Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
Bullet1222
- Tsikkel: Jawa 350, Hayabusa, Diavel
Re: Hälvik-autojuhid
Eile tehti mulle autoga töölt koju sõites Akadeemia tee ja Ehitajate tee ringristil julm ettesõit.
Napilt sain pidama. Oleks, siis sellega eilne päev piirdunud. Õhtul tsikliga sõitma minnes keeras Põhja pst ja Kalasadama tänava ristis järgmine ette.
Pidurdasin ikka tagaratta lendu. Ise liikusin linnas ikka kiirusepiirangust kinni pidades. Ei tea, kas see oli kokkusattumus, aga mõlemal korral olid naised roolis. Peale kokkupõrke vältimist kõvasti signaali andes ja kätega vehkides oli mõlemal veel süüdimatu ilme ka näol, et mis sa vehid seal ja vaata kuidas sa ise sõidad. Kui nüüd mõtlema hakata ongi enamus ettesõite mulle just naised teinud. Osad naisjuhid on liikluses tiksuvad viitsütikuga pommid, kes võiksid parem jala käia. ![]()
Riga 13 > Riga Delta > Jawa 360/350 (1972) > Honda VTR1000F Firestorm (1998) > Suzuki GSX1300R Hayabusa (2010) > Ducati Diavel (2017)
Täna hommikul kell 9.15 liikles Tammsaare tee ja Järvevana tee peal ka üks korralik geenius tumehalli Audi A4-ga. Tema oli minu taga, minust parempoolsel real oli poolhaagisega rekka ja ees üks Land Cruiser. Ja see Audivana hakkas siis arvama, et mida ma venin siin niimoodi 70 alas 65-ga, kuigi kiirus oli valitud selle maasturimehe poolt, mitte minu poolt. Audimees andis mulle oma signaali teel soovituse, et ma keeraks tal eest ära, noh näiteks rekkahaagise alla, või vasakpoolsele eraldusribale. Ma siis kulgesin edasi mööda sedasama rida ja nii kui rekkast möödas olime, paugutas see vend minust täiega mööda ja reastus silmapilkselt minu ette tagasi (hoolimata sellest, et parempoolsel real liikus ka korrakaitsjate sini-valge buss). Lasin siis tal minna natuke eest ära, ning kui algas Järvevana tee, läks alles tsirkus lahti. Mina sõitsin paremas reas, tema siiberdas kahe rea vahel, kuni jäi vasakusse ritta mingi auto taha passima. Mina siis temast mööda parema rea pealt, vahepeal reastusin vasakusse, et ühest autost mööda saada, tema oli juba vahepeal paremasse ritta jõudnud. Mina ilusti suunatulega ja puha siis reastusin paremasse ritta tagasi, ju talle see siis tundus tema blokeerimisega, pani minust jälle täiega mööda, reastus minu ette ja astus kahe jalaga piduripedaalile. Pidama sain ilusti, kuna olin juba valmis pidurdama. Siis liikus auto edasi, kuni foori punase tuleni, kus rahumeeli temast mööda kulgesin. Et vend pressis ja blokkis, mis ta suutis, aga lõppkokkuvõttes jäi ikkagi maha
Veits pikk ja segane tekst, aga nii isu oli seda siia kirjutada, kuna see esimene signaaliandmine, mille osaliseks ma sain Tammsaare teel, ajas mul ka millegi pärast natuke närvi püsti ![]()
-
indumen
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 46 korda
- Kontakt:
ONiils kirjutas:Täna hommikul kell 9.15 liikles Tammsaare tee ja Järvevana tee peal ka üks korralik geenius tumehalli Audi A4-ga. Tema oli minu taga, minust parempoolsel real oli poolhaagisega rekka ja ees üks Land Cruiser. Ja see Audivana hakkas siis arvama, et mida ma venin siin niimoodi 70 alas 65-ga, kuigi kiirus oli valitud selle maasturimehe poolt, mitte minu poolt. Audimees andis mulle oma signaali teel soovituse, et ma keeraks tal eest ära, noh näiteks rekkahaagise alla, või vasakpoolsele eraldusribale. Ma siis kulgesin edasi mööda sedasama rida ja nii kui rekkast möödas olime, paugutas see vend minust täiega mööda ja reastus silmapilkselt minu ette tagasi (hoolimata sellest, et parempoolsel real liikus ka korrakaitsjate sini-valge buss). Lasin siis tal minna natuke eest ära, ning kui algas Järvevana tee, läks alles tsirkus