Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
Re: Hälvik-autojuhid
oxide kirjutas:
Taolisi avaldusi lugedes tekib tunne, et psüühika kontroll enne juhilubade kätte andmist on siiski hädavajalik.
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 34 korda
Tarts kirjutas:oxide kirjutas:
Taolisi avaldusi lugedes tekib tunne, et psüühika kontroll enne juhilubade kätte andmist on siiski hädavajalik.
+1
Panthera kirjutas:Krt... Ma ei ole siiamaani aru saanud, mida see +1 tähendab ?
Keegi ehk seletaks lahti ?Margusxx kirjutas:+1
Et nõustud ka sellega, millele sa selle +1 paned. Nii lihtne see ongi

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
Teema algataja
Margusxx kirjutas:Tarts kirjutas:oxide kirjutas:
+1
Jah ka mina pooldan endale pähe istumise aksepteerimist.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Vanasõnagi ju ütleb: "Targem annab järele!" - kui tark oled Sina?
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Kohtasin siis mina täna Järvevanal soodat autojuhti. Mina tulin ülemiste poolt ning olin teel mustamäe poole. Seal 1/3 peal on üksik foor. Läks punaseks ning minu ette jäi üks 3 autot. Minu rea esimene auto jäi rohelise tule ajal tukkuma ning sai korra signaali. Edasi hakkas ta sõitma nii umbes 50Km/h. Minu ees olevad 2 autot tegid möödasõidu ning sain minagi reastuda. Möödasõites, vaatasin siis mis värk on. Ja pakkuge mida keskealine mees tegi roolis !!!! Täiesti pekkis........Lehitses raamatud mis oli rooli peal lahti ning ilmselt otsis midagi. Mina kadusin seal kiirelt minema ning raputasin pead veits.
Tagantjärgi mõeldes oleks võinud signaali anda ja näidata näppuega, et krt jälgi teed, rsk.
Kusjuures järele mõeldes olen enne ka näinud, kui mul veel A-kat. polnud, et üks maasturi juht luges pärnu mnt lehte. Ja vajus sujuvalt üle kahe rea. Ning kui kummid sattusid kruusale, siis tõmbas kiirelt tagasi.
Müstika ikka mis rooli taga tehakse.
Ehk oli mujalt ja lehitses teede atlast? Olen niimoodi palju teinud enne kui autosse navi ostsin. Ehk siis : ära mõista hukka liiga ennatlikult ->
-
Ei olnud atlas, ei olnud kaart.
Puhas selge raamat. A4, keskel pooleks ja jõhkralt ridu peal
Nägin suht hästi, ütleme nii.
Tunnen kahjuks isiklikult ühte sellist roolis lugejat. Kui esimest korda teda hommikuse tipptunni ajal (talvel libedaga kusjuures) lugemas nägin ja seepeale talle helistasin, et mees mis teed , siis sain vastuseks, et pole ummikus midagi targemat teha. Nii juba mitu head raamatut läbi lugenud. Lugesin küll talle sõnad peale, et ärgu mängigu tulega, aga vaevalt et see midagi muutis
spinna kirjutas:Ehk oli mujalt ja lehitses teede atlast? Olen niimoodi palju teinud enne kui autosse navi ostsin. Ehk siis : ära mõista hukka liiga ennatlikult ->
mõistlik oleks ikka teeäärde seisma jääda
rainer300 kirjutas:mõistlik oleks ikka teeäärde seisma jääda
Plaani mahapanekuks jah, aga edasi lased ikka kaart nina all ja sõrmega järge ajades ning atlases lehti keerates kui linn ühe lehekülje peale ära pole mahtunud
Aga eks selline teguviis on tänapäeval üsna haruldus. Naviseade on ju juba igaühele taskupärane.
-
Teema algataja
tere!Ma ei oska neid just hälvikuteks parseldada aga kas ainult minul juhtub eriti viimasel ajal et minu kõrval seisvate ,ees sõitvate autode klaasid kipuvad mustad olem!?Näiteks valgusfoori taga seistes kukub kõrvalolev auto vedelikuga aknaid puhastama nii et ikka seda vett lendab ka minuni mis ple eriti mõnus ja keerates näo auto poole istub ilgelt tähtsa näoga ja näpib nt makki!Mõni osavam proovib sama teha tagaakna pesuriga ja kõige kavalamad pesevad eessõites tulesid aknaid ja kogu kompotti korraga!Olen seda pikemat aega täheldanud ja niipalju kokkusattumusi ei ole võimalik!
kriimu kirjutas:tere!Ma ei oska neid just hälvikuteks parseldada aga kas ainult minul juhtub eriti viimasel ajal et minu kõrval seisvate ,ees sõitvate autode klaasid kipuvad mustad olem!?Näiteks valgusfoori taga seistes kukub kõrvalolev auto vedelikuga aknaid puhastama nii et ikka seda vett lendab ka minuni mis ple eriti mõnus ja keerates näo auto poole istub ilgelt tähtsa näoga ja näpib nt makki!Mõni osavam proovib sama teha tagaakna pesuriga ja kõige kavalamad pesevad eessõites tulesid aknaid ja kogu kompotti korraga!Olen seda pikemat aega täheldanud ja niipalju kokkusattumusi ei ole võimalik!
