Hälvik-autojuhid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Kajar
Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
Tänatud: 5 korda

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas Kajar »

Tartsiga nõus.

Viimati muutis Kajar, 12 Aug 2009, 13:19, muudetud 1 kord kokku.
Varadero XL 1000
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Pigem "aitab küll sellest."
"I'm done here" ei väljenda nõusolekut või mitteolemist.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Mina saan siinses kontekstis väljendist "I'm done here" aru selliselt, et inimene ei näe võimalust teemal kaasa rääkida, sest mõistlikud argumendid said otsa ja vahi, mõned ikka ei ole nõus esitatud seiukohaga... :lol:
:bsmile:

isonts
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas isonts »

ma arvan , et kõik, kes varem pulkade taga olnud , teavad , mis saab pikivahest kui mingi kolonn masinaid jõuab asulapiirini. ärge ajaga mingit jama möödasõidu takistamisest nagu oleksite esimesi päevi liikluses. roolis käitute vastavalt olukorrale , mitte ei hakka LE õiget punkti ja lõiget otsima.
pealegi ei takistanud ma mitte kedagi. LASIN TA VIISAKALT SINNA KUHU TA TRÜGIS. keerasin üle parema pideva joone teeservale. nii aupklik ma muidugi ei olnud , et suisa lepikusse oleks põrutanud.
kellele , kes hälvik tundub ei olegi tegelikult oluline. kohapeal lenksu taga mulle see bussi juhi käitumine ei meeldinud. hiljem ei tundunud mulle minu enda käitumine , kui ropendasin seal paar korda, ka eriti normaalne. viisakalt rääkimine oleks olnud väärikam. juht ju vabandas ka pealekauba.

Kasutaja avatar

Vapsik
Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas Vapsik »

Tarts kirjutas:

Mina saan siinses kontekstis väljendist "I'm done here" aru selliselt, et inimene ei näe võimalust teemal kaasa rääkida, sest mõistlikud argumendid said otsa ja vahi, mõned ikka ei ole nõus esitatud seiukohaga... :lol:

Muutsin oma avatari ära sinu jaoks 8)
"I'm done here" tähendas siin kontekstis pigem "ma ei viitsi LE-s järge ajavate, konkreetsetesse juhtumitesse mitte süvenevate tegelastega vaielda".
Lõpetuseks: igaüks sõidab niikuinii nii nagu ta sõidab. Kes täpselt LE järgi, kes mõistuse järgi, kes kahte kombineerides... eks hiljem ole näha milline variant ohutumaks osutus.

Kasutaja avatar

scryth

Minu arvates ei olnud kirjeldatud olukordades ei üht, teist ega kolmandat.

Kasutaja avatar

Kajar
Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Kajar »

Aga eestlane ongi natuur,kes olenevalt oma hetke meeleolust liikluses tahab teisele t.ha panna,ta kõõritab vasakule ja mängib gaasiga aga teist vahele ei lase.
Aga õnneks ei muutu kõik eestlased rooli taga närvilisteks ärapanijateks.

Varadero XL 1000
Kasutaja avatar

Vapsik

Kajar kirjutas:

Aga eestlane ongi natuur,kes olenevalt oma hetke meeleolust liikluses tahab teisele t.ha panna,ta kõõritab vasakule ja mängib gaasiga aga teist vahele ei lase.
Aga õnneks ei muutu kõik eestlased rooli taga närvilisteks ärapanijateks.

Tihti sa linnas ka liikled? Pähkel sulle: hüpoteetiline olukord- ma ootan õiges reas (kaugelt kõige pikemas) oma võimalust ristmik ületada, kõrval rajal tuhiseb ristmikuni auto (algaja autojuhi tunnust või välismaa numbrimärki ei ole), paneb suuna sisse ja soovib minu ette reastuda. Kui ma rohelise tule süttides teda (nii nagu LE-s kirjas) vahele ei lase, kumb meist täpsemalt ärapanija on?
Ära ainult palun kirjuta mis LE-s kirjas on, enamus meist on pidanud selle endale selgeks tegema lubade saamiseks.

