Näide sellest, kui lollid võivad olla "kõvad tehnikamehed"..

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Diisliga ei tea, aga kui benaga käima panna ja edasi lambipetrooli peale panna, tuksus Jawa 250 küll. See oli küll vaid prooviks. Aga see "autool" oli vanasti AINUS õli, mis 2-taktistele tõesti sobis. Ja see oli ka manuaalis. Jawal siis 1:25 vahekorras. Pärisnimi oli tal mingi M-8G vmt. Sai sõidetud ka ziguli õliga, aga see kippus rohkem tahmama. Ma sellise segu peal oma 100 000 Jawaga omal ajal läbi aurutanud ja masin siiani elus. Ja eluaeg ühe pauguga käima läinud. Parim bena oli aga 72 või 76. 93 töötas millegi pärast sitemini. Muide, sama asja täheldasin hiljem ka oma deforseeritud Mossel.
PS! Spets 2-taktise õli on loomulikult parem mistahes autoolist. Siiski, mina küll ei julge teda vanasse masinasse pudelis kirjutatud vahekorras kallata, läheneks selles osas siiski manuaalis ette antule.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas argoa »

See õli oli M8V (Autool) ja sobis suurepäraselt 2-taktilisele, aga jah 1:50 poleks olnud muidugi piisav. Kamaz'i õli oli M10G2K (tavadiisel M10G) ja seda siiski ei soovitatud, sest ei põlenud nii hästi ära ja jättis jääke väljalaskesüsteemidesse.
Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom

Teema algataja
rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Ma tõmbasin täna oma planetal sõelad välja ja uurisin nii sõelu kui sumpsi, nii seest kui väljast. Mingi paks tökat oli põhjas. Lõhn oli värnitsaga sarnane. Põlemisjäägid eelmise omaniku kasutatud õlist?

Minu tekitatud nad vaevalt on, sumps mul ei paugu, tossu ei tule ja põlemiskambrid puhtad, samas ei ole ma ka mingit paska mootorisse lasnud. Ainult 2T õli kasutanud ja paar tiiru garaazi ümber teinud. Hetkel elektrisüsteemi, spido ja piduritega ametis, sõitmiseks aega lihtsalt ei jagu.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

No aga ei ole ju võimatu, et sõelad said välja ratta eluaja jooksul alles esimest korda ja seal on kogu "saak". Nõuka ajal oli autool parim mis saada oli ja selle puudumisel läks ka kõik muu käiku mida hankida õnnestus. Ega nendel aegadel asjad nii ei käinud, et läksid poodi ja valisid parimat või siis taskukohasemat. Siis läksid poodi ( bensukasse ) ja ostsid seda mida parasjagu saada oli. Kui üleüldse midagi saada oli. Bensukates olid tihtipeale ka tsiklitele mõeldud kütusesegu tegemise kastekannulaadsed plekkanumad, vahukulbi moodi segaja ilusti sees ja puha. Lasid seina pealt kraanist tortsu õli, siis kolonkast bensiini, segasid ära ja valasid kannust paaki. Aga autooli küsimise peale kuulis ka üsna tihti vastust : "ei ole ja ei tea millal tuleb". Siis võtsid seda mida oli ja olid õnnelik, et üldse midagi said. Maal osteti 20l kanistritega autool kodudesse kuuri alla ja ega siis bensukasse enne juurde ei tulnud kui ette nähtud oli. Oli aegu, kus bensukast ei saanud benssugi või tuli autoga kuus tundi bensujärjekorras seista ja siis said 10l.
Suzuki GSX 750 Inazuma

Lauri09

Re: Näide sellest...

