30.aprill 2005, Bikefest Season Opening
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 14 korda
- Tänatud: 25 korda
Ei riku nimi üritust ega meest ratas millega ta sõidab. Bikersi üritusel pole kunagi kedagi ratta tüübi tõttu mingil viisil represseeritud. Kui öeldakse et "suitsevad jaffid" palun võtke rivi lõppu, siis sellega on enamus päri - ei meeldi kellegil suitseva ratta taga töristada ja paratamatult hakatakse siis mõttetuid möödasõite tegema jne.
Bikefesti üritusel on hr. Vanega eskordist päris tõsiselt räägitud. Tulemustest ei tea aga lootma peab. Praktika näitab et maakonna politsei on enamasti vastutulelikum aga olgem ausad - seal ei valmista paraadi n.ö. turvamine erilisi probleeme ... no ei ole seal trammi- ja trollijuhte kes peavad enda pühaks kohustuseks kolloni kahestada või ka mõnel ratturil "üle varvaste" sõita ...
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Bikefesti üritusel on hr. Vanega eskordist päris tõsiselt räägitud. Tulemustest ei tea aga lootma peab. Praktika näitab et maakonna politsei on enamasti vastutulelikum aga olgem ausad - seal ei valmista paraadi n.ö. turvamine erilisi probleeme ... no ei ole seal trammi- ja trollijuhte kes peavad enda pühaks kohustuseks kolloni kahestada või ka mõnel ratturil "üle varvaste" sõita ...
terv
Kris.
Viimati muutis kris., 25 Apr 2005, 09:27, muudetud 2 korda kokku.
Riding with a King!
sõidust
Väga kohatu sõnavõtt kodanikult, kes väidab , et spontaansed nn paraadid on ok ja ainult sõitja oskustes kinni. Minu tagasihoidlik arvamus siiski eeldab seda, et sellised üritused ei peaks olema ellujäämis kursused. Ilmselt on mul lihtsalt nõrk närvikava (tundub, et veel paaril eelpool sõnavõtnul). Igal jugul endiselt tänu inimestele kes viitsivad üritusi korraldada
-
Veidi lisainfot paraadi kohta. Nagu eelnevalt välja lubatud (näiteks siin: http://www.roadspirit.ee/?%DCritused%26 ... on_Opening ) algab paraad 16:00. Alguses liigume mööda Paldiski maanteed kesklinna pole kuid enne tiheda liiklusega alale jõudmist keerame Mustamäe teele (sorry ekstreemsuste huvilised aga kesklinnas trügimine jääb erinevatel põhjustel ära ...). Vahepeal vahetame Mustamäe tee Sõpruse puiestee vastu ning liigume edasi Akadeemia teele. Sealt omakorda edasi Õismäel väike tiir ning tagasi Kakumäele.
NB! Kuna marsruut hetkel politseis kooskõlastamisel (jah, paraadi turvab politsei!) siis võib ette tulla väikesi muudatusi.
terv
Kris.
NB! Kuna marsruut hetkel politseis kooskõlastamisel (jah, paraadi turvab politsei!) siis võib ette tulla väikesi muudatusi.
terv
Kris.
Riding with a King!
Nüüd veel võiks selgeks teha, et kolonnis sõites mööda ei sõideta ja loodan, et et keegi ei solvu, kui kahetaktilised võiksid püsida terve aja kolonni lõpus (eelmisel kevadel bikersi paraadil oli jaffis vahepeal suht ees).
Tegelikult on Sauli jutus täielik point, võiks seekord ka kolonnis sõites seda "ühtekuuluvust" näidata.
Tegelikult on Sauli jutus täielik point, võiks seekord ka kolonnis sõites seda "ühtekuuluvust" näidata.
-
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Kas ainult mulle tundub, et see ühtekuuluvus paljus ongi üks suur sõnakõlks ja müüt mis heal juhul piirdub maanteel ja muljal käe tõstmisega?Intruder kirjutas:Tegelikult on Sauli jutus täielik point, võiks seekord ka kolonnis sõites seda "ühtekuuluvust" näidata.
