, siis saabki omal soovil ju fotomälestusi.
-
- Tsikkel: pilusilm ja venelane
- Tänanud: 83 korda
- Tänatud: 81 korda
Mine sõida näiteks Kreetal ringi.
Waze näitab ühte kiirust, gmaps teist. Tee ääres sildid kolmndat ja kohalikud sõidavad neljanda kiirusega.
Pole seal võimatut midagi, kui korraks pea laiali otsas on ja kuskile piirangusse sisse lased natuke.
Selleks ei pea Kreetale minema, siinsamas Eestis on samamoodi. Aga lubatud piirkiiruse seab siiski märk, mitte Waze, teised sõitjad või miski muu. Ehk kui liiklusmärke jälgida ei jõua või ei soovi ning usaldadad Waze, siis saab ka meil tasulise pildi. Teedel, kus elektroonsed liiklusmärgid ja piirkiirust muudetakse sõltuvalt ilmast ja teeoludest, seal pole Wazel aimugi mis see lubatud on ning ei kuva ekraanil mingit piirangut. Seepärast ei maksa nüüd kohe arvata, et Saksa autobahnil ollakse ja tallata võib palju jaksad või julged.
Eks vabandusi saab alati leida, kuid enda tähelepanematus ei vabasta vastutusest.
Küll sina oled ikka üks ideaalne inimene, kohe nii ilus on vaadata ja kuulata Võiks lausa öelda, et nagu liiklusjumal ise...
Reaalsed inimesed, reaalses maailmas, reaalset elu elades toimivad ja toimetavad enamasti nii, et päris meelega ja tahtlikult üldjuhul ikka neid kõikvõimalikke liiklusmärke ei eirata. Eriti kui tead veel, et eiratas on kuskil nurgataga kohe kaamera valmis sind ära karistama. Küll ja veel on endalgi neid olukordi olnud, kus sõidad (kuskil välismaal, võõras või suhteliselt võõras kohas) enda teada kenasti lubatud kiirusega aga siis mingil hetkel avastad...tihtipeale kusjuures justnimelt tänu waze'le, et väidetavalt ületad hoopis kiirust. Tähelepanu ei ole ka asi, mida absoluutselt igal hetkel jagub absoluutselt kõigele, korraga ja lõputul määral. Lisaks siis sellele, et tihtipeale on mingid piirangu märgid lausa tahtlikult nii paigaldatud, et kui neid silmaga ekstra ei otsi siis ilmselt tähele ei panegi. Huvitaval kombel on just peale selliseid märke tihtipeale "juhuslikult" ka kaamera, mis kohe kenasti seda "tahtlikku" rikkumist fikseerib.
Aga no sina kui perfektne liikleja loomulikult ei tea sellisest asjast midagi. Iga viimane kui liiklusõnnetus, mis maailmas toimub on sinu loogika järgi ilmselt ka tahtlik? Et kui a'la keegi kedagi kuskilt suunast tulemas ei näinud siis tegelikult igal sellisel juhul ta lihtsalt oli "tahtlikult ja teadlikult tähelepanematu" ja põhjustas seega tahtlikult õnnetuse?
Reaalsed inimesed, reaalses maailmas, reaalset elu elades toimivad ja toimetavad enamasti nii, et päris meelega ja tahtlikult üldjuhul ikka neid kõikvõimalikke liiklusmärke ei eirata. Eriti kui tead veel, et eiratas on kuskil nurgataga kohe kaamera valmis sind ära karistama. Küll ja veel on endalgi neid olukordi olnud, kus sõidad (kuskil välismaal, võõras või suhteliselt võõras kohas) enda teada kenasti lubatud kiirusega aga siis mingil hetkel avastad...tihtipeale kusjuures justnimelt tänu waze'le, et väidetavalt ületad hoopis kiirust. Tähelepanu ei ole ka asi, mida absoluutselt igal hetkel jagub absoluutselt kõigele, korraga ja lõputul määral. Lisaks siis sellele, et tihtipeale on mingid piirangu märgid lausa tahtlikult nii paigaldatud, et kui neid silmaga ekstra ei otsi siis ilmselt tähele ei panegi. Huvitaval kombel on just peale selliseid märke tihtipeale "juhuslikult" ka kaamera, mis kohe kenasti seda "tahtlikku" rikkumist fikseerib.
