Õnnetused mootorratastega 2024

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Turist
Tänanud: 93 korda
Tänatud: 191 korda

Re: Õnnetused mootorratastega 2024

Lugemata postitus Postitas Turist »

-huviline- kirjutas: 09 Okt 2024, 13:09
No video järgi paistab, et kaevu luuk tõmbab külg ees libiseva ratta nii palju kinni, et see kukub sõidu suunas ümber.
Vahet pole, videolt ka luuki ei näe. Täpselt sama asi juhtub ka ideaalselt siledal teel kui libiseva tagarattaga ootamatult vasakule kaldudes instinktiivselt lenksa järsult paremale keerata. Kas ja kui palju teadlikult keerati (terve selle pidurdamise jooksul), ei tea, kui kaassõitja ühele poole õla pihta lendab, siis lükkabki lenksa selle poole ette ja juht ei kontrolli seal midagi.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1946 korda
Tänatud: 554 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Macintosh kirjutas: 09 Okt 2024, 12:06
Krl kirjutas: 09 Okt 2024, 10:23
Macintosh kirjutas: 08 Okt 2024, 22:36
..ebaõnnestunud pidurdus vaid tagapiduriga ..
See vana R1, sellele pole ABS`i ka, oleks esipiduriga ennast samamoodi pikali pidurdanud. Ideaalis muidugi, kui suudad mõlemad rattad blokeerumise piiril hoida, saaks päris hästi.
Mu oma kogemus on see, et tagapidur ei pidurda üldse suurt midagi ja kui ka loha võtab, siis libiseb täitsa ilusti otse. Ju ikka hakati põiget ka proovima ja nii see külge ette läks.
Ei hakanud see rattur mingit põiget proovima, fikseeris pilgu autole ja vajutas tagapiduri alla. Kui külili käis siis sellest, et viimasel hetklel karabas esipidurit või viskas ainult tagapiduri kasutamine lõpuks külje ette. Kogu sündmus alates auto väljakeeramisest kuni kokkupõrkeni kestis kokku mitte rohkem, kui 2 sekundit. Seega otsus, et mööda põigata oleks pidanud sündima kohe aga ilmselt kogemusi ega treeningut polnud. Polnud isegi sellele mõelnud, et mis siis, kui ... Kui sellele ei ole varem mõelnud ja iga olukorra jaoks pole plaani siis löövad refleksid sisse, pilk jääb ainsasse valesse kohta kinni ning põhiline kinnismõte on kuidas pidama jääda. Piduramine ja põikamine on mõlemad tegevused, mida tuleb refleksiks treenida, ise ei tule midagi. Ja ükskõik kuidas vaatad: valed valikud ja oskuste puudmine. Olukord millest osav mootorattur tuleb puutumatult välja, sellesse tark rattur ei satugi.
Antud juhul ju puudus isegi A-kat juhtimisõigus ehk lube polnud. Motikaga koolis käies midagi ikka külge jääb ja lisakoolitus juba omal valikul, kuid kui midagi pole, siis ongi tulemus selline nagu ta oli. Ilmselt ta ikkagi üritas keerata ja sellega viskas ta ratta nö vales suunas küljeli ja lendasid autosse ning tsikkel tagant veel selga.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 486 korda
Tänatud: 585 korda

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

slev
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas slev »

Vangi ei lähe, aga 88000 eurot oleks ka endal päris karm maksta.

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 91 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

slev kirjutas: 23 Okt 2024, 13:07
Maksejõuetus, üksikisiku pankrott. Paar kolm aastat veiderdamist ja tehtud heal juhul.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige

Ma olen nõus ka ilmselt lahjemat sorti vaktsiini võtma, kui see raha tegelikkuses ka liigub.
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Teema algataja
MustVälk
Tänanud: 477 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Kuni makstud ei ole on kohtutäitur peal. Mul isa maksab vist surmani pluss veel mõned aastad oma võlgu. :(
"Eraisiku pankrott" olen kuulnud, et on võrdlemisi karm asi millest taastuda. Kui just hea tuluga töö ei ole ja head sõbrad või pangad.
OÜ saab igatpidi skeemitada. Eraisikud ja fie'd mitte niipalju.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 673 korda
Tänatud: 430 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

MustVälk kirjutas: 23 Okt 2024, 21:31
Kuni makstud ei ole on kohtutäitur peal. Mul isa maksab vist surmani pluss veel mõned aastad oma võlgu. :(
"Eraisiku pankrott" olen kuulnud, et on võrdlemisi karm asi millest taastuda. Kui just hea tuluga töö ei ole ja head sõbrad või pangad.
Muuseas, võlad on päritavad....
Saadetud kettaga lauatelefonist!