Lugedes seda ja mõnda teemat veel tundub, et eri stiilide vahel mingist ühtekuuluvusest rääkida on heal juhul teema õhtulehe jaoks suuri sõnu teha. Tegelikult aga..ma arvan, et kõik teavad ja on kuulnud..kes sõidavad ainukese tõelise mootorrattaga planeedil, kes on kindlad, et ainult nemad oskavad sõita jnejne. Kõrvalt(paraadi)vaatajale ehk jääbki mingi mulje.. tegelikult aga...?
Kk
Tere ja toredat kevadet kõigile
Julgen väita seda, et kui keegi siin pahvatab välja selliseid sõnu, et kõik oskavad kolonnis sõita ja see pole mingi eriline või keerukas ettevõtmine, siis sry aga see inimene eksib päris tõsiselt. Sai käidud eelmisel aastal motokoolitusel, kus üheks harjutuseks oli just kolonnis sõit. peab ütlema, et alguses oli seal rivis ikka väga palju ebakõla - loomulikult tekitasin seda ka mina ise. Milles siis enamus vigu oli:
1) ei osata või ei taheta jälgida enda taga sõitvaid rattaid
2) ei panda tähele, kui keegi grupist maha jääb
3) valed kiirused, millest tulenevalt grupp pudiseb sõna otseses mõttes pilbasteks ja kolonni nagu polegi enam
jne jne
4) kolonnis ei sõideta teistest mööda ega pidurdata siis teis enina all järsult end seisma nii et tagaratas maast lahti .
Seega - kolonnis sõitu peaks harjutama ja ennast kurssi viima seal kehtivate reeglitega.
Tõsiselt kahju on, et ei saa ise sellele üritusele tulla ja keda kuidas asi välja kukub. Teistele soovin aga ilusat üritust ning ohutut kulgemist.
Julgen väita seda, et kui keegi siin pahvatab välja selliseid sõnu, et kõik oskavad kolonnis sõita ja see pole mingi eriline või keerukas ettevõtmine, siis sry aga see inimene eksib päris tõsiselt. Sai käidud eelmisel aastal motokoolitusel, kus üheks harjutuseks oli just kolonnis sõit. peab ütlema, et alguses oli seal rivis ikka väga palju ebakõla - loomulikult tekitasin seda ka mina ise. Milles siis enamus vigu oli:
1) ei osata või ei taheta jälgida enda taga sõitvaid rattaid
2) ei panda tähele, kui keegi grupist maha jääb
3) valed kiirused, millest tulenevalt grupp pudiseb sõna otseses mõttes pilbasteks ja kolonni nagu polegi enam
jne jne
4) kolonnis ei sõideta teistest mööda ega pidurdata siis teis enina all järsult end seisma nii et tagaratas maast lahti .
Seega - kolonnis sõitu peaks harjutama ja ennast kurssi viima seal kehtivate reeglitega.
Tõsiselt kahju on, et ei saa ise sellele üritusele tulla ja keda kuidas asi välja kukub. Teistele soovin aga ilusat üritust ning ohutut kulgemist.
Ma kah tervelt ühe ja ainsa korra kolonnis sõitnud ja mis arusaamiseni ma siis kohe esimestel sadadel meetritel jõudsin?
1) Ära tõmble! Ära siis kah tõmble, kui eesmine äkiliselt minema pühib. Võta tunduvalt kergema kiirendusega järgi ja jälgi olukorda. Kui näed ees troppima hakkab, pidurda pika maa peal ja tasakesi hoog maha. Selliselt ei teki tõmbluse võimendaumist tahapoole.
2) Jälgi pidevalt eesmise ja ka mitu ratast ettepoole piduritulesid. Katsu mitte järult pidurdada. Vajadusel tõmba pidurilinki nii vähe et pidurid ei rakendu, aga tuli küll. Siis on lootust, et tagumised valmistuvad kah juba varakult pidurdama.