Aga no sina kui perfektne liikleja loomulikult ei tea sellisest asjast midagi. Iga viimane kui liiklusõnnetus, mis maailmas toimub on sinu loogika järgi ilmselt ka tahtlik? Et kui a'la keegi kedagi kuskilt suunast tulemas ei näinud siis tegelikult igal sellisel juhul ta lihtsalt oli "tahtlikult ja teadlikult tähelepanematu" ja põhjustas seega tahtlikult õnnetuse?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 670 korda
- Tänatud: 429 korda
Oot- oot- kumb on liikluskorraldusvahend, kas märk(kasvõi ajutine) või VASE
Sai kunagi sõidetud ühes töökaaslasega, tööauto, tundis(väidetavalt) liiklusmärke jne.
Kutt pani täiega läbi asula 90kmh, sest auto ei tundnud asula märki ära- armatuuris säras ilusti lubav 90kmh
Sai kunagi sõidetud ühes töökaaslasega, tööauto, tundis(väidetavalt) liiklusmärke jne.
Kutt pani täiega läbi asula 90kmh, sest auto ei tundnud asula märki ära- armatuuris säras ilusti lubav 90kmh
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Asulate algust tähistavad igas riigis eri värvi märgid - mõnes riigis on need rohelised, teises kollased ja kolmandates valged. Silm vaatab nendest märkidest lihtsalt mööda ja ei fikseeri ära nagu Eestis. Sellest võivad kergesti trahvid tulla.
Poolas ma lihtsalt ei viitsinud pool päeva sõita ühest asulast teise, kus iga paari kilomeetri järel vaheldusid 70 km/h ja 50 km/h. Lõpuks sõitsin kogu aeg 70 km/h
Poolas ma lihtsalt ei viitsinud pool päeva sõita ühest asulast teise, kus iga paari kilomeetri järel vaheldusid 70 km/h ja 50 km/h. Lõpuks sõitsin kogu aeg 70 km/h
Ja küll on hea lugeda, et sa igas teemas meister ja kõige targem oled. Blablablaa.will111 kirjutas: ↑12 Sept 2024, 22:01Küll sina oled ikka üks ideaalne inimene, kohe nii ilus on vaadata ja kuulata Võiks lausa öelda, et nagu liiklusjumal ise...
Sa võiksid ükskord hakata lugema ja aru saama, mida kirjutatakse ning lõpetada fantaseerimise ning enda fantaasiate presenteerimise, uskudes ise et teised on midagi öelnud või väitnud. Ära topi sõnu suhu, eksju.
Nagu ka ühes teises teemas küsisin, kuskohas ma olen väitnud … Antud juhul siis, et olen perfektne liikleja? Krdi jura sa ajad pidevalt?
Olen kaamerasse sõitnud nii Lätis, kui Eestis, viimases a 2 kuud tagasi. Ja mu kiirus oli täitsa teadlikult üle lubatu, mitte tahtmatult. Ehk andsin endale ikka aru ka, et ületan, rikun seadust, jne. Auto ise seda omavoliliselt ei teinud. Jah, loomulikult ei tahtnud ma trahvi saada meelega, seega võib tõesti öelda, et osalesin fotosessioonil tahtmatult. Aga kas ikka osalesin tahtmatult, kui teadlikult kiiremini sõidan? Sinu arust siis jah? Õige?
See, et ise märke ei märka, no see on ikka juhi enda viga. Või kes selles süüdi peaks olema? Muidu siin ikka räägitakse, et liikluses peab meeled erksad hoidma, paar käiku ette mõtlema ning ära arvama, kas teised sind märkasid ja millise lolli manöövri nad järgmiseks teevad, aga samal ajal igasugu märgid jäävad 2 silma vahele.
