A-kategooria eksamid alanud!

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Vasta

roheline lõvi
Tsikkel: Honda Deauville

Re: A-kategooria eksamid alanud!

Lugemata postitus Postitas roheline lõvi »

Nilsik kirjutas:

Soovitan Motokoolitust. Puidust ette ja punaseks ka värviti.Mehed teavad millest räägivad. Eks raske oli algul aga pingutused tasusid ära.Ning kui midagi ikka valesti tegid siis said peapesu ka selle eest ja korralikult :wack:

Kes seal siis õpetavad nüüd? Sõitu pean silmas. Pärast Moto-Survaivali koolituse läbimist sain aru, et millised on tegelikult ka head õpetajad. Lisaks õpetamisele innustasid, Motokoolituse omad seda teemat ei valda. Paraku. "Piki kõrvu" stiil ja "saaks kaelast ära". Mõnele sobib. Aga algajaid naisi ma sinna ei soovitaks.

Kasutaja avatar

Jan
Tsikkel: Honda CBR 600 F
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jan »

roheline lõvi kirjutas:

"Piki kõrvu" stiil ja "saaks kaelast ära". Mõnele sobib. Aga algajaid naisi ma sinna ei soovitaks.

Julgeks vastupidist väita, läbisin ise A kati Motokoolituse abil eelmise aasta algul. "Piki kõrvu" on kohati õige väide, sest minu linnasõidu õps teistkordseid vigu samades kohtades ei kannatanud . . . Õige ka ju? Võiks ju mõelda ja meelde jätta. "Saaks kaelast ära" poliitikat seal kindlasti ei olnud, kuna koolil oli oluline suur ark eksamite läbimise protsent, siis ei lastud kedagi niisama "ehk saab ka" stiilis läbi. Soovitada ei oska, ja ei hakka ka. Igaüks teab ise kus koolis käib, aga minuga samal päeval sai ka üks algaja naine eksami sooritatud ...

Kevad tuleb :bsmile:

Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

siil_udus kirjutas:
puna kirjutas:

E-õppega ka kellegil kogemus Tallinnas?
Peaks ka miski kursuse läbima, aga ei ole aega kohapeal eriti tiksumas käija.

eee... Soomes lube ei küsitagi? :shock:

Sellise küsimuse puhul ei ole lihtsalt sõnu?
Arvad et siin saab hakkama vana ajalehe ettenäitamisega?

siil_udus

Lugemata postitus Postitas siil_udus »

Ei ma lihtsalt oma loogikaga liitsin 1+1.. Et Sa rattaga juba mõnda aega piiri taga, aga nüüd vaja A kat kursusele minna.. Sry kui millestki valesti aru sain :bsmile:

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

siil_udus kirjutas:

Ei ma lihtsalt oma loogikaga liitsin 1+1.. Et Sa rattaga juba mõnda aega piiri taga, aga nüüd vaja A kat kursusele minna.. Sry kui millestki valesti aru sain :bsmile:

Kahjuks ei küsita tollis juhilube ,siin sõidab ima juhiloata eestist pärit inimesi palju aga õnneks võetakse neid ka soome poliisi poolt maha.

Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

rainer300 kirjutas:
siil_udus kirjutas:

Kahjuks ei küsita tollis juhilube ,siin sõidab ima juhiloata eestist pärit inimesi palju aga õnneks võetakse neid ka soome poliisi poolt maha.

Mis on seoses toll ja juhiload?
See ei olegi tolli asi ja sa ei pea ka neile midagi näitama.
Olen ka korduvalt politseiga kohtunud soomes.
Ja elage ennast mujal välja siin oli esitatud küsimus millele pole siiski vastust veel saanud.

roheline lõvi
Tsikkel: Honda Deauville

Lugemata postitus Postitas roheline lõvi »

Jan kirjutas:
roheline lõvi kirjutas:

"Piki kõrvu" stiil ja "saaks kaelast ära". Mõnele sobib. Aga algajaid naisi ma sinna ei soovitaks.

