Käega tervitamisest.

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

rifle

Lugemata postitus Postitas rifle »

Olen isegi mitmel korral rollusid tervitanud, kuid seda küll n.ö "kogemata", kuna paljud näevad eestpoolt baigi moodi välja :D Kuid tuleb tõdeda, et vastu pole küll keegi nendest tervitanud, tõenäoliselt paljud pole harjunud tervitama või siis nagad ei saa asjale pihta. Aga kui enne tervitatakse, siis ma kade ei ole, kui kätel tegemist siis katsun kasvõi noogutada, et anda märku "ma olen sind märganud, tere".
Kasutaja avatar

Jonc
Tsikkel: TDM 850, LC4 adv

Lugemata postitus Postitas Jonc »

Käega tervitamine tore tegevus küll. Miskipärast aga nt. bensukas näost näkku nähes teist tsiklimeest küll ei tervitata. Olen korduvalt öelnud kõva selge häälega TERE. Vastu enamasti ei tervitata, vaid vaadatakse otsa sellise näoga, et kes sa siuke oled ja kas ma peaksin sind tundma. Imelikult viisakad on need tsiklimehed. Anonüümselt ratta seljas tervitavad kõik, kuid näost näkku mitte... :roll:
Kasutaja avatar

Telempe
Tsikkel: Triumph Sprint ST 1050 (2008)

Lugemata postitus Postitas Telempe »

Äkki oled nende meeste otsa sattunud, kes tsikli seljaski ei tervita. Mina olen saanud teretusi vastu nii bensujaamades, raamatukogus kui mujal.
ATGATT, but not invincible
Kasutaja avatar

Kallev
Tsikkel: Yamaha FZS600 -03

Lugemata postitus Postitas Kallev »

Või siis olid need mehed, kes tsikli seljas tervitavad "igaks juhuks" - ei näe ju, äkki tuleb mõni tuttav vastu. Tanklas aga kohe selge - ei ole tuttav... 8)
Sõidan nagu vana mees. Nagu väga vana mees...
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Tanklas vaatan otsa ja noogutan vaid pead ning alati vaadatakse vastu ja noogtatakse :)
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

Dillinger

Lugemata postitus Postitas Dillinger »

Lõviosa ikka tanklas ka viisakad. Ja kui sõidurajal on mõni tsiklist viisakalt ühes servas ja ise mahud kõrvale, siis ikka alati kõrvale jõudes noogutad, tõstad käpa vms - ei tulegi ühtegi ignoranti meelde... hiigelosa ikka viisakad ja sõbralikud.

Võibolla vihmase ilmaga on mõni sõitja natuke torssis või saanud poliisi käest n...i siis on ta kuri kogu maakera peale - no küll paraneb :) ja need kes saavad tervitatud - ehk mingi aja pärast saavad elu mõttele pihta ja vehivad vastu - jagame lihtsalt poistiivi neile, mis seal põdeda
Aeglane. Aga 102 kw rulli all ootamas.

loomha

Lugemata postitus Postitas loomha »

Täna loobusin esimesena tervitamisest, sest enam-vähem mitte keegi ei tervitand vastu. Peaksin vähekenegi silma paistma rohelisega.

Edaspidi tervitan, kui mind tervitatakse.

Tegelinski

Lugemata postitus Postitas Tegelinski »

Kas on olemas mingi käemärguanne vastutulevale tsiklistile, et teda ootab ees politsei radariga?

Korraga tuledega vilgutada ja tervitada on suht keeruline. Täna proovisin üht vastutulevat kroomi teavitada mõõtvast politseist nii, et tõstsin vasaku käe nimetissõrme püsti ja tegin sellega õhus paar ringi, mis hea fantaasia puhul võiks seostuda vilkuriga. Tundus, et vähemalt see rattur sai aru ja vajutas pidurit.
Kasutaja avatar

-ShadowofDeath-

Lugemata postitus Postitas -ShadowofDeath- »

Tegelinski kirjutas:
Kas on olemas mingi käemärguanne vastutulevale tsiklistile, et teda ootab ees politsei radariga?

