Hälvik-autojuhid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Piimanina
Tsikkel: Ducatisti
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas Piimanina »

Tarts kirjutas:

Tegelikult on jube lihtne võtta ja stereotüüpe kasutades mõtlematult hukka mõista. Aga kas ikka on rekka nii halb? Need, kes sagedasti maanteed hõõruvad, palju on olnud, et sõiduautost või tsiklist mööda sõites selle juht möödasõitu soodustab. "Mine mööda" märguannet andes, mitte kiirendades või muul moel? Versus, paljud rekkajuhid möödasõitu soodustavad? Minu isikli kogemus räägib sellest, et rekkajuhid on reeglina palju arvestavamad kui mis iganes teiste sõidukite juhid.

Tahaks siinkohal ka ära öelda oma kogemused kui kunagine rolleriga sõitja, kui ka inimene, kelle isa töö tõttu olen väga lähedalt kokku puutund rekkameestega!
Pean siinkohal nõustuma Tartsiga, et rekkajuhid on sellel "Mine mööda" teemal palju agaramad viisakust näitama kui sõiduautojuhid! Olen seda nii isa puhul näinud kui ka tema sõprade juures....kuigi, ei saa mainimata jätta ka seda, et nagu ka motomaailmas leidub nii jobusid kui ka mõnusaid kujusid, siis rekkameeste puhul kehtib kordub sama muster, rääkimata rollumeestest!
Kui veel rolleriga sõitsin oli ka mitmeid kogemusi rekkadega...oli selliseid, kes võtsid vaevaks must mööduda sõites vasakusse ritta( väga selgelt on veel meeles, et see rekka oli vene numbriga) ning oli juhuseid, kus rekka sõitis nii ligidalt mööda, et oleks võind käe talle vastu portet panna...kiiruste vahe 50km/h-100km/h! Võta nyyd kinni mida see rekkamees seal mõtles, kui nii lähedalt mööda vuras, ehk ei näinduki mind või siis oli nii väsind, et ei viitsind korralikult möödasõitu "vormistada", kuid võib olla peale möödasõitu ta seda märkas, et ma tema rekka tuulehoogudest vänderdan ning tekkisd tal süümekad?! Saan käsi südamel öelda, et rolleriga sõitsin alati parempoolse pideva joone peal.....pigem sellest paremal kui vasakul! Kas saab seda öelda too rollerimees, mina ei tea ning kas too kasutab vahest peeglit ei tea ma samuti.
Meil kõigil juhtub liikluses eksimusi ning vääriti mõistmist. Iga liikleja, kes tegi vea ei ole ju kohe hälvik!!
Rohkem hoolivust ning teineteise mõistmist.

Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

Einoh, söidukijuht peab ju teadma mis tema ümber liikluses toimub, ka tagapool, mitte ainult ees ja külgedel.
Rollerid peaksid ka ju peegleid omama.

Pilt

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

reinz kirjutas:

Einoh, söidukijuht peab ju teadma mis tema ümber liikluses toimub, ka tagapool, mitte ainult ees ja külgedel.
Rollerid peaksid ka ju peegleid omama.

ja tore oleks ka helkurvest selga panna (tegija kannab vesti)

BlackOut
Tsikkel: Derbi Senda R DrD Racing '06

Lugemata postitus Postitas BlackOut »

ma sõitsin suvel... 20 juuli, kui tahate täpselt teada saada... vastuseks küsimustele
jah, nähtavus oli hea, olin sirge lõigu peal ja tagumine tuli põleb mul väga eredalt, ka päeval ja taevas oli pilvine.' Mis te arvate, et iga rollu/mopeedihunt on kohe mingi täielik debiil, kui ta üritab saada punktist A punkti B ja arvestab sellega, et ta ei tunne kõrvateid nii hästi? eesolevaid komme lugedes tundus küll nii. Kuna mul load(mopeedi) olemas, siis ma mitte kunagi ei sõidaks a'la vastassuunas, sellise libedaga nagu praegu, nagu mõni siin kirjeldas.
Paiknesin loomulikult paremal pool teeääres u. 20 cm äärejoonest(vastuseks mõnele, kes arvas, et olin oma suunavööndi keskel)
Enda poolt loen eksimuseks seda, et ei vaadanud aeg-ajalt peeglisse nagu seda peab tegema ja et ei teind siia foorumisse kasutajat varem, et mõni oma loogilis-mõtlemishälbega ka aru saaks ,et talvel Tallinn-Haapsalu maanteele ei trügiks. Peace(Y)

