Kiirendus võistlus tehn. reeglid 2010 ?
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Re: Kiirendus võistlus tehn. reeglid 2010 ?
justcraizy kirjutas:ten points Rain, lisaks on raadi rada ka ägedam
oi pljaa - kõva avatar sul
Siin teemas on kaks ühes - tehnilised reeglid ja võistlusreeglid on väga kaks eri asja.
Tehnilistega pole vist erilisi probleeme ja kui keegi mõne nõude kohta eriti teravat protesti ei esita siis vaevalt neid keegi muutma hakkabki.
Võistlusreeglite osa on aga eriti tundlik... igal lahendusel on ka oma tagajärg ja kui asjale demokraatlikult lähenema hakatakse siis pole kaos kindlasti mitte kaugel
Varjamatult ütlen, et minu isiklik seisukoht ja nõuanne (SB klassidele võistluse korraldamisel) on olnud ühene - osalemise võimaldamine võimalikult lihtsatel tingimustel ja võimalikult väikse stardimaksuga (ehk siis võimalikult laiadele massidele) kuid ei punktiarvestust, ei elliminaatoreid ega ka auhindu sest see klass on koht kuhu tullakse "maiku suhu saama/hammast verele ajama". Nüüd tekib paljudele isosuur küsimärk pea kohale ja emotsioonid hakkavad kohe keema aga uskuge mind - ma tean kuidas sporti edendada ja ka p**se keerata. Ärge seda viimast küll teha tahtke eksole - tahate karikaid, feimi ja naistes sepamoodi populaarsust siis on selleks klassid E, F ja Outlaw. Motivatsioonil on siin rõhuasetus ja see on asi millele on (või vähemasti minu peakolus on) üles ehitatud nende klasside hierarhiaredel.
Kes nüüd poindile pihta sai saab ka aru miks tegelikult pole vaja mingeid piiranguid (indeksid, osaletud aeg jms. jama) leiutama hakatagi. Kes ei saanud pihta siis küsige konkreetne küsimus ja kirjutan konkreetse (võimalikult lühikese... ajutiselt vaid 1 käsi trükib) vastuse.
-
- Tsikkel: BMW S1000 RR
- Tänatud: 2 korda
Varjamatult ütlen, et minu isiklik seisukoht ja nõuanne (SB klassidele võistluse korraldamisel) on olnud ühene - osalemise võimaldamine võimalikult lihtsatel tingimustel ja võimalikult väikse stardimaksuga (ehk siis võimalikult laiadele massidele) kuid ei punktiarvestust, ei elliminaatoreid ega ka auhindu sest see klass on koht kuhu tullakse "maiku suhu saama/hammast verele ajama"
mina näiteks isiklikult pooldan seda seisukohta Streetbike klassis. proovisin see suvi esimest korda seda ja väga fun oli...kui jätta välja elukõva pohmakas ja magamata eelnev öö . aga jah. sama põhimõte peaks olema ka rinkal C klassis, see ongi just see kõige odavam vastava ala kandelava kust tuleb kõvematesse klassidesse sõitjaid. need kes tahavad niisama proovida, proovivad ja need kel läheb hammas verele arenevad suurematesse klassidesse kui võimalusi on.
mina isiklikult just tahangi jääda kiirenduses Streebike klassi - hea tänavarattaga starte harjutada . ja sõita tahaks rohkem. kiirenduse isad peaks rohkem trennipäevi tegema näiteks
.
-
LOL@avatar - pidin lihtsalt panema, liiga hea mälestus ja pilt
Aga mingi hetk, lähitulevikus, võiks siis korraldajad tegelt lukku lüüa SB klassi reeglid. Siis teaks mis edasi teha.
Priit
-
- Tsikkel: Suzuki BK1300
korke kirjutas:Rehvi laiusega piiraks siis võimsate turbokate pidamist ja kui peaks meil arenema asi nii kaugele ,et on vähemalt kaks korraliku sõitjat siis saab teha täiesti outlaw klassi.
See on sul korke tõesti kiitaväärt mõte Omalt poolt võiks siis lisada, et võitlejatele alla 65kg võiks rattale külge siduda külmkapi, et siis suurema isuga sõitjatel ka võimalust oleks
Terv.
Kood: Vali kõik
Rivo
-
Teema algataja - s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Aga mis arvate ,et kui teha 9,5 idenksi klass juurde ? Siis ju peaks olema reaalne võimalus võita stock tonnisel millel pikk kiige taga. Atraktiivsem tonnistele vendadele ? Asja pluss pool oleks see ,et eesti sõitjad saaksid oma selle klassi oskuseid siin lihvida ja siis minna soome võistlema
Nils ....ma leppin sinuga sest ma ei viitsi turbo vendadega vaielda ..teid on rohkem Et, siis kokkuvõttes F klass rohkem outlaw klassiks ?