Tarts

Olen üle 20 aasta olnud liikluses. Sellest tsikli seljas 20aastat. Selle aja jooksul olen tsikliga avariisse sattunud korra. LE järgi autojuhi süü, minu arusaamade järgi mõlema süü. Oleksin võinud juhtunut ette näha, kõik eeldused selleks olid olemas ja oleksin võinud ka avarii ära hoida - ka selleks olid kõik võimalused olemas. Jah, tõesti. Liikluses olles ei raali igat sekundit LE järgi. Aga üldine käitumine on ja peab olema LE-st lähtuv. Ja olen 99% veendunud, et kui oleksid käitunud LE ja mõistlikuse järgi, poleks ka olnud bussikesel võimalust Sind suruda üle parema joone. Meenutagem, mida peab juht tegema, kui möödasõitu lõpetav juht tahab tagasi reastuda? Ons ta hälvik, et ta eeldab teise liikleja poolt samuti LE nõuete täitmist?
Arvan, et jutud on ses mõttes sirgeks räägitud. Kes LE-d tunneb ja sellest ARU saab, mõistab ka meie jutu sisu. Kes ei tunne ja aru ei saa - siis pole ka pikemal jutul suurt mõtet. :bsmile:

P.S. Siin foorumiski on tihti lugeda, kuidas üks või teine sai autojuhi ülekohut tunda, kuidas kuskil kedagi linnavahel suruti jne jne. Kas oskab keegi vastata mu rumalavõitu küsimusele - miks mind kogu nende aastate jooksul ei ole kordagi surutud, minusse pahatahtlikult suhtutud või muud moodi minu tsikli seljas kulgemist tahtlikult takistatud? Oskab keegi mulle seletada? Somebody? Anybody?

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

"Kui ma lähen läbi Surmavarju oru, ei karda ma kurja, sest ma olen Kõige Kurjem Sitapea terves orus."

Sellepärast ehk ...

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

Teema algataja
a501322914

Lugemata postitus Postitas a501322914 »

Vapsik kirjutas:

Pähkel sulle: hüpoteetiline olukord- ma ootan õiges reas (kaugelt kõige pikemas) oma võimalust ristmik ületada, kõrval rajal tuhiseb ristmikuni auto (algaja autojuhi tunnust või välismaa numbrimärki ei ole), paneb suuna sisse ja soovib minu ette reastuda. Kui ma rohelise tule süttides teda (nii nagu LE-s kirjas) vahele ei lase, kumb meist täpsemalt ärapanija on?

Hehe tead isegi kui palju meil vahele kedagi lastakse, on tal siis õigus või mitte sinna trügida. 1 juhul 10nest ehk saab vahele. Ülejäänud korrad on hea kui tappa ei saa :D

Kasutaja avatar

Vapsik

Tarts kirjutas:

Aga üldine käitumine on ja peab olema LE-st lähtuv.

Ja ongi. Sest süüdi jääb see kes eksis LE vastu. Mis siis et teine pool hoopis m..i mängis.
Aga mind isiklikult see küll ei takista kottimast neid kes LE-d kuritarvitavad (vaata eelmist postitust).

Ja 12 punkti läheb õemehele :lol: Ma arvan ka et pirakas ratas, palju musta värvi, riste ja kolpasid tuleb abiks (w) Ja veel suurelt "BANDA" seljale kirjutatud... enamus liiklejaid ilmselt tahaks et liiklus kinni pandaks kuni sa rahulikult ristmiku ületad :lol:

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 229 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Kuskil on vist midagi niisugust kah kirjas,et ära alusta mitte mingisugust manöövrit kui sa ei saa seda ohutult lõpetada.Ehk siis ära hakka mööda sõitma pikast rivist ja sa pead hakkama kuhugi pugema kui keegi vastu tuleb.Ma ei ole küll kunagi selle peale lootma jäänud et küll kuhugi vahele mahub.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

isonts
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas isonts »

hmmm tegelikult peab ka manöövri sooritaja olema veendunud oma manöövri ohutuses. üle laipade liikluses asju ei aeta.
kui nüüd mu loo esimest postitust lugeda siis kogu asi oleks olnud olemata , kui ei oleks sinna kolonni lõppu jäänud. pime kurv ja kohe peale seda 70 märk ning asulamärk+tihe vastulev liiklus. mina autodest mööda ei pääsenud , aga kuna sõitsin paremal teeservas nagu viisakas juht kunagi, said autod minust mööda ilma oluliselt palju vastasuunda põikamata, kuigi mõlemad ületasid tee telgjoone. vaadake nüüd LE järgi kui palju enne manöövri sooritamist peaks olema sisse lülitatud suunatuli , et ka teised manöövrist õieti aru saaksid. suht vähe on kasu kui keegi su kõrval näitab suunda ja siis peale vajub.ma isegi ei mäleta kas antud juht seal üldse suunda näitas. näha ei oleks seda nagunii olnud võimalik. masinate asend manöövri ajal ei olnud vastav.
tarts ja sul on vedanud järelikult või sa lihtsalt valetad või sõidad vähe või sa ei saa lihtsalt ohtlikest olukordadest aru isegi siis kui sa ise nendesse satud või need kusagil sinu kõrval teiste liiklejatega juhtub. ma arvan , et ei valeta , kui ütlen, et igapäev kui ma liiklen näen midagi sellist , mida normaalne mõistlik inimene liikluses ei teeks + iseenda vead. ka neid tuleb ette, aga õnneks mitte igapäevaselt ja ma saan ka nendest aru.

