Millist õli kasutate?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Mait.V
Tsikkel: BMW S1000RR 17
Tänatud: 7 korda

Re: Millist õli kasutate?

Lugemata postitus Postitas Mait.V »

Motorex 10W60

kristerk

Lugemata postitus Postitas kristerk »

Motul 300V 15W 50

ainarh

Lugemata postitus Postitas ainarh »

Yamaha XTZ 750 SuperTenere - Motorex semi-synt 10W-40

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Castrol race 10w-50 1000kr 4 liitrit. :twisted:

Kasutaja avatar

MaxofSix
Tsikkel: 99' Yamaha Dragstar

Lugemata postitus Postitas MaxofSix »

Minu Ninja(ZX7R) sees on
Castrol Power 1 GPS 4T 10W40
Liigub nagu õlitatult :D :ner:

S*** takes time and effort.
Kawasaki ER-5 -97>Yamaha YZF750R -95>Yamaha SZR660 -97>Kawasaki ZX-7R -97> Honda VT700C - 84> Yamaha XVS650

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Kasutan manualis ettenähtud näitajatega õli ja kui aus olla siis momendil peast täpseid parameetreid enam ei mäleta, tootjaks momendil Agip. Miks just Agip, sest see ainuke kättesaadav õli 4t rattale siinkandis normaalse hinnaga. Kui motikaõli kohapeal normaalselt saada polnud siis lasin auto õlidega mille markeeringud vastasid manuaalis ettenähtud parameetritele.

Viimati muutis madjs, 24 Juul 2010, 00:43, muudetud 3 korda kokku.
Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

jakim
Tsikkel: Hetkel jalamees
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas jakim »

Muideks Agip on Aprilia masinatele tehasest valatav õli. Oma 2001 600 gixxerisse valasin Agip-i poolsündi ja mingeid probleeme ei täheldand. Hind oli ka ca 80 EEK/l. LC8-l veel õlivahetust teinud pole aga ilmselt läheb motorex - KTMi soovitus ikkagi.

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

jakim kirjutas:

Muideks Agip on Aprilia masinatele tehasest valatav õli. Oma 2001 600 gixxerisse valasin Agip-i poolsündi ja mingeid probleeme ei täheldand. Hind oli ka ca 80 EEK/l. LC8-l veel õlivahetust teinud pole aga ilmselt läheb motorex - KTMi soovitus ikkagi.

Mul peaks sama Agip sees olema poolsünt ja hinnaklas oli ka sama, tarnitakse mustades plast anumates, kolmnurksed olid mälu järgi.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

westel
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas westel »

Ratas: gsxr 750 -98 ja õli Liqui Moly Racing Synth 4T 10W-60

Kasutaja avatar

andreisavo
Tsikkel: Yamaha FZ1-N 07; Iz Jup-2k 67
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas andreisavo »

Mobil 1 Racing 4T 15W-50 Täissünt ... Tsikliks Yamaha r6 03.

Willie
Tsikkel: FLH

Lugemata postitus Postitas Willie »

Küsimus: 200x aasta 600-ne Ducati Monster ja Gulf õli? Või üldse, mida see Gulf endast kujutab. Hinnaklass on soodne, siit ka küsimus.

Pilt

andrias
Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X

Lugemata postitus Postitas andrias »

madjs kirjutas:
jakim kirjutas:

Mul peaks sama Agip sees olema poolsünt ja hinnaklas oli ka sama, tarnitakse mustades plast anumates, kolmnurksed olid mälu järgi.

Kes ja kas müüb agip õlisid lõunaeesti poolel?

Annaks jumal häda- küll abi ikka saab!
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
Kasutaja avatar

aingb
Tsikkel: Honda X4, Beta 300rr

Lugemata postitus Postitas aingb »

Minu põrgulisel sees Bardahl XTC-60 10W-50.

Tel.: 56 222 722

kevin1995

Lugemata postitus Postitas kevin1995 »

küsimus siis õlide kohta http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... 60#p459565
ja teemasse ka: kasutan mingisugust Valvoline 2t õli, poolsünt.

Kasutaja avatar

MaxofSix
Tsikkel: 99' Yamaha Dragstar

Lugemata postitus Postitas MaxofSix »

andrias kirjutas:
madjs kirjutas:
jakim kirjutas:

Kes ja kas müüb agip õlisid lõunaeesti poolel?

