algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Lugemata postitus Postitas bitter »

Mella: defineerime siis vale ja õige suuna või? :) Minu omad on horisontaalasendist 30° allapoole. Kaitsed on sätitud nii, et heebel jääks kaitse keskele või nõks ülespoole. Ehk kaitse on nõksu allpool, et siduri õlivollat vähem pingestada. Võimalik, et 1-käigu kukkumistel on hoog nii väike, et kaitse ei jõua end ära keerata.

Creativ: pehmete kaitsmetega ja pehmesse liiva kukkudes pole lenksu või kahvlit vaja olnud õgvendada, thnx.

Overboost: tulevad küll kõne alla nagu ka mainisin. Kuigi tegelt on võimalik ka selline puruks kukkuda.

matti: teflonteip on päris libe, kummiga ei võrdleks. Mul ongi nii pandud, et saan suht kergelt heeblit liigutada sõidu ajal. Palju rohkem seal lahti keerata ei anna, hakkab varsti ise alla kukkuma.

Siil: on tõesti sama heebel juba 3x keevitatud.

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

keera heebli klamber 7Nm kinni. Minul enamusel kordadest ei keera heebel kusagile. 1x on keeranud vertikaalselt alla.
Sa äkki hoiad kukkumisel tsiklit kinni ja sellega tekitad lisamassi?

Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

Enda arvates mitte. Eemaldume üksteisest kiirelt nagu teadagimis tite ihust :).

Nihutan heeblit sissepoole, lasen veel nõks lõdvemale ja lasen käekaitseid ka lõdvemale. Siiani olid võimalikult kinni keeratud. Ja muretsen ühe uue heebli lisaks.

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas HRQ »

Selle kolmanda käigu pärast seal Männiku tankoka sirgel ära põe, ma sõidan kah teisega (13 x 50 ülekandega, kxf 450) ning arvan, et kolmandaga poleks pill piisavalt häkiline või siis peaks kiirus juba mx a gruppi meeste tasemel olema. Tõenäoliselt aitab purunemistele kaasa kinnised kaitsmed, mille jäikust ma kah ei tea. Teine variant on see, et kukud tihti ja lihtsalt ei vea. Ja kolmandaks seda, et krossiks keera need üldse maha. Käsi võib sinna vahele kinn jääda.

Viimati muutis HRQ, 22 Nov 2008, 00:17, muudetud 1 kord kokku.
Valmistan KROSSI NAASTREHVE ja JÄÄPIIKE
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee

motard
Tsikkel: Husqvarna 450TE KawasakiGPZ750
Tänanud: 28 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas motard »

bitter kirjutas:

Mella: defineerime siis vale ja õige suuna või? :) Minu omad on horisontaalasendist 30° allapoole.

Kas sul on heeblid keeratud maapinna suhtes 30 kraadi allapoole lenksu telge? Heeblid peaks olema vertikaalasendist lenkus suhtes 30 kraadi allapoole, selleks et laskumistel, maandumiste nõlvadel saaks randmega toetada lenksule ja samas ka heebleid kasutada! Või sain ma midagi valesti aru?

Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

Nimetasin horisontaalasendiks seda, kui heeblid oleksid maapinnaga paralleelselt otse ette suunatud. Sealt 30° allapoole on mul

motard
Kontakt:

Siis libiseb ju ranne üle lenksu? Kas need liiga alla ei ole keeratud? Peaks ju ülespoole olema hoopis. Proffid kommenteerige!

Kasjok
Tsikkel: YZ450F

Lugemata postitus Postitas Kasjok »

Eks see linkide asend ole kõigile pisut individuaalne, kuid üldiselt hea lähtepunkt peaks olema nii, et kui oled pidurdusasendis (kehaga taga), siis peaksid näpud otse ja mugavalt ulatuma linkidele. Tulemus sellisel juhul ongi pisut horisontaalasendist all pool olevad lingid, aga ainult pisut.

“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten” - Benjamin Franklin
Uudishimu tapab

denver2

Lugemata postitus Postitas denver2 »

ma ei tea mul meeldib ikka et siduri heebel on otse ja esi piduri on nõks all pool :D ma ei tea kuskilt olen kuulnud et siis on randmes rohkem jõudu :wack:

Kasjok

denver2 kirjutas:

ma ei tea mul meeldib ikka et siduri heebel on otse ja esi piduri on nõks all pool :D ma ei tea kuskilt olen kuulnud et siis on randmes rohkem jõudu :wack:

Peaasi, et endal mugav oleks. Mule meeldib just vastupidi: Sidur on pigem natuke all pool kui pidur.

