Motomaania ilmus!

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Vasta
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 378 korda
Kontakt:

Re: Motomaania ilmus!

Lugemata postitus Postitas Piipz »

marslane kirjutas:

Kahjuks on 2000 korda 80 siiski 16 000, mitte 160 000

:mrgreen:

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Tegin ettepaneku tõsta ajakirja hind 80kr/tk. Eks Te teate ise täpsemalt palju vaja on aga kerge matemaatika ütleb, et kui 2000 lugejat maksab 80kr ajakirja eest siis raha tuleb nagu 160 000kr - 50 000(mis ütlesite) ja kasum hakkab nagu paistma või mis?

Ma olen seda ajakirja tellinud ja ostnud esimesest numbrist saadiks ja ütlen kohe, et kaotadate kliendi, võibolla kaks. Sest netis on sada muud asja teha.
Kui tõesti rohkem paberkandjal ei ilmu siis hobiks jääb see aina rohkem Teil jääb.

Paraku pole kõik nii lineaarne kui tundub. Kui tõsta ajakirja hinda oluliselt, siis osad lugejad, eelkõige käsimüügist ostjad, aga ka tellijaid, lihtsalt jätavad ostmata, kuna peavad seda hinda liiga kalliks. See tähendab tiraaži langust, mis omakorda tähendab ajakirja omahinna tõusu, sest mida vähem eksemplare trükkida, seda kallimaks kujuneb ühe eksemplari omahind (trükkimise püsikulud on kõrged). Seega ei anna kaanehinna oluline tõus loodetud efekti.

Olen kindlasti nõus väitega, et e-ajakirjaks muutudes kaob veelgi rohkem lugejaid, kuid samas on e-ajakirja püsikulud oluliselt väiksemad. Vähemalt suudetakse avalikult pakkuda sellist materjali, mida muidu ei oleks kuskilt saada. Ja eks perspektiivis kolib trükimeedia nagunii e-kandjatele ümber, olgu selleks siis veeb, e-lugerid, tahvelarvutid vms. Küsimus on vaid ajas ja platvormis. Iga selline põhimõtteline meediavormi muutus on kindlasti valulik nii lugejale kui tegijale ning põhjustab tagasilööke mõlemale. Näiteks on globaalselt lahendamata hästitöötav lahendus lugejatelt raha kättesaamiseks.

Kogu nišiajakirjade valdkonna olemuslikuks probleemiks on ikkagi lugejate väike arv. 200 või 2000 klienti on liiga väike arv, et reklaamiandjale huvi pakkuda. Eesti mototurg on üldse nii väike, et sisuliselt ei vajata trükireklaami tuge oma tegevuseks, sealt saadav lisaväärtus on liiga väike. Sisuliselt oleks MM laadse väikese nišiajakirja ilmumise rahastamiseks kaks teoreetilist võimalust: kas suure osa ilmumisega seotud kuludest maksab keegi missioonitundest kinni (kas siis näiteks keegi suure südamega ettevõtja, ettevõtete liit vms) või siis teise variandina liitumine mingi suurema kirjastusega, mille kaudu saaks lihtsamalt reklaamikliente leida. Teise variandi kohta ütleks kohe, et Eestis ei lähe ühelgi ajakirjade kirjastusel nii hästi, et oleksid sellise majanduslikult mittetöötava projektiga valmis jändama. Ja ma ei usu, et Eestis on nii rikast tsiklitega seotud ettevõtet, kes oleks valmis pikemaajaliselt ajakirja kinni maksma.

Ehk siis lühidalt: head ja töötavat lahendust sellest olukorrast väljatulekuks ei ole, tegemist on reaalsest turusituatsioonist tingitud sundkäiguga. Kurb, aga tõsi.