Lugemata postitus Postitas Lauri09 »

miilits kirjutas:
Lgp. Lauri 09.
Kui Sul on mootorsaega veidigi pistmist olnud, siis ehk tead, et ketiõli on vajalik lõikeketi määrimiseks, viimane aga käib ringi ja suutis sae silindri ühelt küljelt täis pritsida, st. et selle külje poolt enam silindri jahtumist ei toimunud. Loodan, et edasist saad ka ise aru, mis toimus, kui aga mitte, siis tee see katsetus oma sae peal ära.
Kallis miilits kui sa mõnda mootorsaagi näinud siis sa tead ka seda et neil ei saa keti õli silindri peale minna kuna seal vahel on summuti ning sealt vahelt ei lähe nüüd keti õli kuidagi läbi :wink:
Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S

Lugemata postitus Postitas hannes »

spinna kirjutas:
... siis said 10l...
...ja siis löödi tehnilisse passi tempel ning selleks kuuks oli limiit läbi

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Lauri09

Lugemata postitus Postitas Lauri09 »

Rein kirjutas:
Aga pange Buranile autooli asemel lääne 2 takti õli, ja vaadake, mis siis juhtub ;). Kindlasti ka 1:40, 50 le.

Olen Buranil kasutanud juba aasta 2 aastat lääne segu õli ja pole midagi juhtund ning minagi ei mõista mis ta halba :? teeb

Tsikkelröövel

Spinnal vist õigus, et selle ratta sõelu pole kunagi enne puhastatud. Kaldun ka sama arvama.

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Närin tähti. Parim levinud kahetaktiõli vene ajal oli MS-20. Üsna defka toode oli. Võimalik et oli veel paremaid kuid mida ei tea seda ei tea.
Siis oli veel võimalik hankida molübdeeni pulbrit. Sellega ning MS20 koostöös sai mootorid ilusti kestma. Tegelikult on hea õli ka kastoor mida sai apteegist osta aga selle lahustamine jne. oli jube keeruline.
Castrol 747 teadagi on seda asja lihtsamaks teinud aga Mella ja teised kardimehed teavad väga hästi, et isegi selle kasutamine on paras piin.

Kuid lihtsalt, rääkida seda et see autoõli või sigulli õli kuidas keegi nimetas oli parim on lausvale. Seda võis käigukasti ja kallata aga mootorist mis oli käima pandud tuli seda kaugel hoida. Pealegi haises ta räigelt vastikult.

Üleüldiselt oli see aga tõesti umbes samasugune teema enamike inimeste jaoks nagu praegu tehasetiimide asjad, et ei oska aimatagi mis seal on.
Kasutaja avatar

Salvo Kelk

Lugemata postitus Postitas Salvo Kelk »

Kas see õli polnud mitte avtool ehk aвтол
The two rules for success are:
1: Never tell them everything you know.

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

Sai alles hiljuti Peipsi ääres puhkamas käidud. Üks rootslasest sisserändaja hakkas hollandist tsikleid eestisse vedama aga kõik tsiklid oli vaja üle kontrollida ja veidi putitada. Küla peal leidus üks vanamees kes oma väidete kohaselt oli kunagi nõuka ajal tippsportlane motospordis. Parandas seal üht Vulcanit ja sõber tahtis seda ära osta, käisin proovisõidul ja masin suri poolel teel välja(sain esimest korda elus tsikliga auto taga sleppis olla) kuskilt paagi alt tilkus meeletult õli, igatahes see tarkpea oli õli valanud paisupaaki ja väitis et see on õli paak. Karburaatorid seadistas ta mingite düüside üle puurimisega. Leidub ka selliseid kõvasid tehnikamehi.

Ok veits pikk jutt, sry, ehk ka s**t jutt
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Salvo Kelk kirjutas:
Kas see õli polnud mitte avtool ehk aвтол
Ei, avtool peaks olema 4t mootorite mineraalõli, MS20 aga 2t õli.
Viimane oli ilmselt piisavalt defitsiitne ja paljud ei teadnudki selle olemasolust. Nagu CCCP ajal tihti juhtus.
Suzuki GSX 750 Inazuma