Kas sa molli ei oska kütta?Minuga pole seda juhtunud, aga võib-olla paistad sa millegagi silma mis autojuhte sunnib seda tegema.
-
- Tsikkel: KTM 250 EXC-F
Mina nt pesen autol aknaid peeglisse vaatamata ning tänu peenele mugavusvarustusele lahmab mul aknapesu kangi krabades suure survega alati ka tulede peale(tahan ma siis seda v mitte). Viimasel ajal on sitikaid ka nii jubedalt et kui maanteel sõita siis on klaas kenasti sitane. Nii et usinalt kõiki inimesi hälvikuteks tembeldama hakata ilma ennast nende olukorda pannes võid vahel törts ämbrisse astuda.
(lõua kütjatele meeldetuletuseks et alati võib ise mitu korda hullemini vastu ka saada ning kokkuvõttes veel kinnimajas lõpetada, kui mure on siis alati võib ju sõnadega asju seletada, tuleb mitu korda odavam)
sa ilmselt ei näe liiklust päris hästi ,viska siis peeglid minema ,kui ei näe ,et rattur tuleb taga
kopu kirjutas:Mina nt pesen autol aknaid peeglisse vaatamata ning tänu peenele mugavusvarustusele lahmab mul aknapesu kangi krabades suure survega alati ka tulede peale(tahan ma siis seda v mitte). Viimasel ajal on sitikaid ka nii jubedalt et kui maanteel sõita siis on klaas kenasti sitane. Nii et usinalt kõiki inimesi hälvikuteks tembeldama hakata ilma ennast nende olukorda pannes võid vahel törts ämbrisse astuda.
(lõua kütjatele meeldetuletuseks et alati võib ise mitu korda hullemini vastu ka saada ning kokkuvõttes veel kinnimajas lõpetada, kui mure on siis alati võib ju sõnadega asju seletada, tuleb mitu korda odavam)
Sa nagu rohkem nende autojuhtide poolt ,kes nimelt kipuvad ka ainukesest porilombist läbi sõitma et saaks ikka seda tsiklimeest täis pritsida.Ma arvan et hingelt oled sa ikka autojuht ,mitte tsiklimees ja autoroolis olles sa vist vihkad tsiklimehi.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 371 korda
- Kontakt:
ma nüüd olen kahevahel. ei tea kummas suunas tulistada
ma vihkan neid klaasipesuvahendeid, millel on mingi lõhn (nt Statoil Kemetyl). ja isegi autoga taga sõites ma ei taha seda haisu tunda, kui keegi ees oma klaase peseb nendega. lõhnatu ja ainult lõhnatu minu jaoks, sest pikemal sõidul haisevad ka autos istujatel riided ja ilmselt on paarsada grammi seda kama ka hinge all
mis puutub sellesse, et vaadata enne klaaside pritsimist, et kas keegi taga ka seisab, siis ma ei tea, ma tavaliselt ei vaata.
Võibolla tõesti foori taga seistes, mitte kunagi aga sõidu ajal. iseasi muidugi, kui ma TEAN, et ta rämedalt üle katuse loobib, siis ehk tõesti. aga no on nüüd ka asi, mille kallal vinguda - hoidke pikivahet
andke kuuma [või nagu hitch täna ütles - andke külma ]
tean, mida kriimu mõtles aga tean, mida ka kopu mõtles
-
- Tsikkel: KTM 250 EXC-F
Vat mina olen selles suhtes natukene halb inimene et ei ole veel tähele pannud et keegi mind kiuslikult ahistada üritaks. Samas vaatan ka silmad lahti liikluses ringi ja üritan ka teiste liiklejatega arvestada. Pean ka seda tunnistama et ei autoroolis ega ka siklilenksus ei leia aega et kedagi vihata või kottida.
Saage üle sellest mõtteviisist et terve maailm tahab teile ära teha. Tunnistan, et kadedaid ja kibestunud inimesi leidub tõesti, kuid samas tehakse selliseid vigasid mis teistele pinda käivad ka tahtmatult.
Ja kui auto taga sõidu ajal klaasipesu vedelik häirib siis oled vast vale pikivahe valinud?