See pole minu allkiri.
Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

BlackOut kirjutas:

ma sõitsin suvel... 20 juuli, kui tahate täpselt teada saada...

Jep. Sa oled ikka täielik debiil. Pea aasta hiljem teed biker.ee-sse selleks kasutaja, et mingit rekka juhti hälvikuks tembeldada? (lol)

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Peab ikka pikk viha olema :wack:

BlackOut
Tsikkel: Derbi Senda R DrD Racing '06

Lugemata postitus Postitas BlackOut »

ütleme nii, et kui sulle tundus, et ma tegin siia kasutaja ainult selle pärast, et mingid rekkajuhti hälvikuks sõimata, siis minugipoolest:arva aga edasi...
ja ma pole kordagi sõimanud seda rekkajuhti hälvikuks, ma lihtsalt ütlesin, et ta sõitis must liiga lähedalt mööda...
nüüd sina hakkad ajama, et miks ma üldse sõitsin siis maantee peal ja nii see teema Fleimi alla lähebki

See pole minu allkiri.

Teema algataja
kriimu

Lugemata postitus Postitas kriimu »

2 rattalisega liigeldes mõtle,et kõik on hälvikud tekib vähem exstreemseid olukordi!

Teema algataja
kriimu

Lugemata postitus Postitas kriimu »

kriimu kirjutas:

2 rattalisega liigeldes mõtle,et kõik on hälvikud tekib vähem exstreemseid olukordi!

ja vastupidi samuti!

Teema algataja
zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

kriimu kirjutas:
kriimu kirjutas:

ja vastupidi samuti!

Et liikle ekstreemsetes olukordades hälvikuna ja mõtle, et kõik on kaherattalised?

Nice...

Sry.

Ahjaa, 1 kuu ainult veel sõiduilmadeni! (loodetavasti)

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

No peab ikka tõsine gurmaan olema, et minna trassile peenestama rekkade jms sõidukite vahle punn-võrriga.

Ja paraku Eesti maanteed ei ole igalpool nii laiad, et võimaldaks sul kuskil tee ääres mõnusalt juristada.

Ilmselge et sa oma sõidutempoga varem või hiljem kellegile jalgu jääd.

Natukene teemast välja ka:

Mind nimelt tohutult häirivad jalgratturid kes niigi kitsal teel peavad kõrvuti sõitma, no tule mõistus appi :wack:

Kasutaja avatar

Psaiko
Tsikkel: R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Psaiko »

Kindlasti on arvamusi niipalju kui siin osalejaid, kuid minu kogemus näitab. et rekkajuhid annavad väga harva märku möödumiseks! Mine sõida Tln- Trt trassil ja loe kokku!!! Kuigi teedel on nn. tipptunnil liikluskuultuur ikka väga paranenud. Tsikliga tulla- tehakse autode poolt telgjoonele kena koridor sisse, ja lausa lust on sõita. Üksikuid kes ei pane tähele ja isiklikult pole kordagi maanteel kellegi poolt sihilikku pahatahtlikkust märganud! Kindlasti algab liikluskultuur iseendast!

Piimanina kirjutas:
Tarts kirjutas:

Tegelikult on jube lihtne võtta ja stereotüüpe kasutades mõtlematult hukka mõista. Aga kas ikka on rekka nii halb? Need, kes sagedasti maanteed hõõruvad, palju on olnud, et sõiduautost või tsiklist mööda sõites selle juht möödasõitu soodustab. "Mine mööda" märguannet andes, mitte kiirendades või muul moel? Versus, paljud rekkajuhid möödasõitu soodustavad? Minu isikli kogemus räägib sellest, et rekkajuhid on reeglina palju arvestavamad kui mis iganes teiste sõidukite juhid.