Tsikkelröövel

M-8V ei haisenud millegi poolest hullemini kui MC-20. Nende vahe oli peamiselt siiski viskoossuses (MC-20 on viskoossem). Viimast aga oli peaaegu võimatu kätte saada. Kes toona sõitsid, teavad, et kasulik oli alati pool liitrit õli kaasas tassida, sest tankla, kust üldse õli sai, leidsid vaid suurematest linnadest. Ma olen korra Nuiast Viljandisse sõiduks isegi seda teinud, et käigukastist veidi õli nõristanud välja ja benaga seganud, et kuidagigi Viljandisse (järgmine tankla) saada - Nuia-suguses asulas tanklast seda ei saanud. Peaaegu kõik sõitsid toona sellega, mida kätte sai (st polnud juttugi millegi "mootorist eemal hoidmisest". Aeg oli selline. )Mõni ull pani isegi Tad-iga. Vot see haises küll, ikkagi käigukastiõli. M8V oli kõige üldlevinum kättesaadav seguõli. Jah, sutsu vedel aga hea just selle poolest, et seal ei olnud sees eriti lisandeid, mis andnuks liigset tahma ja muud sodi. See oli ka see, miks ziguli õli (kas too polnud mitte mingi M-10...?) kõige parem ei olnud, sest selles olid lisandid, nagu korralikus mootoriõlis ikka. Ja see andis ka veidi tuttavlikku haisu. Ma olen M-8 tüüpi õliga ISE (alates 1983 kevadest) ligi 100 000 km Jawaga läbi aurutanud (st ei räägi vanaisa memuaare). Ja mootor kestis (vaieldamatult kestnuks heade õlidega veelgi paremini). Kestab siiani, sest rõhutan - sama 1966. aasta masin on mul siiani elus. Pole küll aasta aega sõitnud, aga käimalöömiseks piisab ilmselt endiselt vanast heast kolmest laksust süüteta ja ühest süütega.
Mootor lasti tuksi toona enamasti siiski muude lollustega kui veidi kehvema õliga. Olgem ausad - ka praegu on asjad TÄPSELT SAMUTI. See on ka see, miks üldse veidi pika mokaga suhtun teemasse: see või teine õli. Hooletus on see, mis nullib ära ka parimatest materjalidest saadava efekti. Jätke klapid pisut kauemaks reguleerimata ja õli kvaliteet kaotab hetkega tähtsuse.
Mis puudutab aga kastoorõli, siis selle haisu sai toona nautida vaid motoringraja (või krossiraja) ääres. Küllap mõni hästivarustatud tüüp kasutas seda ka tänaval, aga mina vähemasti ei tundnud seda spetsiifilist unelmatehaisu tänavaratta torust küll KORDAGI.

Siiski, tänapäeval, kus korralik õli on kõikjal kättesaadav, ei soovita suvalise pasaga katsetamist. Kaldun ka arvama, et vennad, kes praegu soovitavad mingeid dislaõlisid etc, ei tea mootoritest just palju.

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Buranil ei jahuta tagumist silindrit enam maha ja jookseb kokku. Juhul muidugi, kui niisama kulgeda, siis ei oska öelda, ja kui on raskus taga ja mootor täis koormusel töötab, sedasi läheb hingusele. Peale seda, kui sain kalurite käest teada, et autool aitab, ei ole enam probleemi olnud.

Teema algataja
rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Vennike, kes täna töötavat 12V genega Planetat nägi, ütles et see ei ole võimalik, et selle genekaga masin käib ja laadimispinge 14,2 V on :lol:
Sellel tüübil 5 planetat olnud ja ühtki 12V süsteemi tema tööle pole saanud, laitis need 12V IZi genekad põrgupõhja. Juba tema kiusamiseks tegin ma selle korda. Tema mässas 6V süsteemidega. Ma olen temast vähemalt 10 aastat noorem (tema täpset vanust ma ei tea) ja sain hakkama asjaga, mis talle paar aastat tagasi tuumafüüsikana näis. Kuigi... pakun et ta ei oskanud transistoritega releest unistadagi.

Miskipärast ei usu kohalikud wannabe-mehaanikud minusse. Kuid samas... Kui mul juhtme lahtituleku ja sellele järgneva lühise tõttu natukene tossu tuli, siis olid kohe juhtmed valesti ühendatud. Kui esimene käik järsku ära kadus (sissepanemata seibi tõttu), oli kohe mingi hammasratas välja kukkunud, kuna üks mul põrandal lebas. Aga kuidas kinnisest masinast hammasratas välja kukub, jääb mulle mõistmatuks. Ja kui küünal märg, tuleb ALATI enne uue küünla panemist ujukit uputada.

