Õnnetused mootorratastega

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Tõnis
Tsikkel: Suzuki Marauder
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Tõnis »

cool200 kirjutas:

kui liiv maas ja puud jne--sõita tuleks ettevaatlikumalt=aeglasemalt--kui miskit juhtubikkagi,
valesti valitud sõidukiirus ja olukorra alahindamine :D

Enamasti ju liiv maas ootamatult. Siis võiks juba öelda et sõida alati 30-ga, äkki on liiv maas ja kui ei sõida siis rikud ohutu sõidu midaiganes.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1100 korda
Tänatud: 1122 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Tõnis kirjutas:

Enamasti ju liiv maas ootamatult. Siis võiks juba öelda et sõida alati 30-ga, äkki on liiv maas ja kui ei sõida siis rikud ohutu sõidu midaiganes.

No ma valisin selle liiva näite siia ikka väga spetsiaalselt - kuiv tee ja liiv peal ning ei märka seda õigeagselt, siis suhteliselt sõltumata sõidukiirusest võib ikka nalja saada... Seega tee mis tahad, liiklusõnnetuse korral oled igal juhul süüdi ja maksad trahvi nii või teisiti, kas nii?

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

no nii,
kui oled autojuht ja tsikkel sõidab tagant sisse ja pagasnik sodi,
tuleb vend ja ytleb sorry ja hakkab sulle mingit liiva juttu ajama--no kamoon :D

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)

Sukusuku
Tsikkel: Viffer ja Kawa
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Sukusuku »

Tippmootorrattur viidi MM-etapilt otse haiglasse (mitte eestlane)
http://sport.postimees.ee/584974/tippmo ... haiglasse/

Teed korda Eestis.
Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

cool200 kirjutas:

no nii,
kui oled autojuht ja tsikkel sõidab tagant sisse ja pagasnik sodi,
tuleb vend ja ytleb sorry ja hakkab sulle mingit liiva juttu ajama--no kamoon :D

aga kas seda liiv teel asja ei anna teehooldaja kraesse saata?

Pilt

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Piipz kirjutas:

on paar juhtumit, kus ei ole, Vane ükskord seletas, et kui keegi ronib sulle ette ja pidurdab (röövib sult pikivahe), siis on tema süüdi. Ainuke jama, et seda hiljem tõestada on raske, protsess on pikk ja kui tunnistajaid ei ole, võid ikkagi süüdi jääda.

No mu juhtum umbes selline ongi. Ma olen targem ja annan järele, ei viitsi mina AS EV kohtusüsteemiga rinda enam pista, mul üks kogemus perekonnas juba on, kus vastaspoole dokumentidega vassimise ja (tõestamatu) altkäemaksuga kohtuotsus meie kahjuks kaldus. Vähemalt on mul tollest ajast tallel ametlik paber, kus kinnitatakse, et "kohus ei peagi erapooletu olema"..

Lihtsalt foorumis kõvatamise mõttes pean konstateerima, et tuleviku tuleb vist selliseid "maanteel parkijaid" füüsiliselt kohapeal noomitama hakkama, et järgmised tsiklistid ja teised kaasliiklejad ikka terveks jääks :P
Mitte et ma seda reaalselt viitsiks tegema hakata, aga kui tulevikus tööd enam pole, siis on ju vigilante elukutse ka täitsa põnev :mrgreen:

Ahjaa, mu "armastus" umbkeelsete tšortide suhtes sai veits kütet ka juurde :nono:

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

Päris mitu liigub ka selliseid saane, millel tagumistest tuledest hõõgub healjuhul üks numbrituli ja kui see tont pidurdab ja tal tagant sisse õmbled nii et tuled ribadeks, siis tõesta, et tuled ei põlenud :mrgreen:

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

selle pealt on ühe enam mõttes endalegi soetada mingi pardakaamera, et vajadusel filmid üles autosõidud ja kui vaja viskad rattale ümber selle :?:

Ja see tulede teema on hetkel väga aktuaalne, ehk vaatavad biker.ee kasutajadki oma neljarattaliste esi ja tagatuled enne täitsa pimedat aega üle... Üsna tihti on näha sõidukeid mille tagatuledest vaid unistus alles on.

virxx

Lugemata postitus Postitas virxx »

Kri§to kirjutas:

selle pealt on ühe enam mõttes endalegi soetada mingi pardakaamera, et vajadusel filmid üles autosõidud ja kui vaja viskad rattale ümber selle :?:

Ja see tulede teema on hetkel väga aktuaalne, ehk vaatavad biker.ee kasutajadki oma neljarattaliste esi ja tagatuled enne täitsa pimedat aega üle... Üsna tihti on näha sõidukeid mille tagatuledest vaid unistus alles on.

https://www.riigiteataja.ee/akt/13335732
2) Valge ajal võib lähitulede asemel kasutada päevatulesid. Päevatuled võivad põleda ilma ääre- ja numbrituledeta.

Kusjuures praegu nn uutel autodel kasutades päevatulesid, ei põlegi enam taga numbri ega ääretuled.

Yamaha Virago XV535 ´96
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02
Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

-PitBull- kirjutas:

Päris mitu liigub ka selliseid saane, millel tagumistest tuledest hõõgub healjuhul üks numbrituli ja kui see tont pidurdab ja tal tagant sisse õmbled nii et tuled ribadeks, siis tõesta, et tuled ei põlenud :mrgreen:

Tegelikult pole keeruline tõestada, kas purunenud tuli põles või mitte :ner:

Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx

Lugemata postitus Postitas Schizo »

macintosh kirjutas:
Nuki kirjutas:

Liiklusõnnetuse põhjustamine kas siis valesti valitud sõiduvõtete ja -kiiruse või tähelepanematuse tõttu. Endal kah selline kogemus. Kuna endal load olid hoiul, siis naine sõitis ja istusin kõrval. Talvel libedaga sattus külglibisemisse ning juhi uksega puusse. Naisel vaagnaluu murd ja niigi õnnelikult läks. Aga sai veel trahvi ka, kuigi maaomanikul, ( see kelle puusse me sõitsime ) mingeid pretensioone polnud ning riigivara kahjustada ei saanud, väänati ikka ära. (togi)

Seadus ütleb:
§ 223. Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamine
/b Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest, kui sellega on tekitatud teisele isikule varaline kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustus, – karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.

Juhe na lühike. Ma ikkagi ei saa aru, milliseid liiklusnõudeid täpselt ikkagi rikuti.

minu juhe oli sama lühike. ainuke, kellele tervisekahjustuse tekitas, oli iseendale ja varalist kahju ei olnud muud, kui minu auto.

Never ride faster than your Angel can fly!
Kasutaja avatar

kaoz
Tsikkel: BMW R850R

Lugemata postitus Postitas kaoz »

Üks kaherattaline oli täna hommikul 7 paiku Laagris vasakpööret teinud bussile küljepealt sisse sõitnud. Statoili ees. Buss oli eeldavasti linna sisenevalt suunal tulnud ja kaherattaline väljuval suunal....
2 kiirabi oli kohal. Ilm vihmane, tee märg, libe ja hämargi veidi alles.

Keegi teab midagi?

Olevik: BMW R850R
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind

elju

Lugemata postitus Postitas elju »

kaoz kirjutas:

Üks kaherattaline oli täna hommikul 7 paiku Laagris vasakpööret teinud bussile küljepealt sisse sõitnud. Statoili ees. Buss oli eeldavasti linna sisenevalt suunal tulnud ja kaherattaline väljuval suunal....
2 kiirabi oli kohal. Ilm vihmane, tee märg, libe ja hämargi veidi alles.

Keegi teab midagi?

