Rahvaspordi litsents

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

Vasta
Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
Tänatud: 1 kord

Re: Rahvaspordi litsents

Lugemata postitus Postitas hannes »

kaval kirjutas:

ühekordne litsens plus stardi maks on olnud 600,mina küll ei mäleta,et oleksin kunagi 1100 eest sõitnud :roll:

:wack:
Sa räägid praegu Lärmi kärnatamistest või kõigist Eestis peetud sõitudest?
Süveneks nüüd natuke teemasse ja teeks mõned asjad enda jaoks selgeks. Ühekordne kindlustus, mida Lärm litsentsita meeste eest maksis summas 200 krooni per kärss ei ole seesama asi, mis on ühekordne litsents hinnaga 600 krooni. Tõenäoliselt oleks Sind selle ühekordse kindlustusega EKV või EMV etappidel pikalt saadetud. Uuest aastast, kui ühekordset kindlustust enam ei tehta vaid pead soetama omale rahvasportlase kaardi, saadetakse samuti sellega EMV või EKV etappidelt pikalt. Lihtne?
Illuka kestvussõidul on kõigile võistlejatele stardimaks 500 krooni. Selle eest saab starti. Kellel litsentsi ei ole, ostab omale ühekordse kindlustuse. MITTE LITSENTSI!!! Stardimaks ühekordse kindlustuse hinda ei sisalda! Järgmisel aastal seda võimalust enam olema ei saa.

ENZO kirjutas:

Uuest aastast maksad 500.- stardimaksu ja 600,- ühekordse kindlustuse eest.Kokku 1100.- iga sõit+muud kulud........selle raha eest kannatab vabas looduses päris pikka aega ringi kärnatada.

ENZO siin ei ole kaa püüdnud teemasse süveneda... Aga tõepoolest, selle raha eest saad vabas looduses paugutada küll. Aga teistega mõõtu võtta ei saa.

Ma mõnes mõttes jagan Mella arvamust, aga mässu ei õhuta. Tõepoolest oleks kena teada, mida siis võistleja oma litsentsi eest lisaks kindlustusele veel saab? Mida saab klubi oma liikmemaksu eest? Ja on veel terve hulk küsimusi, aga need ehk mõni teine kord mõnes asjakohasemas teemas.

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Kasutaja avatar

Sebar

Lugemata postitus Postitas Sebar »

Kui ma võistlusele kohale lähen ja hinnasildil on 500+ 600= 1100.-, siis on minu jaoks 2 varianti:
Kas lähen ka rattaga salaja rajale, naudin loodust ja rada, töristan lihtsalt paar tundi. (crash)
Või ei hakkagi ratast käru pealt maha võtmagi.

500.- kokku on ikka lagi võistlustasuna. Mina rohkem valmis maksma ei ole.
Piksepini sari on selles mõttes ikkagi oma eesmärki täitnud, et kutsutakse noori sõitma, nende rahakoti kallale minemata. Loodan, et nii ka asi jätkub. :bsmile:

Hundiralli
Kasutaja avatar

riksx
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas riksx »

lärm kirjutas:

Korraldajad saavad ka ilmselt langetada osavötutasu tänu sellele ei peaks tasuma kallist kärnatajate kindlustust.
Kärnatajad saaksid käia väga paljudel vöistlustel.
Oleksid köigil kindlad numbrid
Lärm

Kui nüüd algust uuesti lugeda, siis peamine eesmärk rahvaspordi litsensil on saada odavamad kindlustused, mis langetaksid osavõtumaksu (reeglina 500.-).

Võimalik, et väga loll näide aga, mina saan aru nii, et kindlustus per kärss oli 200.- Kui nüüd igal mehel on nii öelda rahvalitsents (loe: aastane kindlustus), siis stardimaks idee poolest peaks olema 300.- Ehk siis kärnatamise korraldaja ei pea enam mõtlema ja jändama ühekordsete kindlustus jamadega (loe: kallis ja jube tüütu)

Ehk siis hobimeestele peaks see rahvalitsents sõite odavamaks muutma, kindlustuse arvelt

Aga mis siis saab kui mul on olemas elukindlustus seotud rattaseljast kukkumisega. Siis mul seda rahvalitsentsi poleks tarvis? Milleks nagu 2 korda ühe ja sama eest maksta.