“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten” - Benjamin Franklin
Uudishimu tapab
Kasutaja avatar

bitter
Kontakt:

motard kirjutas:

Siis libiseb ju ranne üle lenksu? Kas need liiga alla ei ole keeratud? Peaks ju ülespoole olema hoopis. Proffid kommenteerige!

Ma ei saa kuidagi pihta, kuidas saab ranne üle lenksu libiseda? Pöial jääb ju ometigi teisele poole käepidet, kui sõrmed? Või sul ei jää? :)

EDIT: Motard - ka mul on suht pikad käed ja näpud.

Viimati muutis bitter, 22 Nov 2008, 17:34, muudetud 1 kord kokku.

motard
Kontakt:

ikka jääb, aga siis ei toetu ranne lenksule vaid hoiadki ainult pöidla ja 2 sõrmega ennast kinni, samal ajal vajub maandumisel ju kogu keha raskus kätele/lenksule. Aga eks ta personaalne on, mul on näiteks pikad käed ja näpud ja sellest tulenevalt ka teine käte asend.
Ei tea, ma siin seletan niisama, ise pole ammu lenksu saanud ja ratas seisab ka juba pikemat aega hoolduses, ei saa üle ka vaadata kuidas mul endal on. :)

Kasjok

motard kirjutas:

samal ajal vajub maandumisel ju kogu keha raskus kätele/lenksule. Aga eks ta personaalne on

Siis on sul asend ikka väga vale.

Uudishimu tapab
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 707 korda
Tänatud: 464 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

motard kirjutas:

Aga eks ta personaalne on, mul on näiteks pikad käed ja näpud ja sellest tulenevalt ka teine käte asend.

Ah et Sul on pikad näpud...

:bsmile:

Saadetud kettaga lauatelefonist!

KX

Lugemata postitus Postitas KX »

Tere. Oskab keegi äki nõu anda. Probleem nimelt selles et ratas ei taha külmaga käima minna(üldse). Eelmine nädal kui veel õues +5c oli siis sai sõitmas käidud ja kõik oli ok. Täna aga oli -5c ja ratas käima enam ei lähe. Rattaks Kawa kx250f siis. pole nagu enne sellist probleemi olnud eelmiste ratastega.
Vb on siin põhjuseks ka see et eelmine kord kui sõitmas käisin siis sai paak täiesti kuivale sõidetud, samas on seda ka enne juhtunud, et bens saab keset sõitu otsa ja siis pole mingeid probleeme olnud :D

Kasutaja avatar

Bullrider
Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Bullrider »

Kas ka lükates ei lähe?? Mitte mingit tõrtsu?

Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

KX kirjutas:

Tere. Oskab keegi äki nõu anda. Probleem nimelt selles et ratas ei taha külmaga käima minna(üldse). Eelmine nädal kui veel õues +5c oli siis sai sõitmas käidud ja kõik oli ok. Täna aga oli -5c ja ratas käima enam ei lähe. Rattaks Kawa kx250f siis. pole nagu enne sellist probleemi olnud eelmiste ratastega.
Vb on siin põhjuseks ka see et eelmine kord kui sõitmas käisin siis sai paak täiesti kuivale sõidetud, samas on seda ka enne juhtunud, et bens saab keset sõitu otsa ja siis pole mingeid probleeme olnud :D

Pane uus küünal peale ja sõida edasi. :bsmile:

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.

KX

Lükates ka ei lähe ja ühtegi törtsu ka ei tee.

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

Kas sa ratast kallutasid enne käima löömist??
Kui pole ammu käivitanud või paak kuivaks sõidetud siis tuleb ratast kallutada kuni karpa ülevooluvoolikutest(ratta põhja all tagaamordi juures) hakkab benssu jooksma:) Vahest külma ilma korral on vaja ka kord või paar gaasi keerata ja siis lüüa.Kui need asjad ei aita siis võivad klapid tahta reguleerimist või küünal vahetamist :shock:
Muidugi võib veaks olla ka see,et tegu on Kawasakiga :?

