Õnnetused mootorratastega 2024

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

MannyEric
Toetajaliige
Tsikkel: Gemelo de África
Tänanud: 125 korda
Tänatud: 21 korda

Re: Õnnetused mootorratastega 2024

Lugemata postitus Postitas MannyEric »

ranel kirjutas: 27 Sept 2024, 11:34
vaadates teisi seal sõitmas, siis ahastus tuleb peale, et no ei oska üldse sõita. Mootorrattaga meeldib sõita, kuid see ei tähenda, et peaks võimete piiril sõitma. Eesmärk on nautida sõitu, aga ennast ja tehnikat lõhkumata koju tagasi jõuda.
Mis sa tühja ahastad, sõida oma sõitu :)

Honda XL1000V '02 -> Honda CRF1100L '20

Kasutaja avatar

iSlanderADV
Mode
Tsikkel: LadyInRed
Tänanud: 184 korda
Tänatud: 136 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas iSlanderADV »

will111 kirjutas: 25 Sept 2024, 15:49
Mujal maailmas vist tõesti pigem nii on. Eesti puhul seda rääkida tundub lihtsalt loll jutt. Milline mõistusega inimene ostaks omale sellises kliimas "lihtsalt transpordivahendiks" mootorratta??? Jah, mingi 10 venda eesti peale vist on, kes sõidavad talvel ka suusad jalas ringi. Aga kui jutt käib valdavast osast siis valdava osa tsikkel vähemalt 8-9 kuud aastast ei tee midagi muud kui seisab. Ja ülejäänud paar kuud aastas käiakse sellega ikkagi pigem sõitmas - ehk siis võetakse ja minnakse "lihtsalt kuskile" - ehk siis minnakse tegelema tegevusega mille nimi on tsikliga sõitmine. Mitte ei käida lihtsalt tööl, või lihtsalt poes või lihtsalt kinos või lihtsalt lastel lasteaias järel.
Ja kui tegevus juba on "tsikliga sõitma minek" siis see ei ole kuskilt otsast enam mingisugune "kommuteerimine". Kuigi sa vist tegelikult ei tea, mida see sõna tähendab aga no ma oletan, et point pidi olema tavalised argisõidud erinevate sihtpunktide vahel.

Ma võin jah jahuda mida jaksan, sa võid ka jahuda mida jaksad ja loomulikult sa seda teedki. Faktid sellest ei muutu. Rehvi on täiesti võimalik tänaval sõites kulutada ühtlaselt ja mina võin seda tõestada. Sinul vastupidist tõestada on võimatu. Kõik, jutul lõpp
ma sõidan küll iga päev tsikliga tööle, kui vähegi võimalik. Ja mul mitmed kolleegid teevad sama. Talvel ei sõida, rattast hakkab kahju.

Jutul lõpp? Sinu puhul :bsmile:
Nägemata Eesti orienteerumissari http://nägemataeesti.ee
TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 188 korda
Tänatud: 375 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Äkki tõmbaks veic tagasi (ja kustutaks ebavajaliku) ja jääks edaspidi ainult 2024a juba toimunud õnnetuste arutelu juurde ja ei prooviks kellegi personaalküsimusi lahendada.
Täna eriti ei ole sõiduilma, aga äkki homme ...
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 397 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

kõik algas sellest, et üks chopperiga sõitev härra tõsimeeli arvab, et kui tema ei saa oma rattaga üle 15 kraadi kallutatud siis mitte keegi, mitte kuskil ei saa ja see on üleüldse võimatu. mina tõesti aru ei saa, et mille üle siin üldse vaielda on ning jutul võiks juba ammu lõpp olla ausalt öeldes...aga tundub, et neid chopperivendi ja muidu püstisõitjaid on siin ilmselgelt ikkagi niivõrd suur enamus, et vennastumine on massive ja ega mitte kuidagi ei saa lasta sel jutul lõppeda. no laske siis edasi :wack:

mis minu nn. kõvatamist puudutab...kui ma loen siit mingist järjekordsest x teemast välja kellegi järjekordse "hästi tagasihoidliku ja super viisaka tegelase" väiteid ühe või teise asja kohta, mis täiesti ilmselgelt on valed...sest ma isiklikult tean ja olen tõestanud, et need on valed. siis mul ei ole või ei peaks olema õigust selle kohta mitte mingisugust arvamust avaldada? ja kui seda teen siis olen kõvataja, pean ennast maailma parimaks jne??? :lol: okei, ässad...kuidas soovite. ma rohkem oma arvamust siinses keskkonnas ei avalda, las jäävad siia need PÄRISELT maailma parimad omavahel seda ainuõiget arvamust avaldama ja üksteisele kaasa noogutama. või noh, olgem ausad suures osas vaid see siin juba viimased ~5a toimunud ongi. kümmekond elukutselist mölalõuga, kes igas teemas oma "hästi tagasihoidlikku ja viisakat" arvamust avaldavad, hommikust õhtuni. + siis üks meeletult ebaviisakas, kuri, rõve, loll ja muidu vastik will, kes alati kõik ära rikub :lol:

ja mx77, väga classy vana oled ikka, SUPER vend! ei pidanud enam vastu ja pidid oma "suured trumbid" lauale lööma siinse fännklubi ette? ma isegi imestasin juba ammu, et kuidas sa ikka nii kaua vastu pidanud oled. nendest paari aasta tagustest täiesti lampi mulle fb's saadetud sõimukirjadest ikka ei piisanud kui said aru, et ma lihtsalt blokin su seal ka ära? :lol: palju õnne...sa suutsid selle suure saladuse murda, kõik siinsed mölalõuad nüüd teavad, kes on will111. nautige seda teadmist, adjöö
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1085 korda
Tänatud: 1086 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Head foorumlased,

Soovin meelde tuletada, et meie foorum ei ole koht isiklike arveteklaarimisteks ega antipaatiate väljendamiseks. Kui teil on soov kellegagi verbaalselt mõõtu võtta ja teine osapool sellega nõustub siis tehke seda palun mujal ja privaatselt. Kui kellegi arvamus teile ei meeldi, on täiesti sobiv see lihtsalt lugemata jätta. Veelgi olulisem on, et vastamine viha või üleolekuga pole aktsepteeritav. Kõikidel on õigus oma arvamusele, kuid selle väljendamine peab toimuma viisakalt ja konstruktiivselt. Tuletan meelde, et Kurt Vonnegut on öelnud: "Arvamustega on nagu urruaukudega, igaühel on neid vähemalt üks ja need kõik haisevad." Ilmselegelt ei moodusta selles valguses keegi meist erandit.

Doximine, halvustamine ja isiklikud rünnakud ei kuulu meie foorumisse. Kui sul ei ole midagi väärtuslikku öelda aga keel sügeleb ja näpud kihelevad siis soovitan leida oma pahameele väljavalamiseks muid väljundeid. Näiteks Facebook ja Delfi on head kohad. Seal on sellised väljaütlemised enam kui tavapärased ja need on seal kui mitte soositud siis vähemalt talutakse enam.

Palume kõigil kinni pidada foorumi reeglitest ja austada üksteist.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 327 korda
Tänatud: 431 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

will111 kirjutas: 27 Sept 2024, 18:21
ja mx77, väga classy vana oled ikka, SUPER vend! ei pidanud enam vastu ja pidid oma "suured trumbid" lauale lööma siinse fännklubi ette? ma isegi imestasin juba ammu, et kuidas sa ikka nii kaua vastu pidanud oled. nendest paari aasta tagustest täiesti lampi mulle fb's saadetud sõimukirjadest ikka ei piisanud kui said aru, et ma lihtsalt blokin su seal ka ära? :lol: palju õnne...sa suutsid selle suure saladuse murda, kõik siinsed mölalõuad nüüd teavad, kes on will111. nautige seda teadmist, adjöö
██ █████ ██ ███ ████ ██ ████████ ███ █ ██ ████ ████████, ██ ██ ████ ███ ████████ ████ ████ ██ ████████ :lol:

---------------------------------------------------------------------------
TSENSEERITUD
---------------------------------------------------------------------------
Viimati muutis Macintosh, 30 Sept 2024, 19:25, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: aitab pullist, tsensuur peale!
Kasutaja avatar

Krl
Tsikkel: Welcome to the darkside
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 179 korda

Lugemata postitus Postitas Krl »

tundub, et teil tuleb ikka riistad välja võtta ja üle mõõta, kummal pikem on. Ega see kana enne kitkutud saa.

