38 km/h lubadust kiiremini?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Laur
Tsikkel: VTX1800R
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Re: 38 km/h lubadust kiiremini?

Lugemata postitus Postitas Laur »

Umbes aasta tagasi Tallinnas, loomaaia juures kell 11 õhtul kiirus 36 km/h üle ja 3k võrra vaesem. Eelnevad kirjapandud rikkumised jäid mitme aasta taha.

Kasutaja avatar

Tar
Tsikkel: YZF-R1

Lugemata postitus Postitas Tar »

90ne alas +59 (±5) km/h, esmased load ja esmane rikkumine. Sai patukahetsuskiri tehtud, kus ära märgitud, et oli ilus päiksepaisteline ilm, tee sirge ja lõigul kus rikkumine toimus ei olnud vastu- ega pärisuunas liikuvaid sõidukeid, samuti, et endal täisvarustus seljas ning et juhtimisõigus enamasti vajalik töö tegemiseks. Arve oli 6.6k, load jäid alles.

Teenindus oli kiire & korralik, patukahetsuskirja sai esitada ning väärteomenetluse otsust vaadata https://www.eesti.ee/est/kodanik kaudu ID-kaardi abil.

Kasutaja avatar

Steelrider
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Steelrider »

No see kehtivate rikkumiste teema on selline küsitav... kui ma 2 aastat tagasi viimati ära karistatud sain, siis vaadati 4 aastat varasemaid trahve (ka kiiruse eest) ning tunnistati mu kaaned kehtetuks. Raha küsisid õnneks vähe, vaene olen ma eluaeg olnud. Praegusel ajal pandaks sellise kiiruse eest juurdluseta kinni vist.

K-750 1962, K-750M 1968, M-62 1963, Suzuki GSX-R 600 K3

http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.

Teema algataja
Ruja

Lugemata postitus Postitas Ruja »

kolp kirjutas:

Ruja kas sa vastu lause kirjutasid e kahetsuskirja tahaks teada lõpuks palju meie trahvid erinevad aga äkki 26 mendis näeb

Kirjutasin ikka ,et kahetsen oma tegu.

Kasutaja avatar

musttank

Lugemata postitus Postitas musttank »

Mul oli umbes aasta tagasi 08.aug.2007 102 km/h lubatust üle.oli selline 2 küla vaheline sirge metsa lõik kus sai vähe väänatud. Passiti peale. Bemmi bike mõõtis kiirust ja juba kurvi taga ootas poliisi auto.Istusin siis 3 h pokris niikaua kui nad mu tausta uurisid. Siis tehti toimik ja kõik muud jutud. Trahviks kujunes 6,5 kilo eeki ja 6 kuuks load riiulile.
Samas eestis sõitsin edasi , mingit probleemi polnud kuna arvuti näitas, et load alles.

Honda cbr 600 F4i 02.a. from the usa.
Buell Firebolt XB12R 04.a. samuti usast.
Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

musttank kirjutas:

Samas eestis sõitsin edasi , mingit probleemi polnud kuna arvuti näitas, et load alles.

Ei soovitaks sellise infoga inimesi eksitada, sest tõenäoliselt oli ametnik, kes andmebaasis muudatusi sisse viib, sinu puhul jätnud midagi kahe silma vahele! Üldjuhul kõik juhiloa peatamised politsei andmebaasis KAIRI rasvaselt fikseeritud!!!
Tean, mida räägin!!

Keretööd
Kasutaja avatar

musttank

Point selles, et load võttis hoiule soome poliis.Eesti politsei pole võtnud minult juhtimis õigust. Ja nad ei edasta seda infot eesti. Vähemalt siis oli nii.

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

musttank kirjutas:

Mul oli umbes aasta tagasi 08.aug.2007 102 km/h lubatust üle.oli selline 2 küla vaheline sirge metsa lõik kus sai vähe väänatud. Passiti peale. Bemmi bike mõõtis kiirust ja juba kurvi taga ootas poliisi auto.Istusin siis 3 h pokris niikaua kui nad mu tausta uurisid. Siis tehti toimik ja kõik muud jutud. Trahviks kujunes 6,5 kilo eeki ja 6 kuuks load riiulile.