Viimati muutis riksx, 16 Dets 2008, 14:51, muudetud 1 kord kokku.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS

Kasutaja avatar

Sebar

Lugemata postitus Postitas Sebar »

riksx kirjutas:
lärm kirjutas:

Korraldajad saavad ka ilmselt langetada osavötutasu tänu sellele ei peaks tasuma kallist kärnatajate kindlustust.
Kärnatajad saaksid käia väga paljudel vöistlustel.
Oleksid köigil kindlad numbrid
Lärm

Kui nüüd algust uuesti lugeda, siis peamine eesmärk rahvaspordi litsensil on saada odavamad kindlustused, mis langetaksid osavõtumaksu (reeglina 500.-).

Võimalik, et väga loll näide aga, mina saan aru nii, et kindlustus per kärss oli 200.- Kui nüüd igal mehel on nii öelda rahvalitsents (loe: aastane kindlustus), siis stardimaks idee poolest peaks olema 300.- Ehk siis kärnatamise korraldaja ei pea enam mõtlema ja jändama ühekordsete kindlustus jamadega (loe: kallis ja jube tüütu)

Ehk siis hobimeestele peaks see rahvalitsents sõite odavamaks muutma, kindlustuse arvelt

Teooria

Kasutaja avatar

riksx

Sebar kirjutas:

Teooria

Kardan ka et see 500.- mis on see ka jääb + tuleb siia lisaks veel litsents, mis ühekordne on ikka... kuidas öelda.. "pisike" kommiraha EMF'le

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Sebar kirjutas:

500.- kokku on ikka lagi võistlustasuna. Mina rohkem valmis maksma ei ole.
Piksepini sari on selles mõttes ikkagi oma eesmärki täitnud, et kutsutakse noori sõitma, nende rahakoti kallale minemata. Loodan, et nii ka asi jätkub. :bsmile:

Sõltub, millisest asukohast vaadata.
Tallinna sõitjale on Piksepini suurem väljaminek ka väikese võistlustasu korral kui Tallinna lähedane sõit. Edasi-tagasi transakulu tuleb 1000kr puhtalt kütuse peale. Lisaks ööbimine.
Sama raha eest saaks ju Sakus ka ühekordse litsentsiga sõita ;)

Missomoto kirjutas:

Jääb vaid küsimus: KAs rahvaspordi litsentsi omanik võib osaleda sanktsioone kartmata EMFi poolt mitte korraldatud või kooskõlastatud nn külavõistlustel?
või peavad naabrimehed kes kahekesi võidu peale sõbra juurde läbi metsa sauna sõidavad arvestama litsentsist ilmajäämisega?

Lühike vastus on, et EI VÕI. EMF-i üks põhijutte on, et ilma nende heaksiiduta ei toimuks ühtki motovõistlust. (ära on litsentsitud trial, pit ja mäkketõus, üritati ka võrride kallale minna.) Ma ei usu, et nad sellest seisukohast esimeses järjekorras loobuda kavatsevad.

riksx kirjutas:

Ma kahes sarjas sõidan, Piksepini ja Lärm, siit tekkis mõte, et nii nagu Teil on oma karikasari ülesehitatud, kas siis mitte Lärmil ei võiks olla sama?
Mida see litsents üle üldse hobi sõitjale annab? Saab ta midagi rohkem või jääb millestkist ilma?

Ära 2 asja segi aja. Piksepini on ainult harrastajatele mõeldud. Lärm soovib enda võistlusel näha ka OPEN sõitjaid. Sellest ka EMF-i pooel pressimine, sets ilma EMF heakskiiduta ei tule ükski OPEN sõitja oma nime all rajale. Siiani maksis Lärm kärnatajate eest EMF-le, et too lubaks kärnatajad EMF heakskiiduga võistlusele.

Litsents annab hobisõitjale võimaluse koos OPENi meestega sõita. Rohkem ei midagi. Kindustus on otsitud põhjus ning selle kaitse on olematu.
Loll lugu ongi, et lisaks oma isiklikule kindlustusele pead maksma EMF-i praktiliselt kasutut kindlustust. TÄIESTI ajuvaba olukord.