Viimati muutis isonts, 12 Aug 2009, 14:51, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

scryth

a501322914 kirjutas:

Hehe tead isegi kui palju meil vahele kedagi lastakse, on tal siis õigus või mitte sinna trügida. 1 juhul 10nest ehk saab vahele. Ülejäänud korrad on hea kui tappa ei saa :D

vale jutt puha – väga ilusasti lastakse vahele. Keda ei lasta on enamasti tegelased kes panevad suuna sisse ja võtavad seejärel kiiruse maha jäädes ootama, millal liiklus tema ümber peatub, et seeärel oma manööver sooritada. Kui sättida oma liikumiskiirus samaks selle reaga kuhu vahele tahad minna, paned õigeaegselt suuna sisse ja seejärel rahulikult rida vahetad, on kõik kombes. Loomulikult ei maksa seda teha kellegile peale keerates kuid mõistlikke auke on üllatavalt palju.

franz125 kirjutas:

Ehk siis ära hakka mööda sõitma pikast rivist ja sa pead hakkama kuhugi pugema kui keegi vastu tuleb.

Sa ei pea ju suhtuma nii, et "sõidan mööda pikast rivist". Mina suhtun nii, et sõidan mööda nii paljudest kui võimalik ja reastun õigeaegselt tagasi. Samas on mul õigus eeldada, et mul lastakse tagasi reastuda – tegemist on kõige elementaarsema möödasõidu manöövri lõpetamisega. On selleks 1 auto, 3 või terve rivi, ei oma siin mingit tähtsust.

isonts kirjutas:

tarts ja sul on vedanud järelikult või sa lihtsalt valetad või sõidad vähe või sa ei saa lihtsalt ohtlikest olukordadest aru isegi siis kui sa ise nendesse satud või need kusagil sinu kõrval teiste liiklejatega juhtub. ma arvan , et ei valeta , kui ütlen, et igapäev kui ma liiklen näen midagi sellist , mida normaalne mõistlik inimene liikluses ei teeks.

Me kohtame iga päev liikluses debiilikuid kes teevad ilmselgeid jaburusi. See on nii tavaline, et ei pane isegi südant kiiremini lööma. Natuke ettenägelikkust ja olukorrad lahenevad.

Viimati muutis scryth, 12 Aug 2009, 14:54, muudetud 2 korda kokku.

Tarts

Asoo :lol:
Ja see aeg kui ma sotsmaade või siis uurali kuulsusrikka tehnikaga kulgesin mööda tänavaid, "pioneerirätik" kaelas ja ilma kirjata Banda mu riietel, siis hoidis autojuhte tagasi teadmine, et üks päev saab sellest väikesest vastikust hälvikust "Kõige Kurjem Sitapea terves orus" :lol: :lol:

Tänks poisid, vaatamata sellele, et mul ei õnnestunud osadel silmi avada - tegite mu päeva lahedaks. Mõnus on vahest aru saada, et ma ei olegi kõige rumalam...

Tarts

franz125 kirjutas:

Kuskil on vist midagi niisugust kah kirjas,et ära alusta mitte mingisugust manöövrit kui sa ei saa seda ohutult lõpetada.Ehk siis ära hakka mööda sõitma pikast rivist ja sa pead hakkama kuhugi pugema kui keegi vastu tuleb.Ma ei ole küll kunagi selle peale lootma jäänud et küll kuhugi vahele mahub.