Tahaks siinkohal ka ära öelda oma kogemused kui kunagine rolleriga sõitja, kui ka inimene, kelle isa töö tõttu olen väga lähedalt kokku puutund rekkameestega!
Pean siinkohal nõustuma Tartsiga, et rekkajuhid on sellel "Mine mööda" teemal palju agaramad viisakust näitama kui sõiduautojuhid! Olen seda nii isa puhul näinud kui ka tema sõprade juures....kuigi, ei saa mainimata jätta ka seda, et nagu ka motomaailmas leidub nii jobusid kui ka mõnusaid kujusid, siis rekkameeste puhul kehtib kordub sama muster, rääkimata rollumeestest!
Kui veel rolleriga sõitsin oli ka mitmeid kogemusi rekkadega...oli selliseid, kes võtsid vaevaks must mööduda sõites vasakusse ritta( väga selgelt on veel meeles, et see rekka oli vene numbriga) ning oli juhuseid, kus rekka sõitis nii ligidalt mööda, et oleks võind käe talle vastu portet panna...kiiruste vahe 50km/h-100km/h! Võta nyyd kinni mida see rekkamees seal mõtles, kui nii lähedalt mööda vuras, ehk ei näinduki mind või siis oli nii väsind, et ei viitsind korralikult möödasõitu "vormistada", kuid võib olla peale möödasõitu ta seda märkas, et ma tema rekka tuulehoogudest vänderdan ning tekkisd tal süümekad?! Saan käsi südamel öelda, et rolleriga sõitsin alati parempoolse pideva joone peal.....pigem sellest paremal kui vasakul! Kas saab seda öelda too rollerimees, mina ei tea ning kas too kasutab vahest peeglit ei tea ma samuti.
Meil kõigil juhtub liikluses eksimusi ning vääriti mõistmist. Iga liikleja, kes tegi vea ei ole ju kohe hälvik!!
Rohkem hoolivust ning teineteise mõistmist.

Teema algataja
zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Ei nõustu, et rekkajuhid annavad vähem märku möödumiseks kui sõiduautojuhid. Sõites ise iganädalaselt seda maanteed vähemalt mõnisada kilomeetrit, arvan et tean, mis räägin.

Ja kui teemasse pöörduda st. mõelda end tsikliga sõitmas Tln-Trt maanteel, siis ma ei tea, mis märguannet või aupaklikku teeandmist keegi ootab. Kui tõesti ei saa tsikliga ka rekkast mööda... nojah. Vale ala.

Kevadet!

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Ei mõista, mis sunnib ühte inimest üldse kasutama seda neetud Tln-Trt maanteed?

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

mx77 kirjutas:

Peab ikka pikk viha olema :wack:

Pigem on tegemist probleemile tähelepanu juhtimisega.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

Regula

Lugemata postitus Postitas Regula »

Kuidas ma vihkan selliseid autojuhte, kes ei vaata enne ristmiku punase tule taha seisma jäämist või siis lihtsalt enne ristmiku neid silte, mis näitavad kuidas ja kuhu miski rida läheb. Korduvalt ja korduvalt ei koti osasi autojuhte see kuidas read tegelikult lähevad, vaid sõidavad nii kuidas endal juhtub. Üks näide tänasest siis: linna poolt Pärnu maanteel sõites ja vabaduse väljakult möödudes plaanisin paremale, kaarli puiesteele keerata. 1. real on kaarli puiesteele keerates 2 (või oli lausa 3) rida kuhu suunduda, ja pärnu maanteelt tulles 2 rida võib jääda ainult kaarli puiestee 3-ndasse (või siis 4-ndasse) ritta. Keerasin siis paremale kaarlipuiesteele ja valisin seal endale sobivaks mingi keskmise rea, 2. rea, ja üks volvo kes tuli pärnu maantee 2. reast, tuli puhtalt laiskusest minu ritta, ilma mind märkamata, ja mul ei olnud lihtsalt võimalik kuhugi aihtuda ega õhku tõusta, sest minust paremal tegi 1. ritta pööret ka veel suur buss, ja no ei jäänudki üle muud kui tugev pidurdus teha, sest muidu oleksin kas volvos sees või bussil sees.