(kõige lihtsam on muidugi kõigist mööda sõita, siis ei häiri midagi)
Mul on auto tagaklaasil kleeps " märka mootorratturit", seega olen sunnitud ennem aknapesu vaatama (käivitub ka tulede pesu), sest ise olen tükki kolm korda saanud "aroomi" ja visiiri märjaks... ei midagi tapvat aga selline väike hämming küll, et mis mõttes, ma olen ju ka siin ja mul ei ole kojamehi.
kopu kirjutas:Vat mina olen selles suhtes natukene halb inimene et ei ole veel tähele pannud et keegi mind kiuslikult ahistada üritaks. Samas vaatan ka silmad lahti liikluses ringi ja üritan ka teiste liiklejatega arvestada. Pean ka seda tunnistama et ei autoroolis ega ka siklilenksus ei leia aega et kedagi vihata või kottida.
Saage üle sellest mõtteviisist et terve maailm tahab teile ära teha. Tunnistan, et kadedaid ja kibestunud inimesi leidub tõesti, kuid samas tehakse selliseid vigasid mis teistele pinda käivad ka tahtmatult.Ja kui auto taga sõidu ajal klaasipesu vedelik häirib siis oled vast vale pikivahe valinud?
(kõige lihtsam on muidugi kõigist mööda sõita, siis ei häiri midagi)
+1
-
Teema algataja
Piipz kirjutas:aga no on nüüd ka asi, mille kallal vinguda - hoidke pikivahet
Ma ei vingu, mul suht pohui sellest pritsimsest, aga tõe huvides -
kui isegi hoida ettenähtud pikivahet, siis see pläga lendab ikka näkku. Vähemalt X-tüüpi buumerimaasturitelt küll. Madalamatelt masinatel jõuab see enne nii alla langeda, et näkku ei taba.
Lihtsalt selline kogemus, ma muud ei tahagi öelda. Pohui on mul sest pritsimisest küll, sest järgmisel hetkel olen ma sellistest juba möödas ja pealegi on mul sisemine päikesevisiir ka .
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Tegelikult võib neist foori taga akende pesijatest hetkel täitsa aru saada. Hetkeilmaga sõidu ajal on see suht mõtetu tegevus - vesi on juba siis kuivanud, kui kojamehed esimeselt ringilt "koju" tagasi jõuavad.
Kui muidugi asi nii hull, kui videos on siis saab ju selle õpetuse järgi käituda:
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Ilmselgelt räägib minus kibestumus või lihtsalt weltschmerz, aga pulmarongkäigud hakkavad kah juba närvidele käima! Hetkelgi akna all mingi räige pasundamine.
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänatud: 34 korda
heh, meie poodides ja tanklates müüdav aknapesu vedelik on päris meeldiv teinekord kuuma ilmaga, värskendabki pisut, hullem on asi balkanil vaesemates rajoonides, seal poest ei osteta, seal pannakse kohalikku virsikusamakat veega pooleks ja klaasipesu paaki, vot see on räige...
Margusxx kirjutas:heh, meie poodides ja tanklates müüdav aknapesu vedelik on päris meeldiv teinekord kuuma ilmaga, värskendabki pisut, hullem on asi balkanil vaesemates rajoonides, seal poest ei osteta, seal pannakse kohalikku virsikusamakat veega pooleks ja klaasipesu paaki, vot see on räige...
Üks endine politseinik rääkis, et kasutas 90ndatel ametiauto klaasipesuvedelikuks konfiskeeritud samakat (sellist, mida ei julgenud ära juua ) ja olevat klaasid vinks-vonks puhtad hoidnud, parim klaasipuhasti aastaringselt. Aint räme hais käis asjaga kaasas.
-
Räägin siis ka ära oma eelmise reede juhtumi, kus liikusin töölt koju. Teekonnaks oli Lasnamäelt mustamäele läbi Järvevana.
Jõudsin siis järvevana keskele umbes, enne fooru kus saab veerenni ( vist ) ühesõnaga Järvevanal olev teine foor, peale seda tuleb lisa rida ja saab keerata paremale.
Olen siis mina vaskus reas ning ees on oma 5 autot ning taga tsirka 15 autot. Foor läks just punaseks ja võtan käigu välja ning hakkan paagi pea trumme taguma ( viimasel ajal kipun automaatselt tegema kui vaba hetk ) Ja järsku kuulen mingi podin. Ja siis minust vaskult möödub päris suure hooga sinine e34 buumer. Tuli läks suht ka roheliseks nii et nibin nabin jõudis esimeste autode eestläbi. Vasakud rattas käisid üle haljasala. Hiljem Tammsaare tee foori taga nägin ka kes roolis oli. Roolis istus NOKA MÜTSIGA, PÄIKESE PRILLIDEGA selline väike noor tüüp, kes oma istumis asendi tõttu vaevalt nägi aknast välja.
Kusjuures, ma ise ka mõtlesin korra, et hiiliks sealt esimeseks ennast, a siis mõtlesin, et ah kus mul kiiret on ja tagusin trumme edasi
Et siit siis väike kasulik vihje võib olla. Kui esimeseks ronite, siis tehke seda kahe auto rea vahelt, siis on väiksem võimalus ette jääda autole, kes tahab ka esimeseks ronida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.