Õlimaailm(Infast Oil AS)
Ringtee 19, Tartu

S*** takes time and effort.
Kawasaki ER-5 -97>Yamaha YZF750R -95>Yamaha SZR660 -97>Kawasaki ZX-7R -97> Honda VT700C - 84> Yamaha XVS650
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Piimanina
Tsikkel: Ducatisti
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Piimanina »

willie kirjutas:

Küsimus: 200x aasta 600-ne Ducati Monster ja Gulf õli? Või üldse, mida see Gulf endast kujutab. Hinnaklass on soodne, siit ka küsimus.

Mina isiklikult ei paneks!

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Ja mis sellel Gulf õlil siis viga on :?: :roll:

Piimanina kirjutas:
willie kirjutas:

Saadetud kettaga lauatelefonist!

rai00

Lugemata postitus Postitas rai00 »

Piimanina kirjutas:
willie kirjutas:

Gulf õli vastab API SL, Jaso MA standarditele. Nii kõrgetele standarditele vastavad väga vähesed õlid. Mida või kuidas keegi paneks, ei ole oluline. ise olen kasutanud üle kolme aasta...

Mootorrataste müük remont ja hooldus.
http://www.motard.ee/

Willie
Tsikkel: FLH

Lugemata postitus Postitas Willie »

rai00 kirjutas:
Piimanina kirjutas:
willie kirjutas:

Gulf õli vastab API SL, Jaso MA standarditele. Nii kõrgetele standarditele vastavad väga vähesed õlid. Mida või kuidas keegi paneks, ei ole oluline. ise olen kasutanud üle kolme aasta...

Tundub, et Sul Gulfiga rohkem kogemusi, samas

Piimanina kirjutas:
willie kirjutas:

arvas, et nogood. Vastused seega täiesti seinast seina. Oskad Sa isikliku kogemuse põhjal öelda, mis neil siis üldse on vahet, kui vastavad samadele normidele? Või tehaksegi enamasti valik rahakotiga nõu pidades? Või on hoopis kellelgi mingi õlitootja purgiga õnnetult läinud ja seetõttu kujunenud negatiivne arvmus.

Samas on parim jääda tehase poolt soovitatu juurde ja küsimus ammendatud.

Pilt
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

rai00 kirjutas:
Piimanina kirjutas:
willie kirjutas:

see SL standard ei näita eriti mootoratturile eriti enam midagi. sellest on siin ka varem juttu onud, aga lühidalt alates SG klassist edasi on tähelepanu pööratud muudele õli omadustele, kui õli määrimisvõime (põhiliselt siis sobivus katalüsaatoritega, heitmed, pikad välbad ja hõõrdumise vähendamine). SG klassi õli kaitseomadused on vist ikkagi senistest parimad.

rai00

Lugemata postitus Postitas rai00 »

Gulf õli vastab API SL, Jaso MA standarditele. Nii kõrgetele standarditele vastavad väga vähesed õlid. Mida või kuidas keegi paneks, ei ole oluline. ise olen kasutanud üle kolme aasta...[/quote]
see SL standard ei näita eriti mootoratturile eriti enasm midagi. sellest on siin ka varem juttu onud, aga lühidalt alates SG klassist edasi on tähelepanu pööratud muudele õli omadustele, kui õli määrimisvõime (põhiliselt siis sobivus katalüsaatoritega, heitmed, pikad välbad ja hõõrdumise vähendamine). SG klassi õli kaitseomadused on vist ikkagi senistest parimad.[/quote] Kui ma ei eksi siis eelmine aasta oli Gulfi klassifikatsioon ka SG... Kuid õhku jääb küsimus, mille järgi siis õli valida? Kas see mis rohkem maksab? Või see millele rohkem reklaami tehakse? jne...

Mootorrataste müük remont ja hooldus.
http://www.motard.ee/
Kasutaja avatar

Romka
Tsikkel: MT-09
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Romka »

ants01 kirjutas:

Natuke ligaainetest:
........
Bensiinimootorite õlisid tähistab klassi nimes esimene täht S ning levinumad klassid on järgmised:

SE sobiv kuni 1979 a. toodetud mootoritele (vananenud standard)
SF sobiv kuni 1988 a. toodetud mootoritele (vananenud standard)
SG sobiv kuni 1993 a. toodetud mootoritele (vananenud standard)
SH sobiv kuni 1996 a. toodetud mootoritele (vananenud standard)
SJ sobiv kuni 2001 a. toodetud mootoritele (kehtiv standard)
SL sobiv 2002 a. ja uuematele mootoritele (kehtiv standard)

SH, SJ ja SL klassi õlid on reeglina nn. “kütust säästvad” mootoriõlid, mida märgitakse täiendavalt tähistega EC või EC II.