Tegelikult võiks olla võimalus osta EMF-lyt kindlustus ja kui on endal piisav, maksad sellevõrra vähem. See aga muudaks litsentsitasu ju läbipaistvamaks ning seda ei või lasta sündida ;)

Kasutaja avatar

riksx

mella kirjutas:

Ära 2 asja segi aja. Piksepini on ainult harrastajatele mõeldud. Lärm soovib enda võistlusel näha ka OPEN sõitjaid. Sellest ka EMF-i pooel pressimine, sets ilma EMF heakskiiduta ei tule ükski OPEN sõitja oma nime all rajale. Siiani maksis Lärm kärnatajate eest EMF-le, et too lubaks kärnatajad EMF heakskiiduga võistlusele.

EMF on SUUR motospordi arendaja kui ta ei luba OPENI mehi harrastajate võistlustele. Oda siis tekiks selline efekt, kui mina teeksin ka motokrossi litsensi, siis ma ka idee poolest ei tohiks harrastajates sõita. :wack:
Päris vinge oleks kui tipp OPENI mehed tulevad starti varjunimedega.. näiteks Pennu Ameerikast või siis John Rambo

mella kirjutas:

Litsents annab hobisõitjale võimaluse koos OPENi meestega sõita. Rohkem ei midagi. Kindustus on otsitud põhjus ning selle kaitse on olematu.

See lõhnab YMC'ile .. vabandust... EMCA mõttevälgatustele.

mella kirjutas:

Loll lugu ongi, et lisaks oma isiklikule kindlustusele pead maksma EMF-i praktiliselt kasutut kindlustust. TÄIESTI ajuvaba olukord.

Tegelikult võiks olla võimalus osta EMF-lyt kindlustus ja kui on endal piisav, maksad sellevõrra vähem. See aga muudaks litsentsitasu ju läbipaistvamaks ning seda ei või lasta sündida ;)

Miks siis EMF kindlustus parem on, mis nii kui nii mitte millegi eest ei kindlusta. SEB elukindlustuse rahade eest saaksin EMF 1 aasta asemel 5 aastat jutti sõita nii et luu paistus.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

riksx kirjutas:

[
Miks siis EMF kindlustus parem on, mis nii kui nii mitte millegi eest ei kindlusta. SEB elukindlustuse rahade eest saaksin EMF 1 aasta asemel 5 aastat jutti sõita nii et luu paistus.

Olete te niiväga veendunud, et teie isiklikud elukindlustused korvavad mootorispordivõistlustel tekkinud kahju?

Ma käisin kunagi Ergost küsimas ja mulle tehti küll pakkumine hoopis teiste hindadega kui tavaelukindlustus.

Kasutaja avatar

kaval
Tsikkel: rattatuu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaval »

hannes kirjutas:
kaval kirjutas:

ühekordne litsens plus stardi maks on olnud 600,mina küll ei mäleta,et oleksin kunagi 1100 eest sõitnud :roll:

:wack:
Sa räägid praegu Lärmi kärnatamistest või kõigist Eestis peetud sõitudest?
Süveneks nüüd natuke teemasse ja teeks mõned asjad enda jaoks selgeks. Ühekordne kindlustus, mida Lärm litsentsita meeste eest maksis summas 200 krooni per kärss ei ole seesama asi, mis on ühekordne litsents hinnaga 600 krooni. Tõenäoliselt oleks Sind selle ühekordse kindlustusega EKV või EMV etappidel pikalt saadetud. Uuest aastast, kui ühekordset kindlustust enam ei tehta vaid pead soetama omale rahvasportlase kaardi, saadetakse samuti sellega EMV või EKV etappidelt pikalt. Lihtne?
Illuka kestvussõidul on kõigile võistlejatele stardimaks 500 krooni. Selle eest saab starti. Kellel litsentsi ei ole, ostab omale ühekordse kindlustuse. MITTE LITSENTSI!!! Stardimaks ühekordse kindlustuse hinda ei sisalda! Järgmisel aastal seda võimalust enam olema ei saa.

ENZO kirjutas:

Uuest aastast maksad 500.- stardimaksu ja 600,- ühekordse kindlustuse eest.Kokku 1100.- iga sõit+muud kulud........selle raha eest kannatab vabas looduses päris pikka aega ringi kärnatada.

