Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
UMMI kirjutas:Rattal esiots vahetusse , mootoriosa jäi õnneks terveks, ja nüüd hakkavad hädad pihta , külg hakkab aina rohkem valutama.
Mul enam vähem sama esi osa vahetusse.Honda esinduses tulevad detailid 2 nädalaga arvan,et 1 kuu läheb taastamiseks kindlasti.Kindlustus ja muud paberi jamad ka veel.Enda oma pean ma taastama oma jõuga.Aga sa käi arstil vaata,et sise organid mingit viga ei saanud.
Kas keegi teab mis Tallinn-Hapsalu mnt.juhtus?Eide tükk oli näinud umbes 2h tagasi sodiks sõidetud tsikklit ja kaht kiirabi Tallinna poole kihutamas?
Autoga kokku põrganud mopeedil sai kaks meest vigastada
TALLINN, 29. mai, BNS - Kolmapäeval sai Harjumaal vigastada sõiduautoga kokku põrganud mopeedijuht ja kaassõitja.
Õnnetus juhtus kell 13.27 Nissi valas Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 23. kilomeetril, kus 43-aastane Raivo põrkas mopeediga vasakpööret tehes kokku möödasõitva Citroeniga, mida juhtis 44-aastane Jevgeni, teatas siseministeerium.
Mopeedijuht ja kaassõitja 38-aastane Kaidu said vigastada ja viidi ravile Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.
http://www.album.ee/album/30047727/50110871
http://www.album.ee/album/30047727/50110871
loodan , et sain hakkama .
tel.56 452 700
-
rattaletõmmatud
- Tsikkel: vfr
-
YNeoS
Panthera kirjutas:Täna umbes kella 9 paiku õhtul toimus õnnetus Tartus Ekraani kino juures.
Auto ja tsikkel suht. katki.Teab keegi midagi ?
Tulin sõbraga just kinost välja, kui nägime seda ränka sündmust. Üks inimene viidi just kiirabiga minema. Bike oli totaalselt ribadeks, auto esiotsa ei saanud kah just kiita. Oli ka näha, et politseil kes sõitis bikega oli pisar silmas. Tulid kohale ka venelased musta mersu dšiibiga ja nad ei olnud üldse rõõmsad, ise arvan et nad olid suguvõsast või midagi taolist.
Igatahes kurb sündmus ja loodan et bikerid on liikluses ettevaatlikumad. ![]()
-
YNeoS
Asi on ületanud igasuguse normaalsuse piiri! Ei möödu päevagi, kus tuleb teade raskest õnnetusest mootorrattaga. Siin peaks juba riiklikul tasandil sekkuma; palju häid inimesi läheb maha ära! Kindlasti võiks avalikustada ka statistika, kui paljudes õnnetustes oli tsiklijuht süüdi ja kui paljudes keegi teine-kolmas. ![]()
-
Primo
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
MrR kirjutas:Kindlasti võiks avalikustada ka statistika, kui paljudes õnnetustes oli tsiklijuht süüdi ja kui paljudes keegi teine-kolmas.
Siinkohal arvad Sa kindlasti, et enamuses on süüdi keegi teine-kolmas?
Laiemas vaatepildis mina seda ei usu.
EDIT: Raisk, autojuhid ei ole kõige pahamad siin liikluses.Autosid on liikluses lihtsalt kümneid või isegi sadu kordi rohkem, kui mootorrattureid.Ja kui juhtubki mõni õnnetus mootorrattaga siis otseloomulikult see juhtub auto ja mootorratta vahel.
Panthera, pakud, et 80% õnnetustes on süüdi autojuhid???...Palju ma olen selle nimel võidelnud, ei suuda meenutadagi: Vaadake korra peeglisse enne, kui hakkate inisema selle üle, et kõik autojuhid on p*** ja ei arvesta vaeste ja süütute tsiklimeestega...
Uskuda võib palju aga faktid loevad! Siia foorumisse jõuab enamasti minuarust sellised cased, kus autojuht on siiski süüdi.
Aasta tagasi keeras ka üks Vassili Sõle tänaval esimesest reast rooli vasakule põhja, et keerata üle 3 raja ja topeltjoone tagasi. Tulemuseks oli see, et mina kes ma 50ga temast parasjagu mööda suristasin lamasin pärast haiglas ja tsikkel läks mahakandmisele. See oli minu stoori. ![]()
Aga no eks see on ilmselt nagu jalakäijategagi - vaevalt et väga palju neid viga saab, kuna nad ise reegleid rikuvad. Enamasti ikka on kuskil ülekäigurajal inimene pikali...
