Kütusepaagi pesu
Moderaator: Moded
Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Fox
Teema algataja - Postitusi: 196
- Tsikkel: Airhead
- Tänanud: 10 korda
- Tänatud: 34 korda
Kütusepaagi pesu
Hallidel talveõhtutel mõtlesin igavledes, et teeks tsikli juures (BMW R80) mingit peenemat näputööd. Mõeldud-tehtud, vaja kulunud välimusega porikad ja paak üle värvida.
Paaki bensust tühjendades avastasin aga ebameeldiva üllatuse. Paak on seestpoolt mingi punase ollusega üle tehtud (justnagu kruntvärv), mis nüüd tükkidena eraldub. Kütusekraani ees olev sõel oli ka seda sodi alumisest osast päris tihedalt täis, ehk siis tühjemapoolse paagiga võis juba kütuse kättesaamine raskendatud olla. Esimene mõte oli kohe uus paak osta või tellida, paraku pole just kõige odavam lõbu. Seega ootaks soovitusi, kuidas see s**t sealt kätte saada? Atsetooniga leotada? või mingi värvieemaldi pigem?
Paaki bensust tühjendades avastasin aga ebameeldiva üllatuse. Paak on seestpoolt mingi punase ollusega üle tehtud (justnagu kruntvärv), mis nüüd tükkidena eraldub. Kütusekraani ees olev sõel oli ka seda sodi alumisest osast päris tihedalt täis, ehk siis tühjemapoolse paagiga võis juba kütuse kättesaamine raskendatud olla. Esimene mõte oli kohe uus paak osta või tellida, paraku pole just kõige odavam lõbu. Seega ootaks soovitusi, kuidas see s**t sealt kätte saada? Atsetooniga leotada? või mingi värvieemaldi pigem?
-
Irual
- Tsikkel: vändast käima
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 42 korda
Re: Kütusepaagi pesu
Ainult mehaaniliselt - paak kivikesi, polte jms täis ja loksutama. Kui bensiini aure täis, siis plii, vase vms .
Seejärel ksüleeni/atsetooni pesu, siis äädikas, vesi ja lõpuks tehn piiritusega ära loputada niiskuse eemaldamiseks. Kreemi mina ei kasuta - olen näinud kreemiga tehtud paake, kus ilmselt kütuses leidunud lahustite tõttu kreem pooleldi üles sulanud. Ja selle läga paagist kättesaamine on huvitav...
edu, L
Seejärel ksüleeni/atsetooni pesu, siis äädikas, vesi ja lõpuks tehn piiritusega ära loputada niiskuse eemaldamiseks. Kreemi mina ei kasuta - olen näinud kreemiga tehtud paake, kus ilmselt kütuses leidunud lahustite tõttu kreem pooleldi üles sulanud. Ja selle läga paagist kättesaamine on huvitav...
edu, L
-
Assamait
- Tsikkel: Eff Zett Quus
- Tänanud: 180 korda
- Tänatud: 36 korda
Paak siis Tallinna ühistranspordiga sõitma saata - tasuta loksutamise teenus.
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas
-
Fox
Teema algataja - Postitusi: 196
- Tsikkel: Airhead
- Tänanud: 10 korda
- Tänatud: 34 korda
See paak on selles mõttes lolli ehitusega, et sealt ei saa lõpuni bentsugi seest kätte, ükskõik kui palju ma teda kallutasin jäi arvestatav kogus veel sisse loksuma. Läbiviigu kohad nagu tankimisava ja kraani auk on ilmselt seestpoolt kõrgemad. Et kui ma selle paagi kive ja mutreid täis laon, siis saab kogu selle kola ja liiva sealt jälle kättesaamine keeruline olema. Proovin esialgu vist kemikaalidega leotada, ja siis saab endoskoobiga uurida kuidas läks.
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2014 korda
- Tänatud: 599 korda
Mul oli vana taastamisel oleva paagi sisu mingit soga täis ja see oli ka veel kivikõvaks ära kuivanud. Läbiviigud samuti sellised,et vedelikku lõpuni kätte ei saa. Panin brakecleaneri ja graniidipuru (see mida kõnniteele pannakse) segu paaki, lokustasin ja hoidsin mitu päeva seda seal sees ning paak sai seest lausa läikivaks. Kuna minu vanatehnika 2T, siis sinna läheb segubens õliga ja ma teda töötlema millegagi ei hakanud.Fox kirjutas: ↑23 Dets 2025, 09:45See paak on selles mõttes lolli ehitusega, et sealt ei saa lõpuni bentsugi seest kätte, ükskõik kui palju ma teda kallutasin jäi arvestatav kogus veel sisse loksuma. Läbiviigu kohad nagu tankimisava ja kraani auk on ilmselt seestpoolt kõrgemad. Et kui ma selle paagi kive ja mutreid täis laon, siis saab kogu selle kola ja liiva sealt jälle kättesaamine keeruline olema. Proovin esialgu vist kemikaalidega leotada, ja siis saab endoskoobiga uurida kuidas läks.