ENZO siin ei ole kaa püüdnud teemasse süveneda... Aga tõepoolest, selle raha eest saad vabas looduses paugutada küll. Aga teistega mõõtu võtta ei saa.

Ma mõnes mõttes jagan Mella arvamust, aga mässu ei õhuta. Tõepoolest oleks kena teada, mida siis võistleja oma litsentsi eest lisaks kindlustusele veel saab? Mida saab klubi oma liikmemaksu eest? Ja on veel terve hulk küsimusi, aga need ehk mõni teine kord mõnes asjakohasemas teemas.

ei ütleks,et sa süvenesid teemasse,loe teema algusest lõpuni läbi,kes ütles,et ühekordset litsensi enam ei tehta :shock: loe esimene postitus läbi mis selle teema alustas (togi) ma ei ole kunagi rääkinud ühestki sõidust mis oleks seotud EEMEHVIGA vaid ikka kärnatamistest(kuigi kaks korda olen ka sakut sõitnud (crash) kuid kordagi pole üle 6 soti maksnud) :ner: süvene uuesti teemasse

ja seda pole mina välja mõelnud ,kuningas Biene pakub 6 soti eest ühekordset litsensi !!

http://www.arcar.eu odavad rendiautod al.5 euri päev
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
Kasutaja avatar

mella

riksx kirjutas:

EMF on SUUR motospordi arendaja kui ta ei luba OPENI mehi harrastajate võistlustele. Oda siis tekiks selline efekt, kui mina teeksin ka motokrossi litsensi, siis ma ka idee poolest ei tohiks harrastajates sõita. :wack:

See lõhnab YMC'ile .. vabandust... EMCA mõttevälgatustele.

Ma ei saa aru, miks sa neid asju minu käest küsid? Küsi neid otse EMF-käest. Võtke kärnatajad kokku ja tehke revolutsiooni, võidelge oma õigust eest ja saavutage, mida soovite. Ja kui ei viitsi, võtate litsentsi, nutate ja sõidate.
Ma tean, kuidas asjad käivad, aga ikka harrastan OPENi litsentsiga. Vastu tuult kustes saab tõenäoliselt ise märjaks ;)

Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

mx77 kirjutas:

Olete te niiväga veendunud, et teie isiklikud elukindlustused korvavad mootorispordivõistlustel tekkinud kahju?

Ma käisin kunagi Ergost küsimas ja mulle tehti küll pakkumine hoopis teiste hindadega kui tavaelukindlustus.

Korra asja uurides sain selgeks, et motosportlastele on mingi viikohalise numbriga kidlustustoode olemas, et maksad 10 000 pluss kindlustusele igaastaseks preemiaks. Ja siis on kndlustuskate olemas ka väiksemate vigastuste ja treeningsõitude tarvis. Et siis võiks nagu kinnisele rajale ka pöörata (kuigi kindlustusagent mulle seda ikka 100%liselt ei kinnitanud, et kindlustus ka Männiku Tankodroomil kehtib, kui ma seda täpsustavalt küsisin. Aga ta võis ehmuda sõnast "tank").

Kunagi püüdis sweatbank mulle bljää-tinast krediitkaarti elukindlustusargumendiga müüa. Küsisin täpseid tootetingimusi ning seal selgus et kindlustajaks AIG ja et kuni 125 kuupi kaherattalisel ning avalikel teedel sõites on elu kindlustatud. Nii et näiteks Kullokas saaks seda kasutada eeldusel et ta peale kukkumist oma 125-se Husquarna suudab veel avaliku tee peale lohistada. Aga mis on üle 125 kuubi, siis kindlustuskatte alla ei lähe. Lisaks on enamikus neljakohalise aastapreemianumbriga elukindlustuslepingutes kirjas kindlustuskatet välistava tingimusena "ekstreemsport või sellega sarnane tegevusala". Kas kindlustusfirmal tekiks probleeme et tõestada, et kärnatamine võiks olla ekstreemsprodiga sarnane tegevusala? :wack:

Nii et see kindlustuskate EMFilt, kuigi närune, on vajalik korraldajatele, et ei tekiks mingit nõudeõigust, või jama, sest kindlustused olid puudu. Ja võistlustel kehtivat kindlustuskatet mujalt nii odavalt saada on küll pea võimatu.