3) Kui pidurdamiseks läheb, siis jälgi peeglitest tagatoimuvat ja igaks juhuks hoolitse selle eest, et sinu kõrval oleks piisavalt ruumi nendele, kes mingil põhjusel õigel ajal pidama ei saa. Ära unusta ka ettepoole vaadata
No ma ei tea..... olen ikka õigel teel oma muredega või?
Mulle vähemalt tundus, et kui mingi jama üldse tekkida saab, siis mingi kukkumine ja sellega järgnevalt massiline "selgasõitmine".
1) Ära tõmble! Ära siis kah tõmble, kui eesmine äkiliselt minema pühib. Võta tunduvalt kergema kiirendusega järgi ja jälgi olukorda. Kui näed ees troppima hakkab, pidurda pika maa peal ja tasakesi hoog maha. Selliselt ei teki tõmbluse võimendaumist tahapoole.
2) Jälgi pidevalt eesmise ja ka mitu ratast ettepoole piduritulesid. Katsu mitte järult pidurdada. Vajadusel tõmba pidurilinki nii vähe et pidurid ei rakendu, aga tuli küll. Siis on lootust, et tagumised valmistuvad kah juba varakult pidurdama.
3) Kui pidurdamiseks läheb, siis jälgi peeglitest tagatoimuvat ja igaks juhuks hoolitse selle eest, et sinu kõrval oleks piisavalt ruumi nendele, kes mingil põhjusel õigel ajal pidama ei saa. Ära unusta ka ettepoole vaadata

No ma ei tea..... olen ikka õigel teel oma muredega või?
Mulle vähemalt tundus, et kui mingi jama üldse tekkida saab, siis mingi kukkumine ja sellega järgnevalt massiline "selgasõitmine".
Suzuki GSX 750 Inazuma
nats teeb nalja muidugi see eesti oma wärk......
meie vingume juba mingi 100 liikmelisest kolonnist et oi kuidas on halb ja oi kuidas ikka on.....aga ärgem ära unustage,et näiteks usa-s on kokkutulekutel 100 000 ja enamgi ratast kolonni sokutatud
vot see on alles pähkel
kui eesti 100 peaga kolonni sõidus tuleb eraldi tunde võtta....siis ma ei tea mida peaks tegema et sõita kolonnis kus on 100 000 pead
siis peaks vist ise mootorrattaks hakkama ,et toime tulla...................aga tegelt eks ole asi ka natuke selles et on väga kirev tsikkli valik ju meilgi ja see raskendab asja........chopperid,riisiraketid,külghaagised,kavroovetsid,jawad,triked jne kõik koos nagu pudru ja kapsad..........ja proovi siis oma gabariite arvestada kui vasakul külgkorviga emmmmm ja teisel pool gaasi tuuritav superbike.......ning ees co normi 15 korda ületanud Jawa........
Kokku võttes kel närvi ja püsivust see tulgu ikka kolonni kah....üle jäänutele ei oskagi kohe midagi öelda........minge kelgutage lauluväljakul
meie vingume juba mingi 100 liikmelisest kolonnist et oi kuidas on halb ja oi kuidas ikka on.....aga ärgem ära unustage,et näiteks usa-s on kokkutulekutel 100 000 ja enamgi ratast kolonni sokutatud

Kokku võttes kel närvi ja püsivust see tulgu ikka kolonni kah....üle jäänutele ei oskagi kohe midagi öelda........minge kelgutage lauluväljakul

-
Teema algataja - Postitusi: 3558
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
ettepanek avamiste suhtes.