Kuskil automoto foorumis oli juttu kummist kolvirõngastest (irww), rääkisin täna poistele. Nad tahtsid kah teada, kust neid osta saab. :D

offf
Kontakt:

Diiselkyttest paagis ja 6list amortides

Lugemata postitus Postitas offf »

Yhes6naga, see diisli jutt on ikka t2itsa 6ige.
Ma m2letan, et kui Tiblade Impeerium tasapisi kokku varises, siis olid meil muudkui igasugu "kriisid". Oli kytusekriis ja oli suitsukriis ja oli toidukriis ja...
Aga see selleks. Igal juhul l2ks tavaline bensiin nii dfitsiitseks, et autole anti seda 20l kuus "per s6iduk" ja mootorrattale 5l kuus. Hiljem ei saanud vahel enam sedagi.
Igatahes valati tol kaugel ajal bensupaaki midagi mida kutsuti "lennukipetrooliks" bensiiniga segamini. Hiljem, kui seegi otsa sai, siis segu bensiin-diisel pooleks ja l6puks suure surmaga puhast diiselt.
K2ivitamine k2is sedasi, et pisikese pudeliga pidi natuke puhast bensiini kaasas olema, voolik maha, sorts bentsu voolikusse ja tsikkel k2ima. Siis voolik tagasi ja diisel peale.
Haises, paukus ja j6udu eriti ei olnud, aga s6ita sai.

Teine lugu on selline, et ostan mina siis kasutatud Suzuki Savage. Esiamort hirmus j2iga. No kohe ikka v2ga j2iga. M6tlen, et ehk on seisnud-kinnipaatunud. Eile kiskusime amordid lahti ja yllatus yllatus... myyja, ilmselt heast tahtest rattale "tehnooolet" organiseerida oli esiamordid ylemise servani 6li t2is valanud. Ilus puhas v2rske 6li. Lausa l2igib.
BMW K1100LT 92
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Re: Näide sellest...

Lugemata postitus Postitas isakene »

Lauri09 kirjutas:
miilits kirjutas:
Lgp. Lauri 09.
Kui Sul on mootorsaega veidigi pistmist olnud, siis ehk tead, et ketiõli on vajalik lõikeketi määrimiseks, viimane aga käib ringi ja suutis sae silindri ühelt küljelt täis pritsida, st. et selle külje poolt enam silindri jahtumist ei toimunud. Loodan, et edasist saad ka ise aru, mis toimus, kui aga mitte, siis tee see katsetus oma sae peal ära.
Kallis miilits kui sa mõnda mootorsaagi näinud siis sa tead ka seda et neil ei saa keti õli silindri peale minna kuna seal vahel on summuti ning sealt vahelt ei lähe nüüd keti õli kuidagi läbi :wink:
Irw :D aina lõbusamaks läheb :lol: seda ma kuulen küll esimest korda, et keti ja silindri vahel summuti on... :mrgreen:

Tegelikus elus on nii, et saeketti vedav muhv on otse väntvõlli otsas, ehk silindri ALL. Ja teoreetiliselt jookseb kett ülalt suletud ruumis, ainult ette ja alla on ketikoda lahti, et saepuru saaks ära joosta.Praktikas tuleb aga sageli ette, et palju käinud ja näinud saagidel kulub ülemine vahesein ära, kett ju võsas vahel ikka maha tuleb ning ketiruumi kinni jookseb ja siis on kogu prahile tee silindriruumi lahti. Õliseguse saepuru saab väikese õngitsemisega jahutusribide vahelt kätte ja ega ta väga kinni ka ei jää, aga ma kujutan ette, mihuke kitt see kuivanud taimeõli võis olla... huvitav, kuidas see saag seda paakunud taimeõliga ketti üldse ringi vedas?

remondimiis

Lugemata postitus Postitas remondimiis »