Kivipuru sain kätte algul veega voolikust loputades, siis kuivatasin fööniga ning lõpuks tolmuimeja ots korgiavast sisse ning paaki loksutades sain täiesti puhtaks. lasin üle värvida ja keerasin kraani külge ning korgi peale ja on siiani ilus puhas. Bensuga pole veel jõudnud proovidagi
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
-
701
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 189 korda
- Tänatud: 104 korda
- Kontakt:
Mingi abrasiiviga järjepidev loksutamine on töötav lahendus. Vanast ajast meeles üllatus oli, kui avastasin, et mitu nädalat kastika kastis koos seasööda viljaga ringi loksunud vana traktorijupp oli saanud praktiliselt puhtaks ja läikivaks.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust.
https://amehitus.eu/
https://amehitus.eu/
-
Mait.V
- Tsikkel: BMW S1000RR 17
- Tänatud: 7 korda
Ise sai korra Kreemi kasutatud ja mul vähemalt jäi küll väga hea ja ilus. Kestmise poolest muidugi ei tea täpselt. Kuna ratas sai müüdud ja vähemalt kaks aastat oli väga kena ja korralik minu käes. Paak oli 1997 aasta Suzuki Gsx-R 750 Srad. Kui peaksin uuesti tegema, siis ka Kreemi ennast enam ei paneks. Kuid need teised eelnevad ained olid küll väga effektiivsed. Minuarust oli tegemist suhteliselt kange soolhappe seguga ja 24 tunniga oli paak nagu uus peale aine toimist.
Ühe korra proovisin ka poeäädikaga. 4 liitrit äädikat ja ülejäänud vesi. Samuti toimis suhteliselt effektiivselt ja eemaldas kõik mustuse. Siin peab kannatust varuma, keemiaga teeb imesid. Kui äädikaga uuest teeksin, paneksin kangema seguga. 50/50 oleks mõistlik. Või siis mitu korda ja usun, et saad väga heaks ja ei pea ka palju raha kulutama.
Ühe korra proovisin ka poeäädikaga. 4 liitrit äädikat ja ülejäänud vesi. Samuti toimis suhteliselt effektiivselt ja eemaldas kõik mustuse. Siin peab kannatust varuma, keemiaga teeb imesid. Kui äädikaga uuest teeksin, paneksin kangema seguga. 50/50 oleks mõistlik. Või siis mitu korda ja usun, et saad väga heaks ja ei pea ka palju raha kulutama.
-
Loff
- Toetajaliige
- Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 38 korda
- Kontakt:
US ja A-s on kasutusel toode nimega "Evapo Rust", CRC toode ja kiire guugel ütleb, et Motonet seda isegi Eestis müüb.
Jälgin YouTube's The Bearded Mechanic kanalit ja see tegelane kasutab seda tihti vanade metallist tsiklipaakide seest puhastamiseks. Tõsi küll, roostest, mitte "värvist".

Jälgin YouTube's The Bearded Mechanic kanalit ja see tegelane kasutab seda tihti vanade metallist tsiklipaakide seest puhastamiseks. Tõsi küll, roostest, mitte "värvist".

https://www.youtube.com/@PiPprojectsinprogress
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
-
Maaks
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 197 korda
- Tänatud: 427 korda
Kui teemaks rooste ja sodi eemaldamiseks metallilt ohutult siis oleks fosforhape päris hea valik! Metalliga (rauaga/terasega siis) ei reageeri.
NB!
- ei sobi alumiiniumile, vasele, messingile, kullale ega hõbedale
NB!
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2014 korda
- Tänatud: 599 korda
See meil müüdav CRC Rust Remover Concentrate on igati OK toode ja fosforhappe põhine. Paagi puhastamiseks peab seda nats rohkem võtma, sest roostet saab maha pigem natuke kangema suhtega lahjendades ,kui seal kirjas on. Ma olen sellega oma vanatehnika juures imesid teinud. Eemaldab metallidelt korrosiooni ja/või rooste.Maaks kirjutas: ↑02 Jaan 2026, 09:34Kui teemaks rooste ja sodi eemaldamiseks metallilt ohutult siis oleks fosforhape päris hea valik! Metalliga (rauaga/terasega siis) ei reageeri.
NB!
CRC Rust Remover on kontsentreeritud oksiidikihi- ja rooste-eemaldaja. Happel (fosforahpe 47%) põhineva tootena
eemaldab see rooste ja puhastab metallpinnad oksiidikihist, tõrvast, oksüdatsioonist ja plekkidest.
Sisaldab korrosiooni inhibiitoreid. Toode vastab spetsifikatsioonile Mil-C-10578 (tüüp III).
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.