Milline kiiver?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

airoh on hetkel ainuke selles hinnaklassis. Teised kiivrid on juba kolm korda kallimad (Arai Tourx ja Shoei Hornet). Kui sa tahad just klaasi ja nokaga, siis sul rohkem valikut tegelt polegi.

Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

jonx kirjutas:

Oskab keegi ehk öelda, kes Tallinnas müüb selliseid kiivreid nagu Schubert, Caberg, Shark

http://www.motomarket.ee/index.php?lang=est&main_id=28

Kasutaja avatar

VWman
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas VWman »

Piipz kirjutas:

airoh on hetkel ainuke selles hinnaklassis. Teised kiivrid on juba kolm korda kallimad (Arai Tourx ja Shoei Hornet). Kui sa tahad just klaasi ja nokaga, siis sul rohkem valikut tegelt polegi.

On ikka, aga meie väikses vabariigis ei müüda. Uurisin just mõni kuu tagasi sama teemat, aga loobusin, sai ostetud tavaline kiiver
Kas mis kindlasti meelde tulevad,mida saab Saksast tellida
Marushin X-Moto ja Uvex Enduro. Siis on veel Grex RD1 aga see on rohkem nagu nokaga bike kiiver.

KÄIN JALA JA JOON VETT

Tiit Berg

Lugemata postitus Postitas Tiit Berg »

kui keegi on eriti rahul oma kiivriga siis võiks anda teistele märku, teaks mida vaadata, ei jõua ju kõiki kiivreid proovida ja eestis ei lasta sul kiivriga proovi sõitu teha(mull küll mitte :roll: ) nagu mujal euroopa maades, endal praegu migni 2500 kroonine Nitro (streetmotost), suht mugav ja kerge aga 60km/h tuleb kerge vilin (alati 60km/h) ja peale 90 km/h on veel mugav aga kui pikalt 150-200 km/h kiirusel on suht vilets, äkki on kõik kiivrid seal maal vieltsad ei tea :D müra suht tapab + pead on VÄGA raske sirgelt hoida, sel mudelil puuduvad ka need "stabilisaatorid" , nii neid vist nimetatakse, tüdrukul on tsipa kallim 3000kr nitro, tema sõnul pidi suht hea olema, aga kahtlen kuna ta alati minu taga ja minust kõvasti väiksem, kui keegi eri rahul oma kiivriga siis andke märku, otsin juba pikemat ega midagi uut kuid ei suuda valikut langetada.

Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ulmo »

yhuubert kirjutas:

Küsi Ramost või mine vaata ise sealt (http://www.ramo.ee/) - nemad müüvad Marushini kiivreid. Veebis pole sõnagi, poes on olemas.

Sai neid Marushineid vaatamas käidud millalgi, olid kõik nagu oleks anime multikast välja karanud. Ehk siis päris jubedad.

Kasutaja avatar

Kiire Putukas

Lugemata postitus Postitas Kiire Putukas »

Ma ei tea mul 3200 eeku nitro ja pole hullu midagi ex mingil määral vihiseb ja pea käib aga see suurematel kiirustel aga head kiivrid hakkavad seal 10000 eekust kuigi ma ei usu et neendelgi mingit vihinat ega sahinat läbi ei kostu.Vennal oli 9000 arai ja vihises kah veitsa. saab kasutada ju kõrva troppe kui vaikust tahad. :roll:

Kawasaki ZX-9R
Kasutaja avatar

dimi1974

Ise sõidan HJCkiivriga ja võrreldes eelmise MDS R series kiivriga pole müra eriti ollagi aga midagi ikka.4500 eesti raha ja päris Shuberti kiivri tehnoloogiale sarnane.Kael alt kinni ja sealt ka vähem müra.Kiivrit on keerulisem küll pähe panna kui teisi aga selles see võlu ongi,et siis tuleb alt vähem müra
http://www.hjchelmets.com/

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Kisub küll Cool-D viimase hiti kanti aga ei suuda enam vait olla paljuräägitud Nitro kiivrite suhtes - pajatan nüüd väikese pisut OT-na kõlava anektoodi... mõistagi elust enesest. Meil selline suht roppsuu bänd siin koos ja ainukeseks "esteet-kusipeaks" on üliõpilane Marko, kes never-ever ei kasuta ebatsensuurseid väljendeid, rääkimata muust sarnasest. Ja ta töötab tsiklivarustust müütavas poes. Astub sisse klient, kes küsib nii: näidake mulle palun seda NITRO kiivrit. Marko hakkab seda just kätte võtma kuid ausad ja ürgselt siirad instinktid saavad temas, just sel hetkel võitu - haarab hoopis kurika ja peksab selle piluka sassi nii, et nitrovärvi ja salvokelgu plastmassi lendab.... ja lausub - olen vallandatud, kuhu arvele tekitatud kahjusumma kanda saab või kannatab selle palgast maha võtta?