Teema algataja
MustVälk
Tänanud: 477 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

yeekim kirjutas: 23 Okt 2024, 21:49
Jah. Ma loodan ei ole päritav võlg: elatisraha oma lastele ja oma abikaasale.
Kasutaja avatar

Tuuletallaja
Tsikkel: Neegrikaksik
Tänanud: 120 korda
Tänatud: 75 korda

Lugemata postitus Postitas Tuuletallaja »

Pärandusest võib ka loobuda aga see pole valikuline, et midagi võtta ja midagi jätta - võtad või jätad.
Minu jaoks on see kõik siin üks sotsiaalne eksperiment :bsmile:
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 91 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

Ja pankroti peab keegi teostama, ehk siis haldurile maksma, tuleb sealt midagi või mitte. Elatisvõlglaste puhul maksab riik, kelle rahakott on põhjatu nagu me teame. Eraisikute nõudeid peab nõudja tasuma. Kohtunik kaalub võlglase nõudeid ja sissetulekuid, vara ja määrab igakuiseks tagastuseks 3,5€ või midagi sellist. Kaua sa nii ikka jõuad ja pankrot lõppeb raugemise tõttu. Kui tegu pole just mingi eriti jonnaka nõudjaga. Vaata kas või mitu münti on näiteks Viiolilt õnnestunud välja pressida.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige

Viiul maksis ka oma miljoni võlgasi tagasi 5 euri kvartalis. Kui skeemitada oskad, siis on need kohtutäiturid üsna hambutud. Ja suurel osal võlgadel on aegumistähtajad.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

701 kirjutas: 23 Okt 2024, 13:36
slev kirjutas: 23 Okt 2024, 13:07
Maksejõuetus, üksikisiku pankrott. Paar kolm aastat veiderdamist ja tehtud heal juhul.
Täna enam paari kolme aastaga ei saa,läheb palju kauem kui üksikisiku pankrotti lähed. Ja selle saamine ei ole ka täna enam nii, et ma soovin vaid kohus otsustab.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

yeekim kirjutas: 23 Okt 2024, 21:49
MustVälk kirjutas: 23 Okt 2024, 21:31
Sel juhul ainult kui pärija pärandi vastu võtab. Pärandi vastuvõtmise eel lased notaril teha inventuuri (mingi 70€ maksis paar aastat tagasi) ja siis kui see tehtud, saad otsustada, et kas võtad pärandi vastu või loobud. Pärand ei ole kohustuslik. Alaealiste laste pärandi otsustab kohus ja seda ka mitte sundkorras neile pärandit määrates vaid samuti inventuuri järel. Ehk kui vara on rohkem kui võlgu, siis võtad ja kui ei siis jääb vara riigile ehk kohalikule omavalitsusele.
ML-Transport AS

mrtn
Tsikkel: Suzuki VX800
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas mrtn »

-huviline- kirjutas: 09 Okt 2024, 13:09
No video järgi paistab, et kaevu luuk tõmbab külg ees libiseva ratta nii palju kinni, et see kukub sõidu suunas ümber. Lõpp tulemus tundub olevat selline, sest sõitjad jäid auto ja mootorratta vahele :(
Lisaks kõikidele eelpool loetletud lollustele lisaks tegi see lammas möödasõitu ülekäigurajal. Hoiatage kõik oma lapsi sellise ohu eest.
Suzuki VX800 '93
Kasutaja avatar

slev
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas slev »

mrtn kirjutas: 30 Okt 2024, 13:20
Lisaks kõikidele eelpool loetletud lollustele lisaks tegi see lammas möödasõitu ülekäigurajal. Hoiatage kõik oma lapsi sellise ohu eest.
Elus võib kõike juhtuda. Mul oli endal selline juhus, kus Estonia teatri taga oli teeremont ja trammipeatus oli viidud teise kohta. Sõtisin mööda paremat rada, aga vasakul rajal seisid mitmed liinibussid ja nende varjus seisis tramm. Oleksin äärepealt sõitnud 40-50 km tunnis rahvamassi, kes trammist väljusid. Pärast seda jõin mitu päeva viina.

Assamait
Tsikkel: Eff Zett Quus
Tänanud: 157 korda
Tänatud: 29 korda

Lugemata postitus Postitas Assamait »

Siinkohal on paras hetk meelde tuletada "liiklusteoreetikuid", keda õnneks väga siin foorumis pole näha olnud - "ülekäiguraja ees ei tohi enne liikuma hakata, kui kõrvalolev auto on liikuma hakanud". Keegi väikest loogilist lõksu näeb? Mitte keegi ei tohi liikuma hakata :wack: Kahjuks väga levinud säärane argumenteerimine...

Aga ventileeriks siin natuke teemal "ülekäigukoht". KES KURAT ÜLDSE MÕTLES SELLE ASJA VÄLJA?! Kellelgi mingeid kohustusi pole, kuidagi tähistatud pole. Aga mõned jalakäijad (ja tõugujuhid) arvavad, et see neile sama hea eesõigusega kui ülekäigurada. Rohelised tõugud lendavad pidevalt 70/90 ala ük-kohtadel ette ja jääb veel õigust üle rusikate ja keskmiste näppudega vehkida.
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas

Fox
Tsikkel: XChallenge
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas Fox »

Seisev buss ongi vähemalt minu silmis eriline ohu allikas, mulle on sealt tagant igasugu elukaid sõna otseses mõttes ette karanud. Paljud jalakäiad on ju nagu lambad (eriti Tartus) enda elust eriti ei hoolita. Ja kui lapsed kambaga koos on siis kaob ka igasugune ohutunne ja mõtlemisvõime neil ära.
Ma mäletan, et nõuka ajal viidi meid klassiga mingisugusesse raudtee-asutusse Balti jaama lähedal ja näidati päris shokeerivat uncensored dokfilmi. Jäi päris hästi meelde, et mis jääb järgi autost või inimesest, kui rongiga minna jõudu katsuma. Huvitav kas tänapäeval ka midagi sellist jõnglastel kooliprogrammis on?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”