Aga see ajab ikka tõsiselt närvi, kui ristmikel ei püsita enda kuradi reas, lihtsalt selle pärast, et ollakse nii laisk et rooli keerata. Aga alati vastan ma sellistele tegudele sellega, et igaljuhul lähen sellest "otsa vajunud" autost mööda ja vajun talle samamoodi ilma suunata lihtsalt ette, lootusega et ta aru saaks et ta midagi valesti ka tegi.

Teine asi on ka paremakäe reegli tundmine, mida ma olen vaadanud, et parklates kus ühtegi silti ei ole, ei tunta kohe absoluutselt mitte. Mingi kord peab siiski suurte kaubanduskeskuste parkaltes olema, mille järgi ühtselt talituda, aga praegu sõidavad kõik selle järgi, et mis on "justkui" suurem ja otsem tee, et sellel on eesõigus, no minugi poolest, aga siis peaksid nendes "vahekäikudes" vähemalt anna teed märgid olema, sest muidu üks arvab ühte moodi, teine teistmoodi ja (crash)

Honda XR 100 -> Honda XR 125 -> Suzuki DR-Z 400 - > ...

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Tõesõna, kui liiklus nii kole ja enamus juhte nii pahad siis kasuta ühistransporti. Olen ka ise näinud erinevaid idioote, ja idiootsusi maantel,näiteks täna koju sõites lendas mingi punane Bumer minust täie pasaga mööda ristmikul, seda siis pimedas ja vimaga, kusjuures taganumbert ei olnud masinal, esinumri kohta ei tea kommida, mõni km. eemal oli patrull aga arvatavasti päästsid venna vilgutajad, igatahes Bumerit ei peetud või siis ei pidanud Bumer, mina sain seal igatahes puhuda ja märkuse mittepõleva numbritule kohta. Norm võmmid olid, trahvi ei teinudki.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Regula kirjutas:

Kuidas ma vihkan selliseid autojuhte, kes ei vaata enne ristmiku punase tule taha seisma jäämist või siis lihtsalt enne ristmiku neid silte, mis näitavad kuidas ja kuhu miski rida läheb. ......
.....Aga alati vastan ma sellistele tegudele sellega, et igaljuhul lähen sellest "otsa vajunud" autost mööda ja vajun talle samamoodi ilma suunata lihtsalt ette, lootusega et ta aru saaks et ta midagi valesti ka tegi.

Neid asju, mida sa siltideks nimetad, võib julgelt kutsuda liiklusmärkideks. (togi)
Aga selle tagasitegemisega muutud sa hetkega ka ise hälvikautojuhiks :nono: Ei saa see nn eksinud autojuht aru, mida sa laiad temaga ja tekitad sellega hoopis uue ja võibolla ka ohtlikuma situatsiooni.

rainer300

imelikud on need sõiduauto juhid ,kes lähevad siis möödasõidule ,kui mootorratas tuleb vastu ,arvates ,et kitsam peab teed andma,muidugi on hulle kes lähevad ka siis ,kui auto tuleb vastu,eriti bmw (vanad räimed).

Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

Õnnekas kirjutas:
Regula kirjutas:

Kuidas ma vihkan selliseid autojuhte, kes ei vaata enne ristmiku punase tule taha seisma jäämist või siis lihtsalt enne ristmiku neid silte, mis näitavad kuidas ja kuhu miski rida läheb. ......
.....Aga alati vastan ma sellistele tegudele sellega, et igaljuhul lähen sellest "otsa vajunud" autost mööda ja vajun talle samamoodi ilma suunata lihtsalt ette, lootusega et ta aru saaks et ta midagi valesti ka tegi.