Aga äkki oli tegemist hoopis mõne lamava silindriga "ameeriklasega" :roll: Nendel ju asub silinder ja sumps paremal pool veotähiku taga :wink: Ketiõlidest osad nn.BIO õlid on ka tehtud rapsiõli baasil.Minu arvates on kogu selle jama taga hoopis see,et tankimise ajal lihtsalt valati õli üle ja see sattus silindri jhutusribide peale ja juhtus see mis juhtuma pidi :lol:

timoriik
Tsikkel: mõned on

Lugemata postitus Postitas timoriik »

kunagi sai garaazis kanistrid segi aetud ja planeta spordile hea mitu liitrit diislit sisse kallatud. ülejäänu paagi täitsin segubensiiniga ja sõitis nagu tavaliselt :)
Kasutaja avatar

Rancid
Tsikkel: Rommel the Bomber
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rancid »

Kord hakanud meil garaazhis üks vend konverterkeevitusega akut laadima. Küsimuse peal, et kuda need juhtmed nüüd siia käivad :? , läksin õnneks asja uurima.
liiga palju pole kunagi küllalt
Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Ärge nüüd mu küsimusepärast peksma hakake, ega puruks naerge, aga siiski, et kui panna bensu sisse nauke kastoor õli lihtsalt ainult "spordi" lõhna pärast, siis kas see mootorile kuidagi halvasti ei või mõjuda? Kui mõjub halvasti, siis kuidas?
Motikas on Bandit 1200 :lol:

Pilt

Pilt

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

ei tee see natuke kastorkat seal midagi halba. kuid veel parema võidusõidulõhna saab bensule päevalilleõli lisades. tegelt ma ei saa aru, milleks seda lõhna vaja on .sellest saaks aru, kui tegu oleks mõne 10...12 a poisiga, aga... :?:

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Rancid kirjutas:

Kord hakanud meil garaazhis üks vend konverterkeevitusega akut laadima. Küsimuse peal, et kuda need juhtmed nüüd siia käivad :? , läksin õnneks asja uurima.

Mul oli kunagi tööl üks tüüp, kes oli autoelektrikuks õppinud. Ei tea mida ta sinna taha toppis aga igatahes suutis alaldi, mis 24V-st 12 tegi maha põletada. Noh raadio ka ei tahtnud enam peale 24V taha keeramist enam elumärke ilmutada. Sehkendab tüüp juba pool päeva masina kallal, jookseb raadio, juhtmete ja testriga ringi, kuni hakkasin huvi tundma, et millega tegeleb, ega enne ju ei öelda ka midagi, kui ise huvi ei tunne :wink:
Vennike siis seletab, et alaldi kärssas läbi siis raadio ka..., täitsa iseenesest :twisted: ja nüüd vaja kuidagi 12V saada aga tema kuidagi aru ei saa kumma aku pealt seda saada on :wack: t***. naera pooleks :lol:
Sellega see saaga veel ei lõppenud, mõni päev hiljem kurdab teine mees, et hüdroõli temperatuuri andur vist saba andnud. Sai siis vähe uuritud ja suureks üllatuseks avastasime, et anduri tagant nö. emased otsad juhtmete otsast kadunud. Sai siis teise geeniuse käest uuritud ja suureks üllatuseks vennike ütleb , et mina võtsin jah - raadio jaoks oli ju vaja :wack: :mrgreen:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Re: Näide sellest, kui lollid võivad olla "kõvad tehnikamehed"..

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

rallitaja kirjutas:

Toon väikese näite sellest, noored oma kahetaktiliste õlitamiseks kasutavad:

Käisin täna bensukas kahe takti õli toomas. Pudel näpus, astusin tanklast välja. Tuttav poiss, kellel Planeta kunagi tagumiku all oli, passis oma sõpredega seal lähedal. See planeta lagunes tal ära ja nüüd sõidab ta taskubike'ga. Küsis, mis mul pudelis on. Vastasin, et kahetaktiõli.
Tüüp hakkas rääkima, et tema küll nii kallist kraami ei ostaks ja et tema pani vanasti oma planetale bensu sisse autooli ja teeb seda nüüd ka pocketbike'ga. Ütlesin talle, et masin võiks ikka kauem kesta, kui muidu ja astusin minema.
Maja juurde jõudmas, tuleb sõber vastu. Näeb, et mul kahetakti õli näpus ja ütleb, et tema oma P-5le paneb bensu sekka kamazi õli. Ja küsis veel, kas mul raha palju. Vastasin jälle, et ma soovin, et masin kestaks. Poisil läksid põsed punaseks ja siis läksime iga üks oma teed.

