Järvevana raudteeülesõidul kukkunutele!

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Salvo Kelk

Lugemata postitus Postitas Salvo Kelk »

Eelmisel aastal oli see ülekäik ju lausa telekas ja tsiklimehed demosid ülesõiduvõtteid. Kas tookord sellest midagi kaugemale ei arenenud? lubadusi? mingi jalgrattaülesõit vist tehti vms.

Kui nüüd mella ettevõtmine ka kukele saadetakse, siis ei jää ju muud üle, kui oodata mootorratturite poolt selle ülekäigu blokeerimist. See köidaks nii mõnegi tegelase tähelepanu.
The two rules for success are:
1: Never tell them everything you know.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Julge kirjutas:
Sepp - kusjuures tagarattal olek vähendab seal ka ilmselt ohtu tublisti, sest tagarehv ju reeglina 180+ laiusega :wink:
Ma ütleksin, et tagarattal Järvevana raudteeülesõidukoha ületamise korral on absoluutselt välistatud, et esiratas alt vasakule ära sõidab :twisted:
Ja tõenäoliselt ei kukuks seal selmoel enam keegi kõhuli. Küll aga nii mõnigi mees hoopis selili 8)
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

eelmine aasta olime mina, primo, raigo ja intruder seal esinemas.

noh, mina olen näinud, kuidas 2 minuti jooksul seal 7-8 tsiklit käkki paneb. selle hooaja avamine :) eelmine aasta samamoodi, kuna aga ma ise siis paraadil osalesin, toimusid kõik käkid juba enne mu kohalejõudmist ära.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

to tuuletallaja. ma mõtlesin samamoodi teetasandi tõstmist. ei pea ju ilmtingimata asfaltist olema. kui ta on näiteks kummist, siis ei murdu sealt niisama ka mingeid tükke ja kui murdubki, siis vaevalt see mingit damaget rongile teeb....

pikk - nii jääb jah püsti, kuid alati ei lasta sul sellist manöövrit teha. ning ilgelt nõme üldse, et sa kuskil tallinnas pead hakkama kuskil sõitmiseks veel eraldi võimlema :D

lisaks veel... vihmase ilmaga kisub veel rohkem. seega võite vabalt, eriti veel väga tiheda liiklusega, kasutada kõrvalasuvat jalgratta teed. proovisin, mahtusin sealt enda rattaga kenasti läbi.

SigSauer

Lugemata postitus Postitas SigSauer »

bultacol kirjutas:
nädal-kaks tagasi vihmase ilmaga läks esiratas ilusti alt
õnneks oli kiirus imeväike ja sai jala õigel hetkel maha
Kusujuures sõitsin autoga samal hetkel just sinu taga ja nägin seda pealt, sul läks ikka eriti napilt. Ma ei soovita edaspidi esimesest reast sealt üle sõita, mine teise ritta ja sõida nii, et saaksid rööbastest üle võimalikult risti. Ise olen sealt tsikliga palju kordi üle sõitnud ja pole hullu, nagu ka teised mainisid tuleb seal just vinti anda, siis pole midagi, kui hoo maha võtad on kindel, et paned külje maha :shock:
Kasutaja avatar

aahtii
Tsikkel: Yamaha R1
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas aahtii »

Täheldan probleemi ja olen nõus selle ülesõidu raske juhusega aga ise olen sealt igakord ilusti üle lasknud nii 80-90-ga ja natsa diagonaalis, ple kunagi probleeme olnd. 8)
Võrr, kart 125, jawa 350-638,Yamu R1.
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

siklimehed (mina ka) eilased olete või, linnal koerte-kasside karjatamisega käed jalad tööd täis, raha võtavad ka jubedalt, koeraeest 274 kass 62 eeku, neile vaja, toitu, elektrit, turvameest, euroopa tasemel kuute.
Teie siin oma ülesõiduga :lol:
Kasutaja avatar

Bobcat
Tsikkel: FZ 6 Fazer

Lugemata postitus Postitas Bobcat »

ise seal komistanud pole, aga suht hea patsu tõmbab esirattasse küll ja hullem suund on minu arust Järvevanalt Mustamäele esimene rida.