Kui midagi juurde panin siis selleks, et jutt tõepärasem välja näeks ja, et rohkem ikka meie pakutavaid jaapani kiivreid ostetaks :mrgreen:

Veel möla mida tean või meelde tuleb ajada väga isiklikult:

• Shoei Z-One - puudulik visiirituulutus, vajab udukindlat sisevisiiri, suht raske, väga lihtne ja töökindel visiirivahetuse-süsteem - julgen soovitada, hea kindel vanakoolimudel,
  • Nolani tippmudel - krt, lendas klaas eest, kui seljataha vaatasin, muidu vaikne ja mugav, muus osas jäi lähem tutvus tegemata kuna tundus odav pask,
  • RX-7 Corsair -visiirikinnitusega sama lugu aga viga võis tekkida seoses oskamatu klaasivahetusega - üldse võiks Arai oma "kõrvaklapid" ja klaasivahetuse süsteemi põlema panna - sry japsid aga no on ikka pask küll - pole lollikindel järelikult pole minu jaoks - no krt tõesti läksid need kõrvaklapinoksud kahel kiivril katki enne kui visiirid vahetatud sain - no tulivihane olen selle sita peale - pealegi sõitsin Sauga rinkal üle Corsairi visiiri mis maas vedeles - t*** tehku ümber või hoidku minupoolest omale,
  • Suomy on sarnase süsteemiga aga vastupidavam... ja kui juhtub siis varuosi pole ikkagi kusagilt saada (kinnitused visiirid) - pole isiklikult juhtunud katki minema... nagu teine materjal vms..,
  • Uvex - rõvedalt raske kolakas tippmudeli kohta, visiir moonutab, pole mugav, ära parem maha pilla - tükke kohe lendab (pleksklaasist tuulutusvigurid),
  • AGV - turvaline tunne aga raske kolakas, ebamugav, muidugi samas vaiksem ja ventilatsioon pole paha, regullimist vähem aga silmadele hakkab,
    Shoei X-Spirit - seni parim, hind on kirves, vent. seadistamine nats liiga keerukas ja müra kõvem kui AGV-l aga samas kaela ei väsita ja udu saab ära reguleerida! Jube kerge ja visiiri kiirkinnitus on parim mida katsunud olen - sama mis Z-Onel kuigi visiirid erinevad. XR1000 ja selle analoogid on Spiriti sarnased ja usun, et nende omanikud samuti ei nurise. Kokkuvõttes on minu eelistused Shoeil ja Suomy`l ja pole mingit mõtet teiste tootjate omi katsetama hakatagi sest isiklikult parimad juba niigi selgemast selgemad.
Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

dimi1974 kirjutas:

Ise sõidan HJCkiivriga ja võrreldes eelmise MDS R series kiivriga pole müra eriti ollagi aga midagi ikka.4500 eesti raha ja päris Shuberti kiivri tehnoloogiale sarnane.Kael alt kinni ja sealt ka vähem müra.Kiivrit on keerulisem küll pähe panna kui teisi aga selles see võlu ongi,et siis tuleb alt vähem müra

unustasin HJC mainida, testitud meie teami poolt ja liigitub sinna eelmise posti esimesse lõiku - tegu mitte küll hiina aga hoopis USA pasaga.

Mul miski idee ka just hakkas koitma - annaks vabalt kõiki kiivreid proovida tasuta (nagu testipäev vms) Terveks jääb siis oki aga kui kriips peal siis nö. "müüdud". Olen asjas käsi! (kevadel Sauga rinkal nt.)

Terv,

Maicle

Lugemata postitus Postitas Maicle »

ulmo kirjutas:
yhuubert kirjutas:

Küsi Ramost või mine vaata ise sealt (http://www.ramo.ee/) - nemad müüvad Marushini kiivreid. Veebis pole sõnagi, poes on olemas.

