Mis värvi on mootorratas..

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Kri$o$
Tsikkel: rod ja pooleli xs
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri$o$ »

mul tsikli raam must, ülejäänu paistab rohkem kuldne kui sinine, a näe, passis sinine (tean, et see on eestis uuena poest ostetud).
uitmõttena - see raami või kere järgi värvi passi lisamine käib vist selle järgi, kas tsikkel on ostetus uuena siit poest või on toodud piiri tagant. et piiri tagant tuues läheb kirja raam, kui poest, siis selle järgi mis tootja ette andnud on.
Kasutaja avatar

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

Polnud värviga mingeid probleeme Tallinna ARK-s. Küsiti mis me värviks paneme ja minu soov kirja ka läks.

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Tegelt päris mugav ju, see raami järgi värv. Värvi ülejäänd ratas mis värvi tahad - passi vahetama ei pea.
Vene aeg nägin ühe kamazi passi kus oli kirjas:"tšornabelakrasnaja" :)
Kasutaja avatar

m6mmik
Tsikkel: Honda XRV 750 Africa Twin
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas m6mmik »

tean juhust kui bike oli musta raamiga(mida muidugi ühegi gondli [Motobot: õige on "gondli"] alt ei paistnud ja teh pass andis värvuseks must), kuid värvitud vulkaano kameelioniks. teiseks vastuseks sinu eesti ARK totrusele on minu ratas raamilt valge kuid passis kirjas et sinine. ratas ise - http://www.atic.org/members/details.php?id=2159. nii et vahest on küll tunne et ARK lihtsalt üritab tähtsat nägu teha
Twinnipoeg Puhh :)
Kasutaja avatar

tige päkapikk
Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tige päkapikk »

siit moraal - ärge minge Saue ARKi kui te just oma ellu isevärki `põnevust`ei soovi. Nii minul kui mu tuttavatel ei võetud Sauel arvele vn1500. Ei saa, ei saa ja ei saagi. Aga lähed teise ARKi ja pole miskit probleemi. 30min ja asi valmis. HOIDUGE SAUELT EEMALE !!!
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Re: Mis värvi on mootorratas..

Lugemata postitus Postitas korke »

Ei olnud asi saue ametnikus.....ARK on ise üks imelik koht kus töötavad imelikud inimesed :)
Minul on näiteks tsikkel mitme värviline .....ometi on ta aint ühes rohelises toonis :)
Ja politsei pole mitte kunagi küsinud ,et miks passis mitme värviline märgitud aga tsikkel tegelikult ühes toonis roheline (no hea küll´natuke raami on ka näha =) )
kalle kirjutas:
korke kirjutas:
Ei mõista mina milleks oli vaja mõttetult sebida ja närve raisata ?
Või siis lihtsalt mölisemis ja suhtlemis vajadus mida rahuldasid ARK'i vendade peal ?
Said numbri kätte...saad ju sõita rahulikult ja nautida sõitu ...või ikka ei saa ?

Normaalseid inimesi on ikka vähe eks? :-) Milles tõrge, las loll sebib ja erutub, ega see ju ei tohiks suurte ässade elu ometi segada, pardoon muidugi.

Mind lihtsalt hakkas huvitama, kas antud teema oli ühe Saue ametniku tõlgendus, või ARKi ametlik seisukoht. Tallinna ARKis käimine ja teema siin rahuldasId mu uudishimu täielikult, tänud vastajatele.

Kk

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

vilkur

Lugemata postitus Postitas vilkur »

seda siin lugedes ja enda tsiklile mõeldes on viimane vist passis valgena kirjas ainult seetõttu, et kuigi raam on tsiklil must, sai vist akti koostanud ametnik aru, et kui täitsa valge tsikli värv on passis midagi muud kui valge, tuleb omanikul politseiga jama ja ju siis ei olnud mõtet mingit värvi sinna teh. passi improviseerida. valge ja musta vahel on lihtsalt suurem vahe kui näiteks sinisel ja punasel, mis võibolla arki ametnikule tõesti tunduvad nagu üks värv....

saarlane
Tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Tere!