Sinul peatati juhtimisõigus ainult Soomesiseselt, mujal võid sa sõita palju soovid.Analoogne juhus oli Sebastian Loeb'il tänavu Jyväskylä ralli stage'ide ülesõitudel, kui ta avalikel teedel kiirust ületas :)

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

musttank

Just nii oligi. Primo, Sul õigus. Siis uurisin ARK-ist, et kunas ma load saan? Vastus oli, et sommid peavad load eesti elukohajärgsesse ARKi saatma.Sommid olid unustanud. Läksin siis siin kohalikku poliisi ja uurisin, et kus mu load. Oleks mul olnud soome sissekirjutus, oleksin kohe kätte saanud. Kuna see puudus, saadeti Tartu ARKi ja sealt sain kätte. Kohalik poliis ütles, et kui jään veel 3.a. jooksul kiirusega vahele, siis on vangla karistus. Aga see oli vist pläma, kuna olen veel kahel korral kiirusega vahele jäänud ja üks kord kulunud rehvi ja lubadeta sõidu eest (olin sadamast 300 m kaugusel just laevale minemas bikega).

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Lugemata postitus Postitas RD »

50-ne alas sai sõidetud 21km/h rohkem ja 900.- rahapaberit vaesem. Mingit põhjendust ei olnd ja olen õnnelik, et nii leebelt pääsesin, enam kihutama ei kipu pikemat aega.

Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak

matti

Lugemata postitus Postitas matti »

50-ne alas sai sõidetud 21km/h rohkem ja 900.- rahapaberit vaesem. Mingit põhjendust ei olnd ja olen õnnelik, et nii leebelt pääsesin, enam kihutama ei kipu pikemat aega.

Sitasti said järelikult, selle 1 km/h pärast said rohkem ligi 300 krooni, oleks 1 km/h vähem olnud, oleks max 600 piirdutud. :mrgreen:

Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 45 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

läks siis ka natuke õnnelikult kui nii võib öelda
sai siis tallinnast põlvasse põrutatud ja teepeal läks tööauto katki ja siis teise auto sebimine võttis oma aja ja niimoodi kiireks see olukord läks lõpuks
ja ennem põlvat umbes 15 km jäin motopolitsei radarisse 144km/h möödasõidu ajal ei ole just vabandus aga no mis sa teed kui pikk sirge ja ees on viis autot ei hakka ju slaalomit sõitma, alguses ei saanud arugi sõitsin natsa edasi veel hea hooga, muusika mängib järsku köitis silma mingisugune võõras valgus peeglis, ega siis midagi ilusti teeäärde ja inspektor Kukega juttu puhuma, esimene mõte oli kui teada sain et 144 kiiruseks mõtlesin et kas nüüd oli 90 või 100 ala ja seda ma ka ei märganud kust ta välja kiirendas aga see selleks
süda langes südamelt kui tuli välja et 100 ala ja stalkerII on +/-5km/h, õnneks suuremaid rikkumisi all ei olnud ja kuna ma kohe tunnistasin et tegin jah kurja siis tegi kohapeal 2700.-
kurb oli vaadata kuidas külma kõhuga kirjutas aga no muidu sõbralik värk ja esimene kokkupuude motopolitseiga täitsa positiivne. Muidugi pidi ära mainima ikka et oleks 1km/h rohkem olnud oleks max 12k trahvi teinud nüüd pikemaks ajaks kihutamise isu otsas jälle

