ARK järjekorrad eri kohtades
Moderaator: Moded
-
-
- Tänatud: 5 korda
-
Teema algataja
BikeWorld kirjutas:Kas kuskil veel teooria JA sõidueksameid ka tehakse see aasta? (A1)
Tahaks lube see aasta juba kätte saada.
Enne enda sõidueksamit öeldi mulle Sauel, et sõidetakse senikaua kuni kliima lubab, ehk kuni teedel jäätumisohtu karta pole.
Teooria võid sa vist iga kell ära teha, ise küsimus on see, et see kevadel ära ei aeguks.
-
- Tsikkel: Kawa
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
mototydruk kirjutas:ma 12 teooriasse Põlva, kuna 5ndal kukkusin läbi
ja eks siis näis, kuna sõidueksam, aga sõbrannal Põlvas sõit 18...kas ma tohin sõita eksamineerijaga koos, et vaadata sõbranna sõitu, või oli Õnnekal õnne?, et sai autost näha...
Õnnekal ei olnud lihtsalt õnne, vaid Õnnekas on autokooli esindaja, kellel on õigus sõita kaasa.
-
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
Selgituseks lisan siia väikse väljavõtte eksamineerimise eeskirjast:
Kood: Vali kõik
Sõidueksamil võivad kaasa sõita veel:
1. eksamineeritava sõiduõpetaja või koolitaja esindaja
2. eksamineerija kvalifikatsioonikontrolli läbiviija
3. teine eksamineeritav (eksamineeritava ning eksamineerija nõusolekul)
4. ARK uus eksamineerija (praktilise õppe eesmärgil)
-
-
-
- okt viisin Võru ARK-i papred, teoorias praktilselt järjekorda polnud, aga mulle endale ei sobinud varasem aeg, panin 8. okti peale. Teooria tehtud, siis sõidujärjekord oli täpselt nädal, 15.10 ehk tänaseks oli 3 vaba aega, panin 1400 ja just praegu tulin eksamilt. Teisip saan Tartust plastiku kätte :)
Ehk siis Võrus võtab asi 1.5-2 nädalat. Samas ma kõige värskemaid andmeid ei küsinud.
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Yamaha
- Tänanud: 6 korda
hyppavlind kirjutas:Kas siin foorumis on veel keegi, kes ka Põlvas sõidueksamit on teinud, täis A-d, nii platsi kui linnasõitu?
Pole seal vahet kas täis A või piiranguga. Platsil on ring, kaheksa ja aeglane sõit. Sõber pidi veel hoo pealt õpetaja poolt ette näidatus kohas suutma peatuda(et ei jääks enne või peale kohta seisma, vaid täpselt seal punktis) ma pääsesin sellest peatumis asjast sest plats oli märg ja sitane. Tõusul kohaltvõtt on linnas, käseb kuskil tõusu peal peatuda.
mototydruk kirjutas:Pääsesid platsist..njaaaa
Paar sõna jäi vahelt puudu, niipalju mul ei vedanud
-
-
Teema algataja
Tänud, üks küsimus veel - kas Sina näitasid eksamil suunda ka siis kui oma sõidurajas asukohta vahetasid? Näiteks, sõidad auto paremas rattas ja saad käskluse järgmisel võimalusel vasakule pöörata. Mina algajana suundun kohe sõiduraja vasakusse serva ehk siis sõidutee telgjoone lähedale ja siis näitan alles suunda kui ristmikul vasakpöörde sooritan. Mul õpetaja käskis nii teha, endale tundub imelik, sest reaalselt ju nii keegi ei tee, vähemalt ei ole ma seda märganud. Keegi eespool ütles aga, et Põlva eksamineerija käsib sõita sõiduraja keskel, kuidas ma siis käituma pean?
Motokooli läbisin Tartus, sealt jäi mulje, et kui sa tsikliga oma laiuse jagu teel oma asukohta muudad (1m võrra liigud paremale või vasakule ntks), siis peaksid suunda näitama. Sõidurida on vist termini nimi?? (mitte segi ajada sõdurajaga). Enne, kui mingeid järske liigutusi teha, on ju abiks märku anda, mis plaanis.
Võrus eksamil talitasin samamoodi, vahel vahetasin rida (nt auto paremast rööpast vasakusse) üsna enne ristmikku, siis vahepeal suunatuld välja ei lülitanud ja tegin vastavasse suunda pöörde ka ära. Samas kui ristmik oli alles mitmesaja meetri kaugusel ja teada, kuhu seal vaja pöörata, siis suund sisse, pilk peeglisse/kõrvale ja vahetasin rea juba enne ära.
Ehk siis jah, põmst ma hoorasin seda suunatuld ikka päris kõvasti täna, selle kohta ei öelnud eksamineerija küll midagi (ma olen üsna kindel, et ta oleks öelnud, kui sellega midagi valesti oleks olnud).
edit:
Aga eks see eksam on siuke erandlik ka. Ses mõttes, et reaalses elus sa ju tead, kuhu minek, ja igal pöördel reastud kohe juba õigesse ratta ja ritta. Samas eksamil ei tea ja siis seda reavahetus-hööveldamist võib päris palju olla, mul vähemalt oli :)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.