ARK-i platsieksami elemendid

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

PsychoDad

Lugemata postitus Postitas PsychoDad »

Aga kuidas nad siis selle teekonna paika panevad? Ütlevad sulle lihtsalt ja kogu lugu?

Edit: kui oma tsikliga minna, siis kuidas see arki saada?
Ise sõites see vist head tooni ei anna
Royal Einfield 350 Classic

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

No Nii eksamile minejad siis väheke rohkem infot hiljuti toimunud eksamite kohta. Täna siis käisin Tallinna ARK-is tegemas A1- Kategooriat ja kõik algas loomulikult platsisõidust.Harjutused, mida ma siis tegin platsil olid A1 Kategoorial järgmised:
1. Kallaku pealt kohaltvõtt.
2.Käega paremsuunamärguanne
3. Kaheksa sõitmine.
4. Jalakäija kiirusel sõitmine 60cm laiusel joonel.
5. Ringi pidi sõitma kaks tükki, ise valid, mis suunas. Ja sellega platsieksam lõppes. A täiskategooria puhul jäi ring ära ja selle asemele pidi kiirendama ja siis pidama saama antud joone ees.

Iseenesest kartsin platsil rohkem ringi, minuarust kaheksa jaoks joonistatud kastid on liiga suured ( see minu arvamus).

Nii et eksamile minejad ärge siis nii palju paanitsege nagu mina, aga eks ka närvisolemine on vajalik :lol: ja siis pärast linnasõidule ja tehtud sai.

Seda ka veel et eksami andja oli ka suht normaalne ja ise ka ta oli selline tsiklivend, nii et päris easilt võtsin asja.

Luury

Lugemata postitus Postitas Luury »

Kas enne eksamit kontrollitakse ratta passi ka? nt. mitu kW ratas on? Milline linnasõit välja näeb? Teed mingi ringi lihtsalt, või punktist A punkti B? Ma millegipärast kardan linnasõitu kõige rohkem. :roll:
Kasutaja avatar

virkostein
Tsikkel: why ze
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas virkostein »

siller, palju sul see pull maksma läks?
Eat your veggies, little people

Siller

virkostein kirjutas:
siller, palju sul see pull maksma läks?
No pagan täpselt ei oska öelda, sügisel jäi mul asi pooleli siis nüüd siin kevadel võtsin natuke tunde juurde. Aga ma arvan kuskil 6500 kr sõit + ARK 1140 Kr

Siller

Luury kirjutas:
Kas enne eksamit kontrollitakse ratta passi ka? nt. mitu kW ratas on? Milline linnasõit välja näeb? Teed mingi ringi lihtsalt, või punktist A punkti B? Ma millegipärast kardan linnasõitu kõige rohkem. :roll:
Ei huvita see neid midagi niiväga see pass. Linnasõit nägi mul nii välja, et mul oli saatja küljes ja mulle lihtsalt öeldi, kuhu sõita.No ole endas kindlam, kui ikka õpetaja juba näeb et sa oskad piisavalt sõita siis ta tavaliselt seda ka ütleb sulle ja siis peaks sa teada et õige hetk on käes ja võid minna eksamitele. Rohkem on asi ka vedasmises. Näiteks täna tuli meie koolist (www.kaljuautokool.ee) eksamitele mina pluss veel kaks inimest. Mina ja see üks sai läbi, aga teine kukkus seal kohas läbi, kus toimusid mingid teetööd, mis viisid ta segadusse ja siis ta olnud tekitanud seal liiklusohtliku olukorra, mis tähendab et sa oled eksamil koheselt läbi kukkunud. :oops:
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Tehn.pass huvitab neid siis kui 25+KW, ehk siis ilma piiranguta lubasid teed.
Vähemalt minul kontrolliti siis enne sõite passis kilowatte.

Siller

CB500 kirjutas:
No jah ei vedanud siis sul. Põhjus miks seal täna ei kontrollitud kuna see autokool oli tuttav sellele eksamiandjale.

Luury

Lugemata postitus Postitas Luury »

Ma olen kusagilt kuulnud aga tahaks kindel olla..Kas enne eksami tegemist peab kindlasti koolis käima? Teooriat saab ise õppida. Sõita saab ka ise oskaja järelvalve all.

