Vibratsioon esirattas. Rehvist?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 1787
- Tsikkel: Welcome to the darkside
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 191 korda
Vibratsioon esirattas. Rehvist?
Tere,
Mure selles, et uue rehviga sõites on tunda vibratsioon esirattas. Selline aeglase intervalliga pigem(1s). Nagu teel oleks kerged lohud ja mügarikud koguaeg. Aga seda iga tee puhul ühtmoodi ja siis kui vedu taga, või sidur all. Kiiruse kasvades asi hullemaks ei lähe, pigem vähem tunda. Enduro ratas, aga sile rehv.
Proovisin ratast keskhargi peal ringi ajada ja mõõta, et kas kuskilt on rehv viskab, või mingi muna kuskil, aga ei midagi. Ilus ümmergune rehv.
MIs see võib olla? Või mis peale rehvi seda veel tekitada võib. Laagrit ilmselt oleks ka kuulda sama katse ajal?
Mure selles, et uue rehviga sõites on tunda vibratsioon esirattas. Selline aeglase intervalliga pigem(1s). Nagu teel oleks kerged lohud ja mügarikud koguaeg. Aga seda iga tee puhul ühtmoodi ja siis kui vedu taga, või sidur all. Kiiruse kasvades asi hullemaks ei lähe, pigem vähem tunda. Enduro ratas, aga sile rehv.
Proovisin ratast keskhargi peal ringi ajada ja mõõta, et kas kuskilt on rehv viskab, või mingi muna kuskil, aga ei midagi. Ilus ümmergune rehv.
MIs see võib olla? Või mis peale rehvi seda veel tekitada võib. Laagrit ilmselt oleks ka kuulda sama katse ajal?
-
- Tsikkel: Honda VT600 Shadow
- Tänanud: 110 korda
- Tänatud: 72 korda
Re: Vibratsioon esirattas. Rehvist?
Piduriketas võib ka olla.Pisut kõver, mõjub eriti siis, kui suurelt kiiruselt madala peale minna.
Kavrossist Hondani. Vahepeal ka Hiina needust.
Laagrist väga vaevalt see vibratsioon tuleb. Vaata, kas on balansis? Kui ratas õhus, siis keeruta kergelt ja vaata, kuidas seisma jääb. Selle jaoks võid piduriklotsid kettast eemale painutada, et veereks võimalikult vabalt. Võib muidugi olla kulunud rehvist ka, see on kõige tavalisem põhjus mu teada. Ning seda viskamist tasub hoolega jälgida, äkki jäi ikkagi silmale märkamatuks. Teinekord rehvi peale pannes ei pumpa (korraks) piisavalt täis ja siis ei jää rehv veljele ühtlaselt.
-
Rehv nagu on ilusti peal. Vaatasin seda triipu, mis rehvi peal on, jookseb ilusti paralleelselt velje randiga. Raskusi oli küll palju külge pandud vahetuse käigus. Vaatan õhtul üle, kuidas keerleb. Seal jah vaja pidurid päris küljest võtta, et saaks kontrollida.
Rehvi kulumist ei ole. See uus rehv
Rehvi kulumist ei ole. See uus rehv
-
- Tänanud: 602 korda
- Tänatud: 38 korda
Mul oli lenksu laager ja amordid. 
Alguses uue rehviga oli päris hea ja siis jälle tekkis mingi vibra sisse.

Alguses uue rehviga oli päris hea ja siis jälle tekkis mingi vibra sisse.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
-
Masendav olukord ikka.
Kontrollisin ära. Ratas tasakaalus. Ajasin veel ringi ka, ala 3mm on erinevus kõrgeme ja madalama koha peal rehvi tipus(ratas õhus keerutades) aga selle vahe peaks üks rehv oma elastsusega ära siluma ilmselt. Lasin rõhu 2bar`i peale ja käisin proovimas. Ikka sama teema käib tuntavalt üles/alla esiots. Ma ausaltöeldes isegi ei kujuta ette, mis selle rehviga üldse nii valesti olla saaks, et midagi sellist hakkakaks põhjustama.
Kontrollisin ära. Ratas tasakaalus. Ajasin veel ringi ka, ala 3mm on erinevus kõrgeme ja madalama koha peal rehvi tipus(ratas õhus keerutades) aga selle vahe peaks üks rehv oma elastsusega ära siluma ilmselt. Lasin rõhu 2bar`i peale ja käisin proovimas. Ikka sama teema käib tuntavalt üles/alla esiots. Ma ausaltöeldes isegi ei kujuta ette, mis selle rehviga üldse nii valesti olla saaks, et midagi sellist hakkakaks põhjustama.