Tegelikult peaks see värv olema määratud ikka lähtudes loogikast. Ehk siis see värv, mis on kaugelt üheselt arusaadav ehk mis värvi on paak, kondlid [Motobot: õige on "gondlid"], porilauad, jnejne. Kui seadus ütleb , et värv määratakse raami järgi, siis on seadus järelikult jama.
Siin algabki nonsens (loodame, et on öige söna ;) ), st ARK nö ise koostab ja täidab seadusi, kinnitab need vaid siis mingi muu organ. Peale köige muu lonkab ARK-is täielikult igasugune koolitus, öigemini see puudub. Räägin selgelt enda kogemustest, mis önneks pärit enne selle aasta märtsi. Loodame, et asjad on juba paremad, kuid nagu kuulda, näha vist eriti ei ole ;). Kuna koolitus puudulik, siis iga uus vöi vana töötaja tegutseb vastavalt oma arusaamistele seadustest, jättes millegipärast loogika ja lihtsa mötlemisvöime kuhugi tagaplaanile.
Eesti tahab kangesti kuuluda euroopasse. Uutel söidukitel söltuvalt kategooriast on kaasas COC (tüübivastavuse tunnistus) , mis tegelikult suht üheselt määrab ära söiduki värvi. Tsikli puhul siis ikkagi plastikute värv. Nüüd ei olegi arusaadav , miks meil seda ei järgita. Samamoodi ntx määrab see dokument luukpäraga söiduauto uste arvuks 2 vöi 4, a mis meil on märgitud ;) jnejne.

Ühesönaga, pikk jutt, s....t jutt. Et asja parandada vöib ju keegi ettevötlik teha mingi pöördumise, kus ära märgitaks köikvöimalikud tsiklite registreerimise ja tehnoülevaatusega esinevad probleemid, korjaks dokumendile hulga allkirju, jnejne, äkki muutub midagi. Minu teada on nii korra vähemalt tehtud ja abi oli.

Lugupidamisega, saarlane.
Kasutaja avatar

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

saarlane kirjutas:
Ühesönaga, pikk jutt, s....t jutt. Et asja parandada vöib ju keegi ettevötlik teha mingi pöördumise, kus ära märgitaks köikvöimalikud tsiklite registreerimise ja tehnoülevaatusega esinevad probleemid, korjaks dokumendile hulga allkirju, jnejne, äkki muutub midagi.
Mina küll tehnoülevaatuse poole pealt mingeid muudatusi näha ei looda :wink:
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Sügisel oli tegemist Saue ARK-iga. Ümberregistreerimine, lõivud, särgi-värgid- kokku asjaajamist 7 minutit! Ei mingit nõmetsemist, mis värvi, kus on eelmine omanik, kõik läks libedalt. Üldiselt käitub teenindaja normaalselt, kui temasse suhtuda hästi. Ma arvan, et ei tasu üldistada konkreetset ARK bürood, vaid töötajat ennast. Minul Sauega ainult positiivsed mõtted, mida ei saa öelda Tallinna ARK-i kohta.....
Õigekirjaoskus massidesse!

Türklane

Lugemata postitus Postitas Türklane »

äkki keegi oskab siia teemasse mingi lingi anda kus saab vaadata masina värvi? originaal värvi, tehase poolt,,,nimelt endal läheks vaja 05a. cbr 600 punast värvi koodi,vaja väike tükike ülevärvida,aga poes ei ole sellist punast
Kasutaja avatar

Teema algataja
kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Türklane kirjutas:
äkki keegi oskab siia teemasse mingi lingi anda kus saab vaadata masina värvi? originaal värvi, tehase poolt,,,nimelt endal läheks vaja 05a. cbr 600 punast värvi koodi,vaja väike tükike ülevärvida,aga poes ei ole sellist punast

Võtsid Honda värvi koodi (tavaliselt sadula all kirjas) ja läksid värvimüüjate juurde ja keegi ei sega valmis?

Kui nii, siis on küll väga imelik, siiani on enamus juhtudel tootjate orig koodid värvimüüjatele arusaadavad olnud ja ainult koodi järgi segatakse sulle õige toon.

Mul endal piisas neile viia see sama sadula alt võetud Honda kood (kood oli neile kohe arusaadav, andmetes olemas ja mõnd värvitud tükki nad näidiseks ei tahtnud) ja värv segati õige valmis. Värv ise metallik punane, mis ulati mulle kolmes pudelis, alusvärv hõbedane, siis punane mass ja lõpuks lakk selga.

Hiljem huvipärast olen ka teiste värvimüüjate käest küsinud, et kas kood on aruasaadav (kg hinda tahtsin võrrelda) kahel juhul oli kood arusaadav ja õige.

Kk
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”