Kui see tüüp, kellelt mina oma Planeta ostsin... sama nalja tegi, siis ma ei imesta, miks kepsu nõellaager koos oli, vändalaagrid läbi ja kolb ülikulunud. Küla peal on veel mõned vennad, kes rolleri õlipaaki hüdroõli kallanud. Valavad seda, mis neile odavalt kättesaadav on. Aga... 1 liiter spetsiaalselt kahetaktilistele mõeldud õli 59 krooniga ei ole ju kallis. Ja kui seda 1:40 vahekorras kasutada, siis jätkub sellest õige pikaks ajaks. Ma ei saa aru, mida inimesed mõtlevad... Isegi viljandimaal kasutavad külapoisid võrridel kahetaktiõli ja mõni peab seda liiga kalliks isegi 30k maksvale sõiduriistale. Aga kui raha palju, las ostavad siis oma odavat saasta edasi. Ja loodan, et 2x aastas kapremonti tehes ja iga kuu põlemiskambrit puhastades naudivad nad oma elu täielikult.

Mind huvitab väga, mida rahvas sellisest jamast arvab. Kui teema siia ei sobi, siis võivad moderaatorid teha, mida heaks arvavad- tõsta, kustutada, lukustada...

Jawa 638ga sõidetud kümneid tuhandeid kilomeetreid ning alati valatud vaid autooli või kamaz`i õli ning kütust oktaan arvuga 92.

Töötas ja käivitus iga ilmaga igal ajal nagu kell. Samas tean tegelasi kes tankisid vaid 98ndat bensiini ja panid pea kõige kallimat õli mootorisse ja kütuse sisse (sama jawa 638) ja rohkem oli mootor remondis kui töös.

Olen siin foorumis juba korduvalt avaldanud oma arvamust mis põhineb kogemustele, et kui jälgida minimaalseid tehase nõudeid siis õigest kohast kasvavates kätes töötab selline tehnika pea igavesti.

Kui aga võtad ühel õhtul normaalselt töötava mootori maha lähtudes põhimõttest, et kui ma ta täna lahti ei võta ning kui kõik üle ei vaata, siis kindlasti läheb ta homme maanteel katki, siis selline tehnika ei tööta kohe kindlasti ka kõige parema kütuse ja õliga.

Pole mõtet seale lõunaks ananasse pakuda. Liha tal sellest paremaks ei lähe.

http://www.ljplus.ru/img4/f/r/freaksmar ... nasami.jpg
http://www.ljplus.ru/img4/f/r/freaksmar ... asami2.jpg

Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)

Heart

Lugemata postitus Postitas Heart »

boob kirjutas:

Mul üks sõber eluaegne dislamees, ostis vahelduseks bensumootoriga auto. Peale kauba tegemist otse autoga tanklasse ja kohe 25L diiselkütet paaki, siis tuli meelde, et kuram, see ju teise mootoriga masin :lol: Lasi siis ülejäänud paagi bensiini täis ja selle "seguga" auto isegi sõitis. Rohkem suitses ja ei käinud nii pehmelt ja kergelt kuid vastu ka ei tõrkunud. Autoks siis Audi A6 eelkäia...

Oi, selliseid tegelasi on omajagu, kes vale kütust masinasse tangivad.

Aga rekkameestel on näiteks selline tarkus, et diislikütuse hulka talveperioodil hoopiste bensiini tankida sobiva kütuselisandi asemel. Ja mitte ainult rekkameestel. Mõni väikeautoga sõitev mees harrastab ka sama lüket.

Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Näide sellest, kui ..

