Suzuki SV650 ei lae akut, Viga lahendatud

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
Holari
Tsikkel: 2x SV650s

Re: Suzuki SV650 ei lae akut, VAJAN HEAD NÕU!

Lugemata postitus Postitas Holari »

MA asendasin juba pingeregulaatori, midagi ei muutunud :cry:
Ma ise kahtlustasin kah alguses lühist, aga ma selle olen praeguseks välistanud......nüüd küsimus suurele ringile...KAs genekas on mingi "miinuse" pool kah kuidagi ühendatud raamiga?'
Miks kahtlustan seda, sest genekast tulevad juhtmed lähevad minuarust liiga soojaks ja niipalju, kui mina asja jagan, siis läheb asi soojaks, kui on miinuse pool puudulik

Holari

Ercki
Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919

Lugemata postitus Postitas Ercki »

Holari kirjutas:

MA asendasin juba pingeregulaatori, midagi ei muutunud :cry:
Ma ise kahtlustasin kah alguses lühist, aga ma selle olen praeguseks välistanud......nüüd küsimus suurele ringile...KAs genekas on mingi "miinuse" pool kah kuidagi ühendatud raamiga?'
Miks kahtlustan seda, sest genekast tulevad juhtmed lähevad minuarust liiga soojaks ja niipalju, kui mina asja jagan, siis läheb asi soojaks, kui on miinuse pool puudulik

Holari

Genekast tulevad välja need kolm otsa nendes on vahelduvpinge peale seda regulaatorit on reguleeritud alalispinge ja need kolm mähist mis seal genekas on ei tohi massi kuidagiviisi sattuda ega juhtida. Või on lühiskeerud sees vms. Ühesõnaga genekas õhtal.

Teema algataja
Holari

Tere!, kuna kevad varsti uksetaga ja sügisel jäi viga korda tegemata, siis nüüd peab selda tegema hakkama! Kuna ise asun Pärnus, siis kas on siin keegi või oskate soovitada, kes mähiks uuesti geneka mähised, kuna ega seal suht mudu varjanti vist ei ole.
Palun andke endast märku või sooviatge kedagi.

Kevadet oodates
Holari

Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

Lugesin su teemat ja leian , et kuskil lühise moodustis(genekast väljuvad juhtmed lähevad kuumaks ja kui nii edasi siis põleb maha). Genekas ise peaks korras olema kui 5000 pöörde juures 3-el korral eri faaside vahel 100V tuleb.
On sel aparaadil ka mingi kaitsmekarp, kui on, võta tükkideks ja puhasta ära, ka kõik lülitid ja muud vidinad mis tuledega seotud.

Kärbseid teile hammastevahele.Forte

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Holari kirjutas:

Kuna ise asun Pärnus, siis kas on siin keegi või oskate soovitada, kes mähiks uuesti geneka mähised, kuna ega seal suht mudu varjanti vist ei ole.

Pea nüüd veidi hoogu selle geneka mähkimisega! Esiteks, sul tuli mähiste otste vahele täiesti korralik vahelduvpinge. Teiseks, mähiste ja raami vahel ühendus puudus. Kolmandaks, genekast välja tulevad juhtmed lähevad kuumaks. Kuumaks läheb juhe siis, kui seal liialt tugev vool on. See tähendab seda, et genekas töötab sul korralikult ja genereerib piisavalt voolu, et jämedaid vaskjuhtmeid kuumaks ajada. Kui ma ei eksi, siis geneka enda mähis on peenemast traadist ja põleb maha, kui sa asja kähku korda ei tee.