Aspelund
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

Kohtusid mopeed ja väikebuss

03.10.2024 Tallinnas Vabaduse pst 156 (Vikerkaare bussipeatus, Nõmme ujula) juures toimunud vahejuhtumi asjaolude väljaselgitamiseks vajame Sinu abi.

Sõidukid MB Vito ja mopeed liikusid mööda Vabaduse pst-d linnast välja. Kui Sinu sõiduki pardakaamera salvestusele on jäänud eelnevalt nimetatud sõidukite liikumine 15:35-16:00 paiku Vabaduse pst-l või vahejuhtum Vikerkaare bussipeatuse juures, või nägid seda juhtumit vahetult pealt, anna sellest palun teada pille.vilu@politsei.ee

https://www.facebook.com/share/p/6gEDyK9HQY7R1bi9/

Aspelund

Iru ringil mootorratturiga õnnetus...

Ezduny:

На Ируском кругу возле сиркла авария, разбился мотоциклист. Надеюсь с ним все хорошо!

https://www.facebook.com/share/p/fctsU3uB8Jh7PLks/

Pilt
Manused
FB_IMG_1728130817094.jpg
Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 160 korda
Tänatud: 355 korda

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Tuleb kahjuks traagiliste õnnetuste lisa.
https://www.delfi.ee/artikkel/120326934 ... otorrattur
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1940 korda
Tänatud: 546 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

M.T. kirjutas: 05 Okt 2024, 17:37
Tuleb kahjuks traagiliste õnnetuste lisa.
https://www.delfi.ee/artikkel/120326934 ... otorrattur
Väga loll õnnetus, kaastunne lähedastele, aga ilmselt oli tsiklil kiirust ikka palju rohkem kui tohiks olla. See autojuht ilmselt ei näinudki, et sealt kedagi tulemas oli.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Krl

kui autojuht kuskit vasakpöördega välja keeras, siis tõenäoline jah, et ei näinudki, et keegi veel vastassuunas, autode varjus tuleb. Aga auto vigastuste järgi tundub, et auto jõudis ennast enne ilusti sirgeks keerata.
Aga nõme jah, et keegi ennast veel niimoodi vahetult enne lume tulekut jõudis ära lõpetada. Ju mõtles ka, et teeb veel hooaja viimase.

Teema algataja
MustVälk
Tänanud: 465 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Krl kirjutas: 06 Okt 2024, 10:18
kui autojuht kuskit vasakpöördega välja keeras, siis tõenäoline jah, et ei näinudki, et keegi veel vastassuunas, autode varjus tuleb. Aga auto vigastuste järgi tundub, et auto jõudis ennast enne ilusti sirgeks keerata.
Aga nõme jah, et keegi ennast veel niimoodi vahetult enne lume tulekut jõudis ära lõpetada. Ju mõtles ka, et teeb veel hooaja viimase.
Siin administraator pani video maja küljes olnud kaamerast! Rattur süüdi, aga ta ei oleks samuti näinud, et keegi kavatseb sealt niimoodi välja keerata! :(
Minu kaastunne. Kaassõitja suri ka täna haiglas. :(

maatriks
Tsikkel: '14 1200GS
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas maatriks »

Tsiklijuht ületas kiirust (kuigi mitte väga palju), autojuht sõitis peateele ette, mõlemad süüdi. Aga tsiklijuht kaotab alati.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Eks selle valge auto manööver oli muidugi debiilsus kuubis. Sõitis tu ka sellel autol suht nina eest läbi.

oil
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 81 korda

Lugemata postitus Postitas oil »