Neid asju, mida sa siltideks nimetad, võib julgelt kutsuda liiklusmärkideks. (togi)
Aga selle tagasitegemisega muutud sa hetkega ka ise hälvikautojuhiks :nono: Ei saa see nn eksinud autojuht aru, mida sa laiad temaga ja tekitad sellega hoopis uue ja võibolla ka ohtlikuma situatsiooni.

(w)

Pilt
Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

rainer300 kirjutas:

imelikud on need sõiduauto juhid ,kes lähevad siis möödasõidule ,kui mootorratas tuleb vastu ,arvates ,et kitsam peab teed andma,muidugi on hulle kes lähevad ka siis ,kui auto tuleb vastu,eriti bmw (vanad räimed).

ma ei näe selles küll midagi imelikku... pigem just hoian ise juba tee serva, kui näen, et vastutulevast autost ootab keegi möödasõidu võimalust.. paljud maanteed on piisavalt laiad et ära mahtuda. sama kehtib ka, kui ise tsikliga möödasõitu teha. kui eesõitja aupaklikult teeservale võtab, ei ole ju probleemi :)

Aga eks iga rattur näeb olukorda erinevalt, kellele meeldiv, kellele vastumeelne...

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

christian
Tsikkel: K3 fighter

Lugemata postitus Postitas christian »

rainer300 kirjutas:

Te räägite ikka naljakat juttu, aga vasta mulle ühele küsimule siis. Et kas mingid Volkswagenid, Audid, Fordid Mazdad jne.. liikurid siis ei tee kunagi möödasõite?
Kas ilmtingimatta peab auto olema "vana räim" et temaga saaks teha ohtlikku möödasõitu? Kas uue autoga ei ole see võimalik ja kui on siis kas nii ei tehta? Või on Sul lihtsalt mingi vimm vanade autode vastu sest endal on mingid puudujäägid selle koha pealt?
Tunnistan kohe et see jutt mida enne kirjutasid ajas ikka veits kurjaks küll sest üldjuhul inimesed kes seda juttu räägivad ei tea tegelikult olukorrast või nendest "vanadest räimedest" mitte midagi, on lihtsalt kultuslik arvamus. Tohib küsida et mis autoga Sa ise sõidad ja kas Sa ei tee kunagi möödasõite, üldjuhul on ju kõik möödasõidud riskifaktoriga ning sellisel juhul liigitaksid Sa ka ennast sinna ebanormaalsete ja ohtlikke autojuhtide sekka.
Ühesõnaga, kui ei meeldi siis ära sõida, keegi ei käsi.

pahadeplaneet kirjutas:
Aga kuidas käib 1000 bike kui on 25kw piirajad :shock:
on sellega võimalik üldse sõita nii et kiivrit märjaks ei nuta :?:

rainer300

christian kirjutas:
rainer300 kirjutas:

Te räägite ikka naljakat juttu, aga vasta mulle ühele küsimule siis. Et kas mingid Volkswagenid, Audid, Fordid Mazdad jne.. liikurid siis ei tee kunagi möödasõite?
Kas ilmtingimatta peab auto olema "vana räim" et temaga saaks teha ohtlikku möödasõitu? Kas uue autoga ei ole see võimalik ja kui on siis kas nii ei tehta? Või on Sul lihtsalt mingi vimm vanade autode vastu sest endal on mingid puudujäägid selle koha pealt?
Tunnistan kohe et see jutt mida enne kirjutasid ajas ikka veits kurjaks küll sest üldjuhul inimesed kes seda juttu räägivad ei tea tegelikult olukorrast või nendest "vanadest räimedest" mitte midagi, on lihtsalt kultuslik arvamus. Tohib küsida et mis autoga Sa ise sõidad ja kas Sa ei tee kunagi möödasõite, üldjuhul on ju kõik möödasõidud riskifaktoriga ning sellisel juhul liigitaksid Sa ka ennast sinna ebanormaalsete ja ohtlikke autojuhtide sekka.
Ühesõnaga, kui ei meeldi siis ära sõida, keegi ei käsi.

ma räägin sellest mis olen näinud ja sorry ,kui ´89a. sinist välja ajavad autod pole "vanad räimed". muidugi teevad teised margid ka ohtlikke möödasõite aga sirge peal ikka liiga hilja minek on vale.

