Riga Mini talveks seisma+muid küsimusi
Moderaator: Moded
-
tanel-
-
Mhhh
Teema algataja - Postitusi: 809
- Tsikkel: Mini&GPZ305
Re: Riga Mini talveks seisma
Kuidas ma selle õhu sealt kätte saan
?
-
oldmoped
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Äkki seletad teistele inimestele ka, et mis fetish sul selle rehvide tühjakslaskmisega on ja miks?
-
Mhhh
oldmoped kirjutas:Äkki seletad teistele inimestele ka, et mis fetish sul selle rehvide tühjakslaskmisega on ja miks?
Ühesõnaga. Plaan talveks rehvides rõhku vähendada. No värk on selles, et ma ei saa seda kuidagi tühjemaks
.
Et pooltühjad rehvid kevadeni seistes ikka kenasti loperguseks läheks?..
aga äkki sellepärast ei tule öhku välja et seal ei olegi seda enam tulemas ![]()
-
Mhhh
Mix kirjutas:Et pooltühjad rehvid kevadeni seistes ikka kenasti loperguseks läheks?..
![]()
Et pragusid ei tuleks. Ega ma nii tühjaks ka ei mõtle lasta.
reinz kirjutas:aga äkki sellepärast ei tule öhku välja et seal ei olegi seda enam tulemas
Ei teagi
. Tundub, et see on suhteliselt täis veel. Sellel masinal pidavat olema müüja jutu järgi nii, et ma saaks isegi peaaegu tühjade rehvidega sõita (Kuna ma väga kerge, umbes 30 kg), aga pole kindel kas see on tõsi.
Ma ei saanud mõõta rehvirõhku mõõta, kuna mul on ainult auto rehvirõhu mõõtmiseks aparaat.
-
oldmoped
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Mhhh kirjutas:Ma ei saanud mõõta rehvirõhku mõõta, kuna mul on ainult auto rehvirõhu mõõtmiseks aparaat.
Äkki kellelgi su tuttvatest on olmeas mopeedi rehvirõhu mõõtmise aparaat?
-
Mhhh
oldmoped kirjutas:Mhhh kirjutas:Ma ei saanud mõõta rehvirõhku mõõta, kuna mul on ainult auto rehvirõhu mõõtmiseks aparaat.
Äkki kellelgi su tuttvatest on olmeas mopeedi rehvirõhu mõõtmise aparaat?
Ma pean natuke uurima. Eks näis.
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 707 korda
- Tänatud: 464 korda
Kuule, vii oma vurr kellegi teadjama kätte!
Juba teine leht ja ei saa mitte masinat talveunne jäetud ![]()
edu
PS eks me kõik ole algajad olnud ![]()
-
Mhhh
ants01 kirjutas:Kuule, vii oma vurr kellegi teadjama kätte!
Juba teine leht ja ei saa mitte masinat talveunne jäetudedu
PS eks me kõik ole algajad olnud
Ma teeks seda, kui oleks kedagi teadjamat
. Üks vist on, aga ma ei tea, kas aega tal on. Koolikaaslase isa on teadjamees (aga ta elab naabervallas), eks ma homme uurin ![]()
Egas ta nii ole jamh.
-
Mhhh
Nonii..
Käisin masinat vaatamas ja kõige esimene asi mis ma märkasin oli 2 kuupdetsimeetrine loik (kate oli peal, masinat ei näinud). Tõmbasin kate maha ja vaatasin, et mis nüüd juhtunud on. Märkasin, et viga on selles samas benakraanis, sealt oli tilkunud väga palju välja ja kraani peal oli mingi kahtlane valge kirme.
2 kuupdetsimeetrine loik???
Kuidas mõõtsid, endal ka vist vaja mõõta.
Käisin masinat vaatamas ja kõige esimene asi mis ma märkasin oli 2 kuupdetsimeetrine loik (kate oli peal, masinat ei näinud). Tõmbasin kate maha ja vaatasin, et mis nüüd juhtunud on. Märkasin, et viga on selles samas benakraanis, sealt oli tilkunud väga palju välja ja kraani peal oli mingi kahtlane valge kirme vms.
Pole ju mõtet sellel bensiinil niisama välja joosta, bensiinikraani tihendi parandus hermeetiku või mõne pisikese kummidetaili vahetusega on lihtsam kui kogu aeg masinat kiruda, et terve aja territooriumi märgistab. Kui võtad ette, siis lihtsalt vaata, et kõik korralikult läbi mõtled enne kui tegema hakkad.
Edu,
Magi
-
petz
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
asixmer kirjutas:2 kuupdetsimeetrine loik???
Kuidas mõõtsid, endal ka vist vaja mõõta.
2 kuupdetsimeetrit = 2 liitrit.
mõõtis arvatavasti kütte koguse enne ja pärast väljajooksmist. lahutas, teisendas, arvutas veel natuke aega ja saigi sellise tulemuse.
see ju lihtne.
no kes veel aru ei saanud, siis näide: Võtame lihtsamad arvud ja oletame, et on üks kuupdetsimeeter jääd, kui see ära sulab, saame ligilähedaselt kuupdetsimeetrise loigu.
lihtne.
ja veel- miniga sõideti vanasti ka talvel ![]()
Kunagi kui veel mini esimeseks rattaks oli. Siis sai sellega talvel edasi sõidetud. Või sai paak täis pandud ja seina äärde seisma jäetud. Muud loogikat siin ei tohiks olla.