Edu loomadega võitlemisel!!! 100% nõus, et see ülesõit on tõeline pask - vabandage mu otsekohesust :evil: - veerenni ülesõidu on saanud normaalseks teha - võiksid seal ka üritada.
Elu on nagu erinevad aastaajad - eriti lill on siis, kui tee kallutamist kannatab :P
Kasutaja avatar

Gringo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Gringo »

Kui vaadata selle video üheksandast minutist siis arvan mina, et kui sa oma sõitu seal teha ei saa s.t. kui sa pead pidurdama, kummalisi manöövreid tegema, liiga aeglane sõit siis külg on kerge ka ei tea kust tulema.
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

Piipz, kummiga katmisega on nii, et kerge vihm ja kõik ratturid vedelevad sinna peale sõites :)
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

sepp ja teised, kes kiiret ülesõitu soovitasid.. jah olen täitsa nõus, aga ükskord pidurdas teises reas auto minu ees hoo maha ning esimene rida oli samuti autosid täis. Vihma ladistas ja hetkeks oli küll ärev hetk. Ega ta raisk normaalne ikka pole..
Kasutaja avatar

spinna

Avalik tee peab tõepoolest olema läbitav ilma igasuguste nippideta ja kavalusteta suvalisel piirkiirusest allapoole jääval kiirusel suvalisel sõidukil. Ja seda täiesti ohutult.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

Kui see lugu eelmine aasta Reporteris oli, siis hõikas üks ametnikuhärra oma kommentaaris selle aja ka maha, millal see ülesõit suuremasse remonti läheb. Vist oli see aasta 2009 ja enne seda polevat mõtet olukorra paranemist loota.
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Suzumen, selleks (kogunemiseks) on ilmselt luba vaja?

Täna ületasin seda teises reas ca70kmh ja tõesti ei ole sedasi probleemi. Kõige rohkem kahju on välismaalastest, kel pole õrna aimugi millisesse rotilõksu nad seal sõidavad.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

teeme siis ära. seda foorumit linnaisad vaevalt loevad.
Kasutaja avatar

spinna

Ma tuleks juba sellepärast, et tegu oleks ennekuulmatu üritusega. 8)
Tuleks vist isegi siis kui keegi vaevub sellist asja korraldama kasvõi hommikuse mannapudru vastu. Aga kokku peaksid saama vähemalt nii umbes pooltuhat ratast, muidu tuleb supi asemel puljong.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

UMMI
Tsikkel: kawasaki ZX 10R

Lugemata postitus Postitas UMMI »

olen suht värske tsikli omanik ja pean homme minema esimesse 1000 km hooldusesse ja see kurikuulus järvevana raudtee jääb täpselt ette , kunagi ammu vene ajal käisin jawaga seal külili , püüan homme oma uue ratta püsti jätta :lol:
KAWASAKI ZX 10R
tel.56 452 700
Kasutaja avatar

Teema algataja
mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Idee on iseenesest hea, kuid see on nagu hane selga vesi linnaametnikele. Vaatavad kardina varjust pealt ja itsitavad. Pealegi jääb Järvevana ülesõit linnavalitsusest piisavalt kaugele - seos puudub. Niisama LV maja ees töristtamine ei anna midagi. Ainult rahvas hakkab tsikliste rohkem vihkama..

Tegelikult peaks otsima, kelle vastutusala see ülesõit on ja tollel pallikesed kruustangide vahele keerama. Olgu ta siis Songi Sepp või Vald Mann või keegi kolmas. Algatuseks võik sundida Härra ViiesRatas sealt veloga üle sõitma vihmase ilmaga ;)
Kasutaja avatar

Nongrata
Tsikkel: Kawasaki ZZR1100

Lugemata postitus Postitas Nongrata »