-
Julge
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Ma olen seda siin foorumis kuskil teemas juba ka öelnud, kuid kordan veel - mootorrattaga sõites tuleb sellega arvestada, et sind on raskem märgata ning valida vastavad sõiduvõtted!
Olen siin erinevatest teemadest väga palju lugenud, kuidas "autojuhid igal päeval min. 3x ette keeravad ja iga päev on vähemalt 5 napikat, et ellu jäädakse." No ei saa sellest aru. Ma sõidan tsikliga neljandat aastat ja olen igal aastal ka ühe vähe pikema Euroopas sõitmise teinud ja no ei tule ühtki sellist juhtumit meelde! (sülitan 3x üle vasaku õla ja koputan 3x nukkidega lauale). Või siiski, esimesel aastal üritasin Rannamõisa teel korraga neljast autost mööduda ning teine auto alustas möödasõitu hetkel, kui ma just temaga kohakuti olin. Ja surus mind vasakule tee äärele vääääga lähedale... Küll aga ei osanud ma selles intsidendis mitte kedagi peale ise-enda süüdistada. Ilmselt vaatas ta peeglisse umbes samal ajal kui mina - enne möödasõidu alustamist. Ja seda, et ma paari sekundiga juba tema kõrvale tekin, ei osanud see autojuht küll kuidagi arvestada. Nüüd olen targem ja enam nii ei tee. Liikluseeskirjade mõttes oli mul ju õigus, kuid mis sellest, haiget saan ju mina...
Küll aga ei imesta ma absoluutselt, et sellised igapäev ette keeramise juhtumid osadega meist juhtuvad, sest olgem ausad - ikka väga palju on neid madallendureid siin liikumas! Kui sa lendad linnaliikluses 100+ kiirustel ja süstid seejuures autode vahel edasi-tagasi, siis ei maksa imestada, kui ennast mingil hetkel kellegi tagapamperist leiad. Samuti võiks natuke mõelda enne iga manöövri alustamist. Kui auto sirgel teel justkui ilma põhjuseta kiiruse maha võtab ja tee paremale servale läheneb, siis võiks rahulikult pidurdada ja vaadata, mis toimuma hakkab. Ta tõepoolest võib tagasipööret alustada! Ei ole ju nii kiire selle möödasõiduga!!! Samuti võiks vähe gaasi järgi anda, kui kõrvalteelt läheneb peateele sinu sõidutrajektoorile auto. Äkki on tõesti roolis 80 aastane ätt ja ei märka sind.
Ma ei ürita siin absoluutselt kaitsta neid liikluseeskirjade vastu eksivaid autojuhte, kes selliseid õnnetusi põhjustavad, küll aga oleks nii mõnigi mootorrattur elus ja suur hulk rattaid terved, kui tsiklimehed üritaks mõne hetke liikluses ka ette mõelda selle asemel, et ainult oma liikluseeskirjade järgsele õigusele loota.
Paugutage radadel! Liikluses aga olge alalhoidlikumad.
Ja kurat! Lõpetage see Vabaõhumuuseumi tee õhtuti 200+ lendamine ära ükskord!!! ![]()
Julge
Eile, sõites Võru poole pääsesin ka suhteliselt napilt matsust. Peale Armeenia šaslõkki, 100m eemal on selline parajalt loll ristmik. Kuna tsikk istus taga, siis mõtlesin, et keeraks teelt ära ja räägiks vähe juttu - kuhu minna, mida teha. Suund sees, hakkasin juba aeglustama, kui kaks autot enne mind oli suht kõva pauk (ühel masinal külg, teisel nina). Ma ei taha teada, mis oleks saanud, kui ma oleks jätkanud sõitu... kõik ihuliikmed võttis mõneks ajaks küll vähe vedelaks ja kihutamise isu kadus. Kõik toimus nii kiiresti, et polnud justkui aega reageeridagi... Võib öelda, et sel päeval mul vedas - kaitseinglid olid valvel...
Soovin kõikidele tsiklistidele sõitmisel kainet mõistust ja tohutult õnne. Sõitke järgides tõde: Sa oled nähtamatu.
PS! Head paranemist täna Tartus õnnetusse sattunud tsiklistile!