Teema algataja
MX4FUN

Lugemata postitus Postitas MX4FUN »

siin pole tõesti tegemist mingi "vana räime" automargiga.Pole neil vanadel autodel häda midagi.Tähtis on ikka ,et see tihend korralikult terve oleks,mis asub juhi-istme ja rooli vahel.Teada tuntud tõde on see,et rekkadel on kõigil kohustuslik kiirusepiiraja,mis ei luba neil sõita üle 90 km/h .Talla või peadaal läbi põranda.Kui ikka näed peeglist,et keegi jõudis sulle järele,siis järelikult on ta kiirem ja lase ta siis mööda.Pole ju raske korraks tõsta jalg gaasipedaalilt.Ei saa ju sellest mingit egolaksu,et jumala eest...möödasõideti.Lased ta mööda ja ta läheb oma teed.Kõik on rõõmsad.Samas on ka olukordi,kus auto jõuab järele...vaatad ära ohutu koha,kus tal oleks hea mööduda..annad suunetulega märku,vähendad kiirust...aga ei..ta ei lähe..annad teinekord märku...ikka ei.Siis mõtled,et kui tahad sõita veoauto sodi ja vingu sees...lase käia.Kahju on ainult nendest autojuhtidest,kes omakorda tema taha tekivad järjekorda.Midagi teha ei saa.Seega hälvik pole see,kes möödub kiiresti ja läheb oma teed vaid see,kes tudiseb ja väriseb roolitaga .Tundub tihti ,et see väriseja ei tea täpselt isegi,mida ta seal roolitaga teeb.Tihti tundub ,et ka see hälvik ongi põhiline kommenteerija kõikvõimalikes kommenteerimise kohtades.Et eks ikka see tln-tartu maantee üks surmamaantee ole.Ei ole ju kui ta jätaks sisse piki vahe eesliikuva sõidukiga ja teised saaksid ohutult mööduda.
Teine punkt on see oma õiguse taga ajamine a`la mulle keerati ette jne.No keeras siis keeras..küll sõidab eest ära.Hea juht on see,kes silub teise juhi sõiduvead.Sa ju näed,et eessõitva auto juht on võõras linnas ja ebakindel.Ta ei tea,kuhu ratta varakult hoida.No püüa teda aidata...anna talle teed,et saaks ohutult oma manöövrid ära teha...mis siis,et sul oli eesõigus.Mul tuleb meelde seik rootsi maanteelt.Kihutan mina mööda teed ja hakkan ühele vanale rootslasele volvoga järele jõudma.Tee oli täiesti tühi autodest.Rootslane lülitas juba kaugelt sisse vasaksuunatule ja läks vastassuuna vööndisse,et mina saaks rahulikult otse edasi sõita.Selline suhtumine oli küll võõras.

Kasutaja avatar

Bad Boy
Tsikkel: jah
Tänanud: 45 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Bad Boy »

Nii :D
Täna ommikul õnnestus mul üle pika aja erilise hälvikust naisautojuhi otsa koperdada.. :twisted:
Sõitsin siis oma teokarbiga rahumäe teelt sinna alla haiglate poole, miski kaubik tahtis seal ära keerata ja viisakas juht nagu ma olen lasin ilusti läbi, viimasel oli päris pikk järjekord juba taga kah. ja siis kuulen mingit signaalitamist, vaatan peeglist miski roheline pann vilgutab tulesi ja signaalitab. kui ma tee lõpus vasakule keerasin sõitis to hälvik minust mööda näidates mulle 5 näppu ja signaalitades. Siis ma sain aru et too mutt oli vihane et ma ei kiirendanud piisavalt kiiresti peale tee andmist ja sõitsin sealsel kuumaastikul nats aeglasemalt (45ga) :wack:
(Tigu mul on eriotstarbeline 2.5t tühimassiga ja kogunisti 62kw võimsusega sõiduk. Tänu tema suurele kongile ja rekka sarnasusele peaks isegi siil aru saama et tema kiirendust võib mõõta kalendriga :mrgreen: )
Tunnistan üles et olin paha ja näitasin sellele salaami näljas mutile keskmist sõrme vastu :ner:
Naljakas on see et kuni harku järveni sõitsime samat teed ja jõudsime iga foori/ristmikule samal ajal. ka sain jälgida tema hulle manöövreid liikluses nagu vastutuleva auto ajal möödasõidu tegemine ja jalakäiast ülekäikurajal möödasõit.
Nii et kui keegi näeb linnapeal helerohelist wv polot 514MFC siis olge tähelepanelikud :D
Vaevalt et ta ise seda lugema sattub aga kui too on kellegi tuttav siis väike liikluseeskirja ja märkide tähenduse meeldetuletamine ei teeks talle üldse paha. ka närviarsti juures käimine..