lahti. Mina sõitsin paremas reas, tema siiberdas kahe rea vahel, kuni jäi vasakusse ritta mingi auto taha passima. Mina siis temast mööda parema rea pealt, vahepeal reastusin vasakusse, et ühest autost mööda saada, tema oli juba vahepeal paremasse ritta jõudnud. Mina ilusti suunatulega ja puha siis reastusin paremasse ritta tagasi, ju talle see siis tundus tema blokeerimisega, pani minust jälle täiega mööda, reastus minu ette ja astus kahe jalaga piduripedaalile. Pidama sain ilusti, kuna olin juba valmis pidurdama. Siis liikus auto edasi, kuni foori punase tuleni, kus rahumeeli temast mööda kulgesin. Et vend pressis ja blokkis, mis ta suutis, aga lõppkokkuvõttes jäi ikkagi maha
![]()
Veits pikk ja segane tekst, aga nii isu oli seda siia kirjutada, kuna see esimene signaaliandmine, mille osaliseks ma sain Tammsaare teel, ajas mul ka millegi pärast natuke närvi püsti
foori all oleks võinud akna peale koputada küsida kumba jalaga hommikul voodist välja astus ![]()
kontakt nr. +372 52 58 244
-
üksik hunt
- Tsikkel: ise tegin (doonor xv1100 yam)
Sellepärast ma audit ei ostagi et mitte sinna klubisse kuuluda.
See pole kindlasti ainuke audimees kes niimoodi käitub.
Rootslastel on üks tore vanasõna" Niimoodi käituvad liikluses need kellel pole kodus sõnaõigust!"
ONiils kirjutas:...ajas mul ka millegi pärast natuke närvi püsti :oops:
Eeskujulikult rahulik närv ütleks! Sellise autojuhi peale oleks ma end punaseks vihastanud, seejärel esimesse randa sõitnud ja 5-kraadises vees jahutanud.
Põhjuseta pidurdamine on ka seadusega karistatav, kuigi tal tuleks üldse võtmed ja juhiluba ära võtta.
ONiils kirjutas:Täna hommikul kell 9.15 liikle.....
Selliste autojuhtide pärast ma koguaeg gopro'ga filmingi kui linnas sõidan ![]()
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 382 korda
- Kontakt:
tulin pühapäeval ürituselt tagasi, vihma sadas, natuke enne Tallinnat neljarealine tee, 110 ala. Pmst nähtavus oli 0, sest autod keerutasid ka vee üles, hoidsin pikivahet, sõites vasakus reas ja möödudes siis paremast reas sõitjatest. Suur tänu sulle VW Touaregi ja käruga mees, kes sa arvasid, et hullult on vaja must mööda saada (sõitsid mu taga ja möödusid must paremalt ja keerasid ette) ja mu nähtavust veel nullist allapoole saada. Seda 5km enne seda, kui sa Maksimarketi poole ikkagi ära keerasid. Mis sa võitsid, 5 sekundit vä? Võitsid üldse midagi? Hea et sul peeglid alles jäid
-
jackson
Teema algataja
Kõige parem viis igasugu hälvikutega käitumiseks on see kui neist absoluutselt välja ei tee. Mõni kohe arvab et tsiklid tahavad iga foori alt võidu sõita, tegelikult on meil lihtsalt niipalju parem kiirendus tavatempos sõites. Mind küll ei häiri kui mõni bemm must lõpuks mööda saab kuna sõidab linnas 120 välja
Jäägu talle vähemalt see rõõm elus...
-
zx12r
Teema algataja
jackson kirjutas:Kõige parem viis igasugu hälvikutega käitumiseks on see kui neist absoluutselt välja ei tee. Mõni kohe arvab et tsiklid tahavad iga foori alt võidu sõita, tegelikult on meil lihtsalt niipalju parem kiirendus tavatempos sõites. Mind küll ei häiri kui mõni bemm must lõpuks mööda saab kuna sõidab linnas 120 välja
Jäägu talle vähemalt see rõõm elus...
Hah, täitsa 6ige jutt. Lasta neil rahumeeli kiirendada, et nad esimesena järgmise punase tuleni j6uaks. Seda reipamalt nad hakkavad järgmise foori roheliseks minnes kiirendama, kui tühigaasiga mööda liueldes üksk6ikselt k6rvale vaatad, üht kätt paagile toetades...
-
kki
- Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.
üksik hunt kirjutas:Sellepärast ma audit ei ostagi et mitte sinna klubisse kuuluda.
See pole kindlasti ainuke audimees kes niimoodi käitub.