Mis ikkagi saab siis streetbike vendadest ? Tehnilised reeglid seal ju tegelikult paigas aga võiks olla mingi nõue teil ,et kas kiirus indeksiga või siis kuidas ?
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
Kui SBs on auhinnad ning eliminaatorid, siis mina pooldan ajaindeksit ning selleks võiks olla siis mainitud 10.6 600cc- selle alistamine stock baigiga vajab ikka tiba harjutamist. Samas välistab see selle, et starti ronivad mingid über tiuunitud masinad. Kui on ainult ajasõidud, siis loomulikult mingeid indekseid vaja pole.
Mida see 9.5 indeksi klass endast kujutab?
-
- Kontakt:
justcraizy kirjutas:Mida see 9.5 indeksi klass endast kujutab?
Super Gas Bike
For factory basic bikes. All engine sizes and sylinder quantities can race on this group. Also turbo's and nitrous oxides can be used in this group. Starting the engine have to happen by motorcycle's own start motor, additional power unit in starting is allowed. Group index is 9,500 sec., speeds will rise up to 250 km/h.
osaleda võivad kõik ja piiranguid ei ole. Võidab sisuliselt see kes sõidab kõige täpsemalt/lähemale 9.500. Soomes esikolmiku ajad on stabiilselt 9.502, 9.503 ja 9.504 . Ajasõitudes võib üle sõita 9.5 indeksit ja ellikas pandakse selle järgi vist ,et kes lähemale sõitis 9.500 ajale. Kui finaal sõidus sõidavad mõlemad aja lõhki siis võidab see kes vähem sõitis lõhki. Siuke pooletoobine bracket nagu
Lihtsalt selle klassiga me saaks ju lubada igasuguseid ime elukaid rajale. nagu näiteks turbo chopperid ...jne
-
- Kontakt:
Ma arvan ,et kuni 650ccm indeks võiks olla 10,7 ja üle 650ccm 10.4
justcraizy kirjutas:Kui SBs on auhinnad ning eliminaatorid, siis mina pooldan ajaindeksit ning selleks võiks olla siis mainitud 10.6 600cc- selle alistamine stock baigiga vajab ikka tiba harjutamist. Samas välistab see selle, et starti ronivad mingid über tiuunitud masinad. Kui on ainult ajasõidud, siis loomulikult mingeid indekseid vaja pole.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
justcraizy kirjutas:Kui SBs on auhinnad ning eliminaatorid, siis mina pooldan ajaindeksit ning selleks võiks olla siis mainitud 10.6 600cc- selle alistamine stock baigiga vajab ikka tiba harjutamist. Samas välistab see selle, et starti ronivad mingid über tiuunitud masinad. Kui on ainult ajasõidud, siis loomulikult mingeid indekseid vaja pole.
Mida see 9.5 indeksi klass endast kujutab?
alla 10.6 pole keegi sõitnud stockiga ja ilmselt e sõida ka kunagi
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
Hakkas mind ka asi natuke huvitama. Kuna kevadel uue ratta ost ees anyhow, võiks olla siis juba midagi sellist, millega kannataks sporti ka teha. Kui osta Kawa 2003 636 või ZX6r kas stock rattaga kannataks ka SB klassis võistleda?
-
- Kontakt:
Kannatab :] aga võita on väga raske kuna selle aasta eesotsa sõitjad aitavad oma tsiklid kergelt järgi ka
marko233 kirjutas:Hakkas mind ka asi natuke huvitama. Kuna kevadel uue ratta ost ees anyhow, võiks olla siis juba midagi sellist, millega kannataks sporti ka teha. Kui osta Kawa 2003 636 või ZX6r kas stock rattaga kannataks ka SB klassis võistleda?
Viitsid ehk rääkida, mis on peamised asjad, mida järeleaitamisel tehakse? Ja enam vähem ka rahaline suurusjärk.
Vedrustus, Power Commander .. mis veel ?
-
Mis seal järele aidata? Sõitsin, küll mitte võistlusel, vaid rajapäeva trennis 10.7 ning ainukeseks lisavidinaks QuickShifter... Madalduse,front strapi ning
-1 +2 gearinguga usun, et võimalik alistada 10.5.