Sisult õige, kuid manöövrit alustades on juhil õigustatud ootus, et ka teised juhid täidavad LE nõudedi ning kahe auto vahel on tänu pikkivahe hoidmisele piisavalt ruumi, et sinna tagasi reastuda, lisaks tagumine auto SAAB ALATI KAASA AIDATA, korraks vaid jalga gaasilt tõstes...

isonts kirjutas:

tarts ja sul on vedanud järelikult või sa lihtsalt valetad või sõidad vähe või sa ei saa lihtsalt ohtlikest olukordadest aru isegi siis kui sa ise nendesse satud või need kusagil sinu kõrval teiste liiklejatega juhtub.

Oleneb taustasüsteemist, millega võrrelda. Jah, tublide motomatkajate võrreldes olen poisike :D Tsikliga mul aastas üle 10000 reeglina ei tule, autoga alla 30000 kah mitte. Sõltub. Aga eks ma siis olen lihtsalt selline egomaniakk, et liikluses sõites ei märka enese ümber mitte kedagi ja seepärast ka ei märka, kuidas minust maha jäävad kukkunud tsiklid ja romustunud autod.
Aga mis puutub valetamisse, siis on see suht jäme sõna ja selle koha pealt peaksid küll tsipake oma juttu filtreerima. Soovitus selline...

Kasutaja avatar

Vapsik

Tarts kirjutas:

..sotsmaade või siis uurali kuulsusrikka tehnikaga kulgesin mööda tänavaid, "pioneerirätik" kaelas ja ilma kirjata Banda mu riietel ..

sel ajal olid tsiklistid üldse omaette nähtus. Ja teadupärast inimene kardab seda mida ta ei tunne.
Huvitaval kombel on meil rohkem ühist kui esmapilgul võiks arvata. Ainult et pioneeriks ma kunagi ei saanudki :oops:
(lol)

Kasutaja avatar

Vapsik

Tarts kirjutas:
franz125 kirjutas:

Sisult õige, kuid manöövrit alustades on juhil õigustatud ootus, et ka teised juhid täidavad LE nõudedi ning kahe auto vahel on tänu pikkivahe hoidmisele piisavalt ruumi, et sinna tagasi reastuda, lisaks tagumine auto SAAB ALATI KAASA AIDATA, korraks vaid jalga gaasilt tõstes...

Isonts ära seda nüüd kuradi eest proovima hakka aga... täitsa huvitav oleks teada kas sa oleksidki süüdi jäänud kui mingi buss sulle küljelt sisse sajab selle pärast et (näiteks) märkas äkki vastutulevat autot.

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Ma loodan sa, Tarts, ei solvunud. Lihtsalt tuli meelde selline ütelus ühest filmist. Meest, kes suure kära ja enesekindlusega teeb mida tahab, eriti ei takistata. Pikivahega on aga nii, et seda peab hoidma ühtlasel liikumisel. Valmistudes möödasõiduks aga võib vististi eessõitjale järgi võtta (või peab äkki möödasõiduks ümberreastuma ohutu pikkivahe kauguselt?) ja meil kõik miskipärast alalõpmata "valmistuvad möödasõiduks". Tegelikult olen ma rahul, et mu ratas nii erksalt reageerib, et ka pikemad möödasõidud käivad kähku. Siiski vahel olen ma ka ise ohtliku olukorra põhjustanud ning enese lohutuseks olen tõdenud, et mul on kõigil kordadel sellepärast ka piinlik olnud. Juu ma siis väga raisus ei ole.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

Tarts

õemehe õemees kirjutas:

Ma loodan sa, Tarts, ei solvunud..

Ei, Tarts ei ole solvuja tüüp. Tarts hindab head huumorit. Ainult pahatahtlikke ja/või valedes süüdistajaid Tarts ei armasta. :lol:
Kõik on OK :bsmile:

Kasutaja avatar

scryth

Üldiselt – kui liikluses hälvikud väga pinda hakkavad käima, siis tasub korraks aeg maha võtta :D
http://www.skriimsilm.net/promotional/3 ... _320kb.mp3

Teema algataja
zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Olen tuvastanud, et aitab väga hästi pikivahe hoidmine. Endal pidurdusmaad rohkem, teistel ruumi mööduda ja tagasi reastuda kenasti. Sõitsin just pirukaga Tartust Tallinna, üks härrasmees halli Mazdaga arvas heaks 2 m pikivahet hoida mu taga (ees ja taga oli meie sõidusuunal ühtlaselt palju autosid) - võtsin paremale teeserva, ta sõitis mööda, ma sõitsin edasi ja tema sõitis edasi. Kogu muusika.