Kindlasti see oligi Audi süü
Kui sama kutt Corolla roolis oleks olnud, siis oleks vana rahu ise ![]()
Ka audimees, ei tõmble liikluses
-
madjs
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
kki kirjutas:üksik hunt kirjutas:Sellepärast ma audit ei ostagi et mitte sinna klubisse kuuluda.
See pole kindlasti ainuke audimees kes niimoodi käitub.Kindlasti see oligi Audi süü
Kui sama kutt Corolla roolis oleks olnud, siis oleks vana rahu ise
Jah, omanud erinevaid automarke hulgi, Alfast Sigullini ja paras sooda kogu aeg olnud, sõltumata margist
Ma usun, et tasuks sellistest vaidlustest, arvamustest välja jätta erinevad auto, ratta margid. Liiklemine ikka juhis kinni. Kindlasti eelistab erinevaid marke, mudeleid erinev kontigent inimesi, aga selles pole tehnika süüdi.
http://www.krracing.ee/
-
Ivoonu
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
kki kirjutas:üksik hunt kirjutas:Sellepärast ma audit ei ostagi et mitte sinna klubisse kuuluda.
See pole kindlasti ainuke audimees kes niimoodi käitub.Kindlasti see oligi Audi süü
Kui sama kutt Corolla roolis oleks olnud, siis oleks vana rahu ise
Ma olen omanud viimased 16 aastat eranditult Audisid aga sellegi poolest ei tunne, et peaks liikluses kuidagi hälviklikult käituma.
-
Vaiko21
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI Shrine
siinkohal tervitan järjekortset AUDIjuhti kes arvas, et on täiesti normaalne, et need mõtetud mootorratturid kolivad teeserva kuna tema teeb möödasõitu ![]()
Ural IMZ 8.103-10 Originaal miilits 1990
Irw.. hakkas mullegi silma. Minul kui BMW auto omanikul on väga südantsoendav vaadata kuidas seekord Audi süüdi on!
![]()
-
Bastard
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
Ega isegi bemarist ära ei ütleks. Need saksa keelt kõnelevate rahvaste tehtud kolmetäheliste marginimedega sõidukid kohe tõmbavad
Aga et post tühja ei läheks
Bussi nr 20 juht tahtis mind täna Tartus Anne ringil konkreetselt välja suruda, ma ei mäleta kust ta tuli, aga igatahes hakkas ta sisemiselt rajalt väljuma Sõpruse puiesteele (mina tegin seda sama manöövrit, ainult et õigest reast). Väike plaaniväline pidurdus päästis, vastasel juhul oleksin lõpetanud kusagil bussi ja äärekivi vahel ![]()
-
koi
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Ärge sõitke veokate, busside ja ka pakiautode kõrval. Sättige nii, et sõidate neist veits tagapool, või siis susake mööda! Need ei näe tsiklit ja ei kuule ka!
Lõõtsaga bussid samuti ohtlikud,kuna keerates neil saba teeb kaare. Mulle üks selline sättis keerates saba ette ja jäi seisma pöörde ootamiseks. Õnneks sain esiratta ära keerata,et amordid ellu jääks ja võtsin laksu küljega ja oma kehaga vastu. Muidugi minu viga, et vahe oli väike. Kiirus oli ka õnneks väike, sest vihma ladistas korralikult.
Hoidke silmad-kõrvad ja keha karvad valvel!
Pean nenttima,et oma väikese linna sõidu kogemuste juures (seda on 4 korda) on mulle juba kaks korda ette suudetud keerata.Mõlematel olid vahtra lehed.Ühel korral neist näitas taga istuja mulle kätt või näppu,ei suutnud aru saada.Hälvikuteks neid nimetada ei saa,eks seal oli tähelepanu küsimus rohkem mängus.
mell74 kirjutas:Pean nenttima,et oma väikese linna sõidu kogemuste juures (seda on 4 korda) on mulle juba kaks korda ette suudetud keerata.Mõlematel olid vahtra lehed.Ühel korral neist näitas taga istuja mulle kätt või näppu,ei suutnud aru saada.Hälvikuteks neid nimetada ei saa,eks seal oli tähelepanu küsimus rohkem mängus.
No ma sõitsin paar nädalat tagasi võrus ühele audile numbrisse, mingi vanamemm oli roolis. Hälvik või mitte, aga kui vastassuunast otse lähenevat mootorratast ei märka, peab ikka midagi viga olema.Väiksematest ette keeramistest ei tasu rääkidagi.