Eks jah, alati võib öelda, et juhtus tahtmatult, trahvisaamine siis. Sest ega keegi vist tahtlikult oma rahakotti kergendada ei soovi. Võib olla 1/1000 leidub kah, lihtsalt pulli pärast. Aga kui ei soovi, siis silmad lahti ja fookus ka liiklusmärkidele, mitte Wazele või teab millele.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1938 korda
- Tänatud: 546 korda
Ma olen Lätis sõites alati waze järgi kõigist kiiruskaamertatest hoitud olnud ja tegelikult ka mujal. Leedu on ka täis keskmise kiiruse alasid ja ka lätlased teevad neid aktiivselt juurde ehk waze on sellises olukorras ilmselgelt hädavajalik abivahend. Muidugi silmad lahti sõit pole ka keelatud.
Mis Maci maksekäsu menetlusse puutub,siis ilmselgelt ükskõik millise riigiga võitlema hakata on üsna suure tõenäosusega pointless tegevus. See on sisuliselt kohtutäituri teema meie mõistes ehk juba väljakirjutatud auhinnale kiire sõidu eest lisandub veel midagi.
Mis Maci maksekäsu menetlusse puutub,siis ilmselgelt ükskõik millise riigiga võitlema hakata on üsna suure tõenäosusega pointless tegevus. See on sisuliselt kohtutäituri teema meie mõistes ehk juba väljakirjutatud auhinnale kiire sõidu eest lisandub veel midagi.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 22 korda
-
Kulla M.T. - väga lihtsalt saab - korraks tähelepanu hajub (olgu siis teiste liiklejate või krt teab mille pärast) ja hoplaaaa, +6km/h lisa ja paugust jälle krimm kurjategija.
Vähemalt Eestis
Kolmejalgsetest rahakassadest ja võsameestest ei hakkaks üldse kirjutama - siin oleks tomahooki vaja kasutada
Oot, mismoodi? Ole hea ja selgita nüüd natuke. Tähelepanu hajub ja selle käigus jalg vajub rohkem pedaalile või ranne väänab tahtmatult peale? Sõiduk ise ju ei muuda lambist kiirust.Ikka mina kirjutas: ↑13 Sept 2024, 08:09Kulla M.T. - väga lihtsalt saab - korraks tähelepanu hajub (olgu siis teiste liiklejate või krt teab mille pärast) ja hoplaaaa, +6km/h lisa ja paugust jälle krimm kurjategija.
Vähemalt Eestis
Kolmejalgsetest rahakassadest ja võsameestest ei hakkaks üldse kirjutama - siin oleks tomahooki vaja kasutada
Või pead sa silmas ikka seda tavapärast käitumist, kus püsikas on seatud +10 vs lubatud ja see tegelik +6 km/h tuleb sellest? Kui jah, siis see kiiruseületus on sul ju tahtlik ikka.
Et siis millist juhust sa kirjeldasid?
Olid mõtteis
Ei näinud ajutist kiirusepiirangu märki
Kiirendasid peale pööret, et taganttulijatele jalgu ei jääks, ja läks naksti 56 km/h peale
Jäid hajameelsusest 50 meetrit hiljaks kiiruse langetamisega
Tegid traktorist möödasõitu ja läks 56 km/h peale
Sõitsid ühtlases liiklusvoos, ületasid kiirust nii nagu kõik teisedki
Niimoodi. Ja need pole vabandused, vaid põhjendused. Palun neil kahel vahet teha.
Ei näinud ajutist kiirusepiirangu märki
Kiirendasid peale pööret, et taganttulijatele jalgu ei jääks, ja läks naksti 56 km/h peale
Jäid hajameelsusest 50 meetrit hiljaks kiiruse langetamisega
Tegid traktorist möödasõitu ja läks 56 km/h peale
Sõitsid ühtlases liiklusvoos, ületasid kiirust nii nagu kõik teisedki
Niimoodi. Ja need pole vabandused, vaid põhjendused. Palun neil kahel vahet teha.
-
Oki lp. M.T.