Sõitsin ise ka sealt mööda - paistis roller olevat. Bussi klaasis oli väga kole kiivriga kokkupõrkest tekkinud auk...
Rohkemat ei tea.

kalleu
Tsikkel: on
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 75 korda

Lugemata postitus Postitas kalleu »

Romka: kirjutas:

Tean tuttavat naisterahvast kes põrutas maanteel tee servas seisnud autole tagant sisse, kuna ta arvas et see auto sõidab.

Ikka juhtub. Aastaid tagasi suutis töökaaslane tööautoga keset tühja valgustatud tänavat teeääres seisvale autole pihta saada. Õnnetu omanik kommenteeris hiljem, et oli pärast südaööd Tartus Vaksali tänava äärde auto ära parkinud ja vaadanud veel, et tänav jumala tühi - mitte üht autot. Astus siis autouksest välja, jõudis paar sammu eemale kui kuulis, et kuskilt kaugelt üks tuleb hullu vilega. Nägi, et kaugusest tuleb täpike. Täpike muutus järjest suuremaks ja suuremaks ning sõitis siis täiega tema tee äärde pargitud autole täpselt keskele tagant sisse.

Kasutaja avatar

Snuffit
Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Snuffit »

Nuki kirjutas:
macintosh kirjutas:
Nuki kirjutas:

Liiklusõnnetuse põhjustamine kas siis valesti valitud sõiduvõtete ja -kiiruse või tähelepanematuse tõttu. Endal kah selline kogemus. Kuna endal load olid hoiul, siis naine sõitis ja istusin kõrval. Talvel libedaga sattus külglibisemisse ning juhi uksega puusse. Naisel vaagnaluu murd ja niigi õnnelikult läks. Aga sai veel trahvi ka, kuigi maaomanikul, ( see kelle puusse me sõitsime ) mingeid pretensioone polnud ning riigivara kahjustada ei saanud, väänati ikka ära. (togi)

Seadus ütleb:
§ 223. Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamine
/b Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest, kui sellega on tekitatud teisele isikule varaline kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustus, – karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.

Juhe na lühike. Ma ikkagi ei saa aru, milliseid liiklusnõudeid täpselt ikkagi rikuti.

minu juhe oli sama lühike. ainuke, kellele tervisekahjustuse tekitas, oli iseendale ja varalist kahju ei olnud muud, kui minu auto.

Suht hull ju. Ei julge talvel sõitma minnagi varsti. Sõidad kraavi libedaga ja saad siis trahvi selle eest et kraavi sõitsid. Normaalne asjaajamine meil ikka siin :wack:

Kasutaja avatar

TarmoM
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

Ah mida te undate. Ma tagurdasin kunagi iidsetel aegadel ühele taksojuhile parklas sisse (kusjuures ise olen siiani veendunud, et ta sõitis mulle sinna taha vahetult enne kui ma liikuma hakkasin, sest ma olen kindel, et vaatasin peeglit, aga see selleks) ja tänutäheks võeti mul kaheks kuuks load ning peale karistust tühistati need. Jah, tühistati. Ehk siis pidin otsast peale tegema kõik. Ilmselt mängis oma osa see, et tollal oli mul veel vahtraleht akna peal.

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.
Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

Krt küll,mina sõbraga lendasin autoga üle katuse,sõbral vahtraleht peal.Peatuda keegi ei viitsinud aga politseid kutsuda küll.Tulid,küsisid kas kõik korras anti puhuda ja läksid tagasi linna.Linnast oli 25km.

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

TarmoM
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

no aitäh, nüüd olen ma jälle veendunud, et ma sattusin mingi kibestunud komisaari otsa, kes minu peal mingeid oma probleeme välja elas. peale seda olin lubadeta mingi 3 aastat vist, lihtsalt ei tahtnud sinna eksamile minna. otsest vajadust ka polnud ülikoolis auto järele.