-
- Tänanud: 602 korda
- Tänatud: 38 korda
Võibolla tsentrifuugaal jõud ei luba seda 3mm ära siluda.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 699 korda
- Tänatud: 460 korda
Velg pole kuskilt viga saanud?
Variant oleks korra rehv pealt maha ja uues asendis tagasi
Variant oleks korra rehv pealt maha ja uues asendis tagasi
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kui on palju raskusi pandud, siis on kuskil ilmselt probelem. Rehvitöökoda peaks oskama probleemi diagnoosida. Kilo raskuseid ei lahenda probleemi.
Kusjuures on olnud seda, et rehv on ise praak ja mitte miski ei aita peale uue rehvi panemise. Kuigi raskuse järgi näitab, et on balansis. Et saaksid rahu, siis lase panna kuskil mõni üleliigne kasutatud rehv (neid ikka leidub poodidel maja taga virnas) ilusti tasakaalustatuna peale. Näed kohe ära, kas ja mis erinevus on.
Mul oli korra üks rehv küll tutikas, aga kuidagi midagi valesti toodetud, nii et raskusi läks veljele... noh ei hakka gramme ennustama, aga ikka tunduvalt rohkem kui mu silmad näinud on. Pood ütles ka, et väga imelik. Teiste rehvidega seda vaja pold samal veljel. Bike oli see toona. Ent mitte mingit vibratsiooni ei tekkinud ja sõitsin rehvi ilusti nullist lõpuni probleemitult. Lihtsalt infoks, et igasugu anomaaliaid on ja kuidas mõjuvad, ei tea. Vahel veab, vahel mitte.
Mul oli korra üks rehv küll tutikas, aga kuidagi midagi valesti toodetud, nii et raskusi läks veljele... noh ei hakka gramme ennustama, aga ikka tunduvalt rohkem kui mu silmad näinud on. Pood ütles ka, et väga imelik. Teiste rehvidega seda vaja pold samal veljel. Bike oli see toona. Ent mitte mingit vibratsiooni ei tekkinud ja sõitsin rehvi ilusti nullist lõpuni probleemitult. Lihtsalt infoks, et igasugu anomaaliaid on ja kuidas mõjuvad, ei tea. Vahel veab, vahel mitte.
-
Tellin uue rehvi ära ja laseb ümber vahetada.. Kui selgub, et pole rehvi viga, siis on lihtsalt järgmine ka olemas. Loodan et ikka on rehvi viga.
Ei taha vigasena ratast talveks seisma jätta, et kevadel uuesti pihta hakata sellega.
Ei taha vigasena ratast talveks seisma jätta, et kevadel uuesti pihta hakata sellega.
-
Hakkan ise ka juba kahtlema, kas on rehvi viga, või lihtsalt ongi kõik teed kergelt laines ja loobib seda esotsa üles alla. Pole ühegi teise rattaga varem kogenud seda.
Googeldades tuleb ka igasugu asju välja:
Näiteks.
https://www.africatwinforum.com/threads ... nce.35555/
Proovin õhtul amordid manuaali järgi tehaseseadesse keerata(ei tea mis seal praegu on) äkki see midagi muudab.
Googeldades tuleb ka igasugu asju välja:
Näiteks.
https://www.africatwinforum.com/threads ... nce.35555/
Proovin õhtul amordid manuaali järgi tehaseseadesse keerata(ei tea mis seal praegu on) äkki see midagi muudab.
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 71 korda
- Tänatud: 380 korda
Palju neid tasakaale siis pandi? Illustreeriv pilt nt?
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
-
Need kodarate külge kinnituvad munad olid kaks tükki kõrvuti kodarate küljes. Ma ei tea kui palju need kaaluvad, aga tegin ka eile katse ja võtsin need ära. See ei muutnud midagi.
-
Lase rehv tühjaks, pressi servad lahti, lase spray vahele ja lase 5 bar sisse ning seejärel nominaalrõhk sisse.
https://moto24.ee/liqui-moly-rehvimontaazi-sprei-400ml
https://moto24.ee/liqui-moly-rehvimontaazi-sprei-400ml
-
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Ei loe kuskilt välja, mis tsikliga täpselt tegu. Äkki ei oska märgata, aga on mudeleid, mis on väga tundlikud esiotsa sirgsuse osas.