Siller

Luury kirjutas:
Ma olen kusagilt kuulnud aga tahaks kindel olla..Kas enne eksami tegemist peab kindlasti koolis käima? Teooriat saab ise õppida. Sõita saab ka ise oskaja järelvalve all.
Kui sul on eelnevalt mingi autokooli lõputunnistus käes siis saad jah minna ise ARK-i tegema jne. Aga kui autokoolis pole käinud ei saa minna ise ARK-i.
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Siller kirjutas:
CB500 kirjutas:
No jah ei vedanud siis sul. Põhjus miks seal täna ei kontrollitud kuna see autokool oli tuttav sellele eksamiandjale.
Ei olnud mul sest kontrollimisest sooja ega külma.. ja eksamid said tehtud ilma tuttavateta.
Kasutaja avatar

nitse

Lugemata postitus Postitas nitse »

päss kirjutas:
Aga kuidas nad siis selle teekonna paika panevad? Ütlevad sulle lihtsalt ja kogu lugu?

Edit: kui oma tsikliga minna, siis kuidas see arki saada?
Ise sõites see vist head tooni ei anna
Kõik sõidavad ise lubadeta oma ratastega kohale ja keegi ei vaata viltu. Ega seal ARK-s pole sellinne emmi kari nagu arvatakse, nad on ka inimesed ja suudavad asja mõistlikult võtta.

Minu bikel ei tahtnud keegi tehnilist passi ja KW-te kontrollida.

Raul

ARK eksam

Lugemata postitus Postitas Raul »

Käisin täna ARK-s sõidueksamit tegemas ja pean üllatusega mainima, et õppesõitudel läbielatu oli ikka tunduvalt raskem.
Platsil peale estakaadi käiguvahetus, siis pidurdus, jälle esimene sisse, siis käega suunda (vahet pole kuhu poole), siis kahekse (tegin vist 2,5 tk), aeglane sõit joonte vahel ja slaalomiga 5-6 posti vahelt tagasi. Kui see kõik tehtud, oli väike hämming, kuna eksaminaator oli platsilt juba oma putkasse kadunud ja keegi ei näidanud ka, mis tulemusega asi lõppes ja kas ikka lõppes.
Peale seda, kohe kui plats tehtud, panime linna ja seal olime vast 15 min. Kuna mina tegin linnasõidu viiest mehest esimesena, loodan, et ka teistel läks sama hästi. Peaasi on vabalt võtta ja sõidust mõnu tunda, siis ei hakka mõttetult tõmblema ja vigu tegema (loe: silmad tuleb ikka lahti hoida ja märke vaadata ja palju on abiks, kui sõidutunnid samadel teedel toimusid).
Edu.

chazz

Lugemata postitus Postitas chazz »

Olen kuulnud, et praegu pidid suhtelised pikad järjekorrad eksamiks olema. Ise teen autot ja ratast, seega peaks (kui hästi läheb) ratta load kätte saama 5 nädala pärast (auto eksamil järjekord 2 nädalat ja enne ei pidanud ratast teha saama. Ja siis ratta järjekord 3 nädalat). Kas sel juhul on ka võimalik mujal eksamit teha, kus järjekord lühem? Et ise valin ARKi, mitte nii, et Tallinnas koolis ja siis Harju ARK-is?

Siller

No vot ei oska öelda, kas saab mujal teha. Ise olen kuulnud et ei saa. Krt, kus siis nüüd see järjekord nii pikaks on kasvanud. :shock: :shock: Mina sain mingi nädalaga hakkama. Tõesti huvitav.