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S
Julge kirjutas:Ma ei ürita siin absoluutselt kaitsta neid liikluseeskirjade vastu eksivaid autojuhte, kes selliseid õnnetusi põhjustavad, küll aga oleks nii mõnigi mootorrattur elus ja suur hulk rattaid terved, kui tsiklimehed üritaks mõne hetke liikluses ka ette mõelda selle asemel, et ainult oma liikluseeskirjade järgsele õigusele loota.
Jutt täiesti õige! NÜÜD ma tean ise ka seda. Aga on seda siis nii valusalt vaja õppida. Samas nagu mul esimest korda tsiklit soetades hea sõber ütles, et küsimus ei ole, kas sa kukud, vaid millal sa kukud. ![]()
MrR kirjutas:Samas nagu mul esimest korda tsiklit soetades hea sõber ütles, et küsimus ei ole, kas sa kukud, vaid millal sa kukud.
Ärge nüüd hirmutage ![]()
Tõsi, mu kilometraazh ratta seljas pole kesteabmis suur, kuid seni veel, ptüi, ptüi, ptüi... Foorumis oli teema kukkumistest, tea kas ja kui palju on neid kes pole kukkunud ![]()
Hans
Mis siin ikka hirmutada, aga nii see on. Pigem püüda sellega arvestada(varustus!) kui pärast kahetseda. Ma suutsin kunagi ammu sõitma õppida ja sõita 5 suht korraliku läbisõiduga hooaega, enne kui see juhtus ja oli vaja natuke aega kätt kaelas kanda(õnneks ei midagi tõsist, -rangluumõra).
Olen pikki aastaid erinevate tsiklitega sõitnud ja ei ole kordagi kukkunud ja väidan et on võimalik ilma kukkumata kulgeda küll,eks ole ikka nii,et kukuvad ikka lollid,täpselt nii,nagu nad ka kirikus peksa saavad ![]()
-
Kipsi
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
kotk kirjutas:Olen pikki aastaid erinevate tsiklitega sõitnud ja ei ole kordagi kukkunud ja väidan et on võimalik ilma kukkumata kulgeda küll,eks ole ikka nii,et kukuvad ikka lollid,täpselt nii,nagu nad ka kirikus peksa saavad
jah nice one. Ma olin sama egoga mis sinagi, kuni reedeni, kui lampi mingi koer jooksis ette ja panin külje maha
.
Julge kirjutas:Olen siin erinevatest teemadest väga palju lugenud, kuidas "autojuhid igal päeval min. 3x ette keeravad ja iga päev on vähemalt 5 napikat, et ellu jäädakse." No ei saa sellest aru.
Ma sõitsin täna näiteks Tööstuse tänaval tavalise kiirusega kui väga järsku kõrvalteelt maastur ette keeras. Ainus, mis teha jõudsin, oli pidureid pigistada, nii et külg ees oleks autole otsa libisenud, õnneks too kiirendas piisavalt, et sain auto tagant läbi.
Järgmisest ristist keerasin parkimisalale, et hinge tõmmata, käed värisesid.
Ice kirjutas:kõik ihuliikmed võttis mõneks ajaks küll vähe vedelaks ja kihutamise isu kadus.
See on juba teine selline napikas Tööstuse tänaval pea samas kohas. Ja mis selle vastu aitab? Kuna olen nähtamatu, siis peaksin enne igat hoovi, parkimiskohta jne hoo maha võtma 20ni? Sellisel juhul parem sõidan ühistranspordiga.
Panthera kirjutas:Täna umbes kella 9 paiku õhtul toimus õnnetus Tartus Ekraani kino juures.
Auto ja tsikkel suht. katki.Teab keegi midagi ?
Nägin seda õnnetust oma silmaga pealt. Auto tuli Peppleri poolt ja rattur tuli Lõunaka poolt, ning seal ristil nad kohtusid. Olin täpselt kiirabi väljasõidu ees, jalutasin, saatsin kiirabi ka kohe välja. Igati halb vaatepilt oli, ausalt kutid, sõitke mõistusega, seda pauku nägin korduvalt unes, kiirused ei olnud sugugi väikesed.
Soovin vaid paranemist.
Tsikliga sõites pole mõtet rusikaga rinda taguda ja õigust nõuda, kes on süüdi või mitte, sest rattur on nõrgem osapool liikluses ja mis sa enam ambulantsis õigust nõuad. Kui toimub pauk, on rattur see, kes ratastooli rööpaid mööda sõidab.