Kiiruskaamerad AD 2025

jyrx
Tsikkel: Beta RR350Racing, HondaCBR1000
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 34 korda

Re: Kiiruskaamerad AD 2025

Lugemata postitus Postitas jyrx »

Aga kiiruskaameratest AD 2025 rääkides, siis minu meelest ei ole suurt põhjuslikku seost 2024 kurbade õnnetuste ja statsionaarse kiiruskaamerate vahel, tehku need siis hoiatustrahve ainult lähenevatele või ka eemalduvatele sõidukitele (see muutus tuleb stats-kaameratel alles kunagi tulevikus), mootorraturitele ka või mitte, €5 või €7 trahvimääraga. Statsionaarsed kaamerad rahustavad natuke liikust st sunnivad 100m enne ja võibolla tulevikus siis kuni 100m pärast vastassuuna kaamerat piirkiirusega sõitma ning täidavad tõhusalt riigikassat. Kui mobiilsed kaamerad hakkavad nüüd 1. juunist ootamatutes kohtades mootorrataste kiiruseületamisi fikseerima, mõjutab see mõnevõrra ehk mootorratturite üldist sõidukiirust ja selle kaudu on mingigi mõju tsiklitega juhtuvatele õnnetustele. Mobiilseid kaameraid on muidugi väga vähe, vist ainult 8 komplekti kogu Eestis. Imestuseks olen näinud mobiilset kaamerat ntx Tallinn-Tartu mnt Kose-Võõbu 2+2 lõigul "tööd tegemas", ainus 120 km/h ja väga kvaliteetne ning turvaline teelõik Eestis. Tundub natuke nagu hea seadme "raiskamisena", aga riigikassa täitub eriti tõhusalt. Arvestades, et aasta alguses tõusis ka trahviühik poole võrra 4 eurolt 8-le st. kõik liiklustrahvid potentsiaalselt poole suuremad, tundub mulle seda kõike liiga palju.

Statistika näitab, et viimasel 6 aastal on mootorrattaga juhtunud õnnetuste arv olnud üsna sama (89 - 118), hukunute arvu tõus kolmelt üheksale on ühest küljest kolmekordne tõus, aga number on tegelikult liiga väike, +6 võib olla ka juhuslik variatsioon. 1. mai seisuga oli Eestis registris arvel 33 256 mootorratast (va. peatatud registrikanded). 2020-2024 registreeriti 11 615 uut mootorratast (kategooriad L3e ja L4e). Igal aastal saab ca 3000 uut inimest A-kategooria juhiloa.

Minu kui amatöörstatistiku järeldus eelnevast on, et õnnetused per mootorrattur tegelikult vähenevad. Pole vaja Liiklusjärelvalvekeskusel Facebookis ähvardava tooniga postitusi teha või PPA-l endale absurdseid eesmärke püstitada a la liikuses hukkunute arv nullini viia või liigselt muretseda, et jalgratastega külg maha pannakse vahel või unistada, et AI hakkab tänaval kukkunud inimesele kiirabi peale saatma.
Õnnetused mootorratastega ja neis hukkunud
Õnnetused mootorratastega ja neis hukkunud

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”