Peaks vist see koht olema. Ülekäigurajal mats. Video järgi ei paistnud tõesti tsiklimehe kiirus nüüd päris 100 km/h olema, aga kahjuks piisas vähemasti. RIP.
image.png
[
Kasutaja avatar

Krl

Kahekesi ratta peal olles on pidurdamine ka ikka täiesti omaette teema.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 670 korda
Tänatud: 429 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Ristmikel möödasõite teha on ka omaette oskus....
Kahju :(
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 160 korda
Tänatud: 355 korda

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Videost näha, et rattaid oli rohkem kui 1, vist isegi 3 ja lasid ikka mitmest autost korraga mööda. Kahju muidugi, et selline lollus kohe niimoodi ära karistati. Kaassõitjast eriti kahju.
Pidurdusel ratas risti ja külg ees mõlemad sõitjad otse autosse sisse, sealt polnudki eriti pääsemislootust.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Kahjuks ka kaassõitja läks taevastele radadele. Minu kaastunne.

Aspelund

Tammsaare ja Sõpruse ristis.

Foto: EZduny.
Manused
FB_IMG_1728223735854.jpg

Teema algataja
MustVälk

Mul naine ka räägib koguaeg, et: Ära sõida viimase piiri peal. Keegi teeb vea või avastad mingi asja liiga hilja ja ongi kõik. :(
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 486 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Kus see video?
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Teema algataja
MustVälk

mx77 kirjutas: 06 Okt 2024, 13:20
Eks selle valge auto manööver oli muidugi debiilsus kuubis. Sõitis tu ka sellel autol suht nina eest läbi.
Ma vaatasin mingi 10+ korda ja ma ei saa aru kuidas seda arvad. Ruumi oli piisavalt!
Siin alustas auto juba oma manöövrit.
image.png

Teema algataja
MustVälk

Madlobster kirjutas: 06 Okt 2024, 21:20
Kus see video?
Ma ei oska seda lisada ja ma ei leia otselinki.
See sama link mis ma panin. Seal kommentaaride all on Timofei Kibizov (admin) pannud video.
Spoiler
Kasutaja avatar

Turist
Tänanud: 90 korda
Tänatud: 190 korda

Lugemata postitus Postitas Turist »

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 670 korda
Tänatud: 429 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

See on juba vastasuunas otsasõit!
Saadetud kettaga lauatelefonist!

Ikka mina
Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas Ikka mina »

MInu arust ei ole ka siin midagi arutada - sõiduauto juht tuleks koha peal kastreerida!
Isegi kui biker ületas natsa kiirust siis temaga koos sõitsid ka teised sõiduautod, kes said siiski pidama - no 4 ratast ka ju all.
Lihtsalt uskumatu!
Kasutaja avatar

slev
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas slev »

Ikka mina kirjutas: Eile, 08:04
MInu arust ei ole ka siin midagi arutada - sõiduauto juht tuleks koha peal kastreerida!
Isegi kui biker ületas natsa kiirust siis temaga koos sõitsid ka teised sõiduautod, kes said siiski pidama - no 4 ratast ka ju all.
Lihtsalt uskumatu!
Autojuht tegi kõik õigesti, aga mootorrattur tegi möödasõitu ülekäigurajal. Kiirused polnud samas üldse suured. See näitab kui vähe on vaja, et sõit võib väga õnnetult lõppeda. Väga kahju!

MeelisV
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas MeelisV »

Aspelund kirjutas: 05 Okt 2024, 14:56
Iru ringil mootorratturiga õnnetus...

Ezduny:

На Ируском кругу возле сиркла авария, разбился мотоциклист. Надеюсь с ним все хорошо!

https://www.facebook.com/share/p/fctsU3uB8Jh7PLks/

Pilt
nägin tulemust kui oli äsja juhtunud, rattur oli selili maas äärekividel, kiirabi tassis kanderaami autost välja
teist osapoolt ei näinud.
trajektor tundus selline, et ratas tuli narva/maardu poolt ja oli mahasõidul liiga kiirelt tulnud ja ringtee üllatas oma topelt äärekividega ???
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”