Lugemata postitus Postitas miilits »

Ei saanud päris aru, kuid kui eelkirjutajad väidavad, et autool on parim ja KAMAZ õli samaväärt hea, siis ütleks:"Ei kommentaari!"
Kui aga topite kahetaktilise õli asemel mõnd korralikku 4 taktise mootoriõli ja selles on kindlasti pesemisained sees, siis jõudu mootori remondil, kui seda ise teete või tuleb mootor sõbrale kõva reklaamiga maha parseldada.Kui topite sinna KAMAZ-i õli sarnast õli, siis jõudu tööle summutite lahtikoukimisel, ise ehitate oma masinale "piirajat", miiline aja möödudes aina kasvab ja mootori võimu piirab. :D

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 371 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

mina panin ka oma tööautosse, diiselmootoriga opelisse 50:50 segu diislit ja bensu kogemata. mitte midagi ei juhtunud, natuke turtsus tühikäigul ainult. bensuauto oleks vist jah rohkem köhinud selle peale. kuna aga diisel on nii õline, siis oht diiselmootorit pekki keerata on suurem. ning oht, et bensuauto diisliseguga üldse ei käi, on ka suurem ;)

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

2t mootorle ikka 2t öl bensiini sisse. vanasti pidi lihtsalt olude sunnil parema kraami puudumisel autoõli kasutama. vene 2t mootorile võib ju autooli käigukasti kallata, sinna see sobib, kuid mida on 4t õlil 2t tsiklimootoris lahti pesta, et see mootori kotti keeraks :?:

TripleT

Lugemata postitus Postitas TripleT »

Siin tuttav mul ostis omale rolleri aga alguses ei old need õlid ja muud siuksed vedelad asjad sees kõik tegi ilusti ära:p kuid ütleb et yle 30km/h ei lähe ma ütlesin kes neid modernseid piirajaid teab äkki mingi 250km ongi aint 30km/h kiirus loksus ta oma 250km ära ja siis ütleb et kuule pole paremaks läinud siis huvipärast vaatasin et palju tal käigukasti õli seal pidi olema sees ainult pool liitrit aga ta rõõmsa näoga vastus et terve 2l pudeli kallas sisse mahtus ilusti :D ja kuigi see on veel kirjutatud suure kirjaga rollu külje peale:p kuid noh see oli tüübi esime rollu.

Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Näide sellest, kui lollid ..

Lugemata postitus Postitas miilits »

Pets61
Ma väljendasin end ehk veidi valesti, mitte ainult pesemisvahendid, vaid 4t õli lisandid, sest kõik 4t õlid on tehtud naftatoodete baasil, nende erinevus seisneb vaid lisandites, mis annavdki õlile erineva vissoossuse ja ka erinevad pesemisomadused, mis sinna õli sisse pannakse, seda keegi valmistajatest ei ütle.2t õli peab tegema ära omad määrimised ja siis ka võimalikult jääkidevabalt ära põlema, mida aga ei saa öelda 4t õlide kohta, sest need on mõeldud teiseks otstarbeks ja ei ole ette nähtud sattuma põlemiskambrisse.
Vanasti kasutusel olev autool kõlbas sel ajal kuidagimoodi, sest selles ei olnud eriti lisandeid ka olemas ja tema määrimisomadused olid sellised nagu need olid, kes kasutas KAMAZ-i õli sai ka mingil määral määritud, kuid summutit ta enam puhtana hoida ei suutnud, olen näinud nii mõnegi 2t summutit, mille puhtaks tegemiseks kõlbab vaid gaasikeevitus.
Kokkuvõttes tahan öelda seda, et see 4t õli ei pese seal midagi hullu lahti, vaid tema X-lisandid jäävad põlemata ja ladestuvad masinas rõngastele, kolvile, põlemiskambrisse ja summutisse ning mida need ükskord teevad sõltub juba nende mittesobivusest sinna kohtadesse.
Kuid ütlen ka seda, et ega ma ei keela kellelgi 4t õli 2taktisel kütuse sees kasutamast, ehk jagab hiljem ka oma kogemusi, mina kasutan kütuses ikka 2t õli.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”