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

indumen kirjutas:

läks siis ka natuke õnnelikult kui nii võib öelda
sai siis tallinnast põlvasse põrutatud ja teepeal läks tööauto katki ja siis teise auto sebimine võttis oma aja ja niimoodi kiireks see olukord läks lõpuks
ja ennem põlvat umbes 15 km jäin motopolitsei radarisse 144km/h möödasõidu ajal ei ole just vabandus aga no mis sa teed kui pikk sirge ja ees on viis autot ei hakka ju slaalomit sõitma, alguses ei saanud arugi sõitsin natsa edasi veel hea hooga, muusika mängib järsku köitis silma mingisugune võõras valgus peeglis, ega siis midagi ilusti teeäärde ja inspektor Kukega juttu puhuma, esimene mõte oli kui teada sain et 144 kiiruseks mõtlesin et kas nüüd oli 90 või 100 ala ja seda ma ka ei märganud kust ta välja kiirendas aga see selleks
süda langes südamelt kui tuli välja et 100 ala ja stalkerII on +/-5km/h, õnneks suuremaid rikkumisi all ei olnud ja kuna ma kohe tunnistasin et tegin jah kurja siis tegi kohapeal 2700.-
kurb oli vaadata kuidas külma kõhuga kirjutas aga no muidu sõbralik värk ja esimene kokkupuude motopolitseiga täitsa positiivne. Muidugi pidi ära mainima ikka et oleks 1km/h rohkem olnud oleks max 12k trahvi teinud nüüd pikemaks ajaks kihutamise isu otsas jälle

vedas tõesti. oleks mu mendi radar ka olnud +-5 siis oleksin ka vb nii saand. aga oli +-3 ja sain 7200. suure kauplemise peale sain 5400 peale.

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a
Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

sinilind123 kirjutas:

vedas tõesti. oleks mu mendi radar ka olnud +-5 siis oleksin ka vb nii saand. aga oli +-3 ja sain 7200. suure kauplemise peale sain 5400 peale.

See, kas oli +-5 või +-3 ei sõltu radarist, vaid ikka kiirusest! Kuni 100km/h on +-3, suurtematel kiirustel siis radari eksimus suurem ja veelgi suurem see politseiautodest, mis liiguvad sulle vastu, seal siis juba +-7.

Keretööd

Teema algataja
zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

matti kirjutas:

Sitasti said järelikult, selle 1 km/h pärast said rohkem ligi 300 krooni, oleks 1 km/h vähem olnud, oleks max 600 piirdutud. :mrgreen:

Ma sain sõna otseses mõttes täiesti kogemata 40 alas 65-ga sõitmise eest 600 raha. Nimelt - sõidan nagunii nii umbes +10 ja mitte rohkem, kuna kiirustamise asemel hakkan 5 min varem minema, tuleb odavam. Lisaks - kiiruseületamine toimus kodu lähedal, teadsin, et seal politsei föönitab ja ikka - kurat võtaks! - unustasin selle 40 km/h märgi kui koos tüdrukuga õhtul kodu poole kulgesin ning parasjagu pleierit uut lugu mängima sättisin. Ratas teeäärde, jutuajamine ja sõbralik hüvastijätt.

Alati pole 600.- vähe.

Paar aastat tagasi sain ikka viiekohalise summa ära, noh, oli kiire kah - pole midagi õigustada.

Kasutaja avatar

Cyberdyne
Tsikkel: Yamaha XT 660 X
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Cyberdyne »

Üks küsimus oleks, et mis alusel nad teevad trahvi koahpeal ja millal läheb asi rahumäe teele?

Kuidas seda kahetsuskirja/vastulauset teha saab?

Endal oli 28km/h üle ja küsisin küll et kas kiirmenetlust ei saa, aga nad kohe jahuma et ikka rahumäe teele ja võin ka lubadest ilma jääda, kuigi eelmine rikkumine oli üle 3a tagasi...

Et siis kokkuvõttes võiks keegi täpsemalt rääkida kuidas saaks netis selle vastulause teha (Endal ID kaarti pole...)

Õnnek ma san töö juurest pangale autokompensatsiooni ja kasutan autot / mootorratast tööülesannete täitmisel, see nagu põhiline asi mida vaja kirjutada. Raha rahaks, aga kaaned peavad alles jääma... samas imestan et sellise kiiruseületamise juures võiksid load ära minna, kui kehtivat rikkumist pole.