Usinus-Kasinus-Cosinus

Partu

Lugemata postitus Postitas Partu »

Tegelikult ei kooru siit ikkagi välja asjaolu, et miks ühel alal peaks olema EMF poolt kehtestatud kaks erinevat litsentsi.
Nagu juba ennist mainisin, asjade võlu peitub nende lihtsuses.

Ei taha küll siin ise hakata EMF eest tööd ära tegema aga kui ise oleksin EMF inimene, mõtleksin järgmise lähenemise peale.
Hetkel on ilmselt vägagi erinevaid motospordi alasid, mis nõuavad võistlustel osalemiseks litsentsi olemasolu:

ringrada
bitebike
motokross
supermoto
kestvuskross
mäkketõus
trial
& võibolla veel miskit

Miks mitte siis läheneda järgmiselt, litsentsi maksumus on näiteks 1 500.- krooni, selle tasu eest saab eelolevast loetelust ühe ala litsentsi valida, keegi soovib mõnda ala veel juurde - iga ala + 500.-.täiendavalt juurde. hinnad on siin näitlikud ja laest võetud ning ei pretendeeri lõplikule tõele aga idee kui selline arvan, et kaalub mõtlemist ning oleks ka kõigile arusaadav ja üheselt mõistetav.

Küll siis võistluste korraldaja juba jagab osalejad omavahel klassidesse kui seda soovitakse ja eks igaüks siis ka teab, millises klassis ta osaleda soovib - ringiaega ei mõjuta see vähimalgi määral.

Selliselt peaks olema kõik võidus, EMF kasvab läbi liikmelisuse, sõitjad omavad litsentsi ning korraldajatele samuti tagatud stabiilsus ning ühesed arusaamised võistluste korraldamisel.

Kasutaja avatar

riksx

Me jõurame siin hobi krossi kallal ja küsimus on kindlustuses. Käisin täna SEB'is uurimas ja on võimalik saada kindlustust ka sellisele alale.

See mida EMF pakub... surm 50 000.- ja eluaegne invaliidsus 200 000.- jätab mind vägagi külmaks, sest selliseid asju juhtub väga harva.... jahh muidugi lolli ebaõnne eest pole keegi kaitstud ja kui surnud oled, siis on sellest rahast napilt savi ka. Tegemist on siiski ohtliku alaga ja tõenäosus, et luu murrad, mida kindlustus ei kata on miljon korda suurem kui surm või invaliidsus.

Siit ka küsimus, et kui mul on enda kindlustus olemas, kas siis pääsen rajale?

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

SMX

Lugemata postitus Postitas SMX »

riksx kirjutas:

Muidugi pääsed aga kui litsentsi nõutakse, siis peab see ka olema :idea: :lol:

See, et litsentsi nõutakse tähendab korraldajale kindlust, et kõigil on kindlustus ikka tegelikult ka olemas ning õnnetuse korral ei saa sitta oma kaela.

Kasutaja avatar

riksx

SMX kirjutas:
riksx kirjutas:

Muidugi pääsed aga kui litsentsi nõutakse, siis peab see ka olema :idea: :lol:

See, et litsentsi nõutakse tähendab korraldajale kindlust, et kõigil on kindlustus ikka tegelikult ka olemas ning õnnetuse korral ei saa sitta oma kaela.

Sellepärast tulengi mitte litsensi paberitega, vaid enda kindlustus paberitega, mis tõendavad,et mul on õnnetusjuhtumi jaoks kindlustus ilusti kenasti olemas.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

