Rumalad või segased küsimused jms

Antt1
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 29 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas Antt1 »

mx77 kirjutas: 04 Apr 2025, 13:44

Eks kõigil navidel on omad plussid ja miinused. Näiteks minu oma kogemuse järgi oskab google maps pakkuda paremini alternatiivset marsruuti, kui sinu põhimarsruudil on mingi liiklustakistus. Ükskord vihastasin Waze peale, kui ta Leedus 500 meetrit enne avariikohta teatas, et teel on avarii (mingi piimapütt oli ennast risti teega pikali keeranud), aga enam ei olnud mitte kuskile minna.
Ümberläinud piimapütid tekivad muteada ekraanile siis kui keegi on nad sinna märkinud. Kui kasutajaid on vähe siis ei näegi oma programmiga enne kui juba kohal oled. Ma olen vahel kiirteel tähele pannud et näidatakse liiklusohtu. Siis kui hakata silm punnis ringi vahtima paistab et kellegi vana Golf on teepeenrale ära väsinud. Teinekord jälle võib mitmest niisugusest autost mööda sõita ja ekraanil pole mingit hoiatust.

Kunagi tuli üks jupp Moskvas sõita. Google Maps näitas teekonda ilusti ja üüratu aeg läks ummikute tõttu. Kohalikel olid mingid Yandeksi äppid, Waze taolised, masskasutuses ja seal muutusid tänavad jooksvalt rohelistest punasteks ja vastupidi. Kui oli näha et eespool hakkab lõik kollasemaks minema siis tõmmati kohe kõrvaltänavale ja kuskilt teist kaudu et ajas kokku hoida.
Seda vist arvutatakse telefoni positsioneerimisega ja mida rohkem on kasutajaid seda täpsemalt näitab. Helsinkis olen samuti tähele pannud et Waze näitab tiheda liikluse puhul mõnda lõiku kohe punasena. Kui just sellele aadressile asja pole ja kuskilt mujalt proovida mööda minna siis tuleb uus teekond mu silma järgi ikka loogiline. Aga see teekond ei tule enne kui masina nina reaalselt teisele tänavale pöörata. Ja mitte nii et ümber ühe kvartali ja jälle samale teele tagasi mida Google Mapsiga kunagi kogesin.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”