Pisut pikemalt PayPalist
Moderaator: Moded
Re: Pisut pikemalt PayPalist
Kui mul oodata on kannatanud, siis teen umbes 30 päeva juures müüjale teate, et pakki pole. Mõni kannab kohe raha tagasi, mõni otsib pakki, mõni keerutab ja vingerdab.
Ja kui lahendust (pakk laual või raha kantud) 43. päevaks pole, annad paypali probleemi sisse. Seejärel hakkab juba teine tähtaeg tiksuma.
Kui pakutakse ebayst ostetud paki uuesti saatmist, ära aktsepteeri, kui selle tõenäoline kohale jõudmise aeg ületab 45 päeva alates ostu sooritamisest. Siis on parem teha uus ost.
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Hurt kirjutas:DHL-il vist käib asi nii, et saatja annab oma paki Deutsche Posti kätte, nemad omakorda kasutavad allhanke korras DHL-i või vastupidi ja kui pakk jõuab Eestisse, siis antakse see Eesti Posti kätte ehk et DHL on transportija ja Eesti Post ning Deutsche Post on vedajad.
Igal teenusepakkujal on ikka mitu erinevat teenust, erineva hinna ja kiirusega. DHL-il on näiteks Weltpacket ja Europacket (küllap neid on veel aga mul just nende 2-ga kogemus). Üks neist tuleb nii, nagu sa kirjutasid - meie kohalik DHL ei puutu üldse asjasse. Teine variant on see, et DHL-i kuller toob sulle paki.
Minu kogemus (Saksa näitel) ütleb, et need 2 eri teenust jõuavad Eestisse suht sama ajaga, 5-7 nädalapäeva tavaliselt. Aga see "DHL-i variant" - ilma Eesti Postita - meeldib mulle tunduvalt enam sest neid pakke saab normaalselt träkkida ja DHL-i kuller on üldse asjalikum kui meie riigifirma inimesed, kes kipuvad mu pakke valvelauda jätma, allalastud tagaluugil vihma kätte jätma (viimane juhus) ning ei saa 10-20 kg paki hoonesisese logistikaga hakkama. Ühesõnaga DHL on nagu kuller olema peab aga EP mees on tüüpiline autojuht
.
-
mx77
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
Hurt kirjutas:mx77 kirjutas:DHL ongi mingi mõtetu firma. Mul tuli ka hiljuti pakk nendega paari päevaga sai trakingust vaadtud, et mingist Ida-Saksa terminalist on sihtriigi poole teele pandud ja siis nädal aega täielikku vaikust. Ja tegemist oli lennupostiga!!! Head lennukid neil küll ikka, mingi AN-2 metsavahi moodi vist.
Aga sinu puhul tasuks paluda kliendil teha DHL-ile ametlik paki otsingutaotlus ja kui see 45 päeva hakkab ikka kätte jõudma, siis Paypal-i claim sisse. Sest kullerfirmaga saab ainult saatja asjatada ja hüvitist nõuda.Olen sama müüja (üks suur netipood) käest tellind probleemideta mitmeid kordi ja kasutanud just DHL-i sest hind on võrreldes UPS-iga soodsam. Ma ei tea kuidas UPS-i skeem on üles ehitatud aga DHL-il vist käib asi nii, et saatja annab oma paki Deutsche Posti kätte, nemad omakorda kasutavad allhanke korras DHL-i või vastupidi ja kui pakk jõuab Eestisse, siis antakse see Eesti Posti kätte ehk et DHL on transportija ja Eesti Post ning Deutsche Post on vedajad. Nii ma sain vähemalt aru kui helistasin DHL eestisse ja öeldi et oi ei see pakk on saksa postiga saadetud nemad ei saa emmigi teha las saatja uurib postist ise.
Tegelt ei ole mul kahtlustki et kui pakk on kuuevarbalistel kaotsi läinud, siis postitab müüja uue paki ja tõenäoliselt lisab sinna ka vabanduseks mingi meene. Lihtsalt tahtsin teada, mis optionid mul on. Võib olla tõesti proovin järgmise tellimuse UPS-iga siia saada, nii vahelduse mõttes. Äkki on pointi mõni eur (vahe on 25%) rohkem maksta ja muretumalt elada.
Kuna Eesti DHL ei teadnud asjast midagi, siis järelikult on tegelikult tegemist Deutsche Post teenusega, ja välispakke veab edasi küll DHL, aga sisuliselt on tegemist tavaposti teenusega ja Eestis toob sulle paki kätte Eesti Posti kuller või läheb EP kandekeskusesse.
Päris DHL teenus kannab nime Express, sellel on teine (pikem) tracking number ja seda trackib ka Eesti DHL. Paki toob sulle kätte DHL kuller.