-
mina sain oma esimese võistluse trennis 10.5 ...ja seda mitte just kõige adekvaatsemas olekus - st et peale pidu ja magamata .
siklil oli muudetud: jalaraua asend+pluss shifteri asend, esiots alla lastud niipalju kui võimalik. kõik.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
allan777 kirjutas:mina sain oma esimese võistluse trennis 10.5 ...ja seda mitte just kõige adekvaatsemas olekus - st et peale pidu ja magamata
.
siklil oli muudetud: jalaraua asend+pluss shifteri asend, esiots alla lastud niipalju kui võimalik. kõik.
Teised 600 ratastest räägivad praegu.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Sõitjamad mehed peaks ikkagi 10 piiri alistama tonnistega. See juba tase
Kirsimaa sai minu arust stockiga 10.2 ja siis hakkas ehitama.
Imre Ulst ei saanud kah 10 sek piiri alistatud kuigi tema oleks pidanud seda kindlasti tegema ja ta ise kah tahtis
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
marko233 kirjutas:Viitsid ehk rääkida, mis on peamised asjad, mida järeleaitamisel tehakse? Ja enam vähem ka rahaline suurusjärk.
Vedrustus, Power Commander .. mis veel ?
Pole see "viitsid rääkida...." teema siin. Mida järele aidata on kirjas näiteks siin: http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1&t=27400
ja hinnad leiad e-bayst jne või poest näit. siit: www.dragbike.ee
Kui teemast rääkida siis kas juba kõigile ei tundu see SB klassi "paremaks aretamine" igasugu hooajalimiitide, indeksite ja krt teab mis piirangutega, mitte vähe piss-off. Iga (uue) asja elluviimiseks on vaja vettpidavat plaani ja kui seda pole siis milleks üldse heietada? Lõunanaabrid oma suures demokraatiatuhinas lasid sõitjatel võistlusreegleid teha - loomulikult midagi juhtus... ja mis ise arvate kui p...s seal praegu asjad on?
-
Kui teemast rääkida siis kas juba kõigile ei tundu see SB klassi "paremaks aretamine" igasugu hooajalimiitide, indeksite ja krt teab mis piirangutega, mitte vähe piss-off. Iga (uue) asja elluviimiseks on vaja vettpidavat plaani ja kui seda pole siis milleks üldse heietada? Lõunanaabrid oma suures demokraatiatuhinas lasid sõitjatel võistlusreegleid teha - loomulikult midagi juhtus... ja mis ise arvate kui p...s seal praegu asjad on?
good point. mida lihtsam ja konkreetsem, seda parem.
-
- Kontakt:
Ega meie ei hakka neid muutma ja ümber kirjutama. Lihtsalt teeme oma ettepanekud. Rohkem tahaks ,et kaotatakse ära F klassist kubatuuri reegel ära ,et ei tohi üle puurida piisavalt palju
Kuidagi võiks olla ikkagi atraktiivne E ja F klass ka streetbike sõitjatele.
tramm66 kirjutas:Kui teemast rääkida siis kas juba kõigile ei tundu see SB klassi "paremaks aretamine" igasugu hooajalimiitide, indeksite ja krt teab mis piirangutega, mitte vähe piss-off. Iga (uue) asja elluviimiseks on vaja vettpidavat plaani ja kui seda pole siis milleks üldse heietada? Lõunanaabrid oma suures demokraatiatuhinas lasid sõitjatel võistlusreegleid teha - loomulikult midagi juhtus... ja mis ise arvate kui p...s seal praegu asjad on?
Korke, millal on "piisavalt palju" ja mille järgis seda mõõtma hakatakse? Kas hakkad lahtise mootoriga tehnilisse tulema peale puurimist või tellid minu või Mardi kohale- arvestama peab siis kindlasti kütusekuluga, lihtsam kui ise kohale vajud, siis paned tehnilise silme all mootori kokku, plomm peale ja tuld?
-
- Kontakt:
Mul on südame tunnistus olemas
Tegelt häiris rohkem see ,et somm kellel oli 1,7 liitrine busa ei saanud meie juurde võistlema tulla.
ralf kirjutas:Korke, millal on "piisavalt palju" ja mille järgis seda mõõtma hakatakse? Kas hakkad lahtise mootoriga tehnilisse tulema peale puurimist või tellid minu või Mardi kohale- arvestama peab siis kindlasti kütusekuluga, lihtsam kui ise kohale vajud, siis paned tehnilise silme all mootori kokku, plomm peale ja tuld?