tegelt see 1000.- hooaja eest pole ju paha,võistlusi rohkem kui küll. Motokrossis on juba mitu aastat hooaja litsents 2000.- ja ühekordne 600.- ning lisandub osavõtutasu 400.- ja kui ei ole eelregistreerinud siis +200.- lisaks ehk siis heal juhul võib üks võistlus maksma minna 1200.- ja siis saad 3korda 15min põristada aga lugu ju järgmine ,et kui ma tahan seal sõita siis ma maksan (tegelt on see süsteem ammu juba toiminud,varem sai motokrossi ka nii sõita et tegid ise elu kindlustuse ja peale kuid ajapikku osutus litsens soodsamaks kui normaalne kindlustus) ja kui ei taha treenin litsentsita;käin kolma ja neljapäevakrossil või lähen MMM ile.Nii ,et kui sa juba näiteks 6võistlusest osa võtad siis on see 1000.- suht olematu ja sa ei pea endale ise mingeid imekindlustusi välja sebima.Samas nagu ma aru saan siis jääb ju ka litsentsi vabu üritusi.
Ainuke asi millega EMF pange pani oli minu meelest hobisarja ära n*ssimine kuna nad ise pole mitu aastat midagi sellist teinud siis ei tähenda see et peaks teistele jalga ette panema,oleks võinud ju samasuguse kompromissi peale minna.Hirm ,et kõik üle jooksevad oleks tänapäeval asjatu sest võin kihla vedada ,et paljud harrastajad oleks sõitnud mõlemat sarja valides rohkem äkki asukoha järgi vms.

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

ENZO
Tsikkel: K-750M,BMW R100RS. Husaberg TE

Lugemata postitus Postitas ENZO »

Oma kindlustusega võid p....t pühkida.........sõidul osalemiseks on litsentsi tarvis.Kindlustud on meil enamusel olemas.EMF-il on meie raha tarvis.

Delta,K-175,K-750,SUZUKI GSXR 1100F,KTM600LC4,2 X KTM620LC4.KTM 525EXC,BMW R100RS.

SMX

ENZO kirjutas:

Oma kindlustusega võid p....t pühkida.........sõidul osalemiseks on litsentsi tarvis.Kindlustud on meil enamusel olemas.EMF-il on meie raha tarvis.

Kindlustused enamustel olemas (sain aru, et mitte litsensiga saadud) ? Minul küll pole ... Huvitav, paljudel siis on? Oma sõprusrinkonnast ei tea kedagi ...

Kasutaja avatar

haldjas
Tsikkel: honda/suzuki
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas haldjas »

ENZO kirjutas:

muig....kukku korra,murra luu ja vaata kui palju sa kindlustusest saad :mrgreen: meil suve kogemused olemas..lõpuks jääb kõik ikka sinu ja su lähedaste kanda.Ega ka EMF-i litsents seda ei kata ( eelnevalt on toodud välja,mis ta kannab-ei hakka kordama)....jälgides kogu seda juttu tuleb ikka meelde ütlemine: " koerad hauguvad-karavan liigub ikka edasi" :wink:
Tehke aga oma litsensid ära,kes sõita tahavad......kui ei saa läbi ukse,saab läbi akna ikka minna :wink:
Meie ootame oma klubisse eelistusena kõiki lapsi ( prioriteet järelkasvu kasvatamine) ja tublisi mehi,kes soovivad.Ei mingit osamaksu -vaid vabatahtlik panus :)

Vääramatu usk viib sihile....tsikkel viib sihtpunkti.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

riksx kirjutas:

Me jõurame siin hobi krossi kallal ja küsimus on kindlustuses. Käisin täna SEB'is uurimas ja on võimalik saada kindlustust ka sellisele alale.

See mida EMF pakub... surm 50 000.- ja eluaegne invaliidsus 200 000.- jätab mind vägagi külmaks, sest selliseid asju juhtub väga harva.... jahh muidugi lolli ebaõnne eest pole keegi kaitstud ja kui surnud oled, siis on sellest rahast napilt savi ka. Tegemist on siiski ohtliku alaga ja tõenäosus, et luu murrad, mida kindlustus ei kata on miljon korda suurem kui surm või invaliidsus.

Need kindlustuskatted, mida EMF litsents pakub on FIM-i poolt ette antud minimaalsed nõuded. Samasugused katted (surm ja püsiv kahjustus) on ka rahvusvahelisel litsentsil, ainult numbrid on suuremad.
Litsentsiga kaasneva kindlustust tuleks vaadelda nagu kohustuslikku sõidukikindlustust. See selleks, et kui sa ratastoolis oled ja see juhtub föderatsiooni kontrolli all korraldataval võistlusel, siis sa ei hakka välja mõtlema kahjunõuet võistluse korraldaja vastu.
Lisaks võib ja tasub ennast alati kindlustada ja ERGO-s on veel võimalik ka lisatervisekindlustus teha, et katkiläinud asjad profilt kokku lapitaks.