:bsmile:

http://badtolka.tumblr.com

Nuclear

Lugemata postitus Postitas Nuclear »

Võib-olla pole ammu saanud......... :roll:

Silmad kardavad, käed teevad.
Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Sõitsin neljapäeval (15.04.2010) u. kl. 18.00 paiku Jõhvist Tallinnasse ja peale Haljala risti, sirgel, kus suvel on lubatud 100 km.h olid parkinud ennast kaks järelhaagisteta rekkat (ohutuled põlesid) suhteliselt keset teed. Mõtlesin enne nendest möödasõitu mitu korda, kas peatuda? aga leides , et mul on u. 1,5 meetrit maad rekkade ja vastu tuleva autokolonni vahel, otsustasin mööda sõita. Olles tagumisest rekkast möödunud, otsustas esimese auto juht loomulikult oma ukse avada. Tore , et ta ise suutis ennast tagasi kabiini küljes hoida, sest tema hõõguv koniots oli minu kiivrivisiirist küll u. 50 cm. kaugusel. Kui ta oleks kabiinist välja prantsatanud, oleks Eestis 1-2 liiklusohvrit rohkem. Hetkel ei teagi, kes süüdi on? Ise nägin ohtlikku situatsiooni ette aga liikluseeskiri ütleb, et enne sõiduki ukse avamist peab veenduma selle ohutuses kaasliiklejatele. Mind päästsid sel korral kogemused ja erinevad koolitused (w) . Siiski jääb sellest pigem mulje, et juhid ei oska veel arvestada ratturitega!
Igaljuhul ilusat kevadet ja sõiduilma!! :lol:

Honda Transalp

Teema algataja
Gnat

Lugemata postitus Postitas Gnat »

rainer300 kirjutas:

Kusjuures täiesti hullumeelseid olukordi oskavad tekitada ka rekkamehed. Tee pannakse ühtäkki kinni :shock: ja siis pole muud kui teepervele paaniliselt maha pidurdada.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Samas, leian, et kui on piisavalt aega ja ruumi, miks ei või siis ka tsikliga võtta veidi paremale, et see vastutulija mööda sõita saaks (olgu või vana bemm)? Ise sõidame ju tsikliga suhteliselt külmalt mööda ka siis, kui auto vastu tuleb? Miks mitte teha ruumi, kui ruumi on? Ega siis õiguse kasutamine ei ole ju kohustuslik! Kui see sind ei ohusta ega eriti sega, võib ju ka õigusest loobuda kellegi teise kasuks.
Rohkem koostööd kaasliiklejatega muudab sõidu nii kiiremaks kui ka ohutumaks.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ja mitte ainult tsikliga vaid ka autoroolis olles tuleks niimoodi käituda. Näiteks kui näed et vastutulev auto peab jalgratturist möödasõitu tegema just siis kui te kolm kõik ühes kohas kokku saate. Väga üksikud vaevuvad paremale tõmbama kuigi niimoodi mahuksid kõik sellest tekkivast pudelikaelast täiesti ohutult läbi. Aga midaiganes taolist viisakusliigutust ka keegi teeb, peaks see olema selgelt nähtav ja arusaadav kaasliiklejatele.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”