UMMI kirjutas:
olen suht värske tsikli omanik ja pean homme minema esimesse 1000 km hooldusesse ja see kurikuulus järvevana raudtee jääb täpselt ette , kunagi ammu vene ajal käisin jawaga seal külili , püüan homme oma uue ratta püsti jätta :lol:
Kasuta TEIST rada ja hoia kiirus üle 60, kui kiirust hoida ei saa, siis püüa võimalikult risti sealt üle sõita. Ma isiklikult ületan seda kohta ainult kuiva ilmaga, vihmaga sõidan Veerenni kaudu, ühe korra olen seal võimelnud koos rattaga, teist korda enam ei taha...
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

Mella, Songissepa või Valdmani aknale kaapimine kuskil trateabkuslinnaosakontoris annab veel vähem tulemust. TLN Linnavalitsuse hoone on Vabaduse väljakul ja vaevalt see tähelepanuta jääb. Võib loota, et sealt majast keegi kaugekõne näiteks Songissepale võtab ja ütleb:" Mati, tee nüüd nii, et need ratturid siit ära läheksid" ;)
Kasutaja avatar

Telempe
Tsikkel: Triumph Sprint ST 1050 (2008)

Lugemata postitus Postitas Telempe »

Kahjuks on olemas Liikluseeskirja ptk. 2 §15:
Juht ei tohi põhjustada ebamugavusi teisele inimesele ega kahju teed ümbritsevale keskkonnale liigse müra, tolmu ja heitgaasiga, mida antud oludes on võimalik vältida. Tuleb hoiduda otsasõidust loomale või linnule.
ja §19 p. 2:
[Liikleja ei tohi] kahjustada, risustada või muul viisil saastata teed ega teega külgnevat ala;
Kui keegi suudab võimalikele politseionudele selgeks teha, et seisvad mootorratturid pole juhid ega liiklejadki, siis on üritus tervitatav.
ATGATT, but not invincible
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

veits üle pingutasid oma tsiteerimisega - lindudele ning loomadele ei kavatse keegi otsa sõita. Samuti ei risustata / kahjustata / saastata teega külgnevat ala. Ilmselt ka teed mitte.

Ja antud oludes ei ole võimalik vältida liigset müra, tolmu ega heitgaase.

:wink:

isandpauk
Kaupmees

Lugemata postitus Postitas isandpauk »

Umbes 9 aastat tagasi kukkusin IZ-56 lenksus olles järvevana raudtee ülesõidul külili. Kiirus oli umbes 5km/h ning ümberkukkumiseks oli 3 põhjust:
1. kiirus oli olematu
2. tagaratas libises mööda rööbast vasakule küljele
3. tagaistmel olev naisterahvas ei tabanud situatsiooni ära ning aitas oma massiga ümberkukkumisele kaasa.
Tegin omad järeldused ning nüüd ei hakka seal üldse pidurdama vaid sõidan rahulikult üle 70+ kiirusel. Hoian vaid lenksu vähe jäigemalt näpus, et juhuslikult käest ära ei läheks.
Igasugune protest linnaviletsuse ees raudtee ehituse muutmiseks on minuarust kasutu kuid hea tahtmise juures ehk õnnestuks korralikud hoiatusmärgid paigaldada....

fps

Lugemata postitus Postitas fps »

Sõitsime sõbraga sealt vihmaga jalgratastega yle ja ta käis käpuli, kuna peent sorti tänavakummid all. Mina mountain bikega ei näinud probleeme. Ei kujuta ettegi kuidas mootorrattaga võiks midagi juhtuda, kui just sihilikult pikki raudteerööpaid ei sihi. Aga igaks juhtumiks võtan ikka pool rida ruumi et pisut rohkem risti minna ;)
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

fps kirjutas:
Sõitsime sõbraga sealt vihmaga jalgratastega yle ja ta käis käpuli, kuna peent sorti tänavakummid all. Mina mountain bikega ei näinud probleeme. Ei kujuta ettegi kuidas mootorrattaga võiks midagi juhtuda, kui just sihilikult pikki raudteerööpaid ei sihi. Aga igaks juhtumiks võtan ikka pool rida ruumi et pisut rohkem risti minna ;)
ega mootorrattaga sõitu ei kujutagi ette enne, kui proovinud pole ;)

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

See üritus läheks kodaniku algatuse kategooriasse. Viimasel ajal on kõikide selliste ürituste lahutamatuks osaks ka allkirjade kogumine mis annaks ka antud aktsioonile kindlasti vähe tõsisema tooni. Kindlasti liituks mootrorratturitega ka palju tavalisi autojuhte. Sellel LV ees kogunemisel võiks toimuda ka allkirjade üleandmine.