Outlaw klassis palun väga, kes keelanud oleks? Mina mitte! Mis sa mõteld, et kui niisama oma nitroviiulit käima ja aega sõitma ei saanud, siis puurimine midagi aitab? Näe Nilsil pole puuritud midagi, kuid masin sõidab! Tee järgi ja alles siis hakka puurima kui kõik muu on ammendunud!
Nali naljaks, kuid vabalthingavad E-klassi masinad on jõudnud järjest juba samasse sekundisse kus on ülelaetud F-klass- häbi ei ole vä?
Aga ma ei saanud ikka küsimusele vastus: millal on "piisavalt palju" ja mille järgi seda mõõdetakse?
-
- Tsikkel: Suzuki BK1300
korke kirjutas:Mul on südame tunnistus olemas
![]()
Tegelt häiris rohkem see ,et somm kellel oli 1,7 liitrine busa ei saanud meie juurde võistlema tulla.
Korke sa peaksid ise väga hästi teadma milliseid eeliseid suurema kubatuuriga mootrid annavad. Ega olemasolevad tehnilised reeglid ei ole kuskilt pliiatsist välja imetud. Eelmine aasta nende tegemisel saigi just arvestatud, et kogu võistlus oleks huvitav nii võistlejatele kui pealt vaatajatel. Oleks võimalik meelitada sõitma uusi võistlejaid. Sama hea oleks ettepanek, et panna E ja F klaass kokku. Ei ole mõtet selga küüru lasta, kui naabrid sõitma tulevad, et nende ette punane vaip laotada ja tehke mis tahate. Hetkel kehtivad tehnilised reeglid peaksid minu arvates toimima veel õige mitu aastat, ennem kui oleks põhjust mingite muudatuste tegemiseks. Ega siis tehniliste reeglite muutmine sul pilli paremini käima pane. Rohkem garaaži tunde ja vähem interneti. Vähemasti selline on minu arvamus ei pretendeeri absoluutsele tõele.
Terv.
Rivo
-
- Kontakt:
Ega mul ei ole plaanis eriti midagi muuta oma tsiklis järgmine aasta. Kui ainult teha mõned asjad töökindlamaks ja parema nitro süsteemi panna. Ja kui peaks raha otsa komistama siis ikka üritaks turbokat ehitada :]
Nimegakasutaja kirjutas:korke kirjutas:Mul on südame tunnistus olemas
![]()
Tegelt häiris rohkem see ,et somm kellel oli 1,7 liitrine busa ei saanud meie juurde võistlema tulla.Korke sa peaksid ise väga hästi teadma milliseid eeliseid suurema kubatuuriga mootrid annavad. Ega olemasolevad tehnilised reeglid ei ole kuskilt pliiatsist välja imetud. Eelmine aasta nende tegemisel saigi just arvestatud, et kogu võistlus oleks huvitav nii võistlejatele kui pealt vaatajatel. Oleks võimalik meelitada sõitma uusi võistlejaid. Sama hea oleks ettepanek, et panna E ja F klaass kokku. Ei ole mõtet selga küüru lasta, kui naabrid sõitma tulevad, et nende ette punane vaip laotada ja tehke mis tahate. Hetkel kehtivad tehnilised reeglid peaksid minu arvates toimima veel õige mitu aastat, ennem kui oleks põhjust mingite muudatuste tegemiseks. Ega siis tehniliste reeglite muutmine sul pilli paremini käima pane. Rohkem garaaži tunde ja vähem interneti. Vähemasti selline on minu arvamus ei pretendeeri absoluutsele tõele.
Terv.
Rivo
-
ot korke sa ainult esitad ettepanekut? Krt, ma arvasin, et sul käpp sees ja saad seal nipet näpet muuta.Täitsa tühja panek oli siis siin
-
- Kontakt:
Ei ole käppa sees....Ralf'il on
justcraizy kirjutas:ot korke sa ainult esitad ettepanekut? Krt, ma arvasin, et sul käpp sees ja saad seal nipet näpet muuta.Täitsa tühja panek oli siis siin
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
Tule või ise kiirendust sõitma kui ratta nii odavalt saab: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html Soodushind: 9 998.- EEK
Let the good times roll.
Tere!
Mind hakkas väga huvitama Streetbike klass. Aga kahjuks ei saa reeglitest aru. Mul on garaažinurgas üks nipet-näpet tiba järele aidatud kuuesajane Kawa, millele kevadeks tuled-viled külge riputan ja pika kiige ära võtan. Küsimus tarkadele, et kas ma sellega Streetbike siis sõita võin? Ma luban, et mootorisse ma enam ei lähe!!!

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.