Korraga tuledega vilgutada ja tervitada on suht keeruline. Täna proovisin üht vastutulevat kroomi teavitada mõõtvast politseist nii, et tõstsin vasaku käe nimetissõrme püsti ja tegin sellega õhus paar ringi, mis hea fantaasia puhul võiks seostuda vilkuriga. Tundus, et vähemalt see rattur sai aru ja vajutas pidurit.
Nii tavaliselt hoiatataksegi politsei eest :D Autojuhid teevad seda tuledega.
Zid Pilot
Baotian Freedo 4
Stella V-50
Müüa Fiat Panda 06!

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Tegelinski kirjutas:

Käega enda kiivrile koputamine või käega vastu enda õlga koputamine vist tähendas seda et politsei on väljas ... kuskilt jäi selline asi nagu meelde ...

targemad -- tulistage nüüd õigeid vastuseid ...
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

vastu õlga -> viide pagunitele -> viide võimukandjatele.
Käsi püsti ja sõrmega ringe tehes - start your engines. Vb kroom hakkas hoopis uurima, kas mootor ikka töötab 8)
Panthera kirjutas:
Tegelinski kirjutas:

Käega enda kiivrile koputamine või käega vastu enda õlga koputamine vist tähendas seda et politsei on väljas ... kuskilt jäi selline asi nagu meelde ...

targemad -- tulistage nüüd õigeid vastuseid ...
www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

Tegelinski

Lugemata postitus Postitas Tegelinski »

Yerba kirjutas:
vastu õlga -> viide pagunitele -> viide võimukandjatele.
Käsi püsti ja sõrmega ringe tehes - start your engines. Vb kroom hakkas hoopis uurima, kas mootor ikka töötab 8)
Mulle endale ka tundus, et see sõrmega ringide tegemine tähendas midagi muud ja tänu sinu postile meenus täpselt selle käemärgi õige tähendus.

Aga see muidugi hea nali/mõttelend, et kroom hakkab 90 pealt uurima, kas mootor töötab :D

reinhold5

Lugemata postitus Postitas reinhold5 »

Sain täna teada, et rollerivennad tervitavad ka.
Seisime täna vanaisaga minu rolleri juures kui mööda sõitis 2 rollerit millel oli kokku 3-4 inimest peal. Nähes minu rollerit, hakkasid nad karjuma, signaalitama ja üks näitas mulle üht käemärki (heavy!). Ma lehvitasin neile vastu.
See, et mind tähele pandi, tegi tuju veelgi paremaks, kui mul oli.
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Dziizh, mida kõike võiks teha kui teist ratturit ratta peal kohtad.
Karjuda, signaalitada, tuledega vilgutada, äkkpidurdusi teha, sadulas jenkat tantsida, käed lahti sõita, heavy märki näidata, keskmist sõrme näidata, pöialt näidata, schwantsuga vehkida... :shock:
Ja seda kõike juhul, kui tunned, et käega viipamisest jäi väheks.
Veel ideid?
reinhold5 kirjutas:
Seisime täna vanaisaga minu rolleri juures kui mööda sõitis 2 rollerit millel oli kokku 3-4 inimest peal. Nähes minu rollerit, hakkasid nad karjuma, signaalitama ja üks näitas mulle üht käemärki (heavy!). Ma lehvitasin neile vastu.
www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

tonytonn
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tonytonn »

a ma sõidan koguaeg käsi püsti, et kõigil tuju paremaks läheks, ega mul kahju pole!
don`t worry, drive happy!
Pilt

offf
Kontakt:

Käemärgid

Lugemata postitus Postitas offf »

Mina leidsin sellise asja kunagi:

käemärgid

Palju neist eestis kasutusel/tuntud on seda ei tea.