See DP/DHL ühisteenus ongi viimasel ajal väga viletsaks läinud, sest tundub et DHL ostab vist omakorda teenust allhanke korras sisse ja idapoolsetes terminalides on bardakk. Isegi Hermes ja muud no-name teenused on paremad sama hinna eest.
mx77 kirjutas:Kuna Eesti DHL ei teadnud asjast midagi, siis järelikult on tegelikult tegemist Deutsche Post teenusega, ja välispakke veab edasi küll DHL, aga sisuliselt on tegemist tavaposti teenusega ja Eestis toob sulle paki kätte Eesti Posti kuller või läheb EP kandekeskusesse.
Päris DHL teenus kannab nime Express, sellel on teine (pikem) tracking number ja seda trackib ka Eesti DHL. Paki toob sulle kätte DHL kuller.
See DP/DHL ühisteenus ongi viimasel ajal väga viletsaks läinud, sest tundub et DHL ostab vist omakorda teenust allhanke korras sisse ja idapoolsetes terminalides on bardakk. Isegi Hermes ja muud no-name teenused on paremad sama hinna eest.
Kus juures jahh jutt jumala õige. Ei viitsind varem süveneda aga mustvalgel kirjas et DHL (Deutsche Post)
Kuigi ühe korra on toonud ka DHL-i kuller paki ukse taha ei teagi miks. Kui trackingut jälgida, siis varasemalt on 2-3 sammu olnud aind enne kui kohal. See vahepeatus Lätis on esmakordne. Aga saab näha, mis sest tuleb. Õnneks on veel järvedel jää ja vee alla ei pääse, seega pole ka kiiret mandiga mida ootan.
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
mx77 kirjutas:Kuna Eesti DHL ei teadnud asjast midagi, siis järelikult on tegelikult tegemist Deutsche Post teenusega, ja välispakke veab edasi küll DHL, aga sisuliselt on tegemist tavaposti teenusega ja Eestis toob sulle paki kätte Eesti Posti kuller või läheb EP kandekeskusesse.
See DP/DHL ühisteenus ongi viimasel ajal väga viletsaks läinud, sest tundub et DHL ostab vist omakorda teenust allhanke korras...
Ekspress on DHL-i KULLERteenus. Neil on ka aeglasemad-odavamad teenused. Ladustamine näiteks on eriti aeglane
. Kõik pakkujad on oma teenuseid arendanud, mitmekesistanud. Kõige lihtsam on seda teha allhankijaid kaasates. DHL-i näitel saad sa osta kullerfirmast ka aeglase teenuse. Ja ilmselt saad ka tavaekspedeerija käest kullerteenust (kui su mahud on sellised, et neil on huvi pakkuda). Suurele kliendile on see mugav. Kuidas ja kustkaudu tarneahel tegelikult käib, seda kliendile ei öelda - pole vahet, mis värvi kass on. Peaasi, et hiiri püüab. Mul on küll täiesti savi, kas mu pakk lendab lennukis (ning enne ja pärast lendu uneleb erinevates terminalides/vaheladudes) või sõidab rekkas (mida ekspedeerijad omavahel kutsuvad lennuautoks
) A->B vahepeatusteta. Ikka lõplik tarneaeg ja hind on need, mis loevad.
-
mx77
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
bitter kirjutas:mx77 kirjutas:Kuna Eesti DHL ei teadnud asjast midagi, siis järelikult on tegelikult tegemist Deutsche Post teenusega, ja välispakke veab edasi küll DHL, aga sisuliselt on tegemist tavaposti teenusega ja Eestis toob sulle paki kätte Eesti Posti kuller või läheb EP kandekeskusesse.
See DP/DHL ühisteenus ongi viimasel ajal väga viletsaks läinud, sest tundub et DHL ostab vist omakorda teenust allhanke korras...Ekspress on DHL-i KULLERteenus. Neil on ka aeglasemad-odavamad teenused. Ladustamine näiteks on eriti aeglane
. Kõik pakkujad on oma teenuseid arendanud, mitmekesistanud. Kõige lihtsam on seda teha allhankijaid kaasates. DHL-i näitel saad sa osta kullerfirmast ka aeglase teenuse. Ja ilmselt saad ka tavaekspedeerija käest kullerteenust (kui su mahud on sellised, et neil on huvi pakkuda). Suurele kliendile on see mugav. Kuidas ja kustkaudu tarneahel tegelikult käib, seda kliendile ei öelda - pole vahet, mis värvi kass on. Peaasi, et hiiri püüab. Mul on küll täiesti savi, kas mu pakk lendab lennukis (ning enne ja pärast lendu uneleb erinevates terminalides/vaheladudes) või sõidab rekkas (mida ekspedeerijad omavahel kutsuvad lennuautoks
) A->B vahepeatusteta. Ikka lõplik tarneaeg ja hind on need, mis loevad.
Mis sa tahtsid nüüd öelda? Et umbes nagu Arnold Rüütel, et kaubad liiguvad hulgakaupa ja suurel kiirusel?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.