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.

tomlr

Lugemata postitus Postitas tomlr »

kilx kirjutas:

Mitmikavariis sai viga mootorrattur

Mootorratta juht toimetati Tartu Maarjamõisa haiglasse ja mootorratta tagaistmel viibinud 26aastane Diana toimetati Viljandi haiglasse.

juht suri

Kasutaja avatar

tali
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Kuulsin seda äärmiselt kurba uudist juba hommikul. R.I.P. Mis kurat mõlgub küll sellise juhi peas, kes vasakpööret tehes ei lase vastutulevat sõidukit läbi?! :evil: :wack: Eile kaks sellist laksu tsiklitega, türi küll!

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Kasutaja avatar

Virx123

Lugemata postitus Postitas Virx123 »

GS 500 E -> GSX750->Yamaha 1200 Streetfighter -> ZX9R fighter

Aspelund
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

See on ikka imekspandav, millist emotsionaalset põllurammu kokku monteeritakse ja eetrisse paisatakse...

kopu
Tsikkel: KTM 250 EXC-F

Lugemata postitus Postitas kopu »

Olles ise kaks sarnase skeemiga pauku läbi elanud ei jäägi muud üle kui tunnistada et kuradima palju õnne on olnud. Kehv lugu tookord.

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Kas keegi oskab öelda, et kas mootorrattur sai oma tõsised vigastused esimesest kokkpõrkest või jäi ta ka sellele Volvole ette ?

Väga jõhker õnnetuse vahetult enne hooaja lõppu.

Kaastunne omakstele

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

See pole esimene ega kahjuks ka viimane kurb õnnetus mootorrattaga ,mille reg.nr. viimane number on "4"!

Kasutaja avatar

Virx123

Lugemata postitus Postitas Virx123 »

Thesaarlane kirjutas:

Kas keegi oskab öelda, et kas mootorrattur sai oma tõsised vigastused esimesest kokkpõrkest või jäi ta ka sellele Volvole ette ?

Kaastunne omakstele

Vigastused sai esimesest kokkupõrest

GS 500 E -> GSX750->Yamaha 1200 Streetfighter -> ZX9R fighter
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1100 korda
Tänatud: 1122 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Thesaarlane kirjutas:

Kaastunne omakstele

Video andmetel sai ta löögi vaid esimselt autolt.
Taas näide sellest, et me oleme autodele nähtamatud.
Väga kurb. Kaastunne.

See pole esimene ega kahjuks ka viimane kurb õnnetus mootorrattaga ,mille reg.nr. viimane number on "4"!.

Mis selle neljaga siis valesti on? Mul ka viimane number "4"...

Viimati muutis Macintosh, 05 Okt 2011, 16:37, muudetud 3 korda kokku.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas argoa »

Thesaarlane kirjutas:

...

Vastus on ülevalpool toodud reporteri lõigus: volvo sai pihta vaid teisele sõiduautole. Napilt jä mootorrattur kõrvale...

Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Tuono kirjutas:

See pole esimene ega kahjuks ka viimane kurb õnnetus mootorrattaga ,mille reg.nr. viimane number on "4"!

Mis värk selle "4" on ?

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Number nelja loetakse aasiamaades surma numbriks, kuna selle numbri hääldus on sarnane sõnale surm.
Wikipedia:
Number 4 (四; accounting 肆; pinyin sì) is considered an unlucky number in Chinese because it is nearly homophonous to the word "death" (死 pinyin sǐ). Due to that, many numbered product lines skip the "4": e.g. Nokia cell phones (there is no series beginning with a 4),[6] Palm[citation needed] PDAs, Canon PowerShot G's series (after G3 goes G5), etc. In East Asia, some buildings do not have a 4th floor. (Compare with the Western practice of some buildings not having a 13th floor because 13 is considered unlucky.) In Hong Kong, some high-rise residential buildings literally miss all floor numbers with "4", e.g. 4, 14, 24, 34 and all 40–49 floors, in addition to not having a 13th floor. As a result, a building whose highest floor is number 50 may actually have only 35 physical floors.

Ma ei usuks seda väga, üleeelmisel mootorrattal oli number 74, eelmisel oli numbriks 44. Ebausk. Samamoodi sattuvad avariisse ka muude numbritega siklid.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Suletud

Mine “Vaba teema”