SV-l on püsimagnetiga genekas. Selle pinge reguleerimine käib nii, et kõik, mis üle jääb, muudetakse pingeregulaatoris soojuseks. Seetõttu halva jahutusega regulaatorid maha põlevadki ja electrexi omad kestavad kauem, kuna neil on parem jahutus. Kui sa väitsid, et teise regulaatoriga proovides oli sama jama, siis võib vast eeldada, et regulaatoris viga ei ole. Kas regulaator ise läheb soojaks? Kas regulaatorist edasi tarbijate poole minevad kaks juhet lähevad soojaks? Kui regulaator kuumeneb liialt, siis võiks arvata, et kogu vunk läheb selle kütmiseks. Kui regulaator jääb jahedaks, aga edasi minevad juhtmed lähevad soojaks, siis järelikult köetakse kõik regulaatorist otse läbi ja sellel polegi midagi reguleerida enam.

Võid veel nii proovida - tõmba regulaatori tagant lahti see pistik, kust kaks juhet tarbijate poole läheb ja mõõda regulaatori poolt pistikust, mitu volti sealt välja tuleb. Kui kahene pistik lahti on, kas siis enam ei lähe kolm genekast tulevat juhet soojaks? Kui enam ei lähe ja pistikust mõõdetud pinge on normis (ca 13.5-14.5V) ning regulaator ise hakkab kiiremini soojenema, siis on regulaator korras ja viga on liigses tarbimises kuskil kaugemal. Kui sa väidad, et tulede sisse lülitamisega kaob laadimine ära, siis otsi tulede ahelast probleemi - vaata, ega kuskil mõne juhtme isolatsioon pole katki hõõrdunud ja annab raami lühist näiteks. Aga kui sa väidad, et juba enne tulede sisse lülitamist lähevad genekast tulevad juhtmed kuumaks, siis pole viga tuledes, vaid kuskil mujal on liigne tarbimine ja tulede sisse lülitamine on lihtsalt viimane piisk karikas.

Proovi kõik ülearused kaitsmed välja tõmmata (tuled, ventilaator) ja jäta ainult käimiseks vajalikud (toide, süüde). Kui siis ikka veel soojenevad genekast tulevad juhtmed, on 2 võimalust - viga on süüte või toite ahelas või viga on mõnes ahelas geneka ja kaitsmekarbi vahel.

Kui sul on võimalik kuskilt ampertange laenata, siis need teeksid su elu palju lihtsamaks. Nendega saaks geneka poolt minema hakates järge ajada, et kuhu see ülemäärane vool läheb.

Joel

Teema algataja
Holari

Tänud kõigile vastajatele...ma olen sellele vea otsimisele kulutanud hulka tunde a pruune uuksekarvu on muutunud juppmaad hallimaks, olen lahti lõhkunud kogu jama, vist kaks korda kindlasti. MA enam ei mäleta, kui palju mul oli lahti ühendatud, kui proovisin veel lisatarbijat otse aku kleemidele, mis ei olnud kül nii võimas, kui tuled kokku, aga siiski, et laadimine kaotada, vist siis olidki taga ainult süüteks vajalik. Puhastasin ära kõik klemmid, mis tegelt ei olnudki hullud, nii süüte, kui tarbijate, süüteluku, kõikvõimaliku. Mul lihtsalt sai mõistus otsa.....
Äkki ennem ,kui mähise maha võtan, lõhun veel korra kõik lahti......äkki jäi tõesti midagi kahe silma vahele.

Holari

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kui asjad visuaalselt kontrollitud siis miisama igaksjuhuks lahtilõhkumine ei anna tarkust juurde,mõõtma peab.
Mõõda pinge (tuled põlevad ja mootor töötab) pingeregulaatori +klemmi ja aku +klemmi vahel ja sama miinusklemmide vahel. (Iga tester ei pruugi seda pulseerivat pinget õieti näidata.)
Kui see on üle 0,3V siis pane otse, terves pikkuses uus juhe klemmidega (4mm2) aku ja pingeregulaatori ühenduseks.
Teatud pahade tingimuste kokkusattumisel läheb pingeregulaator "lolliks" ja tema vahetamine samasuguse vastu ei aita.
Kui genekat veel kaua niisama katsetad võivad mähised mitte vastupidada ja ära põleda.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

joel kirjutas:

Võid veel nii proovida - tõmba regulaatori tagant lahti see pistik, kust kaks juhet tarbijate poole läheb ja mõõda regulaatori poolt pistikust, mitu volti sealt välja tuleb. Kui kahene pistik lahti on, kas siis enam ei lähe kolm genekast tulevat juhet soojaks? Kui enam ei lähe ja pistikust mõõdetud pinge on normis (ca 13.5-14.5V) ning regulaator ise hakkab kiiremini soojenema, siis on regulaator korras ja viga on liigses tarbimises kuskil kaugemal.

Võib juhtuda, et siinkohal eksisin. Ma ei tea täpsemalt antud mudeli pingeregulaatori hingeelu, aga kui ta vähegi mõistlikult on tehtud, siis ta võiks töötada mitte paralleelühenduses tarbijaga, vaid järjestikühenduses st. mitte ei tõmmata alaldussilla väljundpinget 13.5V peale, vaid tekitatakse piisav pingelang, et tarbijale jääks 13.5V. Sel juhul kui tarbimist ei ole, ei soojene ka pingeregulaator.

Joel
Kasutaja avatar

ping

joel kirjutas:
joel kirjutas:

Võib juhtuda, et siinkohal eksisin. Ma ei tea täpsemalt antud mudeli pingeregulaatori hingeelu, aga kui ta vähegi mõistlikult on tehtud, siis ta võiks töötada mitte paralleelühenduses tarbijaga, vaid järjestikühenduses...........

:roll:
Võid kindel olla, et valdav enamik seda tüüpi regulaatorid ei ole "mõistlikult" tehtud.
Jah vaatamata sellele, et netis on küll palju skeeme selliste genekate kontrollimiseks on väga vähe leida materjale nende hingeelu kohta.

ratas

Lugemata postitus Postitas ratas »

võib mõõta kas mähised lekivad kui mõõta massi ja mähise väljundi vahel takistust.

Teema algataja
Holari

Seda olen juba mõõtnud ja ei leki.

ratas

Lugemata postitus Postitas ratas »

kõikide mähiste takistused olid ligilähedased siis on võimalik veel dioode mõõta alaldis-regulaatoris.

sookas

Lugemata postitus Postitas sookas »

Tüüpiline eesti mees ,sai laadimise korda ja ei ühtegi kommetaari enam.Huvitav oleks ikkagi teada mis seal siis tegelt viga oli.
Mul on 1983 aasta GS 650 G mis teeb umbes sama ,ei lae korralikult.Sellel tuleb genekast kolm juhet ,ja üks kolmest kuumeneb
ühenduskohast.Mähiste takistuseks sain 1,25 om. ja sain ühenduse ka kerega.See teeb mind murelikuks ,kas on mähised kuuma
saanud ja lühis keerud ,mis omakorda keresse annavad.ja mootori töötades on pinge aku klemmidel 12,8V.

Teema algataja
Holari

Vb olen jah tüüpiline, aga kuna ratas sai korda alles mõne aja tagasi, kuna talve seisis garages ja nüüd ilmade paranedes sai asi kätte võetud, aga veaks oli aku. Muud midagi, ise lolli peaga selle välisatsin, kuna see oli uus, aga võta näpust.
Alustada tuleb alati kõige lihtsamast variandist!

Holari

Kasutaja avatar

ping

Paneksid ehk aku margi ja tootja ka kirja?
Paistab, et sa pole ainuke kes sellise anomaaliaga (eelmisel aastal ostetud) aku otsa trehvanud.

Teema algataja
Holari

ping kirjutas:

Paneksid ehk aku margi ja tootja ka kirja?
Paistab, et sa pole ainuke kes sellise anomaaliaga (eelmisel aastal ostetud) aku otsa trehvanud.

Exide aku oli...marki ei tea, aga kataloogi järgi sellele mudelile.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”