Sai neid Marushineid vaatamas käidud millalgi, olid kõik nagu oleks anime multikast välja karanud. Ehk siis päris jubedad.

Mida mõtled anime all ?
Mingi haige disain ?

Endal on mettalik hõbe marushini enduro kiiver, disainilt ja värvilt ja kujult täitsa meeldib :) Ning samuti on kiir rihm väga mugav asi :)

Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

Marushin on muideks ka Japside toode - soodsa hinna ja (EU mõistes)keskmise kvaliteediga turuletungija - nii olen aru saanud (ise kasutanud ja ka müünud).

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

tramm66 kirjutas:
dimi1974 kirjutas:

unustasin HJC mainida, testitud meie teami poolt ja liigitub sinna eelmise posti esimesse lõiku - tegu mitte küll hiina aga hoopis USA pasaga.

Terv,

Pljääd, miks nii hilja oma post'i tegid, HJC kiiver ostetud ja hooaega ootamas :cry:

PS! Vahetan oma HJC kiivri " tontteabmillegarossisõidab" kiivri vastu!

Edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

Tramm, aga airoh?

Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

Raigo kirjutas:

Tramm, aga airoh?

Pole seda va "rahhi-rutsi", et kõike ära testida. Samas julgen kohvipaksu pealt Airhoh`i kuju suhtes öelda - miski kindel joon ja jonn vb... Stiil on olemas ja kui omadusi ka sinnajuurde siis ongi cowergirl keda tahta :wink: Mul kindel anda pilukate koorikuid proovida, teise kontingendi fännid - ühinege! Minu poolt lubadus - kõike dragbike.ee poes nähtavat võib proovida - teed katki, oled uus omanik (olgu see kiiver, ratas või minu...). Alla sales is final!

Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

Raigo kirjutas:

Tramm, aga airoh?

Hea küll - siit küll sinu võit. Ma ausõna ei tea Airohist midagi ja seega jään vastuse peaaegu täiesti võlgu. Mis ei tähenda, et ma midagi öelda ei oska.
Testisime teisi tootjaid ja saime kokkuvõttes ikkagi vaid mõned vastused oma küsimustele - Airohi me testinud ei ole.
Oleme testinud igasuguseid asju aga peatus on ikka seal kus point või raha lõpeb - pole ju ka suurem uudis... siinmail. Rõhk on tehnikal ja sellega on moka otsast öeldud, et jaks on ka täna otsas või piiripeal. Tahaks kõike testida ja analüüsida aga näiteks viimase aja mootoritestid maksavad ca. 70-100tuh/tk - kuna oleks vaja teha neid aastas mitu siis kiivrite osas jääb meie soovitus vaid suhteliselt hoomatava hinnangu tasemele - st. ekspertiisi ei saa teha. Seega on meie poolt antud hinnangud siiski juhuslikud - mitte võrdluslikud.

Kasutaja avatar

dimi1974

Tramm66 mida sa oskad Shuberti kohta öelda.Tuleb endale veel teinegi kiiver osta seljakottile.

Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

dimi1974 kirjutas:

Tramm66 mida sa oskad Shuberti kohta öelda.Tuleb endale veel teinegi kiiver osta seljakottile.

Ei oska - eelmises postis seletus sellele täiesti samasugune.

Kasutaja avatar

dimi1974

Siis tuleb HJC sõita ja vaadata mis saab aga parem on ta mu eelmisest MDS st ikkagi.Üks lohutus mulle enne magama minekut. :D

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Pange jah hüper-super kiiver pähe, mis on igatsugu arvustustes saanud parimad hinded ja las Teie lõug paistab välja, lõug olgu vastu visiiri, olgu peas ebamugav jne, peaasi, et kiiver oleks testivõitja ja kihutamise maailmameistri peas korra olnud!
Oma pea on kunn!

Edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

HJC suhtes oskan öelda küll - ei pea pead vaevama - USA prügitoode nagu Hiina Nitro :wink: Jänkid ise naeravad selle kiivri üle, samuti meie teamis mees kes tuli USA-st ja on kasutanud. Ta küll ei öelnud otse aga kaudselt - HJC oli varukiiver Araile. Muuseas kõnealune HJC lendas Riia kardirajal tükkideks mu silme all-ei soovita! Võin nlähemalt kommenteerida juhtumit telefonitsi... Number all..