Samas kui pikk see kehtivus on? Sest mul 2005a sügisel üks väike kiiruseületamine ja tal oli see arvutis olemas ja kukkus kohe vinguma, et miks ma midagi ei maininud...

proton

Lugemata postitus Postitas proton »

Vastulause esitamine lihtsat moodi: Toksid valmis wordis ja saadad siit lehelt: http://www.politsei.ee/?id=1323 Õigele prefektuurile ja palud kirjas see lisada menetlusele. Proovitud - töötab.

Kehtivus minuteada 1a, kui nad seda hiljuti muutnund pole.

SJCAM seikluskaamerad - www.sjcam.ee
Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 45 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

kui peale ühte aastat ikka veel näitab neil siis võimalik et on nende poolne apsakas ja ei ole lihtsalt arhiveeritud, selle kohta peaks ka saama mingi avalduse teha aga täpselt ei tea nüüd

mul piisas kiirmenetluse jaoks sellest et ma tunnistasin oma viga ja olin nõus oma ületamisega, ei hakatud midagi jahuma et ei saa teha kiirmenetlust, järelikult oli neil igav või siis lihtsalt paha tuju

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

Cyberdyne
Tsikkel: Yamaha XT 660 X
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Cyberdyne »

Helistasin just:

Liiklusinfo
Põhja Politseiprefektuur
612 5605 (tööpäeviti 8:30 - 17:00)

Ja mulle väideti et enam ei kao registrist midagi, et see jääb ikka arvutisse, kasvõi 10a hiljem... nagu müstika.
Ta küll kaotab kehtivuse, aga neil on põhimõtteliselt see arvutis koguaeg sees. (Vahet ju pole, vinguda saab alati, et näe oled rikkunud!)

Kasutaja avatar

janariin
Tsikkel: BMW F650GS

Lugemata postitus Postitas janariin »

Vastavalt karistusregistri seadusele kustutatakse karistusandmed registrist ja kantakse arhiivi kui trahvi tasumisest on möödunud 1 aasta. Seega jah, karistus saab kantud aga arhiivi jäävad andmed alles.

BMW F650 GS
ärge mu emale tsiklist rääkige. palun.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Kõik on neil näha jah. Kui mina paari nädala eest laksu sain, kuulsin kohe, et mu viimane rikkumine oli 6 aasta eest. Arhiiv arhiiviks, aga tegelikult ma ei arva, et kogu minu varasem elu peaks olema tavapolitseinikule näha peale karistusaja lõppemist. V.a. joobes sõit vmt. Sest kõik see mõjutab ikkagi politseiniku hinnangut - mis mõte on siis üldse sellel aegumisel?

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Cyberdyne, 28 + küll load ei lähe. Mul +28 oli 1500 eek otsusega.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Tsikkelröövel kirjutas:

Kõik on neil näha jah. Kui mina paari nädala eest laksu sain, kuulsin kohe, et mu viimane rikkumine oli 6 aasta eest. Arhiiv arhiiviks, aga tegelikult ma ei arva, et kogu minu varasem elu peaks olema tavapolitseinikule näha peale karistusaja lõppemist. V.a. joobes sõit vmt. Sest kõik see mõjutab ikkagi politseiniku hinnangut - mis mõte on siis üldse sellel aegumisel?

See mõte ongi, et oli ju kohe näha, et Sa pole mingi rullnokk. Viimane rikkumine 6a tagasi. Kui karistused ära kustuks, siis ei teaks ju kas tegu tiheda patustajaga või mõne sellisega, kes kord 10 a jooksul midagi üles nopib. Kahtlemata mõjutab taust karistust.
Tean omas käest...