Kuna Flinti hakatakse kogunema kell 15 ja paraadistart on 16 ning bikersi kogunemine hakkab alles 17.00 siis võiks teha nii:
Koguneme 30.04.2005 14.30-st kuni 15.00 ni Järve Nestes. Välja sõidame u. kell 15.00 ja väikese ringiga siis Flinti. Seal saavad soovijad osa võtta sellest paraadist ja siis pärast igaüks ise vaatab kas jääb Flinti hooaega avama või läheb Bikersisse paraadile ja jääb sinna hooaega avama. Nii vist pekas kõik rahule jääma
motopaks
Kuna Flinti hakatakse kogunema kell 15 ja paraadistart on 16 ning bikersi kogunemine hakkab alles 17.00 siis võiks teha nii:
Koguneme 30.04.2005 14.30-st kuni 15.00 ni Järve Nestes. Välja sõidame u. kell 15.00 ja väikese ringiga siis Flinti. Seal saavad soovijad osa võtta sellest paraadist ja siis pärast igaüks ise vaatab kas jääb Flinti hooaega avama või läheb Bikersisse paraadile ja jääb sinna hooaega avama. Nii vist pekas kõik rahule jääma

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kolonni organiseerimine
Mul oleks küll mõned ettepanekud, kuidas kolonnis sõitmist korraldada:
1) maanteekapten -keegi kogemustega sõitja, kes kolonni veab, mitte liiga kiiresti, mitte liiga aeglaselt
2) selge ja kõvahäälne teada KÕIGILE kolonnis osalejatele, kuidas kolonn moodustatakse. tavaliselt kaks rida, aga mis ei ole kunagi selge - kas kõrvuti või malelauas. Mögafoniga kõigile karjuda.
3) milline pikivahe tuleb hoida - kas kaks, kolm, neli tsiklit. MÖGAFONIGA karjuda kõigile
4) tuletada meelde, et kehtib parema käe reegel - paremal pool sõitja lastakse enne läbi
5) karjuda kõigile mögafoniga kõrva, et ei mingeid möödasõite
6) kolonni moodustamisel tuleks lasta klubidel punti võtta, kasvõi järjest välja hõigates
7) suitsevad rattad kõige lõppu
NB! Kes ei taha korralikult sõita - Bikers Pubi reklaamib, et neil on "OUTLAW PARAAD" kesklinnas! Mulle meeldib sõita heas kolonnis ja tunda ühtekuuluvust ja õlatunnet. Mina sõidan Flinti kolonnis. Muide, organiseeritud jõud on palju mõjusam, kui laamendav ....
1) maanteekapten -keegi kogemustega sõitja, kes kolonni veab, mitte liiga kiiresti, mitte liiga aeglaselt
2) selge ja kõvahäälne teada KÕIGILE kolonnis osalejatele, kuidas kolonn moodustatakse. tavaliselt kaks rida, aga mis ei ole kunagi selge - kas kõrvuti või malelauas. Mögafoniga kõigile karjuda.
3) milline pikivahe tuleb hoida - kas kaks, kolm, neli tsiklit. MÖGAFONIGA karjuda kõigile
4) tuletada meelde, et kehtib parema käe reegel - paremal pool sõitja lastakse enne läbi
5) karjuda kõigile mögafoniga kõrva, et ei mingeid möödasõite
6) kolonni moodustamisel tuleks lasta klubidel punti võtta, kasvõi järjest välja hõigates
7) suitsevad rattad kõige lõppu
NB! Kes ei taha korralikult sõita - Bikers Pubi reklaamib, et neil on "OUTLAW PARAAD" kesklinnas! Mulle meeldib sõita heas kolonnis ja tunda ühtekuuluvust ja õlatunnet. Mina sõidan Flinti kolonnis. Muide, organiseeritud jõud on palju mõjusam, kui laamendav ....
Täitsa perrses kuidas loobitakse teisi kividega ja kiideldakse, et vot mina olen köige ägedam . türi kus käib ka närvidele üldistamine.
kolonnis söiduga ei saa hakkama motomatkajad.....?
kui on organiseeritud kolonn politsei eskordiga , siis on max kiirus 50 kmh ja keegi ei kihuta eest minema sajaga .
selline tunne on, et müü ratas maha,siis ei pea nende nömedate ratturite seltskonda kuuluma .
pange pölema oma ....
kolonnis söiduga ei saa hakkama motomatkajad.....?
kui on organiseeritud kolonn politsei eskordiga , siis on max kiirus 50 kmh ja keegi ei kihuta eest minema sajaga .
selline tunne on, et müü ratas maha,siis ei pea nende nömedate ratturite seltskonda kuuluma .
pange pölema oma ....