Aga hea selle kõige juures on see, et nüüd on olemas sisuline põhjendus, miks endale osta tuliuus tahvelarvuti. On ju jätkuvalt vaja peldikus või voodis ajakirja lugeda, kuid läpparit neisse mõlemasse tirida on tüütuvõitu :roll:

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

80,- krooni on ikka ebareaalne hind, isegi lihtsalt patriotismist maksmiseks. Korruta siis ühe numbri hind 2-ga ja sa saad USA ajakirja terveks aastaks omale koju käima ja seal ei ole neli lehekülge mingeid täitsa suvalisi kokkutulekupilte.
Motomaania põhiprobleem minu arust oli, et ta ise ka ei saanud aru kellele ta suunatud oli. Minu arust oli ta suunatud liiga kitsale seltskonnale, mitte laiale tsiklihuviliste seltskonnale.
Alati sirvin ja ka aeg-ajalt ostan venelaste Moto ajakirja ja pean ütlema, et palju paremini tehtud ajakiri.

Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Vidget »

Ega korraliku portaali tegemine ei ole ka odav lõbu. Kui veebimajutuse ja domeeni kulu on tõesti aastas alla 1K, siis asjaliku rakenduse sinna tegemine on ikka kulukas(kasvõi tasuta wordpressi modifitseerimise). Lisaks tuleb seda veel regulaarselt arendada vastavalt üldisele veebi arengule.
Hetkel on MM portaalil väga palju puudusi, mis tuleks likvideerida enne kui selle eest raha küsima hakatakse.

Let the good times roll.

Romeo

Lugemata postitus Postitas Romeo »

Mulle hakkas just tunduma, et ajakirja sisuline pool muutus paremaks, sisukamaks viimasel ajal. Paberversiooni kadumine teeb kurvaks. Mis puudutab veebiversiooni siis see pole päris see. Kui töö on seotud iga päev arvutiga siis kodus vabal ajal ei taha arvutit enam nähagi. Jään ootama, kuniks tulevad uued tulijad ja selle tühimiku ajakirjade vallas jälle täidavad. Raha pole otsa lõppenud. Reklaami vajavad motofirmad nii või naa. Ma ei tea ühtki sobilikumat, täpsemini sihitumat võimalust selle jaoks. Motokross on way to motokross. Alati võib ju reklaami Postimehesse panna aga arvestada siis, et sihtgrupi osakaal lugejaskonnast kaduvväike. Reklaamihinda see aga väga ei mõjuta. Mis teeb siis ka kontaktithinna megakalliks. Alati jääb ju võimalus ka veebis ühtteist teha. Ok, testid, arvamused uute mudelite kohta jõuaks tööl läbi lugeda, aga motomatkajate seiklusjutte ja muid sarnasid tahaks ikkagi lugeda vabal ajal, vabamas õhkkonas ... mõelda ja kaasa elada ...

Alati jäävad rahateemad, ja eks neist võibki jääda rääkima. Alati on vähe, alati on puudu. Aga kindlasti on ka võimalusi ...
Esimene asi oleks olnud saada toimina tellimuste pikendamise teema. Peale mu tellimuse lõppemist mingi aeg tagasi, ei saanud ma nt ühtki meili, kõnet või kirja, mis oleks sellest teavitanud või pakkunud pikendust. Jäigi tegemata, ja jäin poest ajakirja ostma. Selline suhtumine tellijatesse ei ole nagu näha väga jätkusuutlik. Kindlasti oli minusuguseid veelgi, kes vajanuks õigel hetkel meeldetuletust. Muud väljaanded teevad seda aga usinalt.

Edu igaljuhul veebiversiooniga katsetamisel. :(

kopu
Tsikkel: KTM 250 EXC-F
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas kopu »

Minul oli kehtiv aastatellimus kui MM veebipõhiseks läks. Peale seda olen korra vaadanud seda veebilehte ning peale seda unustasin selle lehe ära, ei ole enam tellimust pikendanud kah. Minu jaoks oli MM puhul see hea, et kui nv hommikune pohmakas piinas siis oli hea lehitseda ja lugeda. Netis ei ole tahtmist surfata, paber kuidagi mõnusam just selliseks ajaviitelehitsemiseks. Kui kunagi midagi sellist jälle paberi peale läheb siis tellin uuesti.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”