Juhtub ka seda, et teel, millel kaks pärisuunarada, keegi vasakul rajal uimerdab ja mööda ei lase - las ta uimerdab. Vilgutad, et ta sind märkaks või sõidad paremalt mööda - küll aitab ja säästad närve. Muretsege selliste asjade asemel näiteks MASU, tervise, globaalse soojenemise või ma ei tea mille pärast.''

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Tarts kirjutas:

P.S. Siin foorumiski on tihti lugeda, kuidas üks või teine sai autojuhi ülekohut tunda, kuidas kuskil kedagi linnavahel suruti jne jne. Kas oskab keegi vastata mu rumalavõitu küsimusele - miks mind kogu nende aastate jooksul ei ole kordagi surutud, minusse pahatahtlikult suhtutud või muud moodi minu tsikli seljas kulgemist tahtlikult takistatud? Oskab keegi mulle seletada? Somebody? Anybody?

MINA oskan! Mul endal täpipealt sama jama. Alates astast 1981 olen olnud täielik outsider :(
Ei tahtnud mind keida miilits ega nuida politsei, ei taha ming tappa autojuht ega ürita mu selga murda traktorist. Jama, rsk.
Ilmselt on meiesugused, Tarts, lihtsalt NII rõvedad tegelased, et mitte keegi ei taha meile isegi mitte si**a keerata :)

Hmh...või siis on lihtsalt need pidevalt hädas olijad sellised kelle kohta siin foorumis kunagi iseloomustav sõna leiutati : pasamagnet :lol:

:ner:

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

spinna kirjutas:
Tarts kirjutas:

MINA oskan! Mul endal täpipealt sama jama. Alates astast 1981 olen olnud täielik outsider :(
Ei tahtnud mind keida miilits ega nuida politsei, ei taha ming tappa autojuht ega ürita mu selga murda traktorist. Jama, rsk.
Ilmselt on meiesugused, Tarts, lihtsalt NII rõvedad tegelased, et mitte keegi ei taha meile isegi mitte si**a keerata :)

Hmh...või siis on lihtsalt need pidevalt hädas olijad sellised kelle kohta siin foorumis kunagi iseloomustav sõna leiutati : pasamagnet :lol:

:ner:

+1. Mul kah probleeme kaasliiklejate üldiselt mõistva ja viisaka suhtumisega, rääkimata politsei poolsest huvipuudusest. Tõsi, ükskord mingi idioot röökis "t*** sa ronid!" kui ma ummikus kahe rea vahelt ta autost mööda sõitsin ning ükskord keeras vahtralehe-nooruk niimoodi õnnetult mulle ette, et pidurdasin külje maha. Aga muid kaebusi pole olnud.

Pakun välja ka seletuse. Tegin kunagi inimkatsetuse iseenda peal. Sõitsin linna (Tallinna) ühest otsast teise nii, et punn oleks põhjas, toppisin end igasse prakku, kiirendasin iga roosa alt läbi jms. Kogu liiklus tundus olema kohutavalt närviline ja terve linn täis troppe värdjaid, kes loksuvad jalus või tahavad sisse sõita. Siis aga sõitsin sama marsruudi teistpidi läbi rahulikult, liiklusvoolu sees ja proovisin olla muidu ontlik. Seesama liiklus ei tundunud üldse olema närviline, kaasliiklejad olid mõistlikud ning kohati isegi lahked. Endal kah närv puhkas. Ajaline võit ajaliseks võiduks, kolmest minutist kiiremini kohalejõudmisest olulisem oli ja on hävimata närvirakud ehk vähem stressi. Ehk nagu filmiklassikas tabavalt öeldi: oma elu ei maksa ise keeruliseks elada.

Teema algataja
reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

sang kirjutas:

Tegin kunagi inimkatsetuse iseenda peal.

Tegelikult pole see katse päris usaldatav - kas kaasliiklejad olid samad? Kas kellaaeg, ilmastik ja muud tingimused olid ka täpipealt samad? :ner:

Mitte et ma sinuga (osaliselt) nõus poleks, aga tahtsin ära küsida :P

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

"tarts ja sul on vedanud järelikult või sa lihtsalt valetad või sõidad vähe või sa ei saa lihtsalt ohtlikest olukordadest aru isegi siis kui sa ise nendesse satud või need kusagil sinu kõrval teiste liiklejatega juhtub...."