Ma põhimõtteliselt abipolitseinikega (nende aktiivsematega) ei viitsi vaielda.
Kui ei saa aru siis ei saa, tõestus läheb väga pikaks.
See ei vii kuhugi.
Peace ja vikerkaar
Ma põhimõtteliselt abipolitseinikega (nende aktiivsematega) ei viitsi vaielda.
Kui ei saa aru siis ei saa, tõestus läheb väga pikaks.
See ei vii kuhugi.
Peace ja vikerkaar
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 375 korda
Ma loen eeltoodutest välja küll tahtlikkuse, või on siis tegu meditsiinilise probleemiga (ei suuda ümbritsevat adekvaatselt tajuda).
Ma ise pole küll kunagi tahtmatult kiirust ületanud/ selle teoga vahele jäänud - alati on tahtlik või siis meditsiiniline
Maanteel on hea näha (ma tavaliselt liigun cruisiga gps +3..5) kui mööda lendajatele pärast kaamera või patrulli vaatevälja ilmumist koheselt meelde tuleb milline see hetkel kehtiv suurim lubatud kiirus siiski on.
Võib muidugi olla, et radari/laseri "kiirgus" kuidagi hetkega leevendab Alzheimeri sümptomeid - äkki mõni tulevane Nobel'i preemia omanik saab siit inspiratsiooni edasisteks uuringutest.
Ma ise pole küll kunagi tahtmatult kiirust ületanud/ selle teoga vahele jäänud - alati on tahtlik või siis meditsiiniline
Maanteel on hea näha (ma tavaliselt liigun cruisiga gps +3..5) kui mööda lendajatele pärast kaamera või patrulli vaatevälja ilmumist koheselt meelde tuleb milline see hetkel kehtiv suurim lubatud kiirus siiski on.
Võib muidugi olla, et radari/laseri "kiirgus" kuidagi hetkega leevendab Alzheimeri sümptomeid - äkki mõni tulevane Nobel'i preemia omanik saab siit inspiratsiooni edasisteks uuringutest.
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
Vahva kui on olemas lasersilmad kes näevad keset padrikut asuvas külas läbi puude ja põõsaste massi liiklusmärki mis teatab kõigile nägijatele et siin on kiiruspiirang 70 KM/h.
Mina ei suutnud seda tuvastada ja loomulikult olid kratid võsas pikali et preemiapunkte koguda.
Ütle nüüd kas see oli minupoolt passiiv agresiivsus või tajumishäire
Oma laksu sain kätte ja peale vaidlusi ning otsinguid padrikus võsa laiali lükates leidsime kogu kollektiiviga ka vastava märgi üles ))
Pean selliseid "juhuseid" silmas.
Lisaks ka möödasõidud vabatahtlikest liiklusmiilitsatest maanteel - lihtsalt peavad 90 alas korda ja liiguvad keset teed 75 KM/h. Kui hakkad mööduma siis kogutakse viha ja surutakse vastu et sa jumala pärast normaalselt mööda ei saaks.
JNE.
Küllap oskab igaüks siia vastavaid näiteid reaalsest elust lisada.
OKi
Mina ei suutnud seda tuvastada ja loomulikult olid kratid võsas pikali et preemiapunkte koguda.
Ütle nüüd kas see oli minupoolt passiiv agresiivsus või tajumishäire
Oma laksu sain kätte ja peale vaidlusi ning otsinguid padrikus võsa laiali lükates leidsime kogu kollektiiviga ka vastava märgi üles ))
Pean selliseid "juhuseid" silmas.
Lisaks ka möödasõidud vabatahtlikest liiklusmiilitsatest maanteel - lihtsalt peavad 90 alas korda ja liiguvad keset teed 75 KM/h. Kui hakkad mööduma siis kogutakse viha ja surutakse vastu et sa jumala pärast normaalselt mööda ei saaks.
JNE.
Küllap oskab igaüks siia vastavaid näiteid reaalsest elust lisada.
OKi
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 670 korda
- Tänatud: 429 korda
Kas keegi veel mäletab, millest algselt jutt oli?
