Mootorratturite reisikirjad

Motomatk on see, kui laed mootorrtta varustust täis ja lähed ümbermaailmareisile. Või siis Võrusse. Kui plaanid motomatka ja otsid infot või kaaslast. Just tulid pikemalt tripilt ja soovid oma ägedast matkast mootorratta sadulas muljeid jagada.

Moderaator: Moded

motoreis
Tsikkel: Honda CB500X 2019, 48000km ls
Tänanud: 151 korda
Tänatud: 47 korda

Re: Mootorratturite reisikirjad

Lugemata postitus Postitas motoreis »

Hea ratas, slev!
Kasutaja avatar

Stinger
Tsikkel: Yamaha T7
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 67 korda

Lugemata postitus Postitas Stinger »

Sai juuli lõpus keset kuumalainet kokku 10 päevane telgireis põhja tehtud.
Minu peamised sihtkohad olid Nordkapp, Senja ja Lofoodid, reis oli suuremas osas koos Hr.Nõelaga, tema sihtkohad põhjapool pisut erinevad.
Hr.Nõela reis lõppes paraku ootamatult käies läbi ka "Õnnetused 2025" teemast, kuid mis peamine - paranemine toimub jõudsalt ja plaanipäraselt.

Reisikirja link on signatuuris:
Kasutaja avatar

slev
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas slev »

Stinger kirjutas: 05 Aug 2025, 18:51
Sai juuli lõpus keset kuumalainet kokku 10 päevane telgireis põhja tehtud.
Minu peamised sihtkohad olid Nordkapp, Senja ja Lofoodid, reis oli suuremas osas koos Hr.Nõelaga, tema sihtkohad põhjapool pisut erinevad.
Hr.Nõela reis lõppes paraku ootamatult käies läbi ka "Õnnetused 2025" teemast, kuid mis peamine - paranemine toimub jõudsalt ja plaanipäraselt.

Reisikirja link on signatuuris:
Ma olen käinud Mekas (Nordkapp) kolm korda. Viimane kord tahtsin gloobust käega puudutada, aga see läks meelest. Nüüd tuleb ilmselt uuesti minna :D
Helsingi-Oulu vahet enam küll ei viitsi sõita. Viimasel korral lasin tsikli vedada rongiga Rovaniemisse.

Põhjapõdrad on suur oht, eriti vihmaga. Väga vabalt võib juhtuda nagu Hr.Nõelaga, kelle mune praeti :( . Vastutulevad autojuhid õnneks hoiatavad. Hea on see, et kokkupõrke korral saab põhjapõdrast pitsa teha - olen proovinud (mitte kokkupõrget). Halb on see, et Nordkapis enam ei saa kohvi, sest bensiinijaama juures olev kohvik on kinni pandud. Üks restoran on ka, aga see on õudne kirves.

Lofooditel on turiste nagu filmis "Siin me oleme". Kellel on seal veel käimata, siis viimane aeg, sest kohalikel elanikel saab lõpuks kõrini.

Ummikuid põhjustavad soomlased, kes millegi pärast sõidavad Norras eriti aeglases tempos.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Keegi PÄRIS Nordkappis ka käinud või ainult turistikad?
Saadetud kettaga lauatelefonist!

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 294 korda
Tänatud: 234 korda

Lugemata postitus Postitas morse »

yeekim kirjutas: 07 Aug 2025, 13:31
Ewan ja Charlie eelmine aasta käisid. Ma nägin seda episoodi Apple TV-st. Minu arust nad käisid põhjas-põhjas.

Edit: eksisin, nad läksid Tromsost Svalbardi saarele. “Long Way Home” 5. episood.
Viimati muutis morse, 07 Aug 2025, 16:21, muudetud 1 kord kokku.

701
Toetajaliige
Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
Tänanud: 181 korda
Tänatud: 102 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 701 »

slev kirjutas: 07 Aug 2025, 13:06
Lofooditel on turiste nagu filmis "Siin me oleme". Kellel on seal veel käimata, siis viimane aeg, sest kohalikel elanikel saab lõpuks kõrini.
Lofoodidele ma suvel ei soovita minna. Seal läheb ühest saare otsast teise valge karavanide ja haagiste joru. Nagu katkematu rong.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
Kasutaja avatar

Divikas
Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
Tänatud: 49 korda

Lugemata postitus Postitas Divikas »

Kas mitte Karu (Kristjan Karumets) ei käinud mõned aastad tagasi? Päris pikk jalgsimatk.
http://motoreisid-motoreisid.blogspot.com/
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024, Rumeenia 2025
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Divikas kirjutas: 07 Aug 2025, 15:27
Kas mitte Karu (Kristjan Karumets) ei käinud mõned aastad tagasi? Päris pikk jalgsimatk.
Nordkapp on Nordkapp, mihuke see päris siis veel on?
Aga Karu (ja mina ka aastaid tagasi) käis Nordkinnis ehk Kinnaroddenis. See on Norra maismaa kõige põhjapoolsem punkt, Nordkapp teatavasti on saarel. Nordkinni on korralik jalgsimatk, 27 km üks ots mööda teravaservalist kaljuklibu.
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 71 korda
Tänatud: 380 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

yeekim kirjutas: 07 Aug 2025, 13:31
Nordkinni ja Nordkapi ajad vast sassi. Me ka samamoodi sõbraga isegi ei kaalunud sinna kahepäevast matka.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”