Ka minu seisukoht on, et Tarts EI VALETA. Tsikli load mul 1983. aastast, puhtalt Jawagagi ca 100 000 läbi aurutatud + uued ajad. Autoga tuleb oma 350 000 ära. No pole ka kunagi kannatanud kiusajate all. Üks kord on mulle Jawale tagant selga tuldud kergelt. Situatsioon: üritasin roosa tulega üle ristmiku lennata, aga ikka väga punaseks läks, niisiis pidurdasin järsemalt ikkagi seisma. No ja minu taga oli üks lausa värvipime, kellel mõlkus meeles veel minu taga ülelendamine (kusjuures, ta poleks jõudnud). Tema jäi süüdi. Aga oli MINUL vaja tõmmelda? Ja mida ma sain sellest mõlkis porilauast, siiamaani rikub silma? Sealtpeale pole kunagi pidurdanud, vaatamata peeglisse. Ja mulle pole rohkem kunagi enam sisse sõidetud.
Ja pole ka ise tsikliga avariisse sattunud (va millalgi külili jää peal - aga ka oma hooletus + 70 linnavahel), kuigi olukordi ikka juhtub. Mõtlen, et õiguse kasutamine ei ole kohustus. See on võimalus, aga vahel on kasulik loobuda. Ihunahale kasulik.

Pikivahed: tsiklistide vahed ON tihti liiga väikesed. Rollumehed aga on lausa segased, panevad otse ratas eessõitja stanges. Noor mees, reaktsioonid head, aga öelge nüüd: kui olen autojuht ja keegi oinas sõidab niimoodi minul perses kinni, miks pagana pärast on see minu kohustus mõtelda selle seltsimehe eest ja kogu aeg passima, et ma ei teeks järsku liigutust, kuna see vend mul muidu sees on? See pole teie sõiduoskus, mis teid siiani päästnud on. See on teie kaasliiklejate kannatlikkus, mida te kuritarvitate. Aga milleks seda teha?

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

scryth

Oponeerin Sanga selgitusele. Ma arvan, et kaasliiklejate "jobuduse" määr sõltub oluliselt rohkem sinu enda vastuvõtlikkusest kui sõidustiilist. Mul on natuke teistsugune näide – lühike ots oma venna kaassõitjana auto kõrvalistmel, ca 15 min Tallinna keskmise tihedusega tipptunni liikluses. Terve tee valitses autos õhkkond nagu ma oleks rindele sattunud – küll oli üks jobu, küll ei osanud teine sõita. Fakke sadas nagu oavarrest ja teda taheti kogu aeg ära tappa :D
Ometigi ei pannud ma tähele ühtegi ohtlikku olukorda.
Olen veel paar korda proovinud. Liiklus paistab selles autos oluliselt närvilisem kui minu omas. Ja ometigi eelistan ma temast veidi "julgemat" sõidustiili.

Enamik ohuolukordadest on ette nähtavad ja seega välditavad. Nii palju kui mulle meenub ohtlikke olukordi, on need juhtunud hetkedel kus ma vaatan kõrvale või tegelen millegi muuga, mis tähelepanu hajutab.

Kasutaja avatar

tfr
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

Tsikkelröövel kirjutas:

Pikivahed: tsiklistide vahed ON tihti liiga väikesed.

Normaalse pikivahe hoidmisega on jälle see häda, et järgmisel hetkel vahetab kõrvaltreast mingi tropp sulle sinna auku (tema arust auk, sinu arust normaalne pikivahe) rida, jättes sulle tema tagastangeni meetri, ja siis murdosa sekundit hiljem otsustab vilkumahakanud rohelise peale piduripedaali läbi põranda lüüa, et ikka keset ristmikku seisma jääda - vähemalt ei sõitnud üle!

Ei ole hüpoteetiline olukord, vaid minu eelmisekevadise avarii kirjeldus - ainus, milles ma oma elu jooksul süüdi olen jäänud. Ei hoidnud pikivahet ju.

TransAlp '02

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

TFR, õigus see muidugi on, et kui üritad jätta pikivahet, sõidetakse see ikkagi kinni. Head rohtu ei tea siin. Asetada end veidi maleruutu autode suhtes, et mööda saada? Korra see mu perse päästis, tõsi toona oli "süüdi" kevadine ilm, mis tütarlapsed esimest korda õhemaks kooris (sõidu ajal vahi teed, mitte naisi).

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”