Julgeks vastupidist väita, läbisin ise A kati Motokoolituse abil eelmise aasta algul. "Piki kõrvu" on kohati õige väide, sest minu linnasõidu õps teistkordseid vigu samades kohtades ei kannatanud . . . Õige ka ju? Võiks ju mõelda ja meelde jätta. "Saaks kaelast ära" poliitikat seal kindlasti ei olnud, kuna koolil oli oluline suur ark eksamite läbimise protsent, siis ei lastud kedagi niisama "ehk saab ka" stiilis läbi. Soovitada ei oska, ja ei hakka ka. Igaüks teab ise kus koolis käib, aga minuga samal päeval sai ka üks algaja naine eksami sooritatud ...

Kevad tuleb :bsmile:

ja-kah. ma sain ka sooritatud. aga puhtalt oma kahe erineva kogemuse põhjal sain suurepäraselt aru, et kuidas mõni õpetaja suudab innustada ja mõni suudab tekitada tunde, et "sinust iial sõitjat ei saa". a see on vist selline naisterahvaste teema.... :wink:
aga lumi läheb tõesti! visalt, aga siiski.

Kasutaja avatar

FirePlay
Tsikkel: Jah
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas FirePlay »

Sain ka kirja, et esimesed loengud toimuvad juba 2 ja 3.aprillil ning kui mätas on kuiv läheb kimamiseks... Lets hope for the best (w) .

Estelon&Technics
Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Tartus juba õppesõidud käivad. :shock:

Midnight bugs taste best.

jakim
Tsikkel: Hetkel jalamees
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas jakim »

miu kirjutas:

Tartus juba õppesõidud käivad. :shock:

Tunnen kaasa, autogagi kehva mööda seda plöga sõita

henrij
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas henrij »

Omal juba teine sõidutund seljataga. Saarel teed puhtad ja sõita lausa lust.

Kasutaja avatar

grimnir
Tsikkel: Hornet S

Lugemata postitus Postitas grimnir »

Tegin täna Tallinna ARK-is eksamit ja kukkusin läbi omadega. Saatuslikuks sai jalakäija kiirusel sõit. Olin seda palju harjutanud hoo pealt pidurdamise ja siis imeaeglaselt jätkamisena. Eksamil aga küsiti takkajärgi mõeldes täiesti loogiliselt paigaltvõtuga nii, et eksaminaator ja ratas hakkavad samalt hetkel joonelt liikuma ja selle käigus ei tohi jalga maha panna, mehest mööduda ega joontest üle sõita. Ma ei saanud hakkama - kartusest eksamineerijast mööda tuhiseda ei võtnud alul õiget hoogu sisse, jäin rooliga pendeldama ja jalg läks maha. Teisel katsel sama tulemus ja voila - uus katse nädala pärast.

Muidu eksamit võttis vastu imearmas inimene - palavad tervitused, kui juhtud lugema! Nõuti mäkketõusu, kaheksat, jalakäija kiirusel sõitu, slaalomit, ümberpõiget ja stoppi. Ümberpõike korral oli nõudeks 30km/h, radariga ei mõõdetud.

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

grimnir kirjutas:

Tegin täna Tallinna ARK-is eksamit ja kukkusin läbi omadega. Saatuslikuks sai jalakäija kiirusel sõit. Olin seda palju harjutanud hoo pealt pidurdamise ja siis imeaeglaselt jätkamisena. Eksamil aga küsiti takkajärgi mõeldes täiesti loogiliselt paigaltvõtuga nii, et eksaminaator ja ratas hakkavad samalt hetkel joonelt liikuma ja selle käigus ei tohi jalga maha panna, mehest mööduda ega joontest üle sõita. Ma ei saanud hakkama - kartusest eksamineerijast mööda tuhiseda ei võtnud alul õiget hoogu sisse, jäin rooliga pendeldama ja jalg läks maha. Teisel katsel sama tulemus ja voila - uus katse nädala pärast.

Muidu eksamit võttis vastu imearmas inimene - palavad tervitused, kui juhtud lugema! Nõuti mäkketõusu, kaheksat, jalakäija kiirusel sõitu, slaalomit, ümberpõiget ja stoppi. Ümberpõike korral oli nõudeks 30km/h, radariga ei mõõdetud.