Terv,

Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

ants01 kirjutas:

Pange jah hüper-super kiiver pähe, mis on igatsugu arvustustes saanud parimad hinded ja las Teie lõug paistab välja, lõug olgu vastu visiiri, olgu peas ebamugav jne, peaasi, et kiiver oleks testivõitja ja kihutamise maailmameistri peas korra olnud!
Oma pea on kunn!

Edu

eeter õunamahlaga?

see kommikla küssa kusjuures - :P

Kasutaja avatar

MOTODEPOO
Kaupmees
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas MOTODEPOO »

Mul on kurb meel, et algselt asjalik, informatiivne ja paljudele vajalik biker.ee on muutumas järjest enam delfi.ee kommentaaride peldikuseinalaadseks keskkonnaks, kust muidugi oma oraaklid ei puudu.

Ehk ei mõista ma huumorit piisavalt, aga huumor võiks olla vastavalt ka eraldatud, mitte asjalike teemade all.

See on puhtalt isiklik arvamus, vabandan, et ei hakanud isiklikku kontot tegema selleks esimeseks ja viimaseks postiks.

Kasutaja avatar

andre460
Tsikkel: BMW R1200GS

Lugemata postitus Postitas andre460 »

dimi1974 kirjutas:

Ise kasutan pikemat aega Shubert C2-te. Minu arvates on suhteliselt hea kiiver. Kaal on küll pisut suur aga see on nendel ,,lahtikäivatel,, kõigil. Valik sai tehtud sellepärast, et oli üks vähestest seda tüüpi kiivritest, millel minu lõug ei puutunud vastu kiivrit (tähendab kiivris on piisavalt ruumi) Kiiver on suhteliselt vaikne, kiirustel kuni 170 küll kõrvatroppe ei ole vaja aga eks see sõltub sinu kuulmisest :lol: Kahjuks puudub kogemus suurtel kiirustel kuna sõidan matkarattaga. Kiivri polster on on väga hästi vastupidanud 3 aastat, ei ole väljaveninud. Ainuke suurem puudus on, visiiri uduseks minemine kui on vihmaga või madalatel temperatuuridel(+5C) täiesti suletud aga seda annab ventilatsiooniga reguleerida. Minule ta igatahes meeldib. :lol:

Kasutaja avatar

heimland
Tsikkel: cbr600rr
Tänanud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas heimland »

krt millist kiivrit ei teagi aga mul mingi a´la nelja poole tonnine ja kärab väga hästi

jonx

Lugemata postitus Postitas jonx »

Kas keegi selliseid isendeid nagu Nolan N103 ja Shark Evoline oskab arvustada ?

Kasutaja avatar

efendi
Mode
Tsikkel: KTM
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas efendi »

Tahaks siinkohal teemaväliselt mainida - kulla inimesed, palun tehke omale selgeks igasugu võõrsõnade ja lühendite tähendused, enne kui neid kasutama hakkate. Väljend a´la ei tähenda umbes või ligikaudu nagu millegipärast paljud inimesed arvavad.

a´la - in the style of, in the manner of

i am not totally useless, i can be used as a bad example.

Kes mett teeb, see mett sööb!
Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650

Lugemata postitus Postitas ulmo »

efendi kirjutas:

Väljend a´la ei tähenda umbes või ligikaudu nagu millegipärast paljud inimesed arvavad.

a´la - in the style of, in the manner of

Eesti keeles - nii nagu miski, omaselt millelegi.

Kasutaja avatar

dimi1974

http://www.motorcyclecruiser.com/access ... index.html
siin mingi kiivrite testi tulemused.

Kasutaja avatar

nostrak
Tsikkel: K1200GT
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas nostrak »

mis teha mehed, ei ole ideaalset kaitset.
ei suuda ükski kiiver ega varustus meid igast olukorrast võitjana välja tuua.
on olikordi erinevaid ja sõltub kelle poolt on õnn.
muidugi ka meie sõidustiilist...!

cha0s

Lugemata postitus Postitas cha0s »

Siin räägitud palju palju kinnistest tänavasõidu kiivritest. Endal on üks väga mõnus Suomy kiiver ;)

Aga küsimus on mul hoopis teisest valdkonnast. Kui hakata vaikselt krossi harrastama, milliste kiivrite poole sel juhul vaadata? Plaan osta uus kiiver ja hind ei ole nii väga kivist, kuid võiks ikka alla 8-9 tuhande olla.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”