Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 291 korda
Tänatud: 233 korda

Re: Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

Lugemata postitus Postitas morse »

@joha123

Minu kogemuses samuti Waze võib segast peksta, kui sõidad pika (nt. autoga 1000km) transiidi päeva. Ehk siis kinnitan teemaalgataja kogemusi. Enamasti tõepoolest töötab - aga mingi hetk võib raskelt segast panna. Ma olen lahendanud lihtsalt nii, et panen paralleelselt Google Mapsi käima. Siis üldjuhul näed ära, kui kaardid omavahel üldse ei klapi.

Kiirteede teema lahendan nii, et märgin lihtsalt kõikvõimalikud kiirteepassid ära, siis ta usub, et mul kõik olemas ja suunab kiireimale teele - praktikas muidugi soetan ainult need passid, kus tegelikult sõidan.

Mul on ka Waze teavitused mõnikord imelikud. Näiteks on selline lugu, et alati kui Lätti sisenen, siis muutub kõik venekeelseks. Panin aastaid tagasi nalja pärast keset Lätit korraks vene keele peale (et sõpra närvi ajada) - tee või tina, nüüd muudab ise iga kord tagasi…

Pikkade päevade puhul on Waze’iga veel selline eripära, et kaardil on riikide ja osariikide piirid maru hägused, mis teinekord segab.

Paaritunniste lõikude navimisel neid probleeme põhimõtteliselt ei ole.

Kusjuures olen Waze’iga väga erinevates kohtades navinud. USAs ja Mehhikos, Saudi Araabias ja Araabia Ühendemiraatides, Balkanil, Skandinaavias jm.

Spetsiifika igal pool sarnane. Aga ma pole ennast veel nii välja vihastanud, et selle Waze-Gmaps kombo välja vahetada tahaks. Eeliseid on piisavalt. Auto moodsatesse ekraanidesse on ka navi sisse ehitatud - no ei tõmba, maru eilane on.

Kruusal ja metsas sõidan Osmandi, Locuse või Oruxiga. Väga head programmid. Nendega saab transiiti ka sõita ja olengi sõitnud (mitte Oruxiga) - aga tunne on nagu aasta oleks 2005 ja kasutaks Garmin Zumot :)

Kokkuvõttes: autos Waze + Gmaps, kruusatsiklil Osmand, Locus, Orux.

PS! Kui mul oleks Honda Europann ja ma sõidaks tsikliga transiiti… Siis oleks pekkis. Võtaksin vist TomTomi subscriptioni või naviks Osmandiga. Lenksu peal Waze’iga kiirteel võidelda ei tahaks. Mõnikord olen seda KTMiga teinud. Abiks on Bluetooth pult lenksul - sellega saab Waze’i kaarti sisse-välja zoomida ka siis kui kindad käes või vihma sajab…

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”