Järgmine kord teed ära :bsmile:
Endalgi tarvis järgmiseks nädalaks või nii sõidueksam kinni panna. Tartusse siis, loodame et saab esimese korraga ühele poole ja ei tule mõnd rumalat eksimust :)

dnb303
Tsikkel: võimas

kui pikk järjekord arki sõidueksamile?

Lugemata postitus Postitas dnb303 »

tere! äkki keegi teab kui pikk on järjekord sõidueksamile,homme on mul aga teooria eksam,ei kannata enam vaadata kuidas teie sõidate,tahan kaaaa)))))

eddyda1337
Tsikkel: Kawa zr7s;zx9r

Re: kui pikk järjekord arki sõidueksamile?

Lugemata postitus Postitas eddyda1337 »

dnb303 kirjutas:

tere! äkki keegi teab kui pikk on järjekord sõidueksamile,homme on mul aga teooria eksam,ei kannata enam vaadata kuidas teie sõidate,tahan kaaaa)))))

ei oska t2pselt 6elda aga ei usu et pikad ...

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 461 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

dnb303 kirjutas:

Arvutit oskad kasutada ja telefon on?
Milles probleem (togi)

Saadetud kettaga lauatelefonist!

bandit 1200
Tsikkel: GSX-R 750,R-1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bandit 1200 »

dnb303 kirjutas:

Võta telefon ja helista arki saad teada,mis seal keerulist on :ner:

Transporditeenus ja kaevetööd
http://www.revemont.eu/

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Ei läinud mulgi esimene kord õnneks. Eelviimase harjutuse ehk slaalomi juures põrusin. Läksin ehk slaalomisse liiga suure nurga alt ja täpselt viimase kurika juures viskasin teist korda jala maha.
Ja kurat, platsil pole kordagi selle harjutusega võsa pannud. Ehk oli asi selles ka, et ARK slaalom tuntavalt suurema nurga all (ülesmäge) kui see, mis meil autokoolis on.

Aga mis sitasti, see uuesti :)

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Bastard kirjutas:

Ei läinud mulgi esimene kord õnneks. Eelviimase harjutuse ehk slaalomi juures põrusin. Läksin ehk slaalomisse liiga suure nurga alt ja täpselt viimase kurika juures viskasin teist korda jala maha.
Ja kurat, platsil pole kordagi selle harjutusega võsa pannud. Ehk oli asi selles ka, et ARK slaalom tuntavalt suurema nurga all (ülesmäge) kui see, mis meil autokoolis on.

Edu järgmisel korral aga;

Mulle seevastu tundus, et ARK slaalom oli tunduvalt lihtsam kui kooli oma. Tee 1 sõidukord platsi lihvimiseks ja tõsta torbikud lähemale. =)

olli
Tsikkel: BMW F650GS

Lugemata postitus Postitas olli »

Bastard kirjutas:

Ma oma eksamil pidin ka slaalomit kaks korda tegema, teise katsega sain küll tehtud. Aga mulle tuli ootamatult hoopis suur külgtuul seal Tartu arki taga suhteliselt lagedal alal.

Riga 13 -> Suzuki TS125 81.a -> Suzuki GS500E 91.a -> Suzuki GSXR 600 K1 -> BMW F650GS 2000.a

rutska
Tsikkel: ON

Lugemata postitus Postitas rutska »

kuna lubade tegu käsil siis tekkis küsimus. mitu kuud enne 21a saamist on võimalik hakata tegema ARKi eksameid? või peab enne eksameid 21 täis olema?

Kasutaja avatar

3m
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas 3m »

Enne 21 saad eksameid teha ainult esmaste lubade puhul. Ehk siis kui a1 või a2 all, siis ei saa enne sünnipäeva midagi teha.
Aga seda ma ei oskagi öelda, et kui b olemas(a-d üldse pole) kas siis ka ei saa?

Aprilia Rs 125 '01-> Aprilia Rs 125 '04-> Z750-> FZ1S-> Tiger 800XC

rutska
Tsikkel: ON

Lugemata postitus Postitas rutska »

selge, uurin korra veel arkist. reedel oli mingi närvihaige tädi seal infot jagamas, ehk esmaspäeval keegi teine.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”