....rahunege maha..........kes tahab see läheb ja kes ei taha see ei lähe kolonnis...........olgem ausad, kõik kes kolonni ronivad ei oska seal sõita ja seega tuleb tõesti enne sõitu tähtsamad reeglid üle röökida.....aga see ei tohiks olla mingi tüli põhjuseks.........kaherattalised peaks kokku hoidma.
edu orgun tiimile.
----------------------
pepsit juustu ja vabadust
edu orgun tiimile.
----------------------
pepsit juustu ja vabadust
K2bi.....kahjuks ei ole võimalik suurte kogunemiste puhul igale osavõtjale eraldi testi teha kas ta oskab kolonnis sõita või mitte.....seega on tarvilik teha üldistusi toetudes eelmiste aastate kogemustele ja /või väljakujunenud tavale..........seega kui ma väidan, et kolonni sattub ka juhmardeid kes seal liigelda ei oska siis see on küll üldistus kuid mitte mõtetu..........mõtetu on oma emotsioone väljendada sõnadega nagu türi !?!?!? (mida see üldse tähendab?) ja kasutada tähtede asemel numbreid (kas kabi või käbi ??? )....seega veel kord ...........rahuneme nüüd maha ja katsume edaspidi midagi konstruktiivset kirja panna.......K2bi kirjutas:türi
hakkab jälle otsast peale see üldistamine.
täitsa möttetu .
Minul vist vedas sellega, et elu esimese paraadisõidu tegin Saaremaal Õllemotol ja sain sellest positiivse emotsiooni kogu suveks. Keegi ei arutanud, ei vaielnud ja asi sujus super hästi. Ise veel mõtlesin (roheline sõitja nagu ma olen), et küll see mitmesajane motojõuk liigub nagu üks suur sõbralik pere.
Ehk siit moraal - nautigem päikest, seltskonda, tsiklite urinat ja ilusat hooaja algust.
Ehk siit moraal - nautigem päikest, seltskonda, tsiklite urinat ja ilusat hooaja algust.

Kolonnil on ametlik politseieskort
Ja olgu siinkohal veel üle korratud, et Flintist algav paraad on saadetud/juhitud politseieskordi poolt ja Vanega kooskõlastatud.
Kiitkem korraldajaid, kes võtsid vaevaks ja tegid ära!!!
Kiitkem korraldajaid, kes võtsid vaevaks ja tegid ära!!!
Tahaks sabale...
Kuna tsikkel veel hiiumaal, siis on oodatud paraadi ajaks tagaistme pakkumised, kiiver olemas... 

-
Veel veidi lisainfot (eriti neile kes plakatit pole näinud): http://www.roadspirit.ee/?%DCritused%26 ... on_Opening
Seal kirjas ka konkreetne info vanusepiirangu kohta.
terv
Kris.
Seal kirjas ka konkreetne info vanusepiirangu kohta.
terv
Kris.
Riding with a King!
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 378 korda
- Kontakt:
mnjah.morris kirjutas:Mingi mõttetu flame on nüüd sellisest asjast üles tõmmatud ... minge parem sõitke ringi .. mis te pirisete .. või jooge õlut ja ärge sõitke
täna jäi bikers pubis silma, kuidas 4 meest jõid õlut ja siis läksid sõitma

siit biker.ee'st nad vist polnud, aga this shit really blows.
saba
ma landin ka vaikselt saba kui kelleskil oleks sabakoht üle oleks tänulik:) st selline mis mind kannab ka ic
a kui ei õnnestu siis mõnusat paraadi kõigile!
a kui ei õnnestu siis mõnusat paraadi kõigile!
Viimati muutis kitu, 29 Apr 2005, 16:49, muudetud 1 kord kokku.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.