-
Sten
- Tsikkel: ZX10R Fighter
Eile Viljandi mnt. 5 km kurtna ristist Rapla poole ... suunaga Linna poole liikus väike sõidukatest koosnev kolonn . Eesotsas puksiir , sõidukas platel ja selle järel 4 tavalist , kiirus ca 60 - 70 km/h . Lähenesin rivile ja veendudes et vastutulevaid ei ole alustasin möödasõitu ja esimene pill ( GandVitara, beeš ) keeras tuimalt peale , hästi läks et mahtusin veel tema ja tähisposti vahele .... lõpetasin möödasõidu niiske sadulaga ....
Oleks ma tulnud ühe hooga siis veel mõistetav aga möödasõitu alustasin kolonni lõpust samalt kiiruselt . Äkki ei olnudki hälvik ? Äkki lihtsalt seetõttu tegi nii et oli nasiterahavas ja eeldas ....
Gornholio kirjutas:Eile Viljandi mnt. 5 km kurtna ristist Rapla poole ... suunaga Linna poole liikus väike sõidukatest koosnev kolonn . Eesotsas puksiir , sõidukas platel ja selle järel 4 tavalist , kiirus ca 60 - 70 km/h . Lähenesin rivile ja veendudes et vastutulevaid ei ole alustasin möödasõitu ja esimene pill ( GandVitara, beeš ) keeras tuimalt peale , hästi läks et mahtusin veel tema ja tähisposti vahele .... lõpetasin möödasõidu niiske sadulaga ....
Oleks ma tulnud ühe hooga siis veel mõistetav aga möödasõitu alustasin kolonni lõpust samalt kiiruselt . Äkki ei olnudki hälvik ? Äkki lihtsalt seetõttu tegi nii et oli nasiterahavas ja eeldas ....
Ja mida sa ootasid, et 4 möödasõidu järjekorras olevat juhti annavad sulle teed. Olen olnud samasuguses kolonnis, kus esimene auto võttis vasakpöördeks hoo maha, tagumisel autol ei olnud kannatust ja läks kolonnist möödasõidule, arva ära mis juhtus.
-
Sten
mis siin ikka arvat , eks sai ätšionit .
Aga pärast kõigist möödusmist jäin ise pisut pidurdama ja ootasin et see tuss minut mööda sõidaks ja saaksin hälvikut vastu panna aga ( vist kõigi õnneks ) ta seda ei teinud ja viha lahtus juba selle aja peale .
Samas positiivset kah pisut - kui niimoodi napilt läeb hoiab meeled erksana nõnda aega ....
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
ubin kirjutas:...Olen olnud samasuguses kolonnis, kus esimene auto võttis vasakpöördeks hoo maha, tagumisel autol ei olnud kannatust ja läks kolonnist möödasõidule, arva ära mis juhtus.
Normaalne käitumine oleks see, et vasakule pööraja paneb koos jala gaasilt võtmisega kohe ka vasaku suuna sisse ja tõmbab võimalikult vasakule (kui vastutulejaid pole siis kasvõi üle telgjoone) ning tema taga tulejad võtavad jälle võimalikult paremasse serva. Siis on pöördeks valmistuja suunakas kaugele näha ja teised üldjuhul saavad paremalt mööda ilma päris maha pidurdamata.
ubin kirjutas:Gornholio kirjutas:Eile Viljandi mnt. 5 km kurtna ristist Rapla poole ... suunaga Linna poole liikus väike sõidukatest koosnev kolonn . Eesotsas puksiir , sõidukas platel ja selle järel 4 tavalist , kiirus ca 60 - 70 km/h . Lähenesin rivile ja veendudes et vastutulevaid ei ole alustasin möödasõitu ja esimene pill ( GandVitara, beeš ) keeras tuimalt peale , hästi läks et mahtusin veel tema ja tähisposti vahele .... lõpetasin möödasõidu niiske sadulaga ....
Oleks ma tulnud ühe hooga siis veel mõistetav aga möödasõitu alustasin kolonni lõpust samalt kiiruselt . Äkki ei olnudki hälvik ? Äkki lihtsalt seetõttu tegi nii et oli nasiterahavas ja eeldas ....Ja mida sa ootasid, et 4 möödasõidu järjekorras olevat juhti annavad sulle teed. Olen olnud samasuguses kolonnis, kus esimene auto võttis vasakpöördeks hoo maha, tagumisel autol ei olnud kannatust ja läks kolonnist möödasõidule, arva ära mis juhtus.