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne

andrusl

Lugemata postitus Postitas andrusl »

2stroketaliban võiks nüüd oma kawasaki mula kraani ükskord kinni keerata.Ära hakkab tüütama.
Asjast ka nüüd.
Tõmba külmkäivituse klapp välja,kalluta ratast nii palju,et karpa ülevoolust bena jooksma hakkab,keera 2-3 korda vaikselt gaas põhja,löö korra või kaks vaikselt vänta.
Ja peale seda proovi korralikult käivitada(krossisaapaga ikka).
Kui ei käivitu,proovi vahepeal veel gaasi keerata ja jätka käima löömist.
Küll ta ellu ärkab. :wink:

Kasutaja avatar

mella

andrusl kirjutas:

keera 2-3 korda vaikselt gaas põhja,löö korra või kaks vaikselt vänta.

miks gaasi vaikselt?

Kasjok

mella kirjutas:
andrusl kirjutas:

keera 2-3 korda vaikselt gaas põhja,löö korra või kaks vaikselt vänta.

miks gaasi vaikselt?

Jah, pigem ikka vastupidi. Liiga vaikselt keerates ei pritsigi pump midagi.

Uudishimu tapab

andrusl

Hakkab tähenärimine pihta. :)
Ütleme siis rahulikult.Järsult peale-maha keerates on ju pritsimisaeg ka lühem.
Kes soovib järsult keerata-andke minna,ega see keelatud pole.
Karpa kiirenduspump lööb peale ka rahulikult keerates.
Alles hiljuti sattusin vaatama dok.saadet Dakari rallyst,kus samamoodi ei saadud ratast
tööle.Tuli teine sõitja juurde,ning tehti just see protseduur läbi,rõhutades veel,et keerata tuleb rahulikult.
Mine võta sa kinni,mis see kõige õigem on.
Oma ülesande täidavad ära nii kiire kui ka rahulik rutska keeramine.

Kasjok

Kütuse kogus, mida pump ühe põhjakeeramisega läbi surub on mõelmal puhul üks. Kui aga keearata põhjendamatult aeglaselt jookseb see kütus läbi lekke düüsi lihtsalt minema. Nõustun, et normaalne keeramine täidab oma ülesande kenasti, lihtsalt, et mõnel ei tekiks eksiarvamust nagu mida aeglasemalt seda parem.

Uudishimu tapab
Kasutaja avatar

2stroketaliban
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

Mis siin vaielda eks iga ratas on oma iseloomuga mõnikord keera ette löö kõvasti teinekord löö lihtsalt kaks korda aeglaselt ja siis jõuga,on olnud kogemusi kus tooreklapiga ei lähe aga keerad kaks korda ette ja läheb.Võib võtta kaks ühesugust kawat või hondat kuid ühist käivitusvalemit ei pruugi neil leiduda.
Kunagi oli tuttaval juhus kus ratas ei käivitunud miinus kraadiga ,hiljem selgus et õhufilter oli niiske ja jäätus külmaga ära.Käimamineku probleem võib olla ka lohaka rattahoolduse tagajärg.

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne

KX

Tänan teid abi eest, sain ratta lõpuks käima. Eesmärk oli täna sõitma minna aga jah, seekord ilmataat ei lubanud :lol:
Kuna tegu suht uue rattaga (see suvi ostetud) siis selle ratta käimaminemise nippe ja omapärasid ei tea veel, nüüd olen targem. Eelmise rattaga (kx250f 2005) olid juba need nö käimaminemis nõksud ja nipid selged ja sellepärast probleeme ei olnud eriti.

andrusl

Vähemalt täitis meie diskuteerimine oma eesmärgi,mis oligi põhiline. :bsmile:

Kasutaja avatar

mella

Kasjok kirjutas:

Kui aga keearata põhjendamatult aeglaselt jookseb see kütus läbi lekke düüsi lihtsalt minema.

Kus see lekkedüüs veel on? niipalju, kui mina Keihinit lammutanud olen, pole seal sektsioonis peale pumbamembraani eriti midagi.

Kasjok

Ujuki kaase põhjas. Kui ma nüüd õigesti mäletan siis vanematel yamudel (400/426) see puudus.

Uudishimu tapab
Kasutaja avatar

mella

2005 Keihini põhjas on ainus klapi moodi asi kuul, mis takistab kütusel tagasi voolata.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”