Mootorratturite reisikirjad

Kasutaja avatar

MannyEric
Toetajaliige
Tsikkel: Gemelo de África
Tänanud: 153 korda
Tänatud: 28 korda

Re: Mootorratturite reisikirjad

Lugemata postitus Postitas MannyEric »

Käisin esimesel välismaisel motomatkal Soomes ja Rootsis. Kokku 5 sõidupäeva ja läbitud kilomeetreid umbes 2800.
Esimesed 2 ööd ööbisin n.ö. suvalistes kohtades, mis ette jäid.
Rootsis käisin järveäärsetes kämpingutes. Telgikoha hinnad 150-200 SEKi, mis on ok.
Üritasin maanteid vältida ja kasutasin peamiselt kõrvalteid ja kruusa. Kruusateed on põhjas jõhkralt ägedad. Tõusud ja langused, kurvid.
3. päev oli n.ö. ülesõit Rootsi, siis oli rohkem maanteesõitu.
Iga päev oli üle 30 kraadi sooja, Lapimaal vist oli parajasti mingi erakordne kuumalaine. Vihma praktiliselt ei saanudki. Mõned kergemad sahmakad.

Mõned asjad, mis meelde jäid või mida edaspidiseks kõrva taha panna:

* Põhja-Soome ja Põhja-Rootsi on ikka päris inimtühjad. Sinna ei ole hea mõte üksinda minna. Aga no mina ikka käisin, ju siis oli vaja nii :nono:

* Üle 500 km päevas ei ole päris ok, liiga palju sõitu ja pikemate (ujumis)pauside tegemiseks jääb vähe aega.

* Kütus on Rootsis odavam kui Eestis.

* Kogu matka keskmiseks kütusekuluks sain 4,1 l/100 km. Eestis ma pole mitte kunagi nii madalat numbrit näinud.

* Põhja-Soomes nägin 2 põhjapõtra. Lonkisid keset teed ja ei teinud eriti välja sõidukitest. Tundub, et nad vist ei hüppagi ootamatult võsast teele ja longivad sedasi. Või oli asi kuumuses.

* Rootsis ära kasuta eesti pankade kaarti maksmiseks. Valuutakurss on üsna röövellik. Mina kasutasin Revoluti, kus saab erinevaid valuutasid kontol hoida ja ise konverteerida, siis kui soovi on ja normaalse kursiga. Makset tehes valitakse automaatselt õige valuuta.

* Liiklus on nii Soomes kui ka Rootsis Eestiga võrreldes nagu öö ja päev. Juhid on rahulikud ja kaasliiklejaid austatakse. Närvihaigeid pole.

* Nüüd ma tean, kui suured riigid on tegelikult Soome ja Rootsi, meeletult pikad vahemaad.

1. päev:
Paev 1.png
2. päev:
Paev 2.png
3. päev:
Paev 3.png
4. päev:
Paev 4.png
5. päev:
Paev 5.png

Honda XL1000V '02 -> Honda CRF1100L '20

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”