-
Mhhh
Minu viga
2 ruutdetsimeetrit.
Talvel ei taha kahe põhjuse pärast sõita: kardan roostet ja ei meeldi, kui kukuksin (Kuigi usun, et ei käi külili)
Hetkel proovin jah paagi täis saada ja seisma jätta. Benakraanil tuleb leida õige asend, siis ei tilgu.
Käisin just mõni hetk tagasi kuuris, enam ei tilkunud, aga kindlasti pean leidma aega, et kraani tihendit vaadata. Aga üks küsimus veel, kas Minil peaks saama masinat siis käima lööma kui sidur all ja vaba käik sees? Proovisin ennem just ja mingil imelikul viisil isegi väntvõll hakkas ringi käima. Mul on justkui meeles, et Minil peaks olema selline süsteema, et kui sidur all, siis ei saa käima lüüa (Sidur on ju väntvõlli ja käimalöömismehanismi vahel?
)... Pean ikka siduri trossi sättima, kui too ka ei aita, siis pean mootori kaane lahti võtma
. Õnneks on umbes 5 kilta eemal üks kodanik, kes saaks vast aidata mootori lahtivõtmisel.
Ma arvan et sul tasuks seda A.Palu motopiiblit sirvida natuke.
Või olen mina siduripõhimõttest väga valesti aru saanud ![]()
Kui sidur all, siis käib vänt tühja jah. Ise sai nende mini siduritega ikka räigelt jebitud. Vedeleb veel siiani 5 siduri koda ja erinevaid kettaid terve hunnik. Osad metalsed ja teised plastiku laadsed, millel tõmbas koguaeg hambaid maha. Tuleb meelde see, et kõige lõbusam oli neid lahti võtta. Laks kruvikaga ja see kaas lendas hea kaarega.
-
Mhhh
![]()
A.Palu raamat...Ma just uurin selle Palu "Sõiduautod"-e raamatut, selle läbi vaatan, siis võtan käsile selle motopiibli ![]()
-
petz
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
nende vene või läti kahekäigulistemopeedimootorite sidurid on üldse ühed ebaõnnestunumad asjad maapeal, mida on suudetud välja mõtelda ja kuidagi ka valmis teha .
üks õnnetus on see, et see sidur on väntvõlli otsas ja pöörlemiskiirus suur, teiseks tema ehitus.... ![]()
miniga libedaga kukkumine pole suurem õnnetus : pole eriti kõrgelt kukkuda ja pole ka eriti midagi, mis jäädavalt puruneks.
minuarust pole midagi paremat kaherattalist talvesõidu masinat kui seda on mopeed või kerge endurokas.
-
Mhhh
Noja ![]()
Kas keegi saaks saata Mini mootori manuaali (Siin kodukal on olemas mootori juhend vist, aga mul on linux ja ma ei näe .doc faili pilte)?
-
valgehiinlane
- Tsikkel: on vajaka
- Kontakt:
OT küll, aga kas mingitel ratastel veel saab sidur all masina käima vändast? sest minul saab niimoodi.
ja kui hakkate küsima, mis imeratas see on, siis arvake, kust on see tulnud ![]()
Made In China
-
Mhhh
Eem, kunagi proovisin minu mäletamist mööda vändast käima lüüa, tühjalt lihtsalt käis ringi.
Aga ma sain lõppude lõpuks manuaali lahti, aga ausalt-öeldes, ma ei saa eriti aru ![]()
// Avastasin, et ikka saan natuke aru , pean ainult süvenema ja vene keelest tõlkima, küll siis midagi välja nuputan.
-
Derbirider
valgehiinlane kirjutas:OT küll, aga kas mingitel ratastel veel saab sidur all masina käima vändast? sest minul saab niimoodi.
ja kui hakkate küsima, mis imeratas see on, siis arvake, kust on see tulnudMade In China
Mina saan ka ( Derbi senda 50 ) ja see pole ju hiina toode ![]()
-
Mhhh
Kui keegi on nüüd seda manuaali vaadanud, siis seal on kaks skeemi mootorist. Üks on V-501 ja teine V-50'ne oma (Kui nii on, siis kumb kumma skeem on? Seal pole leheküljenumbreid ega midagi).
// Süvenesin korralikult ja sain lõppude lõpuks aru kus mis värk on, väga kasulik manuaal. Sidurit pean veel uurima. Ei saanud täpselt aru.
-
gen
V-50 ja V501 on ühesugused mootorid,erinevus on käiguvahetuses.Esimesel on käega lülituvad ja teisel jalaga.Seega on nende skeemid piltidel ühesugused.
Siduri ülessanne on lahutada mootor käigukastist.
-
Mhhh
Nüüd ma siis tean milles erinevus ![]()
Ei ma tean, mida sidur teeb, aga ma ei teadnud kuidas see Minil töötab, nüüd ma vist tean.
-
Mhhh
Käisin just kuuris ja valasin paagi silmini täis. Aga rehvidest õhku ikka välja ei saanud
(Proovisin seda nõela välja tõmmata, aga ei õnnestunud. Ventiili ka ei saanud keerata, kuna ei julgenud liiga tugevasti keerata), eks pean kellegi teadjamaga nõu pidama.
-
kurikristjan
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.