Kasutaja avatar

Missomoto
Tsikkel: Sherco 300SEF-R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Missomoto »

Tere kärnatajad ja asjaarmastajad!
Avaldaks veelkord arvamust kuna kohati läheb jutt iga väga tähtsusetute detailide ümber ja teema hakkab kaduma.
Mis on litsents? Ladina keels Licentia - luba, voli. Seega väljastab EMF loa terveks hooajaks soodustingimustel ja ilma igakordse asjaajamiseta osalemiseks mingil spordialal, võimalusel mingis masinaklassis jne jne. Sinna summa sisse kuuluvad kõik vajalikud asjad alates kindlustusest kuni pisidetailini mis EMF masinavärki üleval peab jne.
Tingimused ja läbipaistvus võivad olla vaieldavad aga mõte on selge. Idee on väga hea ja toetamist väärt.
Ahistav ja ennekuulmatu on aga see, et see, kes selle litsentsi omandab EI TOHI enam mujal EMFi poolt heaks kiitmata võistlustel osaleda.
Vestluses on välja toodud, et EMF annab loa võistluste korraldamiseks - jälle õige ja tänuväärne tegevus AGA annab loa neile kes seda taotlevad sest võistluste läbiviimiseks (et tagada aus ja profesionaalne ning vigadeta võistlus) on kehtestatud konkreetsed tingimused ja nõudmised korraldajatele ja korraldamisele. Seda nad kontrollivad ning nõuetele vastamise korral antakse luba ning lülitatakse võistlus EMF kalendrisse jne jne - sellest momendist alates on sellel võistlusel omad õigused - anda punkte, selgitada välja Eesti meister vms.
Need, kes ei soovi anda välja EMF kompetentsi kuuluvaid tiitleid, neid EI SAA keelata võistlusi korraldamast.
Miks toimuvad Misso kandis kestvussõidud:

• asjaarmastajad avaldasid soovi
  • meil on noored kes soovivad selle alaga tegelda aga treenerid, krossirajad ja kogemus puuduvad.
    Lahenduseks on: kutsuda sõitjad kokku ning las näitavad ette ja noored teevad järgi - las passivad iga mülka ja tõusu ja languse ja palgi jm takistuse juures ja vaatavad kuidas lahendavad selliseid olukordi tegijad. Siit tuleb tarkus ja enesekindlus ja soov asja edasi teha kui näed omaenda arengut. Seda nimetatakse motivatsiooniks :)
    EMF, palun ärge tapke laste ja noorte unistusi ja võimalusi!
    Siinkohal meenub nali: Mis vahe on õpetajal ja pedofiilil (antud kontekstis EMF -õpetaja ja pedofiil - meie kes me paneme lapsed masinate selga)?
    Vastus: Erinevalt õpetajatest pedofiilid armastavad lapsi!
põrrpõrr
Kasutaja avatar

riksx

Meenutaks veel, et need MTÜ'd kes ei kuulu EMF'ni peavad lisaks igamehe litsensi eest 1000.- väljakäima sisseastumis 3000.- + iga aastase 3000.- maksu.

Oletame, et on 5 sõitjad kellel on registreeritud Motoklubi MTÜ. Et nüüd kohe esimesel Lärmi sõidul sõita saaks tuleb teha alljärgnevad kulutused

EMF'ile

1. 3000.- sisseastumise eest

2. 3000.- aastamaks
    Nii nüüd on MTÜ EMF'i liige.

3. viis sõitjat 5x1000=5000.-

4. Osavõtumaks 500 x5 = 2500.-

KÕIK KOKKU, et Raketibaasis sõita saaks tuleb 3000 + 3000+ 5000 + 2500= 13 500.-

Pagan... see pole just väike summa. Selle raha ees ostame 5 rattale kolvid + mõnele kepsud.

Piksepini kulutused oleksid 5 x250.- 1250.-

Viimati muutis riksx, 18 Dets 2008, 09:21, muudetud 1 kord kokku.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

mella

riksx kirjutas:

Meenutaks veel, et need MTÜ'd kes ei kuulu EMF'ni peavad lisaks igamehe litsensi eest 1000.- väljakäima sisseastumis 3000.- + iga aastase 3000.- maksu.