Raul

ARK eksamid

Eksami tegemise koht valitakse elukoha või kooli järgi. Kui kool Tallinnas ja elukoht samas, siis mujale ilma suurema sebimiseta (loe: mitteametlikult) ei lasta.
Mul läks täpselt nii: 17.05 ark teooria ja kui 20.05 läksin uuesti ARK-sse sõidueksami aega kinni panema, sain kuupäevaks 14.06 !!" Mine või lolliks, aga järjekord :shock: . Lunisin siis ARK tädi käest välja võimaluse, et ta helistab mulle, kui keegi ära vahelt kukub - ja helistaski 25.05, et saad 27.05 sõitma. Sigalahe :lol: .
Sõiduõpetaja kogemuste kohaselt aga suve peale järjekord ainult kasvab ...
Nii et kannatust ja sõidueksami aeg kohe kirja, kui teooria läbi !

chazz

Oh krt. Ja just sai sissekirjutuse L-Virumaalt Tallinna ümber tehtud :)

dubweiser
Tsikkel: bmw r1150 gs adventure

Lugemata postitus Postitas dubweiser »

tere!

Raul, äkki oskad kirjeldada seda teooria poolt, mis ARKis on. kui testiraamat selge ja ja ARK kodulehelt ka lahendatud, siis ei tohiks vist eriti üllatusi tulla?

Ja kuidas ta sõiduajal sulle siis neid käsklusi jagas, a-la teisest paremale ja siis kolmandast vasakule??

Siller

dubweiser kirjutas:
tere!

Raul, äkki oskad kirjeldada seda teooria poolt, mis ARKis on. kui testiraamat selge ja ja ARK kodulehelt ka lahendatud, siis ei tohiks vist eriti üllatusi tulla?

Ja kuidas ta sõiduajal sulle siis neid käsklusi jagas, a-la teisest paremale ja siis kolmandast vasakule??
Ei ole küll Raul.
Aga niimoodi et jah kui sa oled läbi lahendanud need testiraamatud ja ARK-i kodulehele teinud siis ei tohiks küll üllatusi tulla.

Raul

dubweiser kirjutas:
tere!

Ei taha küll kohe nii just foorumiga liitununa eriti õpetaja muljet jätta, kuid seda siiski tegema sunnib asjaolu, et lugesin samuti enne eksameid hoolega käesolevat foorumit ja millegipärast tundus, et kõigile eksamitel käinutele (ja selle läbinutele) tundub tagantjärgi kõik NII lihtne (arusaadav muidugi).

Nagu koolis teooriatundides väideti, piisas tõesti testiraamatust ja ark kodulehel olevatest testidest. Kuid - eriti kodulehel - jäävad ju vastused nii 3 korra läbilahendamise järel pähe ja tekib loomulik vajadus vastat juba ilma küsimust läbi lugemata. Enda praktika näitas ka, et lihtsad hooletusvead võivad kalliks maksma minna (seda mitte küll õnneks finaalis). Teiseks: nüüd lahendatakse ark teooria küsimusi arvutis ja see ei näe samasugune välja kui testide netiversioon (tekitab jälle veits kõhedat tunnet niigi närvilisel eksamil). Kuid olgem ausad - kes kooli 45 testiküsimust max 3 veaga läbi said, need üldjuhul (% ei mäleta) ark-s ei hävi. Nii et seda karta pole mõtet, et mingi nõme üllatus ees.

Sõidu ajal, kuna esindasin oma kooli ainsana, sõitis minu taga seesama kooli õpetaja oma autoga, tema kõrval ark-vend, kes edastas oma trajektoori soovid esialgu minu õpetajale, kes need siis läbi raadio mulle edasi andis. See oli tõsiselt hea ja rahustav, kuna eksaminaator võib ju teab mis pudi-keeles teksti välja ajada. Kolmandast vasakule - nii pikalt ette ikka ei öelda. Kokku sõitsin nii u. 15 min ainult (teoreetiliselt peaks 35).

chazz

Raul kirjutas:
Teiseks: nüüd lahendatakse ark teooria küsimusi arvutis ja see ei näe samasugune välja kui testide netiversioon (tekitab jälle veits kõhedat tunnet niigi närvilisel eksamil).
Väidetavalt pidi tänu sellele esimesel korral läbijate protsent suurem olema. Mine sa tea... :roll:
Kasutaja avatar

PsychoDad

Siin siis miskit head teoreetikutele.http://www.zone.ee/mustnotsu/ARK%20Liiklustestid.rar Klikkige ja sikutage. Soovitavalt parem hiire klahv ja save-target-as.