Selle peale tuli meelde, kui sõitsin kunagi autoga Tallinn-Tartu maanteel. Rekka taga sõitis vanem VW, kiirus oli 70. Kuna keegi rekkast mööda ei läinud, hakkasin ise minema. Liikusin suunaga vastassuunda, hakkasin kiirendama, kui tol hetkel ees olev tädi pani suuna sisse ning hakkaski lihtsalt mulle ette reastuma. Kui lasin signaali, siis tõmmati tagasi.
Ai, aga kui ma neist möödusin... kaks vanatädi vehkisid nii rusikatega, et hirmus hakkas... lapsed tagapingil vahtisid suu ammuli, ühelgi polnud turvarihma peal.
Oleks see kõik olnud... kui jõudsin Tartu, siis helistas politsei infoliin, sõimati nägu täis, et mina teen ohtlikke möödasõite, naised paanikas ja sõimavad politseid.... Alguses ütlesin, et ei teinud midagi valesti... sõimati veel ning lubati alustada väärteomenetlust... lõpuks mulle aitas, ütlesin: TÕESTI, ENAM ROHKEM NII EI TEEE....
Ei andnud asu, pärast rääkisin nii sõiduõpetajaga kui ka lugesin liikluseeskirja. Mööda sõitvat sõidukit EI TOHI takistada (samas vasakut pööret alustanud juhtist ei tohi mööduda vasakult).
Loo moraal: meil sõidab siin palju juhte, kes pole pärast loa saamist liikluseeskirja avanud, rääkimata läbi lugemisest. Nende arust on neil õigus ning teised ei tea midagi liikluseeskirjadest ja ega neile ei tee selgeks ka, et NEIL tuleks lugeda liikluseeskirja. Politsei paistab kuulavat seda, kes esimesena ja kõvemini karjub .
Kahjuks on mootorrattur selliste juhtide puhul alati kaotajaks pooleks.
Ohutut liiklemist.
-
Sten
Siis ma veel mõistan kui pannakse suund sisse ja reageeritakse signaalile ...
Aga kui lihtsalt peale kallatakse niiet pm kõrvuti oled , siis tekib tahtmine ta peeglit endale saada ...
Sellist normaalset käitumist vist autokoolides ei õpetata ja kui pea ainult mütsi kandmiseks on siis ega seda ei tule ka.
Üks väga heatahtlik autojuht, peale vasaksuunatule sisselülitmist, reastus parempoolsesse tee serva, et enne pööret mind veel mööda lasta ei julgenud mina seda pakkumist vastu võtta, kunagi ei tea.
Linnaliikluses on kolme sorti pöörajaid, 1. reastuvad 2. ei reastu 3. reastuvad aga enne pööret teevad poogna teekeskele tagasi, vahel on see tingitud ka sellest, et ristmikul on suur auk.
ubin kirjutas:3. reastuvad aga enne pööret teevad poogna teekeskele tagasi, vahel on see tingitud ka sellest, et ristmikul on suur auk.
Mina kutsun seda "Marko Märtini hälbeks", sest jääb mulje, nagu tegemist oleks ralliässadega - "kiirus" on nii suur, et muidu ei viska auto lihtsalt piisavalt külge ette... vaja teha väike jõnks, enne pööret, teisele poole.
pigem on seal ikkagi tegemist sellega et kurvi sees on mingi auk või kanalisatsiooniluuk millest ei taheta üle sõita. selline koht näiteks seal kui keerad endla pealt suur-ameerika peale.
-
Thesaarlane
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Minu meelest on ülal olev jutt heaks põhjenduseks sellele, miks kaherattalised püüavad rohkem üks sõita, ehk siis autodest mööda sõita ning üksi kulgeda.
Minu käest on küsitud, et miks te kihutate pidevalt. Mina olen vastanud enamasti, et nii on ohutum, kui ma üksi saan sõita. Kaherattalised on väiksemad ja vähem märgatavad.
Kokkuvõtteks ei pea viipe keeles "Marko Märtinitega" suhtlema ja vanatädidele näitama, et kus so silmad on.
Viimasel ajal olen sunnitud liikuma rohkem autoga ja tõsi, need motomehed, kes mööda tuhisevad ehmatavad ära küll ja natuke jääb kihutajate mulje.
Kuid ise ratta seljas istudes lähen samamoodi mööda, et üksi kulgeda.
-
Taavi_AMK
Teema algataja
Aga mu silmad nägid ükskord nii viisakat autojuhti, kes valgusfoori taga ukse mootorratta lähenedes lahti tegi. Kaldun arvama, et ei olnud tuttavad, kes muljeid vahetasid.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.