Kui jutt endurost, millel eeldan, et kodarveljed, siis tehasest tulles on enamustel kodarvelgedega tsiklitel veljed munas või kaheksas, sest aeg pressib peale ja kellelgi pole aega neid ideaalselt sirgeks ajada. Tehakse nipa-napa lubatud tolerantsi piiridesse, mis on eri tootjatel erinev (1,6-2mm). Olen ka uhiuutel tsiklitel velgi sirgeks rihtinud. Mida parema juhitavusega tsikkel, seda tundlikum on esiotsa anomaliatele.
Kui jutt endurost, millel eeldan, et kodarveljed, siis tehasest tulles on enamustel kodarvelgedega tsiklitel veljed munas või kaheksas, sest aeg pressib peale ja kellelgi pole aega neid ideaalselt sirgeks ajada. Tehakse nipa-napa lubatud tolerantsi piiridesse, mis on eri tootjatel erinev (1,6-2mm). Olen ka uhiuutel tsiklitel velgi sirgeks rihtinud. Mida parema juhitavusega tsikkel, seda tundlikum on esiotsa anomaliatele.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: Deauville 700
Oli sarnane probleem poolteist kuud tagasi Honda NT700 matkarattal (ei ole kodarveljega). Kahtlustasin amorte, sest kaks hooaega tagasi sai kruusal kurvis otse nisupõldu sõidetud ja amordid käisid põhja, samas said aasta tagasi uue õli sisse ja siiani pidanud end eeskujulikult üleval. Edasi kahtlustasin juba lenksulaagrit, tulutult. Probleem aina süvenes iga nädalaga kui sõitmas sai käidud ja kuukene tagasi kurve võttes hakkas esiots väljapoole kurvi kiskuma, enamustel teedel oli sama probleem nagu teema autoril, pidevalt ratas hüppab kergelt ja sõiduomadused sellised, et üle 100 km/h enam ei tahtnudki sõita. Kuniks võtsin baikeritele WRC rally ajal järgi kaheks tunniks ja "sellise" sõidu lõpuks oli probleem käes. Esirattalaager täiesti kutu. Tervitused baikeritele ja kiitused Äksi Motorantsole, kes ratta taas löögivalmis remontis.
-
Ok. Reportaaž garaažist.
Võtsin ratta alt. Ajasin mõlemalt poolt näpud sisse läbi laagrite ja keerutasid näppude otsas seda ratast. Igal tiirul käib jõnksu läbi.
Loodan väga, et sinna see siga maetud ongi. Lasen ära vahetada ka vaatab siis edasi.
Tänud kasutajale Peep viimase soovituse eest.
Teistele ka muidugi kaasamõtlemast.
Võtsin ratta alt. Ajasin mõlemalt poolt näpud sisse läbi laagrite ja keerutasid näppude otsas seda ratast. Igal tiirul käib jõnksu läbi.
Loodan väga, et sinna see siga maetud ongi. Lasen ära vahetada ka vaatab siis edasi.
-
Enda masinale sain laagrid https://rollmer.eeKrl kirjutas: ↑03 Sept 2025, 20:24Ok. Reportaaž garaažist.
Sisuliselt 10-15 eurot läks kokku 2 laagrit, töö võtab kuni tunni max. Muu pudi-padi ka soovitatav kohe ära vahetada, üks töö ja tuleb kokkuvõttes odavam.

Ise olen ka Rollmerist laagrid ostnud. Kui kogu töö (ratas üles, velg alt, supportid ära, simmerid ära, laagrite välja rapsimine, rummu puhastamine, külmutatud laagrite paika ajamine, simmerid paika, ratas alla, supportid paika võtab tunni max kodustes tingimustes, siis müts maha
.

Nojah, nende 5-7€ laagritega saad seda tööd üsna varsti uuesti teha - ma mingi hetk hakkasin ainult NTN-i ja Koyo laagreid kasutama ja pmst ei mäletagi, millal viimati kuskil mingi jama oli. Varem olin kokkuhoidlik ja sain iga aasta emma-kumma tsikli emmas-kummas otsas midagi vahetada, mõnikord ka mitu korda. Vbl enda töötundi nulliga hinnates tuleb kuskilt mingi sääst lõpuks ikka kokku, aga eriti ei viitsi enam, pluss vahel võivad jamad ka kodust kaugel külla tulla.
Vbl neid häid tootjaid on veel, aga kõigile teada-tuntud SKF ja FAG pole minu kogemuse baasilt eriti paremad kui täishiinakad - eks tsikli rattalaager on selline üsna spetsiifiline jupp ka, vbl mingis teises rakenduses on neil oma koht Päikese all olemas.
Vbl neid häid tootjaid on veel, aga kõigile teada-tuntud SKF ja FAG pole minu kogemuse baasilt eriti paremad kui täishiinakad - eks tsikli rattalaager on selline üsna spetsiifiline jupp ka, vbl mingis teises rakenduses on neil oma koht Päikese all olemas.