Suzuki GSX 750 Inazuma

kullokas
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kullokas »

Tsikkelröövliga täpselt ühel meelel: mis reaalsest "karistuse aegumisest" saab rääkida, kui kõik vanad asjad esimese kribamise peale suvalise politseiauto kuvarile visatakse? (Pankadega käiakse lausa (riigi)kohut selle üle, kas vanu võlgnevusi krediidiinfos kajastada tohib või ei.)
Ja juttu, et seda infot mõistusega kasutatakse, ei kipu uskuma - kui enam-vähem teist korda viimase 10 aasta jooksul olin marsuuttaksoga õhtul koju tulnud ja politseipatrull avastas mind kui "helkurita jalakäijat", oli esimene asi, mida nad tegid, minu nime oma andmebaasi kribamine ja avastus, et olen viis aastat tagasi autojuhina sooritanud sellise ja kuus aastat tagasi sellise rikkumise... Mida mulle kui "paadunud liiklushuligaanile" mainimata ei jäetud. Trahvikviitung väljastati kah. Aegumine, my ass...

Husqvarna 125 WRE - Yamaha XS 500 - Vespa PK 50 XL2 - K 750M - 2 x Vjatka 150 + pudipadi veel
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Kipsi kirjutas:

Cyberdyne, 28 + küll load ei lähe. Mul +28 oli 1500 eek otsusega.

Ära ole nii kindel!

• 21 – 40 km/h trahv kuni 3000 krooni, lisakaristus juhtimisõiguse äravõtmine üheks kuni kolmeks kuuks

Loodame, et nii ei lähe.

Edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Teema algataja
RaikoR

Lugemata postitus Postitas RaikoR »

Mul oli 37 üle ja 2100.- load alles , esimene rikumine 6-7 aasta jooksul. Kohapeal trahvi määrata ei tahnud, et pidi juba plaju olema. Samas ei pidavat see puhas leht enam miskit erilist lugema .

Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Puhas leht loeb praegu niipalju, et väiksemate rikkumiste puhul pääsed vbla hoiatusega. (omad kogemused- korra ilma ülevaatuseta ja tume visiir; teinekord oli +25 üle ) Mõlemal korral sain hoiatuse, millest ma ka õppisin veidi.

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'
Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kuna Riigi eelarvesse on sisse kirjutatud rida "trahvide laekumine" siis et riigi eelarve on miinuses näitab, et ebateadlik element ei taha trahve maksta. :lol: Iga riigitruu kodanik paeb aastas 400eek trahvi maksma.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Riigieelarve....?
Vaadake, sellega on asi huvitavam. Riigieelarves on tõesti trahvidest laekuma pidav raha sisse kirjutatud.
Riigieelarve on seadus.
Seega, kui trahvid ei laeku, on tegu seaduserikkumisega.
Seega, seaduskuulekad kodanikud, lähtugem seadusest, mis kohustab meid seadust rikkuma, sest jättes ühe seaduse rikkumata, rikume teist seadust!

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

canis lupus
Tsikkel: Super Blackbird, Minsk 125*2

Lugemata postitus Postitas canis lupus »

Kevadel vastu võetud lisaeelarves seisab alljärgnev lõik siseministeeriumi real:
Muude tulude all kajastatakse täiendavaid laekumisi summas 200 811 000 krooni, millest enamuse moodustavad trahvid. Arvestatud on trahvide laekumisega ca 80% tasemel.

Kui 2008. aasta eelarvesse oli planeeritud 248 miljoni krooni eest trahve siis lisaeelarve lisas sinna veel 200 miljonit.

Veel: olles ise mitmel korral meie rõõmsameelsete korravalvurite autos istunud, võin kindlalt öelda, et kõik meie teod - nii trahvid kui hoiatused jäävad neile arvutisse näha(kui ei tehta niisama suulist hoiatust). Kehtivuse aeg ehk mõju avalduse aeg on jah 1 aasta, kuid samas mõjutavad need muidugi politseid otsuste tegemisel ja kahjuks mitte nende kliendile soodsamalt.

Vend jäi mul kiiruse ületamisega vahele - protokolli 25+ km/h, viimased kolm aastat mitte ühtegi rikkumist ei ole olnud, kuid enne seda kolm kiiruse trahvi - sai 3000 trahvi ja loovutas load ka 1 kuuks, kaebas otsuse edasi ja kohus leidis, et ta ei ole ikka "õppinud" ja jättis karistuse jõusse täiel määral. Ehk kolm aastat ilma rikkumisteta ei ole "õppimiseks" piisav aeg.

BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”