Siin siis testid millega KONTROLLIDA oma teadmisi, mitte pähe õppida. Ise kasutasin ja leidsin et head olid.

Päss @ teooria läbitud 26.05. Sõit ootamas 2.06.

Edit: mina selle www.ark.ee demo testide peale eriti ei lootnud. Esmaselt ikka LE selgeks, siis testiraamat ette ja sulepeaga kribama. Kui sellega piisav nii öelda tunne tekitatud siis hiirepoisiga klikkima. Eesmärk siiski asi selgeks saada mitte pähe tuupida
Minu arvamus selline.

P.S! Mul B olnud 8-10 aastat. Päris värskendav oli üle pika aja uuesti teooriat uurida. Tsipa värskem pilk liikluses. :D
Kasutaja avatar

PsychoDad

Viimased uudised:
1.Estakaad
2.Käega paremsuuna märguanne
3.Kaks kaheksat
4.Aeglane sõit
5.Slaalom

Mis edasi?

Variant 1:
Ratas järgmisele ja linnasõitu ootama
Variant 2:
Töinad mätta peal ja lähed 15 misna pärast uut aega kinni panema.

Peace
Päss

chazz

Oskab keegi öelda, et kui autokoolis on rattaga kõik korras, aga ainult autoga on veel vaja teha (eksamil kaks korda mingi ajuvaba viga), kas ma siis võiksin juba ARK-s hakkata ratta asju ajama? Või ei võeta enne juttule kui koolis kõik korras.

chazz@Käed juba nii sügelevad...

tormi15

Lugemata postitus Postitas tormi15 »

aga kui ma elan tallinna ligidal jüris kas mul on võimalik teha ka jüris sõidueksamit
Kasutaja avatar

|Maku|

Lugemata postitus Postitas |Maku| »

PsychoDad kirjutas:
Viimased uudised:
1.Estakaad
2.Käega paremsuuna märguanne
3.Kaks kaheksat
4.Aeglane sõit
5.Slaalom

Mis edasi?

Variant 1:
Ratas järgmisele ja linnasõitu ootama
Variant 2:
Töinad mätta peal ja lähed 15 misna pärast uut aega kinni panema.

Peace
Päss
Vabandan kohe OT pärast ette. Ma lugesin esimese hooga sinu 3 punktina "kaheksa õlut" :D:D:D

Üldiselt sa oled toonud välja õiged elemendid jah. Tegin ka ise hiljuti neid asju ja mulle ARK iniemene ütles, et selle baigiga sa neid asju ära ei tee ja pole hullu, kui natuke välja läheb. Imelikult kolmbel jäi igalt poolt ruumi üle :D
Life is full of surprises..
Kasutaja avatar

Tihver
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Tihver »

30. august pidin ARK eksamil tegema ainult 3 elementi: estakaad, kaks kaheksat ja slaalom. Võib-olla oli asi selles, et tegijaid oli 5-6 inimest ja ei tahetud palju aega kulutada kuna kõigil sama eksamineerijaga linnasõit.
Stark Varg EX

Inz

Lugemata postitus Postitas Inz »

Mul õnnestus reede teha teooria eksam ja kohe kolmapäeval sõit.
Teooria oli liig lihtne. Olin eelnevalt õtuti lahendanud küsimusi ja tegin 4 minutiga ära ja 0 viga.
Platsil oli järjekord järgmine:
1) Estakaat
2) kiirendamine ja käiguvahetus
3) käega paremsuund
4) kolm kaheksat
5) aeglane sõit

...ja siis kohe natukese aja pärast linna. Seal sõitsime 15-20 min...igatahes läks aeg nii kiiresti.
Kui ratta seisma jätsin ja nägin minu poolse autojuhi naeratavat nägu siis oli küll hea tunne. Eksam sooritatud.

Tasub ennast ette valmistada ja väike närv ei tee ka paha. Kutsub pigem korrale ja airab hoolikamalt sõita.

Olen aga kuulnud ka, et teinekord on järjekorrad jube pikad et saada sõidueksamile. Ju siis mul vedas :)

project

Lugemata postitus Postitas project »

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”