Viimati muutis Jesper, 04 Sept 2025, 14:55, muudetud 1 kord kokku.
-
Mis läbisõitudest jutt on, et laagrid ei kesta?Jesper kirjutas: ↑04 Sept 2025, 12:43Nojah, nende 5-7€ laagritega saad seda tööd üsna varsti uuesti teha - ma mingi hetk hakkasin ainult NTN-i ja Kobe laagreid kasutama ja pmst ei mäletagi, millal viimati kuskil mingi jama oli. Varem olin kokkuhoidlik ja sain iga aasta emma-kumma tsikli emmas-kummas otsas midagi vahetada, mõnikord ka mitu korda. Vbl enda töötundi nulliga hinnates tuleb kuskilt mingi sääst lõpuks ikka kokku, aga eriti ei viitsi enam, pluss vahel võivad jamad ka kodust kaugel külla tulla.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 183 korda
- Tänatud: 102 korda
- Kontakt:
Laagrite kestmine sõltub pigem minu meelest ikka sellest palju neid on vees või survekaga leotatud, mitte läbisõidust.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
https://amehitus.eu/
Ei oska öelda nende laagrite läbisõite, tuhandetes, mitte kümnetes tuhandetes. Pesta viitsin ainult äärmise vajaduse korral
ja enamus (siis tähenduses üle poole) on ikka tavaline asfalt, isegi endurokal.

-
Alpi/Africa twini all kõige odavamad tööriistamarkeri laagrid/skf kestavad küll kümneid tuhandeid kilomeetreid, mis on muud ka sõitnud peale asfalti. AT on kusjuures reisikaalus 300kg. Kas vahetad laagrid ka ikka koos simmeritega ja kõik tehasest ettenähtud detailid rummus ikka alles? Muidu eespool mainitud osas on jah õige, vesi tapab laagri kiirelt.
Nagu ma aru saan, siis jutt on mingitest teistest Alpist/Africa Twinist, mitte neist su enda allkirjas olevas blogis figureerivatest, mida igas Euroopa nurgas remontimas käiakse
Ma arvan, et minu simmerite ja muu pärast ei pea muretsema ning kõrvalteemat rohkem süvendama, kuna kõik on tänaseks korras ja püsib korras.

Ma arvan, et minu simmerite ja muu pärast ei pea muretsema ning kõrvalteemat rohkem süvendama, kuna kõik on tänaseks korras ja püsib korras.
-
Hei, loe mu esimest postitust antud teemas ja mõistad, kes/kus laagrid ära vahetas. Meelis teeb head tööd, soovitan kõigile, kes Tartu kandis abi vajavad, hinnad on ka väga mõistlikud, mujal oleks töö 2x kallim olnud oma eelnevatele kogemustele tuginedes. Seejuures tehti ära ka muud asjad, millele kallima hinna nõudjad tähelepanugi ei pööranud.oil kirjutas: ↑04 Sept 2025, 12:29Ise olen ka Rollmerist laagrid ostnud. Kui kogu töö (ratas üles, velg alt, supportid ära, simmerid ära, laagrite välja rapsimine, rummu puhastamine, külmutatud laagrite paika ajamine, simmerid paika, ratas alla, supportid paika võtab tunni max kodustes tingimustes, siis müts maha.
Deauville originaal esirattalaagrid kestsid 106 000 km kuniks vahetusse läksid. 102 000 km pealt hakkas tunda andma kergete hüpetega esiotsas asfaltil sõites, kruusal vahet ei täheldanud, 4000 km jooksul süvenes asi nii kaugele, et hakkas välikurvi kiskuma esiotsa. Vahetades olid laagrid põhimõtteliselt olematud ja päris ausalt öeldes, hirmus oli sõita need viimased paar tuhat kilomeetrit.
Isegi kui need SKF laagrid 40-50k km kestavad, olen ma rahul, kallimate laagrite eest taheti juba kolmekohalist summat, mis ei pruugi sugugi kauem kesta. Pigem lähevad uuesti tutikad SKF laagrid sisse ja süda rahul, masinal.

-
- Tsikkel: B-12T
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 71 korda
- Kontakt:
Kui ma sellistes oludes paar korda aastas sõidan, siis kas on kallimal laagril mõtet? Ratas on küll xt660, aga teekond sama. Siiani olen iga aasta 1-2 laagrit ära pidanud vahetama. (No-name laagrid üldjuhul)
https://www.facebook.com/M3G-182376025137021/
Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.