Allkirjasid saaks koguda mitmete moto (tehnikaspordi) suveürituste raames mis veel tulemas kui keegi viitsiks muidugi sellega asjaga jännata. Või äkki on neti teel ka asi võimalik nii et andmed oleks/tuleks usaldatavad?

Just a thought!
Kasutaja avatar

spinna

Politseionudest üksi jääb väheks. Peaks ikka sanktsioneeritud kogunemise tegema, ehk siis linnavalitsuses vist regama? Ja koht? Vabaduse väljakul LV ees?
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Bobcat
Tsikkel: FZ 6 Fazer

Lugemata postitus Postitas Bobcat »

kahe käega poolt üritust korraldada, aga fakt on see, et LV ees vaevalt meile mingit luba antakse - eriti veel siis kui me seal Eedi parkimiskoha kinni block´ime :ner:

allkirjade kogumine saaks olla ainult siis efektiivne, kui seda netis teha - kui me siin pundi peale 500 allkirja kokku kogume, on see piisaks mere - samas kui 500 kaherattalist lõrisema panna - siis seda peaks ikka kaugele kuulda olema :P

kellelgi oli taibukas idee ülesõidu juurde hoiatusmärgid panna - iseenesest kah väärt mõte, kuid probleemi ei likvideeri ja väga ei kujutagi ette kuidas ja millist liikluskorraldusvahendit kasutada, et just nimelt mootorratturitele oleks üheselt selge, et "vaata ette kuhu lähened"

ja niipalju veel, et autokooli õpetajad kas loevad siinset foorumit või ise rattamehed, aga ma tean kahte juhust kus sõiduiõpetaja on teatanud, et seda ülesõitu me ei läbi, et seda ratast on järgmistele ka veel õppimiseks vaja - seega -

mõtleme aja ja koha ning hakkab siis luba sebima - küll rahva kokku saab - mootorratturid ju meil solidaarne rahvas!!!
Elu on nagu erinevad aastaajad - eriti lill on siis, kui tee kallutamist kannatab :P

allan76

Lugemata postitus Postitas allan76 »

errorcode12 kirjutas:
See üritus läheks kodaniku algatuse kategooriasse. Viimasel ajal on kõikide selliste ürituste lahutamatuks osaks ka allkirjade kogumine mis annaks ka antud aktsioonile kindlasti vähe tõsisema tooni. Kindlasti liituks mootrorratturitega ka palju tavalisi autojuhte. Sellel LV ees kogunemisel võiks toimuda ka allkirjade üleandmine.

Allkirjasid saaks koguda mitmete moto (tehnikaspordi) suveürituste raames mis veel tulemas kui keegi viitsiks muidugi sellega asjaga jännata. Või äkki on neti teel ka asi võimalik nii et andmed oleks/tuleks usaldatavad?

Just a thought!
Savisaar teatas pärast seda, kui aprillirahutuste järel netis tema vastu ligi 100000 allkirja koguti, et ta ei pea seda usaldusväärseks ning soovitas järgmine kord kasutada ID-kaardi võimalusi. Võiks ju sõnasabast kinni hakata.
On ehk kellelgi kogemusi digiallkirjastamist võimaldavate süsteemide loomisega?
Kasutaja avatar

Space
Tsikkel: GSR600
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Space »

Mulle praegu nagu kuskilt meenub, et raudteeülesõidud kuuluvad Eesti Raudtee vastutusalasse ja ühtlasi ka remont ning hooldus. Sel juhul on LV otseselt asjasse mittepuutuv instants. :?
Rohkem ilusaid ilmasid!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”