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 375 korda
Ja keda see peaks huvitama? Pea-asi, et saab kirjutada (vabandust, reede ju)
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
- Toetajaliige
Kus on selline märk,tahaks kohe ise ka teada. See padrikusse kasvanud märkide teema oli aktuaalne võibolla 1994a, aga 2024 pigem ulme või soovunelm(ma tahaks,et see oleks olnud põõsas).
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
Abipolitseinik pole ja pole ka kunagi kaalunud seda võimalust, ma pole lihtsalt piisavalt seaduskuulekas ja siit tekiks endal moraalne vastuolu.
Aga tahtmatutest asjadest ma jah, päris aru ei saa. Ma teen asju ikka teadlikult ja kiiruseületused või rikkumised ei teki lihtsalt minu tahte vastaselt. See kui ma mingit märki, ajutine või mitte, ei märka, siis see on mingi muu tegevuse põhjus - sõin siis burksi, scrollisin telo või oli mu tähelepanu kaasreisija säärejooksul. See oli mu enda teadlik valik, tegeleda muu kui liikluse ja liiklusmärkide jälgimisega.
Aga las olla, see minu arvamus. Ja maailm olekski igav, kui kõik ühtemoodi mõtleks.
-
Jutt oli juhustest mida ise ei põhjusta (tahtlikult vähemasti mitte - Kergu, Rapla poolne küla ots. Vist mingi koolimaja moodi asi, aastal 1996? vist.
See pole point mis aastal - näiteks tuua kena küll.
Suured pärnad?, nende all-vahel paksult sireleid.
muidugi on tore et meie maal liikuses nii pühad mehed kellega midagi ei juhtu ja kõike suudavad ette näha - see väga positiivne.
Mul on veel arenguruumi
-
- Tsikkel: '14 1200GS
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 4 korda
Kreeta on tõesti hea näide, seal pole võimalik aru saada, mis kiirusepiirang on. Lõpuks sõitsin kohalike järgi, politseinikele see sobis, kuigi autol oli Eesti numbrimärk.
-
- Toetajaliige
Käisin lätis laupäeval ja sõitsin seal maha umbes 650km. Oli mitu korda keskmise kiiruse alasid ja kaaameraid oli, kuid trahvi ilmselt ei saanud. Lisaks oli ka veel liikuvaid eravärvis patrulle. Salacgrivas silla järjekorras oli minu ees leedu rekka,kes pühkis peale silda täie pasaga minema(asulas 50km/h),mina sõistin 55-ga. Leedukas võeti maha. Asula piirini oli alla 1km. Tagasi teel enne Salacgrivat istus üks tagant tulija stange peale, kui mööda läks nägin eestlane. Nii läks veel 2tk eesti numbriga mööda. Salacgivas olid foori taga minu ees, mina läksin sikel K-sse kohvile.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1085 korda
- Tänatud: 1086 korda
- Kontakt:
Täna küsimast. Selgitan: piisab sellest, et su tähelepanu vaid korraks hajub (ma tean, tundub uskumatu aga see on siiski võimalik), ümbritseva järgi näeb kõik nii välja nagu iga teine kilomeeter maanteed põldude vahel ja nii sa gaasi keeradki. Tsikliga ei võta väga aega, et 50 pealt 83-ni kiirendada.
Arvestades, et mul sõber, kes pm keset ööd ja liikluseta tänaval ei lähe ka jalakäijana üle tee niikaua kui fooris põleb punane tuli, sai sealt samast kohast autoroolis trahvi siis ma usun, et sellel kohal on tõsiselt võetav trahvipotsentsiaal ja seetõttu seal see kaamera ongi.
Tänaseks peaks igal minimaalselt informeeritud täiskavanul teada olema, et enamus kiiruskaameraid ei täida neile pandud ülesannet ja on eelkõige riigikassa täitmise vahendid. Ainuke võimalus tahtmatuid kiiruseületajaid (ma tean, pole olemas) mitte karistada on keskmise kiiruse kaamerad.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.