Reeglina võib vanemates bensiinimootorites kasutada ka uuematele standarditele vastavaid õlisid. Erandiks on siiski 50-ndatel ja enne toodetud mootorid, mille jaoks moodsad õlid kindlasti ei sobi...

Oil-Cooled kirjutas:

oleneb väga tsiklist, vanematele tsiklitele uuemate API kategooriate õlisid ei maksa panna.

Paljud kogenud tsiklispetsialistid nimetavad viimaste API kategooriate (SL, SM) õlisid solgiks.

Vaatasin enda garaazis vanu 10W-40 tsiklipildiga õlipudeleid, mida olen kasutanud:
Castrol GPS - API SJ
Addinol - API SM
Liqui Moly - API SG (mineraal!)

Kõik nad on maksnud üle 100kr/L. Mis vahet neil on sellisele u 80ndadel väljatöötatud mootoris?

K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4

kalha
Tsikkel: lc4

Lugemata postitus Postitas kalha »

ktm lc-4 600.Panin sisse castrol 10w-50 .Sidur libiseb veits.Ei tea kas võib õlist olla?

sigaelmar

Lugemata postitus Postitas sigaelmar »

Minu Monsteril on ette nähtud 20W50 õli, panin selle sisse aga siis avastasin, et õlil pole JASO MA tähist. Tekib sellega mingi probleem? Vaatasin et spetsiaalsel KTM õlil pole ka JASO MA'd aga kas KTM'il pole siis märga sidurit?

Kasutaja avatar

riivo
Tsikkel: Kawa ER5

Lugemata postitus Postitas riivo »

Liqui Moly Racing 4T 10 W-40

Kasutaja avatar

xero
Tsikkel: Monster 900ie

Lugemata postitus Postitas xero »

sigaelmar kirjutas:

Minu Monsteril on ette nähtud 20W50 õli, panin selle sisse aga siis avastasin, et õlil pole JASO MA tähist. Tekib sellega mingi probleem? Vaatasin et spetsiaalsel KTM õlil pole ka JASO MA'd aga kas KTM'il pole siis märga sidurit?

Ise kasutasin ka mõned aastad tagasi 20w50 õli. Kuid teist hooaega järjest olen kasutanud 10w50 ja 10w40. Lihtsalt seepärast et Ducati manuaal soovitab ja samuti jahedamate ilmadega ei jää õli liiga paksuks. Konkreetne õli, mida manuaal ja üldsegi Ducati soovitab on Shell Advance Ultra 4. Kvaliteeditähistega SE, SF, SG või kõrgemat. Eelmine hooaeg kasutasin 10w50 Castrol power 1 racingut, see hooaeg panin sisse Motorexi top speed 10w-40. Mõlemad täissündid.

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Valvoline SynPower 10w40 täissünt siis
Hind võtab kohati silma märjaks küll :twisted:
Samas vast hellitab seda vana LC4 motot ikka hinna vääriliselt :)

sigaelmar

xero kirjutas:
sigaelmar kirjutas:

Ise kasutasin ka mõned aastad tagasi 20w50 õli. Kuid teist hooaega järjest olen kasutanud 10w50 ja 10w40. Lihtsalt seepärast et Ducati manuaal soovitab ja samuti jahedamate ilmadega ei jää õli liiga paksuks. Konkreetne õli, mida manuaal ja üldsegi Ducati soovitab on Shell Advance Ultra 4. Kvaliteeditähistega SE, SF, SG või kõrgemat. Eelmine hooaeg kasutasin 10w50 Castrol power 1 racingut, see hooaeg panin sisse Motorexi top speed 10w-40. Mõlemad täissündid.

Tänud vastuse eest aga ma oma põhimurele vastust ei saanud. Nimelt peaks ma selle õli välja uuesti laskma või ei tee see sidurile hullu midagi? Minu manuaal soovitas just 20W50 õli aga see selleks. Praegu on mul see probleem, et sai sisse pandud mootorratta õli, mis ei ole mõeldud märja siduri jaoks.

sigaelmar

Oookei, sain juba aru.... Homme lasen oma uue õli aga jälle välja ja sisse läheb JASO Castrol 20W50
Oleks ikka pidanud kodutöö ennem vahetust ära tegema (togi)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”