A.
BMW K1100LT 92

Ryndor

Lugemata postitus Postitas Ryndor »

Lenksu vasakpoolse rutska külge tuleb installida autolt pärit kojamehe mootor koos varrega ning see siis kinnastada :lol:
ja ongi koguaeg lehva-lehva :wink:

reinhold5

Lugemata postitus Postitas reinhold5 »

Yerba kirjutas:
Dziizh, mida kõike võiks teha kui teist ratturit ratta peal kohtad.
Karjuda, signaalitada, tuledega vilgutada, äkkpidurdusi teha, sadulas jenkat tantsida, käed lahti sõita, heavy märki näidata, keskmist sõrme näidata, pöialt näidata, schwantsuga vehkida... :shock:
Ja seda kõike juhul, kui tunned, et käega viipamisest jäi väheks.
Veel ideid?
reinhold5 kirjutas:
IRW :lol: :lol: :lol: Sain ikka naeru pugistada selle posti peale, kui kujutasin ette kuidas üks biker seda kõike sõidu pealt teeb. :P And twelve points goes to Yerba!

kaia88

Lugemata postitus Postitas kaia88 »

mm...mingi 2 kutti tervitasid mind täna pärnu mnt'el...sorry, ma alles uus selle värgiga (sõitsin täna esimest korda PÄRIS liikluses), olin sõiduga nii ametis et unustasin käe lenksult tõsta. Järgmine kord lehvitan vastu!!
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

kaia88 kirjutas:
mm...mingi 2 kutti tervitasid mind täna pärnu mnt'el...sorry, ma alles uus selle värgiga (sõitsin täna esimest korda PÄRIS liikluses), olin sõiduga nii ametis et unustasin käe lenksult tõsta. Järgmine kord lehvitan vastu!!
mine nyyd kirikusse ja palu vabandust!!

ernsttam

Lugemata postitus Postitas ernsttam »

Lehen ka kohe kirikuse. Täna õhtul keerasin Tallinn - Tartu mnt. Paunkülast ja paigaldasin peegelt. Oli võba liiga hilja lehvitada kui nägin teist kahe rattaga venna. :oops:
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

ernsttam kirjutas:
Lehen ka kohe kirikuse. Täna õhtul keerasin Tallinn - Tartu mnt. Paunkülast ja paigaldasin peegelt. Oli võba liiga hilja lehvitada kui nägin teist kahe rattaga venna. :oops:
enne kirikut mine koolist ka läbi :mrgreen:

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Praegusel kellaajal oleks kasulikum magama minna. Hommikul värske peaga kooli ja peale seda kirikusse.

ernsttam

Ardu või Kose? Paunkülas ei ole kooli, või mõttled ülikooli, olen käinud amu aega tagasi? :twisted:
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

kohe päris "amu" aega tagasi :)
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 195 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

viipamisest niipalju et tavaliselt viipad ikka vasaku käega kuna parema all on gaas... sama sai tehtud korra ka võrriga sõites automaatselt, pärast oli hea valgusfooritagant lahkuda...
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

ernsttam kirjutas:
Ardu või Kose? Paunkülas ei ole kooli, või mõttled ülikooli, olen käinud amu aega tagasi? :twisted:
haridusametnikud, üks kool on ikka puudu!
küll kirikuga jõuab!

ernsttam

Noh noorukid. Kuigi mul on Eestis lastekooli haridus puudu mul on väga kõrg haridus maailmas. Kui tahate võime rääkida asjadest mis juhtusid enne sinu vanemate maaletulek.

Mis teeb biker’i Eesti’s? Kooli keele oskus (kindlasti), Hardley Ableson või mõni Jaapani õmblusmasin, nahk riided ja oskus vanureid ja lapsi ehmatada? Et olen kahe rattaga sõitnud kiviajast ei loe. (moon)

Kas olete "ignorant" või "stupid".
Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas boob »

ernsttam, eesti keel pole su emakeel?
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Seda on ta foorumis ka maininud.
ernsttam kirjutas:
Tänu nendele kes on minu vigase Eesti keelt toetanud. Info joaks olen sundinud Inglismaal, pole kunagi Eesti koolis käinud ja tulin Eestisse 1991 tööle. Siia ma jäin ja tegin endale uut elu. Tööl kain välismaal näiteks Aafrikas ja lähis Idas.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”