Oletame, et on 5 sõitjad kellel on registreeritud Motoklubi MTÜ. Et nüüd kohe esimesel Lärmi sõidul sõita saaks tuleb teha alljärgnevad kulutused

Lärm ju pakkus 100kr aastamaksuga klubi, kelle alla litsents võtta. Kui tahate oma klubi nimega eputada, tuleb maksta rohkem ;)

Kasutaja avatar

riksx

Siin pole eputamisega midagi pistmist kui sa oled oma klubi all sõitmas käinud siis oleks tore kui see ka nii jääks.

Ma ei pea õigeks, et hobi sõitjaid nii kõvasti maksustatakse ja see ei ole ka EKV või EMV

Eile pidasime omakeskis klubiliikmetega nõu ja jõudsime sellisele järeldusele, et nüüd pigem loobume võistlemast. Asjal pole enam jumet ja motivatsiooni.

Kindlasti sõidame Piksepinil ja ootame Misso Moto sõitu 31 jaanuaril

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Võistlemine ei ole kohustuslik ja motosport on üldse kallis ala.

Kasutaja avatar

riksx

mx77 kirjutas:

Naise pidamine on kallis ala, eriti blondiinist bimbo oma.

Ärme unustame, et tegemist on siiski Rahva ehk hobisõitjatega, kes käivad sõitu nautimas, mitte võistlust ilmtingimata võitmas.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

kaval
Tsikkel: rattatuu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaval »

riksx kirjutas:
mx77 kirjutas:

Naise pidamine on kallis ala, eriti blondiinist bimbo oma.

Ärme unustame, et tegemist on siiski Rahva ehk hobisõitjatega, kes käivad sõitu nautimas, mitte võistlust ilmtingimata võitmas.

jutt jummala õige,aga EEMEHV tahab vägisi kõigist sportlasi teha ,lärm peab lihtsalt otsustama kas teeb edasi sõite koos kärnatajatega(ilma rahvassportlase litsensita,sõidavad omal vastutusel),või ilma nendeta :|

http://www.arcar.eu odavad rendiautod al.5 euri päev
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis

mayhem

Lugemata postitus Postitas mayhem »

Selline idee siis:

kui on võimalik teha ühekordset litsentsi miks ei võiks teha ühekordset rahvasportlase kaarti.
EMV EKV võistlus-ühekordne litsents 600.-
EMV EKV väline võistlus- ühekordne rahvasportlase kaart 200.-

mis juhtub. võistlema tulevad ka need kes tahaksid seda korra või kaks hooaja jooksul proovida. momendil kardan küll et lärmi stardirivi pigem kahaneb kui kasvab ja poole hooaja pealt enam liitujaid ei ole.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

mayhem kirjutas:

Selline idee siis:

kui on võimalik teha ühekordset litsentsi miks ei võiks teha ühekordset rahvasportlase kaarti.
EMV EKV võistlus-ühekordne litsents 600.-
EMV EKV väline võistlus- ühekordne rahvasportlase kaart 200.-

mis juhtub. võistlema tulevad ka need kes tahaksid seda korra või kaks hooaja jooksul proovida. momendil kardan küll et lärmi stardirivi pigem kahaneb kui kasvab ja poole hooaja pealt enam liitujaid ei ole.

Kõik on siin varmad igasuguseid numbreid pakkuma aga astuge EMF enduurokomisjoni liikmeks (vaevalt et Nikopensiusel midagi selle vastu on) ja suhelge ise kindlustusfirmadega ja võtke pakkumisi!

SMX

riksx kirjutas:

Siin pole eputamisega midagi pistmist kui sa oled oma klubi all sõitmas käinud siis oleks tore kui see ka nii jääks.

See on nüüd küll kõva argument. Tore oleks, kui openi mehed kah litsensi eest iga aasta peaks 500 krooni maksma, mitte 2000. Palju asju võiks toredamad olla aga mõnikord tuleb kompromiss leida ja see tähendab, et tuleb natuke järgi anda. Oma "klubi" võite edasi pidada ja kui pole vahendeid, et seda registreerida, siis võistelda võib ju ka mõne muu all.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”